icon

Manžel si píše s jinou a asi se zamiloval

zizalind
23. kvě 2017

Ahoj holky 🙂
Ani nevím kde začít, ale i když to nikomu nepřeji , myslím, že je mezi námi více lidí, kteří prožívají to co já....
S manželem jsme 12 let, vzatí 7 let....a od začátku vztahu byl takový, že rád pomáhá lidem převážně svým kamarádkám, velmi hezky jim píše a posílá pusy....ano, vždy mi to vadilo a vždy jsme se urazila a on po dobu několika let za mnou chodil a chtěl řešit, proč jsem uražená, že on na tom nevidí nic špatného když někomu napíše....je prostě takový. Samozřejmě já v tom hledala vždy víc , až jsem to dohnala do stavu kontroly jeho mobilu a pod. A před 8 lety se tato situace vyhrotila až do fáze, že už mě logicky měl plné zuby a jak si jen psal s kamarádkou , tak se do ní bezhlavě zamiloval....a to bylo přesně to, proč jsem usilovala o to aby si s holkama nepsla, čekala jsem že to jednou takhle dopadne. Ano, dala jsem si ruku na srdce a vím, že je to z části i má vina...jak jsem se chovala vůči němu, tak to asi ani jinak dopadnout pak nemohlo....tak jsme před 8 lety šli od sebe....no cca 4 měsících kdy mu vztah nevyšel , tak jsem se vrátila zpět :(
Po půl roce jsem otěhotněla , dneska máme 2 děti....ale opět vedeme život neživot.....v manželství to klape z rozumu a spokojenosti ale ne z lásky a štěstí....a opět před 2 lety jsme řešili rozvod, kdy našel nějakou spřízněnou duši, která mu nahrazovala to štěstí co u mě nemá....opět to nedopadlo , na měsíc odjel aby jsme se uklidnili a opět spolu žili do dnešní chvíle....kdy opět přes internet našel ženu , která se evidentně 100% k němu hodí, co mi teda řekl manžel, že si povahově šíleně rozumí....a já opět řeším zda takové manželství nechat....
Je to pro mě velmi těžké i za to že máme manželství jaké máme....bohužel já mám šílené kombinace povahy žárlivost a urážlivost....a já nesnesu aby si s někým psal myslím s kamarádkama, protože vím jak moc hezky jim píše a mě skoro nic hezkého už neřekne. Sama vím, že nejsem štastná a asi už s ním ani nebudu, nemám v něm důvěru za vše co se už stalo....ale i přesto jsem na šílené houpačce, nevím zda to nějak ještě mám řešit a zůstat s tím, že se to může kdykoliv opakovat a nebo dát šanci at jsme každý štastní s jinýma . Když si představím situaci, že má odejít a já budu s dětma sama, tak mě přepadá pocit paniky jestli to zvldánu a nějak se toho pocitu nemůžu zbavit....jsem asi srab....nemám sebedůvěru a nevím jak tohle sama v sobě překonat....holky zažila jsme něco podobného....? :(

Strana
z3
vanea
23. kvě 2017

@zizalind Určitě je lepší se sebrat a jít, i kdybys měla být nějaký čas sama =) ono taky není na škodu si chvilku odfrknout od vztahů a prostě se věnovat dětem a sobě =) nemusí tě nic trápit, můžeš si dělat co chceš..a až budeš připravená, můžeš zase začít randit=) hlavně už se neohlížet zpátky...prostě si nevyhovujete. Naši jsou taky rozvedení a díky bohu za to...Každý chlap má své mouchy, ale podstatné je, aby byl dle tvých představ v tom, co je pro tebe důležité. Ne to, že nechává ponožky na hromádkách u postele :D držím palečky 🍀

marcicek84
23. kvě 2017

@zizalind no jo, tak ty si musíš určit podmínky, kdy jsi schopna takový vzah akceptovat a pokud to není schopen dodržet, tak asi je na čase se rozejít...také je možnost setrvat a čekat na někoho jiného a řešit to pak, ale ty děti poznají, že se něco děje...

