icon

Manžel tráví veškerý volný čas se svojí maminkou

berblin
6. črc 2017

Posledních pár týdnů řeším nepěknou rodinnou situaci, která velmi nenápadně začala s příchodem druhé dcery před 9 měsíci. Výchova dětí (2 roky a 9měsíců) je velmi náročná a to po všech stránkách. Manžel začátkem května přišel s tím, že cítí syndrom vyhoření a je unavený. Následně začal veškerý volný čas trávit se svou matkou. Teď odjeli spolem na 10 dnů na dovolenou. Vzal si s sebou sice starší dceru. Ale já to nemůžu překousnout. Strašlivě moc jsem se těšila na naši první dovolenou jako rodina, kdy bychom odjeli pryč někam všichni čtyři. Místo toho jsem doma s miminkem a jenom brečím. K tomu mi hrozně moc chybí starší dcerka, bez které jsem déle než 2 dny nikdy nebyla. Nevím, co mám dělat. Manžel se chce asi i výhledově k matce přestěhovat.

ilonne
8. črc 2017

@berblin Svym kamaradum na kriminalce zadelavas na slusny prusvih. Tohle je zneuziti pravomoce uredni osoby jak napsane v ucebnici....

verusky
8. črc 2017

@berblin nevyznam se v bankovnictvi, ale vybrala bych zbytek. nebo stejnou castku jako on. nove obleceni- mozna vzali jen malo kusu a potrebovali. ale mozna kuji pykle. my to tu ale opravdu nevyresime, my se tu muzeme jen dohadovat- ti, co maji spatne zkusenosti, jsou bystri, ti, co maji lepsi zkusenosti, radi uklidnit se.
jeste bych rada zduraznila, ze soucasni muzi (ti horsi, zakomplexovani, v krizi) se casto vyvysuji nad matku a mysli si, ze ji NAHRADI. a proto bojuji o deti. a oprete se o me, jak kdo chcete, ale takhle male deti patri tehle matce, nehlede na sziti se sourozencu, ktere se teprve rozvine!

berblin
autor
8. črc 2017

@ilonne ano, jsme si tím všichni vědomi. S tím přišli oni. Známe se přes 20 let. Jsou toho názoru, že manželovi přeskočilo.

ilonne
8. črc 2017

@berblin A jsou si vedomi i toho, ze to takto verejne pises? Vzdyt si to klidne muze precist tvuj manzel a kamarady ceka vyhazov - bez odstupneho, renty a s odsouzenim pro umyslny tr. cin.

verusky
8. črc 2017

@berblin chovani manzela opravdu neni obvykle. ja bych radsi zbystrila za cenu vetsi manzelske krize nez znicit deti. respektive- neklidna matka na prasky, protoze nema dvouletou dceru a musi se starat o kojence, rozhodne neni dobra matka. a ted to tedy myslim, kdyby se dcera nevratila a otec si ji nechal u sebe dlouhodobe.

garlic
8. črc 2017

@berblin svůj názor jsem napsala, ale pokud z vašeho společného účtu vybral neobvykle vysokou částku (nad rámec ceny té dovolené, kde je teď), tak na rovinu říkám, že bych jela vybrat zbytek. 🙂 A dál bych vyčkávala.

ilonne
8. črc 2017

@berblin Je mi tvoji situace hrozne lito, ale proc jeste pridelavat problemy tretim osobam?

verusky
8. črc 2017

radim uz vic ty kriminalisty nekomentovat. poprosit pripadne admina na zruseni prispevku. uz to nepitvejte, tady by se to opravdu nemelo psat.

berblin
autor
8. črc 2017

@verusky vybral téměř vše, zůstaly jen peníze na červencovou splátku hypotéky. Nejenom, že zajdu v příštím týdnu za psychologem, právníkem, ale i do banky ..... výsledek výletu tatínka s dcerkou a babičkou.

berblin
autor
8. črc 2017

@ilonne Ježíš, to mi teď vůbec nedošlo, víte, jak to lze smazat?

madulinka
8. črc 2017

@berblin 😨 tak tady už fakt pozor, to je hooodně divný, chtěla jsem psát, že třeba to bylo teda na dovolenou, že zpytoval svědomí a něco zařizuje natajnačku, ale tohle.. ☹

ilonne
8. črc 2017

@berblin napis adminum. Podle me to pujde.

