Manžel tráví veškerý volný čas se svojí maminkou
Posledních pár týdnů řeším nepěknou rodinnou situaci, která velmi nenápadně začala s příchodem druhé dcery před 9 měsíci. Výchova dětí (2 roky a 9měsíců) je velmi náročná a to po všech stránkách. Manžel začátkem května přišel s tím, že cítí syndrom vyhoření a je unavený. Následně začal veškerý volný čas trávit se svou matkou. Teď odjeli spolem na 10 dnů na dovolenou. Vzal si s sebou sice starší dceru. Ale já to nemůžu překousnout. Strašlivě moc jsem se těšila na naši první dovolenou jako rodina, kdy bychom odjeli pryč někam všichni čtyři. Místo toho jsem doma s miminkem a jenom brečím. K tomu mi hrozně moc chybí starší dcerka, bez které jsem déle než 2 dny nikdy nebyla. Nevím, co mám dělat. Manžel se chce asi i výhledově k matce přestěhovat.
Pryc. Na mobilu mi to nejde opravit.
Teda holky, já zastávám názor řešit věci v klidu, ale.... . Tuhle diskuzi čtu od začátku tak, jak přibývá, ale už mi to nedá nenapsat. Ona není ta, u které je vina, vy to tu stavíte, jako že ona je hysterka, ona je ukřičená, ona zahnala chudáčka manžílka do kouta, pokud ona nezmění styl komunikace, pokud ona nevezme zpátečku apod, tak se akorát rozejdou... já fakt nevěřím svým očím... to fakt nevidíte, že ona není ten hlavní viník a jen reaguje na situaci? Navíc je vyčerpaná, zklamaná, nešťastná a má strach, že přijde o své dítě? Největší problém tady je, že chlap v padesáti má malé děti (on ještě žádné z předchozího vztahu nemá?) a navíc je stále ovlivňován maminkou... no pardon, chlap v padesáti?? kam se ten svět řítí... Pokud to jsou první děti, tak si to podle mě moc neuměl představit a opravdu když padesát let měl klid, tak už asi neumí z toho svého komfortu dlouhodoběji ubrat. Ale děti tu prostě jsou, tak se holt musí postarat, musí vzít zodpovědnost za svoje činy. Nelíbí se mi, jak se pořád obhajují chlapi, že od ženy "museli" odejít, protože je vlastně vyštvala a bylo toho na ně moc... a na ní toho jako je málo? Tak ať jdou na mateřksou, ona do práce a můžou si za pár měsíců povědět, na koho je toho víc...
Druhý velkký problém je tchýně, ta ho evidentně hodně očkuje (soudě podle toho jednoho telefonu). Podle mě i ona mu poradila vybrat ty peníze. Na koho je prioritně psaný účet? U nás to jsem teda já, i když manžel má veškerá přístupová práva, ale kdybych potřebovala, normálně ho odstřihnu. Nyní ale už asi nemá smysl nic moc řešit, když tam zbylo jen na splátku ☹ uvažuju, zda by nebylo rozumné vybrat aspoň ten zbytek, holt jedna splátka přijde později, ale budeš mít aspoň pár tisíc v ruce. Na koho je psaná ta hypotéka? Na něj? Tím spíš bych vybrala ten zbytek. Přeci musíš z něčeho žít ty i tvé mimčo... honí se mi hlavou spoustu myšlenek, ale to by bylo na tři romány .... držím ti palce, myslím, že 99% lidí by tuhle situaci v klidu řešit nezvládli, protože tohle opravdu není jen takový výlet s rodinkou a nic se neděje... to je opravdu naschvál a poměrně otevřený.
@sisstin policie neudela nic, ani nemuze. Je to jeji otec, komunikuje, sice omezene a dost nestastne, ale komunikuje. V podstate i sdelil kde jsou, tady neni pro policii zadna moznost zasahu. Chapu, ze lidi se na policii radi obraci, ale jsou veci, ktere nam proste neprislusi a nejsme vsemocni.
@garlic impulzivita,jizlivost,vztek.. má k tomu důvod. Děti si pořídili oba dva, když jeden se cítí vyhořelý, a druhý mele z posledního, tak si pán vyhořelý může odjet,vzít dítě a nedat o sobě ani zprávu, vybrat prachy ze spolu.uctu, jen proto,že se cítí vyhořelý a neví jak dal? A paní, co mele z posledního se má cítit v pohodě, nebýt za hysterku a vše projednávat s ohledem na to,jak se asi cítí pán vyhořelý? Tohle mi připomíná to u nás, žena musí držet hubu a krok,hlavně si nestěžovat,muž si může dělat co chce a je to v pořádku. Až se rohodne vrátit,hlavně žádné scény a být milá manželka. Proto my jsme asi tu naši krizi nezvládli,ale tohle je na mě moooc. Muž si pak žije sám za sebe bez ohledu na rodinu a bere jako samozřejmost víc a víc volnosti, pokud mu to manželka bez problémů toleruje.