iva27
23. kvě 2017

@zizalind chapu te,neveris a za vsim uz vidis neveru.Jak sama pises,driv jsi takova nebyla..a proc? Protoze jsi nemela duvod podezirat,zarlit a sledovat kde co.Jenze on ti ty duvody daval,ztratil tvoji duveru a nekolikrat.Jestli je i dominantni a citi tvoji nejistotu,malou sebeduveru,tak o to vic si dovoli.On sam,jak pises,chce situaci vyresit,protoze vi,ze ty ten razny krok neudelas.Vsechny podnety k rozchodu ti dava on sam.
Vis,ja treba vidim tu vnimavost u dcery.Kdyz byla fakt mala,tak nejaka hadka atd.ji ocividne nerozhodila,i kdyz jsme se vzdy snazili,nehadat se pred ni.Ale slo ji recma nejak tak "obalamutit",chapes?
Ted je ji 10 let a je jak "houba"co saje vsechny informace a veci kolem.Staci,ze se na sebe s muzem jinak podivame nebo nekdo zvysi hlas a ona skoro place,ze se nemame radi.Nedej boze,kdyby u nas nekdo rekl neco o rozvodu,tak se nam zhrouti.Cim vic rozumu ty deticky maji tim podle me hur neco resit.

stastnablcha
23. kvě 2017

ono bojim sa ze sa to nezmeni. hlavne si zrovnaj veci v hlave, opusti a odpusti.. a z ho neber spet. a nie nepride mi ze je normalne aby si chlap pisal s kamaratkami pekne veci... tie maju byt pre teba... a ak ti to vadi, znamena to ze si normalna zenska ..

zizalind
autor
23. kvě 2017

@stastnablcha moc hezky jsi napsala poslední větu, moc děkuju....nechci takhle žít, jsem rozhodnutá 🙂 takže leté si odpočnu na chatě bez něj a pak se pustíme do formalit a čas uvidí co mi osud přinese 🙂

zizalind
autor
23. kvě 2017

@iva27 přesně, opravdu jsem začal být taková až s ním....a doufám, že to ze mě vymizí....nechci být taková....pro mě je nejdůležitější v partnerství důvěra a ta tady chybí x let...jen jsem se nějak naučila s tím žít, ale pod tím, že jsem se urážela....někdy jsem měla pocit, že zešílím....nesmím se tomu poddat a věřím, že budu ještě štastná 🙂

zizalind
autor
23. kvě 2017

@vanea jj máš pravdu, určitě se nechci hned na někoho vázat, a napsala jsi to hezky, že se můžu víc věnovat dětem a vypořádat se sama se sebou abych pak v novém vztahu měla čistou hlavu....a doufám, že ještě nějaké celoživotní štěstí potkám 🙂

baja8
23. kvě 2017

Ahoj zizalindo.Vím,co prožíváš,také jsem zůstala se dvěma malými dětmi sama.Chápu i tvé stavy,kdy máš pocit,že z toho občas zešílíš.Ale věř mi,že to zvládneš.Já také dlouho váhala,jestli odejít nebo ne,ale nelituji,že jsem to udělala.U nás situace byla trochu jiná,můj muž si našel novou ženu a mě to tajil..Nedokázal situaci řešit,tak jsem to udělala já,protože jsem nechtěla být už dál nešťastná.Mám horší a lepší dny ale věřím,že zase budu šťastná.
Přeju ti hodně sil,určitě to zvládneš 🙂

zizalind
autor
23. kvě 2017

@baja8 ahojky 🙂
mrzí mě, že zažíváš to samé...ale taky věřím, že to zvládneme....ted jsme doma spolu a snažím se s ním komunikovat normálně, ale pípá mu mobil a pořád píše....takže to ve mě opět vře....

guinea
23. kvě 2017

@zizalind Nečetla jsem úplně vše, ale nedá mi nereagovat hned na to, jak se pořád obviňuješ, že máš šílenou povahu. Co je šíleného na tom, že ti vadí, že si mažel píše s kamarádkama a evidentně pro cizí ženský by se roztrhal? To je podle mne přece úplně normální, že v tomhle případě žárlíš a urazíš se!!! Jasně, je velice malé procento žen, kterým by to bylo šumák, ale to jsou podle mne ženy, kterým už dávno na svém muži nezáleží, a / nebo ony samy taky někoho mají... No a pak je tu větší skupinka žen, která chce vypadat jakože "tolerantně" a hlásají, že je to přece OK, že si jejich manžel s někým píše, to jako muž nemůže mít kamarádky??? Ale pak stejně vyjde najevo, že je to žere, jen si nechaly nakukat, že by jim to vadit nemělo...

zizalind
autor
23. kvě 2017

@guinea když se nad tím zamyslím, já opravdu nikdy taková nebyla...jo byla jsem urážlivá ale né až takhle šíleně žárlivá a pak dělala urážlivou skoro denně...takže se mi zase trošku otevřeli oči, že to je i tím s kým jsem žila, pač partner vždy druhou půlku změní....když spolu žijí...a dneska jsem opravdu mnohem klidnější než včera a napomohla mi vaše slova, všech tady...čekala jsem že mě spíš odsoudíte, že jsem mu začala skoro denodenně lozit do mobilu ale vyhrotila to situace a pak má povaha...a když člověk něco našel tak mě to nutilo hledat dál...ale vím, že v příštím vztahu na prvním místě důvěra z obou stran....

