Manžel tráví veškerý volný čas se svojí maminkou
Posledních pár týdnů řeším nepěknou rodinnou situaci, která velmi nenápadně začala s příchodem druhé dcery před 9 měsíci. Výchova dětí (2 roky a 9měsíců) je velmi náročná a to po všech stránkách. Manžel začátkem května přišel s tím, že cítí syndrom vyhoření a je unavený. Následně začal veškerý volný čas trávit se svou matkou. Teď odjeli spolem na 10 dnů na dovolenou. Vzal si s sebou sice starší dceru. Ale já to nemůžu překousnout. Strašlivě moc jsem se těšila na naši první dovolenou jako rodina, kdy bychom odjeli pryč někam všichni čtyři. Místo toho jsem doma s miminkem a jenom brečím. K tomu mi hrozně moc chybí starší dcerka, bez které jsem déle než 2 dny nikdy nebyla. Nevím, co mám dělat. Manžel se chce asi i výhledově k matce přestěhovat.
fotoportrét
madulinka
@shine2015 ono, podle mě zakladatelka nenaváděla paní z ospodu ať mu zavolá, ale chtěla radu co a jak v tomhle případě. Já to taky udělala, volala jsem na ospod ohledně rady, co bude bráno jako o.k a co jako naschvál a paní z ospodu manželovi zavolala, a že se mi ozve a v tom mi volal až manžel, nasranej, že mu volali .. já bych se na ospod uz neobrátila, protože ze mě udělali akorát hysterku, a to jsem od nich chtěla jen radu co můžu a co ne. Zavolat na ospod a poradit se s nimi mi radila právnicka. Určitě to nebylo: můžete zavolat manželovi? Má moji dceru a nevím kde jsou.. myslím,že zakladatelka neudělala žádný vyložený naschvál narozdíl od jejího muže..
Navíc kdyby mému muži volala bába z ospodu tak i normálně kdyby to mezi nami bylo vše v pohodě by se nasral neskutečné natož když bychom byli rozhadani @madulinka ..... ospod podle mě vůbec neměl proběhnout a když věděla město kde je....a bába by na ospodu řekla já mu zavolám tak hned ne nevolejte já se ptám pouze ba možnosti - ona zase sama asi nebude vyvolávat Heled kde jste???? Přesně manzelka to vědět nechce ale já ano
No uprimne kdyby muj manzel misto nasi planovane rodinne dovolene z niceho nic sebral starsi dite a vypadl na 10 dni na dovolenou se svoji matkou, pricemz by mi nerekl presnou adresu ani by to se mnou dopredu nezkonzultoval a vybral by na ucte 280tisic, usoudila bych z toho, ze mu docista hrablo - tedy ze ma nejakou psychickou nemoc. Protoze to neni ani zdaleka normalni chovani ani pro vyhoreleho cloveka.
Na miste zakladatelky bych rozhodne taky kontaktovala pravnika, OSPOD, banku, psychologa i policii a vsude se slusne a rozumne pozeptala, co a jak a zacala podnikat nejake kroky. Na tom vsem mi prijde nejsmutnejsi to, ze tyhle konflikty, kdy jednomu z rodicu hrabne, odnaseji deti.
10 dni je pro dvouletou skutecne velmi dlouha doba a holcicka to samozrejme prezije a maminka taky, ale zda se, ze to je pouze zacatek.
Vubec nevim, co zakladatelce poradit, ale hlavne nechapu nektere zdejsi prispevky, ktere z ni delaji hysterku. Myslim, ze na to, v jake situaci se ocitla, zachovava docela chladnou hlavu.