bamishop
8. črc 2017

doporucuji fungovat a nepitvat se v tom a hlavne se nevracet ke krivdam a kdo co komu kdy udelal a tak. Pod timhle tlakem muze udelat spoustu hlouposti a bude hodne zalezet, jak Vy na ne budete reagovat a jestli ho nechtene budete v blbnuti jeste vic podporovat az z toho fakt bude valka roseovych. Je obrovsky rozdil mezi unesls mi dite a vybilil ucet, co to jako je? a Necekala jsem, ze odjedes i s dcerou aniz bys mi rekl na jak dlouho a vnimam to jako poruseni duvery mezi nama, jeste jsem bez ni takhle dlouho nikdy nebyla, navic necekane, tak me to hodne zasahlo. Probehlo mezi nama ted nekolik hadek, mame vseho dost, do toho doslo k vybrani penez na uctu a ja vubec nevim, jak se k tomu vsemu mam postavit. Tim si nenechavas kalet na hlavu,jenom proste neprilevas oleje do ohne a nechavas otevrena vratka diskusi. Kdyby se nahodou stalo, ze by uprimne odpovedel, tak ho nech mluvit, neskakej mu do toho s nejakym hodnocenim nebo svoji obranou, proste ho jenom nech ti rict, jak se citi pokud se k tomu jeste odhodla a pak to nech byt a zkus to zpracovat. Maximalne zase muzes rict jak se citis ty, ale bez utoku, bez snizovani jeho hodnoty, proste aby tim mezi vama dvema vznikl prostor pro otevrenost a diskusi misto valky. Straaaasne moc dela, jak se veci podaji, jestli se budete vzajemne vydirat pres deti a pres penize a kdesi cosi a nebo jestli se postupne dohodnete na vsem, co potrebujete navic, kdyby nahodou z toho vyslo jen vetsi nakupovani obleceni a te spolecne dovolene, tak timhle nic nezkazite... Mate to ted v rukou a moc drzim palce, aby z toho Vase rodina vysla s co nejmene sramy, i kdyz to vypada, ze jste na pocatku naschvalu, i ted se to da ukocirovat s rozumem. Se vztahem to mozna dopadne, mozna ne, ale bude to zdravejsi pro vsechny zucastnene, kdyz spolu budetem luvit jako dospeli a s rozvahou, pokud on toho neni schopny a blbne, musite v sobe najit silu se tak chovat aspnon vy, at ty emoce trochu vychladnou a prijde na ke slovu rozum, zodpovednost, vzajemny respekt...

verusky
9. črc 2017

@berblin o prispevek vys (od bamishop) je velke moudro. rict mu v klidu presne takto- necekala jsem, ze odejdes s dcerou... atd. i s temi penezi a zhodnotit to vse jako FAKT. a cekej, co on na to. ne vyhruzne, ne vybusne, ne nestastne, jen fakticky.
stala se, dle meho, prehnana vec. a tohle si myslim, ze je idealni na jeho prijezd (jestli prijede- a to bychom si samozrejme vsichni prali). tuhle radu vyse bych si snad trenovala pred zrcadlem a pak predvedla jako klidny, nadhledovy, vyckavajici divadleni vystup (vystup mysleno kus divadleni hry).

shine2015
9. črc 2017

@berblin krize se pozná i tak - jak často se spolu smejete?? Než odjel na dovolenou.....jde o to ze on svoji krizi mít mohl a ty jsi to tak nebrala nebo nepostrehla

shine2015
9. črc 2017

@berblin na mě to působí tak ze ty tom ze děláš scény vyvadis on nemůže být chvíli v klidu - a fakt to spějete k rozvodu...
Ze má jiné oblečení doma vůbec neřeš jako otec muže koupit co chce a upřímně pokud opravdu budeš vyvádet a chovat se takhle tak to začnou naschvaly vyrukuje se stridavou péči a hlavně pak je dva týdny neuvidis každý měsíc a nosit budou co chtějí jezdit budou kam chtějí a ještě s nimi časem bude jiná teta.....

Radim ti od začátku neřeš to takto....

Kolik vybral peněz? Ono je totiž rozdíl když vybral 5 tisíc když bude výplata teď i mateřská a nebo sto tisíc jako cele úspory....

berblin
autor
9. črc 2017

@shine2015 vybral 280tisíc, pro někoho asi běžné kapesné na dovolenou.