guinea
23. kvě 2017

@zizalind Poslala jsem ti SZ 🙂

iva27
23. kvě 2017

@zizalind porad se obvinujes,ze zarlis a jsi urazliva..V tve pozici bych byla to same,kdyby me nekdo neustale podvadel a netajil se tim.
To,ze mu lezes do mobilu neni samozrejme fer,ale...musi to byt pro tebe trapeni,cist si ty "pekne" zpravy a to on si mobil nijak nezabezpeci pred tebou? Mozna uz je mu to fuk a vi,ze si je ctes a pochopis to😲

brambora28
24. kvě 2017

Když už nic, tak aspoň udělejte něco kvůli dětem.. Něco podobného, co popisujete, jsem zažila já sama jako dítě se svými rodiči (a i moje o 6 let starší sestra) a upřímně Vám můžu říct, že kdyby se moji rodiče jednou rozešli a bylo to napořád, bylo by to pro mě mnohem lepší.. Naši spolu byli, protože mamka omylem otěhotněla v 17 letech, a byli nuceni se vzít.. Poté to nějak udržovali a asi mysleli, že další dítě - já, to dá dokupy.. Ale moji rodiče se od mých 2 do 14 let neustále rozcházeli a vraceli, s tím spojené hádky, nadávky, naštvanost a to vše dítě prostě vnímá a ovlivní ho to.. Poté se opravdu definitivně rozešli a několik let trvalo, než spolu začali mluvit.. Teď jsou oba znovu sezdaní s jinými partnery a dá se říct, že jsme jedna velká rodina..
Prostě a jednoduše, udržovat takový vztah nemá smysl, sama to podvědomě víte, říkáte, že nejste šťastná, nevěříte mu.. Dle mě jen ztrácíte oba čas, protože oběma by bylo líp třeba s někým jiným..
Držím palce, ať se brzy rozhodnete, protože takhle to fakt nejde, trápíte se v "rodině" úplně všichni..

zizalind
autor
24. kvě 2017

@brambora28 ano, přesně tak se na to chci dívat a v sobě si to urovnat, že léto budu bez něj a v záři to celé rozsekneme....je to ještě pro mě takové čerstvé myslím ta myšlenka že opravdu s náma nebude, takže se s tím denodenně peru ale den co den mě to táhne jít pryč a začít znovu....a díky vám tady mám lepší pocit a je mi na duši lehčeji, že mi radíte at udělám to co sama cítím a to je odejít.🙂

odula
24. kvě 2017

Tak teď trochu z jinýho soudku. Bylo vam spolu na začátku dobře? Kdy se to začalo kazit?? Podle mě ses nechala zahltit žárlivosti a podeziranim. Reakce manžela je samozřejmě špatná, ale vcelku pochopitelná. Tlak budí protitlak. Co bys dělala ty, kdyby to bylo obráceně? Myslíš, že ještě není šance si promluvit, zjistit jak vlastně on celou dobu nahlizel na tvoje zárlivy scény, co mu vadilo, zkusit si vzpomenout proč vam spolu bylo fajn a zkusit začít znova? Btw - muj manžel ma taky většinu kamarádek, chová se k nim pěkně pze vyrůstal se segrama. Některý chlapi to tak fakt prostě maj.

zizalind
autor
24. kvě 2017

@odula jj bylo to na začátku fajn, bydleli jsme rok mimo Prahu kde paní nechtěla internet, takže to byla pohoda, po roce jsme se přestěhovali na Pankrác a druhý den byl hned zřízený internet a tím pádem pro něj obří možnost u něj sedět a vše začalo...a tam jsem přišla na to, že si s někým pořád píše a už jsem začala být taková jaká jsem ted...a když jsme to před pár dny probírali tak mi řekl, že jsem odjakživa taková ale snažil se to ještě přehlížet ale logicky po x letech ho to přestalo bavit a tím pádem jsme mezi sebou měli vztah který se jen propadal a jsme dneska tam kde jsme...

zuzka_b2
24. kvě 2017

@zizalind Necetla jsem ostatní komentare, ale rozhodne nejsi zarliva ani urazliva. Kdybys byla, uz davno bys ho vyhodila. On v tobe uplne zabil veškerou sebeúctu, proto nekde vidíš i svoji chybu ("po tom jak jsi se k nemu chovala, se ani nedivis" apod.) Udrzoval te v permanentnim stresu a nejistote, hledal jiny zensky, psal si s nima a tobe tvrdil, ze je to v poradku a ma na to pravo - takovyhle permanentni stres nejde vydrzet, jasne ze se to na tobe psychycicky podepsalo.