@sisstin Bohužel on si to jako zákonný zástupce může dovolit. Díte je obou a policii je jedno jestli je s jedním nebo oběma rodiči, je o něj postaráno, ničím netrpí, nezadržuje ho bez léků i když je nemocné atd. Jediná možnost je podat žádost o rozvod a žádost o svěření dítěte do tvé péče. Pokud to soud odklepne je otec povinen dítě předat, když to neudělá teprv pak po něm jdou...systém je na nic a hájí se tím že je nestranný, ono ani to kojení není problém v době sunarů...
@garlic nejde o to, zda to to dítě zvládne nebo ne... věřím, že holčičce zakladatelky n té dovolené nic nechybí... jde o to, že pokud dáš dítě k babičce, tak víš, kde to dítě je a jsi s babičkou v kontaktu, večer ti zavolají, nebo pošlou fotku... tady autorka neví kde jsou, neodsouhlasila to a vůbec netuší, co se tam děje a za jak dlouho se hodlají vrátit (pokud vůbec)... to je úplně jiná situace, než prázdniny u prarodičů.
No doufam, ze me toto nikdy nepotka a teda pevne verim, ze chlap neni takovej magor. Taky se obcas hadame, tak proste jde na barak nebo do hospody, ale ze by sbalil deti neznamo kam, to opravdu ne.
@madulinka překonání manželské krize není o tom nechat si ... ve vztahu dlouhodobe na hlavu. Mam s tim taky zkušenost, jako téměř každý. Záleží samozřejme na situaci, zde nevidím, že by dlouhodobe kaslal na rodinu. Většina chlapů po narození 2.ditete jezdí s tim starším ke svým rodičům.
@martiina_k no samozřejme. Ale v tuto chvíli ona chce, aby se vrátili. Takže v TUTO chvíli ji nezbývá nic jiného než byt klidna a mila, at doma třeba rozbije všechny sklenice, co mají. K zenske, co mu 50x denne vola na střídačku s policií a o spodem se opravdu nemusí chtít vrátit.
@garlic nevím jestli tvrdošíjně obhajuješ svůj názor a každý argument zlehčuješ a zahráváš do autu, nebo máš tak idilický život (což bych ti samozřejmě přála), že nevidíš podlost jednání toho chlapa... je přeci rozdíl mezi tím jet za babičkou na návštěvu a nebo sbalit dítě bez domluvy a odjet na bůhví jak dlouho bůhví kam..
Jako opravdu vážně bych chtěla vidět některé z vás pisatelky, jak kdyby s vámi chlap přestal v těhotenství a v šestinedělí komunikovat, bral si vaše dítě a utíkal za maminkou a následně dítě sebral a odjel opět s matkou kdoví kam a nechal vás samotné s miminkem doma, jak byste "hodily nohy hore" a v klídečku doma čekaly až přijde a ještě ho snad pochválily...tady přece vůbec nejde o nějaká práva otce ale o lidské chování, paní mu dceru normálně dávala tak asi ví, že se o ni postará ale vy tady poukazujete jak je paní hysterická a snad si za to může sama ale být hysterickej a doma dělat scény je trochu rozdíl mezi tím vzít vaše dítě, odjet s ním očividně na truc kdoví kam a ještě ji tím psychicky trápit, to, že udělala určité opatření je logické, neví a má strach co může očekávat do budoucna a tak jak on udělal fakt idiotskou věc tak může i paní v návalu emocí jednat nepřiměřeně a záleží na nich dvou jak tuhle celou situaci vyhodnotí, jestli si to budou ochotni nějak zdůvodnit a odpustit ale jsem si já na 100%jistá, že bych neseděla doma a nečekala až přijde po několika dnech a potom s ním vedla klidný, láskyplný rozhovor co bude dál, tohle je podle mě v partnerském vztahu ať jsou oba dva jakýkoliv opravdu nad veškeré meze!!!
No ona uz z tych 280 tisic neuvidi ani korunu, bez ohladu na to, ci bude mila alebo nie. To mi ver.