Dost často tady opakujete, aby se paní uklidnila, zamyslela se nad sebou, přenesla se přes to ale co jsem pochopila podle příspěvků, tak s ním chce komunikovat už déle ale pán nereaguje, sbalí se radši a jede k mamince ( maminku radši neřešit)... A tahle situace? Ani jí není schopný zvednout telefon, kde se oni jako její rodina nachází a jak se jim daří, dyť to je to nejmenší...ozve se, až se mu ozvou z úřadu, podle mě to dost jasně ukazuje, jak je on schopný a ochotný s paní diskutovat, není to ojedinělá záležitost, takže to asi moc jednoduchý nebude, že bude hodná manželka a vyřeší se to, naopak je dobře, že jedná rychle a dopředu, sama určitě vycítila, že to není v pořádku... Pokud jasně manželovi nedá najevo jak jí to vadí tak akorát nastane situace, kterou sama paní napsala, že vedle sebe budou dál žít v tichosti
Všem děkuji za zevrubnou analýzu situace. Ve skrytu duše doufám, že v sobotu přijedou. Pokud se objeví ve dveřích jen manžel s dcerkou, tak to s přehledem ukočíruji. Ale co když se bude i jeho matka seslit do domu a chtít si "vyříkat" mé "nevhodné chování"? Mám ji: rovnou vyhodit z domu nebo vpustit dovnitř? Pak bych měla uklidit i všechny ostré předměty. Moje tchyně- vztah předtím korektní, i když jsme se nikdy moc nemusely. 75 letá, na blond odbarvená, s růžovými nehty a bleděmodrým ohozem dáma. Vedle které je i 5*generál neschopný velitelský žabař. 2x rozvedená, žádný chlap s ní nevydržel déle než jednu pětiletku. Před narozením dětí všude prohlašovala, že hlídat nebude. Předem děkuji za názory.
@berblin z domu bych ji nevyhazovala ale slovně s ni nic neřešila, odpovídala neutrálně a hlavně slušně aby nic nemohli použit proti tobě....klidně bych jim nabídla jídlo a kafe buchtu apod .... Nechej vše na něm ať řeší on a ne ty...a až tchyně odjede pak třeba je dobre to v klidu řešit...
@berblin Zvážila bych si pozvat na návštěvu dobrého kamaráda.
Ty se před ním ovládneš a tchýni přítomnost cizího člověka usměrní.
Aspoň trochu...
@brunetka11 kamaráda??? To použijí proti ni....ještě ji narknou z toho ze ho tam měla celou dobu....navíc cizi chlap ho rozzuři ještě víc....když už tak brachu ale cizího chlapa rozhodne ne....navíc ona ani neví dá tchyně půjde dal .... nechala bych to v režii tak ze si to v říkáme pouze my dva a na tchýni bych byla slušná nicméně s ni bych nic moc neřešila a mluvila neutrálně a v co největším klidu
ja bych si vzala kamaradku. pokud bude pritomna tchyne a manzel, jsou logicky dva na jednu. kdyz tam bude mit kamaradku, budou dva na dva. neni to spatne. mela jsem take dvakrat kamaradku u predavani deti. jen kvuli klidu.
@berblin vzít si tam kamarádku není špatný nápad. Pokud přijede i tchýně, tak budete aspoň dva na dva a pokud jen manžel, kamarádka bude jistě dostatečně taktní, aby odešla a nechala vás si to vyříkat.
@madulinka kde paní z OSPOD sehnala telefonní číslo na manžela, je jeho číslo někde dostupné na internetu nebo už tam měli složku s vaším případem a s kontakty na vás?
Podle mě pokud nemáš někde známé, tak shánět informace v tak citlivé věci na policii nebo úřadě může dopadnout velmi velmi špatně, přesně jak jsi napsala a nadělá to víc škody než užitku ☹ Cos pak řekla právničce na její super radu 😅
Nedovedu si představit situaci, že by mě v rodinné krizi, nemluvím o případu, kdy už je podaná žádost o svěření dětí do péče atd., kontaktoval ospod nebo policie a někdo cizí by se do naší situace začal vkládat a něco mi domlouvat.... myslím, že to ty chlapy (většinou) musí rozzuřit doběla a seknou se ještě víc.
