Manžel si dopisuje s bývalou. Poradíte, prosím?

lerim
28. led 2022

Dobrý den, potřebovala bych radu. S manželem jsme spolu 10 let. Přibližně před pěti lety na Silvestra jsem zjistila, že si posílá SMS se svou bývalou přítelkyni, nebylo to nic špatného, až na to, že ji oslovoval "Nádherná xxx": To mě naštvalo, pohádali jsme se a já jsem myslela, že s tím skončil.
Letos jsem na to náhodou přišla znovu. Ale tentokrát to nebylo už tak nevinné. Opět ji opěvoval, jak je krásná, má dokonalý zadeček apod. a že kdyby ji viděl, tak by se neudržel.... A v tomto duchu to pokračovalo.
Tak jsem to na něj vybalila, že to vím, myslela jsem, že se omluví, že to přehnal, ale opak byl pravdou. Přiznal, že jí psal, že už si přesně nepamatuje co, ale že s ní nic neměl a co se rozešli, jí neviděl. Takže teď jsem ta špatná já, že takové zprávy řeším. Hysterka. Mě to ale strašně mrzí.
Děkuji všem.

sorboni30
28. led 2022

@lerim tohle by muj muz zkusil jednou.. 🙌 Pokud někdo ma potřebu chválit druhe, jeste k tomu byvale a vypisovat si s nima tímto stylem..nema vyresenou minulost..takze bych mu dala na vyber. A dost radikalne. Nebo na co cekat? Az to začne "znovu" ?

michaela666
28. led 2022

@lerim Když jí neviděl, jak může opěvovat její zadeček? Třeba za těch 10 let přibrala 50 kilo a rychle zestárla. Teď už má možná prdel jak statný valach. 😃
Za hysterku bych byla taky. Nemám nic proti tomu, když manžel pochválí nějakou ženu ( to dělám taky), ale tohle ne. Kdyby to bylo obráceně najde si ho, dá mu po hubě a ještě tě bude obviňovat z nevěry.

emillyhk
28. led 2022

Taky bych byla za hysterku. Jak píše @michaela666 - nemám problém pochválit jinou ženu, nevadí mi, když to udělá manžel, ale aby vypisoval bývalé po deseti letech, jak je nádherná, apod., tak to bych udělala scénu. Ale taky by mě zajímalo, jak jsi na to přišla a co mu na to odepsala bývalá (jestli s ním flirtuje nebo ho ignoruje). Jste manželé už dlouho, kvůli pár zprávám bych hned neodcházela. Ale řešit bych to chtěla, nejspíš bych navrhla poradnu. Pokud by nechtěl, byl by to pro mě docela vykřičník, že nemá zájem situaci řešit. Do poradny bych šla i sama, aspoň bych si srovnala, co dál - zůstat a užírat se nebo se aktivně připravovat na rozchod (sehnat si bydlení, právníka, atd.). Ale hodně záleží i na tom, jak fungujete normálně. Rozumíte si, je tam nějaká intimita, máte děti?

lerim
autor
28. led 2022

@emillyhk Přišla jsem na to úplně náhodou v jeho telefonu. Neprohledávala jsem ho, v životě by mě to nenapadlo. Ale manžel má firemní tel. s neomezeným voláním, tak si z něj můžu volat, jak chci. No, a na Nový rok jsem chtěla poslat mamce nějaké MMS a tam najdu toto.
Bývalá mu na to ve finále odepsala (ze začátku lehce flirtovala), že ho má pořád ráda a dříve by to brala všemi deseti, ale je momentálně zamilovaná jinde.
Manžel přiznal, že si i tak sem tam napíšou během roku nějaké maily.
Ano, odcházet nechci, máme děti. Ale trápí mě to. Kdyby přišel a omluvil se, tak jsem ochotná to smazat a neřešit, ale jeho reakce, že se nemá za co omlouvat apod. mě strašně štve. A už se o tom nehodlá bavit. Takže s poradnou by to neklaplo.
Jinak si rozumíme, a co se týká intimity, jsem pár měsíců po porodu, takže to není ono. Ale třeba teď má jet starší dcera na víkend k babičce, ale nějak nemám chuť se ani snažit...

emillyhk
28. led 2022

@lerim Hm, tak to je situace dost naprd 😟 Chápu, že potřebuješ, aby uznal, že udělal blbost. Má se za co omlouvat, tohle se nedělá. Většinu těhotenství jsem byla na rizikovém a po porodu komplikace, takže rok nebylo prakticky nic. Zjistit, že ten čas můj muž vyplňuje flirtováním jinde, by mi hodně ublížilo. Ale co teď s tím? Já bych to nedokázala zamést pod koberec a dělat, že se nic nestalo. Ne dlouhodobě. Takže bych počkala, až bude starší u babičky a snažila se to nějak dořešit. Minimálně bych chtěla vědět, proč má tu potřebu a určitě bych upozornila, jak by se cítil, kdyby to bylo naopak. Tu poradnu bych mu oznámila jako hotovou věc, pokud nebude chtít, "ok, jdu sama, ty to zaplatíš a mezitím budeš hlídat děti".
Na druhou stranu, pokud by se nějak rozmluvil, že mu třeba něco vadí nebo chybí, snaž se nebýt defenzivní (to je pro mě dost těžké) a zkuste si to nějak vykomunikovat. Máte dvě děti, jste spolu dlouho. Teď je to náročné, když máte miminko... Držím palce, ať to u vás dobře dopadne 🍀

irmamala
28. led 2022

Já myslím, že to bereš moc tragicky. Že si chtěl zaflirtovat po 10-ti letech manželství mi nepřipadá jako problém, který bys měla rešit v manželské poradně.... Někdo tu potřebu má, někdo nemá, ale to, že ti nechává přístupný svůj telefon značí, že žádné velké tajemství před tebou nemá. Asi bych podebatovala, za jakých okolností se rozešli a jestli mu chybí, nebo co jí na ní přitahuje, když se nevídají, ale trvat na tom, aby se mi omluvil a uznal chybu? K čemu ti to jako bude? Když on to tak necítí a jen ti zacpe pusu?