bamishop
9. črc 2017

a jeste jedna vec, takhle se citime obcas kazda, nedocenena, nepochopena, ignorovana, zranena, stvana, podvedena. Vubec nejsou Vase pocity nepochopitelne, samozrejme, ze i to jednani se da oduvodnit. Ale to co se Vam ted deje neprislo z modreho nebe, je to dusledek dlouhodobe ignorace a at uz pro ni byl sebelepsi duvod a to vetsinou byva, ze neni cas na nic a zena je pretizena a snazi se byt supermama a superzena jak to vidi vsude okolo, v televizi, casopisech a to pak strasne ovlivnuje atmosferu doma a to jak mluvi, druha polovicka prijde domu z prace, tam muze byt naklizeno, deti vporadku, ale stejne je tam dusno, zena je pretazena, podrazdena a pak si to automaticky v nejake forme vyleva na druhem, vetsinou tim, ze ho nerespektuje, casto to byvaji drobnosti, ale i milion drobnosti cloveka nakonecu mori, navic ten druhy se zacne sekat. Pisete, ze se s chlapem nedalo mluvit, ale ono se dost mozna nedalo mluvit s Vama, clovek tohle ale vidi az s odstupem, ne kdyz v te situaci je. Zkuste se na nej podivat jako na toho cloveka, ktereho jste si brala, ktereho ste si vazila. Ted je zahnany v koute, ale ten clovek, ktereho ste si brala tam nekde je a pujde se s nim domluvit, i pokud uz tomu neni otevreny, kdyz se pretne ten tlak a parkrat se budete chovat "normalne", jako nez ste meli ty deti, domluvite se postupne jak dal, jakmile na Vas zase prijdou sechny ty zneske pocity, zoufalost, vztek, je lepsi prerusit konverzaci, klidne i odejit a uklidnit se ... A tahle situace neni konec sveta, jen clovek je tak zazrany do te sve rutiny, ze nevidi, neslysi a obcas musi prijit takovahle facka, aby se neco zmenilo, bez tehle momentu neni zadny fungujici vztah, jen nekde se to vyresi jeste pred dramatem, jinde musi dojit i na to drama, na co nemusi dojit, ze pro Vas ten druhy bude sproste slovo, jste dva dospeli lide, mate svobodu volby i tu svobodu odejit, ale vzdy Vas budou spojovat deti, proto to nejde resit jako za mldada, ty si debil, ty si krava a uz se vzivote nemusite videt...

bamishop
9. črc 2017

@berblin ano, zahnala ste ho do kouta, poslala ste na nej urady a on Vam vraci stejnou minci. Kdyz zaradite zpatecku, aspon se Vam s dcerou vrati, kdyz ne, bude to hodne hnusne...

garlic
9. črc 2017

@berblin a vybral ty peníze předtím nebo potom, co mu volala paní z ospodu? Odpověď sem psát nemusíš. Radila bych ukončit tuto diskusi a začít to resit jinde a každý krok dělat az po tom, co napocitas do 50.

berblin
autor
9. črc 2017

@garlic předtím.

yelowangel
9. črc 2017

No jasně chudáčka zahnala do kouta protože měla strach o dítě o kterým nevěděla absolutně nic tudíš logická reakce je vybrat všechny peníze takže když zaplatí splátku hypotéky nebude mít ani na suchej rohlík. Ani ona, ani ta malinká když už nic jinýho a plánuje třeba dceru nevrátit...proberte se...no a koukám že odpověď je předtím takže to asi s tím že byl chudák ve stresu a naštvanej nemá co dělat...

shine2015
9. črc 2017

@berblin to je teda dost ale nezlob se já ti nic neudělala a tyhle jizlive komentáře si můžeš odpustit....

garlic
9. črc 2017

@shine2015 jestli takhle bezne komunikuje s manželem. .. impulzivita, jizlivost, vztek... nedivim se mu, že odjel. Protoze odjezd a následné jsou jen důsledek.

sisstin
9. črc 2017

Docela nepobiram, kolika zenam prijde normalni, ze otec sbali batole a odmita sdelit matce, kde je 😳Ja bych teda umrela. U nas neexistuje, ze bx se toto stalo ani z me, ani z partnerovy strany. Vzdy o sobe vime, i kdyz by slo o blbe dve hodiny.

makronka222
9. črc 2017

Co to je za srace ten chlap? Ho tchyne zacarovala? Vybrat takovou palku, zdrhnout s ditetem a neposlat ani dotku, kdyz wifi je na kazdym rohu? Doufam ze v pondeli vlitnes hned za pravnikem a vse hned ukoncis, nez bude pozde... na nejaky vyrikavani s nim bych se vyprdla, s takovym clovekem bych bez pravnika uz nepromluvila.

sisstin
9. črc 2017

A chlap at si jede treba do horoucich pekel, jestli je nasranej, ale vzit dite a tajit, kde jsou, to je teda dooost drsny. Volala bych policii.

garlic
9. črc 2017

@sisstin a co podle tebe udělá policie, když je dite po dobu trvání manželství se svým otcem? 🙂

sisstin
9. črc 2017

@garlic toto je podle me unos. Jako ze by mohl beztrestne odjet treba na dva roky, to asi ne ze ;) pokud odmita sdelit, co dite dela a kde je...

sisstin
9. črc 2017

A az by prijel, mel by teda rozvodovy papiry na stole. Toto je neco, co by totalne podkopalo vse, co v tom vztahu bylo. Je to ubohy a hnusny, nicit zenu skrz deti. Ja mam 20m dceru, kojim a nebyla jsem bez ni ani odpoledne. Predstava, ze by jako chlap ji vzal a odjel neznamo kam. No tvl 😲

Strana