@garlic u mě teda dítě bylo už svěřené do mé péče, náš případ ohledně svěření řešili (zrovna ta konkrétní paní, kterou jsem zastihla po tel.) pár týdnů před nastalou situací, kvůli které jsem jí pak volala.. Mě muž nechtěl pustit dceru se mnou k moři, tak jsem se radila s právničkou, ta mě odkázala na OSPOD, že se v tomto nechce angažovat, což ji chápu, děti má na starost OSPOD. Ale to, že zavolají muži, jsem nečekala. Za prvé jsem si připadala jako malá holka, co žaluje na manžela, když on něco zakáže, za druhé manžel po tom, co mu volali ze sociálky vlastně popřel to, co mi říkal před tím do telefonu, za třetí pak z OSPOD volali, ať to příště takhle nekomplikuju. Ale to tady nechci řešit, chtěla jsem poukázat na to, že OSPOD mě v téhle situaci zklamal.
@berblin moc drzim palce, aby se Vam do soboty podarilo si odpocinout a nabrat silu, abyste tyhle soky neodnesla zdravotne. Tchyni bych neurazela, ale ona neni Vas manzel, je pomerne skoda, ze je do toho zatazena (nepolemizovala bych nad tim, zda se do toho zatahla sama, to je celkem jedno), ale resit to musite vy spolu a pokud manzel potrebuje mediatora, poprosila bych hi spis o nejakou nestrannou osobu, bud spolecny kamarad nebo nekdo, kdo se tim zivi a opravdu to umi
@berblin pevně doufám, že manžel se v sobotu i s Vaší dcerou vrátí domů. Já bych si jako podporu pozvala kamarádku - sestru - maminku ... Prostě někoho, kdo by mi pomohl zvládnout případné výpadky ze strany manžel či tchýně a na druhou stranu se i Vy budete krotit.
Já osobně - kdybych zjistila, že manžel odjel téměř neznámo kam s 2 letou dcerou, nebere mi telefon, vybere téměř celý účet a před tím mi oznámí, že je vyhořelý, tak rovnou volám Policii.
Každopádně - Vám držím palce, aby vše dobře dopadlo 👍
@garlic nevím 😕 Asi bych doufala, že ho najdou a že bude dcera v pořádku. Rozhodně bych ale nebyla v klidu a s nohama na stole. V hlavě by se mi honily ty nejčernější scénáře.
Kdyby mi řekl, jedu tam a tam, potřebuji vypnout, vezmu sebou naší dceru, aby sis odpočinula a já si jí taky užil ... Není problém. Večer napíše SMS ve stylu většiny mužů - Žijeme 🙂.
Ale kdyby mi řekl, že se cítí vyhořelý, najednou odjede s 2letou dcerou pryč na 10 dní, neřekne pořádně kam, vyplení účet, nebere telefon ... tak bych byla na pokraji zhroucení a nevěděla, zda mám jako první volat na policii nebo do nemocnic nebo obvolávat penziony, hotely .., zda tam nejsou ubytování ... protože bych měla strach o dítě a i o manžela.
@baris jako ze by ses bala, že si chce muž neco udělat a udělá něco i diteti? Je pravda, že policie bude konat podle toho, co přesně se jim řekne. Pokud pravda viz.tato diskuse, tak nebudou dělat asi nic, minimální do soboty, ale pokud řekne, že muž mluvi o sebevraždě a má s sebou nelegálně drženou zbraň, budou jednat okamžite. Ale manželství to už nepomůže 🙂

@shine2015 ono, podle mě zaklastelka nenaváděla paní z ospodu ať mu zavolá, ale chtěla rádu co a jak v tomhle případě. Já to taky udělala,volala jsem na ospod ohledně rady, co bude bráno jako o.k a co jako naschvál a paní z ospodu manželovi zavolala, a že se mi ozve a v tom mi volal až manžel,nasranej,že mu volali.. já bych se na ospod uz neobrátila,protože že mě udělali akorát hysterku,a to jsem od nich chtěla jen radu co můžu a co ne. Zavolat na ospod a poradit se s nimi mi radila právnicka. Určitě to nebylo: můžete zavolat manželovi? Má moji dceru a nevím kde jsou.. myslím,že zakladatelka neudělala žádný vyložený naschvál narozdil od jejího muže..