michaela_2
28. led 2022

Nelíbilo by se mi to a taky bych to řešila.
Ale odcházet po 10 letech manželství, kde jsou malé deti, kvůli par smskam 🙈🙈
Holky …😉
Narovinu, komu by tohle neudělalo dobře? Neříkám, že je to ok a určitě bych chtěla vyčistit vzduch, ale zase, pokud by spolu něco chtěli mít, už by k tomu dost pravděpodobně došlo. Tyhle virtuální fantazie moc často do reality nepřekročí - po takové době.
Ale lepší samozřejmě je, když se o nich partner/ká nedozví, protože to ublíží.

lerim
autor
28. led 2022

@michaela_2 Já se ale nechci rozcházet. To jsem nepsala.

becicka
28. led 2022

Ani rozchod ani poradna, prostě si normálně promluvte. Řekla bych na rovinu, že mě to zamrzelo.
Za mě normální chlap. Taky si někdy napíšem s bývalým a neznamená, to že chcem na sebe hned skočit. Blbé je, žes to zjistila.

mourovatakocka
28. led 2022

@lerim V noci na včera se mi zdálo o exmanželovi, tak jsem to brala jako znamení a napsala jsem mu, jak se má, co rodina atd. Současně měl včera jeden můj bývalý narozeniny, tak jsem mu napsala přání a hned vyzvídala, jak žije. Jelikož jsem slepičí prdelka a nikdo mi nestojí za námahu lhát, tak jsem to mužovi večer řekla. To je normální mezilidský kontakt a zvědavost. Psát někomu o krásném zadku je i na mě moc. Je smutné, že v tom nevidí problém a blbku dělá z tebe. Může to být nevinné, zvedání sebevědomí, ješitnost, nevím. A může to být startovní čára. To ti nikdo nepoví. Vztah máte ok? Máte čas i na sebe? Máš čas pečovat o sebe?

swan42
28. led 2022

Nevidim nic spatneho na tom si psat s byvalymi, ale tenhle styl by mi vadil dost. S ex i s kymkoli jinym.
A co mu odpovedela se mi zda jako naznak pripoutani-"ted jako zrovna ne, ale pis mi dal, dame to do kupy az se u me neco zmeni"
Ja bych to nerozdychala, ale bohuzel jsem spis ten typ, kterej by zacal delat to samy a taky bych si nekoho na flirtovani nasla...

lerim
autor
28. led 2022

@mourovatakocka Kdyby byla konverzace v tomto duchu - jak se má, co dělá, co děti apod. Tak neřeknu ani půl slova. Ale psát takové věci, co ani mě neříká, to mi přišlo přes čáru. Jinak si rozumíme. Čas na sebe moc nemám, ale zlepšuje se to 🙂

marcicek84
28. led 2022

Ja myslim,ze to je jak u souseda je trava zelenejsi,ona je byvala z nejakeho duvodu a ty jsi proste jen okoukana,mozna jsi pribrala ndbo se muzi malo venujes,tak se ventiluje jinde,ale to ho samozrejme neomlouva.Opravdu je to na poradnou promluvu,ze on uz neni svobodny muz a ze te opravdu urazi aby neco takoveho psal komukoli natoz sve ex,ze ty taky nic takoveho nedelas,ale jestlo chce,tak klidne muzes,ale aby se pak on necitil hloupe...no a uvidis...

mourovatakocka
28. led 2022

@lerim Obecně se říká začít o sebe pečovat, najít si čas pro sebe, rozšířit obzory, něco nového. Myslím, že na tom něco bude, třeba na to taky najdu čas 😁

tinaprofi
28. led 2022

No... Nalijeme si cisteho vina, ze...kdyby mu ex nenapsala, ze ma nekoho jinyho, tak do ni dela dal... 😅 Ale to je evidentne oukej a nic, co by stalo za to resit... Proste pohoda, po 10 letech se chtit vratit k ex, takova bezna vec

michaela_2
28. led 2022

@lerim to byla reakce na příspěvky dole

lerim
autor
28. led 2022

@mourovatakocka Ano, s tím souhlasím. Až malá trochu povyroste, tak chci aspoň zase chodit cvičit.. Teď se toho s ní bohužel moc nedá.

lerim
autor
28. led 2022

@tinaprofi Ano, nad tím taky pořád přemýšlím. Kdyby kývla, co by následovalo ☹

drakenn
28. led 2022

Holt, kdo šmíruje v telefonu se kolikrát dozví věci!
Já když chci napsat SMS z cizího telefonu, tak fakt neotvírám cizí konverzaci, to neokecas!

camelinka
28. led 2022

@tinaprofi Zadna traga voe, ne? 😎🤦

mourovatakocka
28. led 2022

@lerim
Já takhle jeden čas cvičila doma s dcerou jako dozorem 😊 Taky se dá, když je chuť.

lerim
autor
28. led 2022

@drakenn Já to neokecávám, prostě to tak bylo.
A vážně by ses nepodívala do konverzace svého partnera a jeho ex, která by začínala "lechtivě"?