@trdelnik234 taky předpokládám, ale byla by hloupa, kdyby to vzala jako dogma a nezkusila to :(
@sisstin kazdy, sebelepsi chlap se muze zmenit v magora, a ty mu na tu hru bud pristoupis a utvrdis ho v tech pitomostech, co se mu honi v hlave (to je resnie, ktere navrhujes) a nebo ji s nim hrat nebudes, protoze vis, ze magor neni, vezmes to tak, ze udelal chybu a chybovat je lidske a tim mu seber vitr z plachet, drive nebo pozdeji prijde sam k rozumu a co ted zvoral nejakym zpusobem narovna. Tahle situace je silena, ale nevznikla ze dne na den, i kdyz to tak vypada a ze dne na dne se nevyresi, chlap je mimo a potrebuje prostor aby tech prehmatu neudelal jeste vic, aby se s ditetem vratil, aby vratil penize na ucet nebo aspon jejich polovinu. Pokud pani situaci vyhroti, tak to sice bude pochopitelne, ale neuvidi ani dite, ani penize, takze to ze jeji reakce byla pochopitelna ji bude naprosto k nicemu...
Souhlasím s @garlic ....ono je lepší nechat věci ulezet a řešit v klidu - dost možná n kdyby ho nechala na dovolené být a nevyvolavala mu tak si odpocine vrátí se naštvaný ale nebude to tak vyhrocené jako je to teď kdy mu vola bába z ospodu....
Nemá smysl se tady obhajovat. Tohle některé ženy nepochopí a ani nezvladnou ukocirovat svoje vytočení a nevidí ze svým chováním přilévaji olej do ohne......kdyby to zvládly s nadhledem a jinak možná by nebylo tolik rozvodu......vztah není o tom hádat se do krve kdo má pravdu...ale důležitý je závěr.....to jak to dopadne cele. Dnes muže mít pravdu ona a muže ji to potvrdit časem kdokoliv ale za tu svoji pravdu a uznání zaplatit rozvodem...a nebo se uklidnit stáhnout nehrotit to a řešit to konstruktivne a s nadhledem jak to jen půjde - OK chce být sám s dcerou odpočinout si...nechat ho být a jednat až prijede bez jízlivosti atd jednoduše jasné stručně k věci bez emocí a scén a muže se to ještě urovnat......a nemusí to skončit nevraždivosti a závěrem takovým ze dítě / deti dva týdny v měsíci neuvidim a nebudu vědět kde jsou co dělají a oblečení budou mít jakékoliv od manžela včetně hnusnych umělých ponozek které nesnáším a jelikož to bude střídava pece neuvidim ani korunu od manžela na deti
@berblin
Ahoj mas odo mna IP.
Drz sa.
@garlic já ale manžela nekontaktuji, smršť textovek a telefonátů proběhla ve středu večer - druhý den po jejich odjezdu, když jsem se opatrně zeptala, kde jsou a on mi neodpověděl - a vše skončilo v pátek večer, když alespoň zprovoznil whatsapp, abych večer chvilku viděla malou. Tento kontakt vzešel až na základě domluvy paní z ospod. Je to smutné, ale je to tak.
@martiina_k ona neni hlavni vinik situace, ale jak to ve dvou byva i ona tam sehrala svoji roli, treba se proste jenom vcas nezastavili a nerekli si, pod takovymhle tlakem se dlouhodobe neda zit a nevymysleli, jak si ulehcit, ono cekat az jednou bude lip se ne vzdy dlouhodobe da. Hodne cloveku pomaha si toto uvedomit, aby tu zvoji zlobu, bezmoc a obrovske nepochopeni byl schopny ukocirovat. ONA je v tuhle chvili ta soudna, on evidentne ne, proto jak to cele skonci je v tuhle chvili bohuzel predevsim na ni. Jako zenske v sobe mame neskutecnou silu, nehroutime se tak snadno jako chlapi, spravne zvolenym chovanim a kroky ho z tech jeho soucasnych bludu muze vyvest, muzou to rozklicovat a na zaklade toho se posunout dal z tehle dramat zpatku k rozumu.
@bamishop to co píšeš by mohlo fungovat, kdyby neměl za zadkem tchýni... podle mě ta přilívá olej do ohně a poštvává ho na jeho straně.... no jsem zvědavá, jak tohle dopadne, ale pozitivně to nevidím.
@martiina_k to souhlasím nicméně textovkama a voláním paní z ospodu si nepomohla - akorát to nahrává tchýni aby řekla podívej se co děla, mas na deti právo a řekl jsi kde jste ale takove scény a ta ostuda co z tebe udělala ....atd a chlapce má pod kontrolou a zmanipulovaného a ještě nasraneho...kdyby nic takového neproběhlo, ani smršť sms ani tel z ospodu vrátil by se doma uklizeno uvareno a ona v nadhledu bavila se normálně - tím nemyslím lézt mu do zadku tak by situace pro ni byla daleko lepší

@sisstin prý jsou par dni (od kdy? ), ne dva roky, tak nedramatizuj 🙂