Takového chlapa nejde nez vyhodit. Jasne, ze mu krachujou ty jiny vztahy, za kterými odchazi. Proc? Protože to zacne delat i etm jiným zenam a ty to nevydrzi, proc by taky mely. Bud silna a kopni ho do zadku. Ja vim, ze ted t prijde byt sama s detma jako katastrofa, ale pujde to. Jediny co se stalo je, ze sisi vybrala spatnyho otce deti, ale to se stalo spouste zen. Akorát bych teda rekla, ze po tech letech, co te takhle nicil, by to asi chtelo psychoterapii, abys zase k sobe získala uctu a byla schopna v pristim vztahu vůbec normalne fungovat.

barafajn
24. kvě 2017

@zuzka_b2 mi mluvi z duse

odula
24. kvě 2017

@zizalind to je mi lito. Asi už to vsechno zašlo příliš daleko. Z jeho strany i s tvojí. Zřejmě už nemá cenu brečet nad rozlitým mlíkem, ale nějak se s tím důstojně vypořádat. To vám přeju, s co nejmenšíma ztrátama - na duši i jinde. Držte se.

odula
24. kvě 2017

@zizalind co teď napíšu není nic proti tobě osobně, opravdu. Jde mi jen o určitou vyváženost pohledu.
@zuzka_b2
@barafajn dámy (obecně, nejen vy) - nepříjde vám, že jste tady v 90% tak říkajíc "genderově biasnuté"? Tedy stručně a jasně - naddržujete ženskejm. Představte si situaci, kdyby tu psala nějaká mamínka řekněme toto: "Holky, mám problém. Vždycky jsem byla společenský typ, měla jsem hodně kamarádů a nechtěla jsem s nimi přerušovat kontakt jenom proto, že jsem zadaná (vdaná). manžel mi ale kvůli tomu začal dělat žárlivý scény, došlo to až tak daleko, že sledoval každej muj krok a dokonce kontroloval telefon. Už se to nedalo vydržet, tak jsem udělala hroznou blbost a s jednim tím klukem jsem se dala dohromady. Došlo mi, že jsem udělala kravinu, tak jsem se vrátila, že to ještě zkusíme. Manžel sliboval, že už mě kontrolovat nebude, ale vidím na něm, že strašně zárlí a že mi nevěří. Z našeho vztahu se uplně vytratila jiskra a důvěra. No a tak se stalo - mám dojem, že jsem konečně našla někoho, s kým si rozumím, kdo mě chápe a dává mi svobodu... co mám dělat? " atd atd atd. Jak byste reagovaly?
Na VĚTŠINU problému ve vztahu jsou VŽDYCKY dva. Dělat z manžela autorky sukničkáře a , když tady některé ty komentu čtu, pomalu lidskou bestii, ktera zbavila autorku poslední špetky důstojnosti- není uplně spravedlivé.
Ještě jednou - autorce fakt přeju, ať to vyřeší jak nejlíp to jde, ukončovat 12 ti letý vztah, zvlášť když není bezdětný, musi byt hrozne tezky, a všechny pisatelky co s tak lehkou rukou od klávesnice radí ukončit manželství, přeju dobré spaní.

voleskap
24. kvě 2017

Ahoj, podle mě do mobilu leze člověk, který chce něco najít. Ve vztahu už není šťastný a tak hledá záminku k tomu, aby se mohl rozejít. 😉 Sama píšeš jaký váš vztah je...akorát že to píšeš tak jako bys za to mohla jen ty...Myslím, že oba nesete svůj podíl viny. Být Tebou, tak to buď ukoncim a pokud to ukončit nechci a ani on nechce, tak zkusím vyhledat manželskou poradnu (vzhledem k tomu, že je to po několikáté). Hodně štěstí 🍀

barafajn
24. kvě 2017

@odula nezlobte se na mě, ale žárlivost a vypisování s ženskýma...no nevím, podle mě se zamilovaný lidi chovají jinak a ten vztah byl narušený už od začátku, a navíc děti v manželství, které stojí za prdlačku, trpí nejvíc. Ano, jsem pro, že rodina, hlavně s dětma, je vždy na prvním místě, ale vystresovaná matka není rozhodně v pořádku.
A v případě tomto, kdy on už několikrát utekl jiné, bych neváhala ani minutu, protože za a) bych se bála, že přitáhne nějakou chorobu a za b) bych s takovým člověkem spát už nemohla. Řešit problém tím, že uteču k jiné babě?!?!?!?! no pardon, ale takhle se chová otec od rodiny?

valkyra222
24. kvě 2017

Teda bez urážky ale vy si rovnou můžete nalepit na čelo název rohožka!! Váš chlap si žije jako by vůbec nebyl ženatý a už vůbec nemel děti!! Užívá si pokaždé s jinou a aby vám nemusel nic vysvětlovat nebo se vymlouvat tak se s vámi raději rozejde vyzkouší si to jinde nevyjde mu to tak už je zpátky u vás!máte vy vůbec nějakou hrdost? Kdyby se to stalo jednou ale dělal to od začátku a viděl ze vy jste s tím asi v pohodě ze jste to nechala zajít tak daleko ze jste si s ním pořídila i děti!je to chronický zaletnik a bude to dělat porad dokud mu to bude procházet.nezmění se! Takže pokud chcete trpět dal tak trpte! A nebo ho pošlete hezky pěkně k té jeho životni lásce i s Jeho věcmi a vymažte si ho telefonu i s jeho života! Jaký asi dáva dětem příklad? Chcete aby tohle v dospělosti prováděly svým polovickam?

kittykat22
24. kvě 2017

@zizalind niektori muzi su nevhodni na dlhodobe a trvale vztahy. A tvoj manzel je jednym z nich. Ten prvy rozchod z rozumu bol super, ale potom spat a dieta - a uz to islo, ze jo. Manzel je taky aky je, a nezmeni sa. A ty sa musis rozhodnut ci najdes sposob ako sa s jeho povahou a zivotnym stylom vyrovnat koli detom, alebo odides a uvidis ako sa situacia dalej vyvinie (tj sama alebo s inym partnerom). Dolezite je, ze predtym ako sa rozhodnes robit vazne zavery tak si to financne spocitaj. Pretoze k pocitu citoveho zufalstva ktore nevyhnutne pride v pripade ze by si od manzela odisla - financne zufalstvo situacii moc nepomoze. 2 deti a sama matka je dost draha zalezitost.

nikolatje
24. kvě 2017

jaj, tak z takoveho vztahu nevztahu by me kleplo....sama jsem zarliva az na pudu a manzel se proste s zenskymi kamaradkami prestal vidat - nestalo mu to za to a zadna nebyla takova dulezita, aby kvuli tomu nicil me zdravi. Dnes uz jsem klidnejsi, ale kdyby se objevila dalsi kamaradka,tak v tom zasejc litam. Podle me chlap, ktery odchazi, vraci se a zase najde dalsi spriznenou dusi neni chlap pro zivot - to jste vlakove nadrazi nebo prestupni stanice? Nejste idealni! On urcite taky ne. Sama to zvladnete, rozhodne vam totiz ubydou trable se zarlivosti 🙂 pisu bez diakritiky, protoze se mi tak rychleji nadava 🙂 drzim palce a preji vam mnoho klidnych dni bez toho jelimana!

odula
24. kvě 2017

@barafajn ja se nezlobim. Vy se nezlobte na mě, ale to že si chlap píše s kámoškama přece ještě neznamená, že je potřebuje o... t, ne? Máte nějaká z vás kamarády kluky? Ja jo a normálně si s nima píšu. 😎

odula
24. kvě 2017

@barafajn btw - nikde neobhajuju nevěru. Sama autorka navíc píše, že ta první nevěra se udála ve chvíli kdy ta situace, vč kontroly mobilu byla vyhrocena....

zizalind
autor
24. kvě 2017

@zuzka_b2 ahojky 🙂 no je pravda, že já neměla sebedůvěru skoro nikdy 🙂 ale on je dominantní a jiný nebude....tenhle týden se hodně míjíme a jsem ráda, je opravdu lepší ho nevidět a je mi nějak líp 🙂

zizalind
autor
24. kvě 2017

@odula ale on byl vždy takový, já do toho vztahu šla , ale až když jsem první email viděla jak je mile napsán byl po pár letech soužití....hodně času tráví u pc a je to jeho svět...vůbec nezná děti, strašně je chtěl ale vůbec si s něma nehraje, neví co mají rádi prostě péče o ničem, byla jsem na ně vždy sama...takže pro mě se asi toho moc nezmění jen vědomí, že tady není....a to si snad časem zvyknu 🙂 a i kdybych ho vzala zpět, bude si psát potaji on se tohodle nikdy nevzdá....a já už nechci být stíhačka a kontrolovat mobil když je ve sprše...

Strana
z3