icon

Manžel tráví více času s rodiči než s rodinou?

9radka9
14. únor 2022

Holky, zajímá mě váš názor. Bydlíme v Olomouci, manžel tady má rodinu. Já mám mámu v Bratislavě. Manžel se svým otcem částečně dělat, vídají se tedy hodně často, i několikrát týdně. A teď k věci. Manžel do rodičovského domu i mimo práci často jezdí, mně se to nelíbili (vztahy máme super, v tom to není), chci aby se tam když tak jezdili o víkendu spolu (ne každý víkend) ale hodně se mi nelíbí, když tak chodí v pracovním týdnu, zatím co já jsem sama doma s dítětem... vždy mě to strašně nas*re, ale on na to vůbec neslyší...copak je normální aby dospělý chlap chtěl trávit čas raději s rodiči než s námi?

Strana
z4
zuzineckah
15. únor 2022

@dixi86 některým ovšem nevysvětlíš😉

petrasipkova1
15. únor 2022

Mne tedy případáš nedospělá ty a trosku si říkám ze se mu nedivím ze nespěchá domu 🙈 Ja bych se uklidnila, nechceš s nim probírat práci, nekoukas na nej jak na svatej obrázek 🙈 jak se tedy muž venuje dětem ? Co podnikate spolu ? My si s manželem postavili dům v moji rodné vsi, naproti tatovi, kde teď bydlí bracha s rodinou a tatkou, teď si začínají stavět dům vedle našeho a i tatka pod moji zahradou. Jezdíme spolu na výlety, lyžovat, dědu bereme s námi na dovolené, hlidame si děti, s bráchou pracuji, se svagrovou se vidím taky skoro denně, chovame společně zvířata- kuřata, prase, s tatkou si volame každý den, když jdeme třeba do obchodu jestli něco nechce apod, proste žijeme tak nějak pospolu a je nám hezky. Je to fajn nemít jen mikrorodinu. Manžel je jedinacek, má jen rodiče daleko, tam se snažíme jezdit když jsou děti zdravé jednou za 14 dni, a zvykl si dobre, do rodiny se zapojil a pro naše děti to beru jako velký benefit do života.

zuzineckah
15. únor 2022

@petrasipkova1 a kde přesně v tomhle je zakladatelka nedospělá?? Vždyť on se vůbec nechová jako ty... Máte to hezky nastavené, ale srovnáváš nesrovnatelné.

9radka9
autor
15. únor 2022

@dixi86 mluvíte mi z duše

petrasipkova1
15. únor 2022

@zuzineckah já si neumím představit ze bych manželovi měla diktovat kde má být, kde nema být,čekat na nej až se vrátí domu. Navíc nepíše ze by na ne kaslal, ze by dítě neviděl, jen ze se stavi po cestě domu u rodičů a z jejího popisu cítím rivalitu, ze ji vadí, ze se raději staví u rodičů než aby spěchal za ni, ale to podle mě nejde takto brát.

9radka9
autor
15. únor 2022

@zuzineckah a to jsem tady ještě nezmínila že v den když jsem porodila dceru koupil rodičům elektrokola za 60 tisíc 😃 neměl potřebu se mě ptát 😃 jen takový vtípek na závěr

9radka9
autor
15. únor 2022

@petrasipkova1 jasný že ti to nepřijde, protože jseš obklopena celý den svojí rodinou 😃

petrasipkova1
15. únor 2022

@9radka9 ano, ale je to proste jen obráceně a neumím si představit, ze by mi manžel volal, kde jsi, proč si nejela z práce rovnou domu ?? Vyčítal ze jdu o víkendu k tatkovi, ze se o práci raději bavím s bráchou, i by mi bylo moc líto a dělalo kdyby se snažil stat mimo rodinu, s řečma, ze je k ničemu nepotřebuje, nebo kdyby mu vadilo ze berem tatku k moři atd. Mě by nezměnil a dělalo by to zle i mezi námi. Naštěstí už jsme spolu 20 let, takže jsem si jistá ze je s tím v pohodě 😂🙈

9radka9
autor
15. únor 2022

Jako ja sa s jeho rodinou vídám 2 krát měsíčně, řekla bych, že to je docela nadstandard

9radka9
autor
15. únor 2022

Jo a manžel se s mojí mámou a bráchou vidí 2 krát ročně (já tam jezdím častěji) tak nevím kde spatrujete to nedospělé chování

zuzineckah
15. únor 2022

@petrasipkova1 všechno může fungovat, když je to vyvážené. U vás evidentně je, ale u zakladatelky nikoliv. Nepíše ani, že by co 14 dní společně jeli za její matkou, jak to je u vás co se týče jeho rodičů... Neumíš si to představit, protože to máte nastavené úplně jinak. Já teda necítím rivalitu, ale výraznou disproporci. A taky by mě unavovalo říkat pořád dospělému chlapovi, který má dítě a ženu, jak se má nebo nemá chovat. Je spíš na pováženou, že to nevidí sám, a co hůř, není schopen kompromisu. To se pak těžko komunikuje...

9radka9
autor
15. únor 2022

@petrasipkova1 nevím, asi to máte nastavené nějak jinak, my máme malé dítě, vy ste všichni v pěší vzdálenosti nedá se to vůbec porovnávat

9radka9
autor
15. únor 2022

@zuzineckah přesně jste to pojmenovala ... Nepoměr

9radka9
autor
15. únor 2022

@zuzineckah prostě on může všechno, já nemůžu nic....jinak takto to má nastavené i tchán s tchýni, ona nemůže ani z domu aniž by on věděl kam jde, na jak dlouho a tak dále...

lenickakl
15. únor 2022

No a uz jsme u toho, ze chozeni k rodicum bude asi jeden z tech mensich problemu xD

camelinka
15. únor 2022

@9radka9 Hmm, to je jadro pudla, manzel byl vychovany tak, ze chlap je king a zenska si nemuze pomale ani uprdnout...To si ale musela vedet oddycky, nebo ne?

klokanka31
15. únor 2022

@9radka9 A kolik času tam vůbec tráví? Půl hodiny 3x týdně, nebo víc/míň?

9radka9
autor
15. únor 2022

@klokanka31 řekla bych 3x1,5 hodiny? Ale to se bavíme opravdu jen o tom sezení v kuchyní a kecani, plus ten čas co opravdu pracují

rencinka87
15. únor 2022

@9radka9 ty jsi samostatna? Muzes sbalit sebe a dceru a jet do Blavy? Jsi mobilni? Jestli jo, tak bych se proste taky bez ptani parkrat sebrala a jela k tvoji mame. Ne proto, abys mu to jakoze vracela, ale protoze mas pravo taky na svuj nazor a zivot a pokud tvuj muz nechape, nebo nechce travit cas s vami, tak nevidim duvod, proc ty bys na nej mela cekat doma. Pokud je tak zvykly z domu, mel by se zacit ucit, ze to takhle ale neni vsude a hlavne ze tobe to tak nevyhovuje.

9radka9
autor
15. únor 2022

@camelinka tak jasné že to není z ničeho nic, kdyby byl vychován k dělání kompromisu tak si tu nepíšeme 😃 a co že jsem to věděla dřív? Řešíme to teď

9radka9
autor
15. únor 2022

@rencinka87 jo jezdíme často takto jen já a dcera vlakem do ba, nic to neřeší

9radka9
autor
15. únor 2022

@lenickakl pointa?

klokanka31
15. únor 2022

@9radka9 Tak to je docela dost na to že má doma rodinu...

camelinka
15. únor 2022

@9radka9 No ze az ted resis neco ohledne rodicu, ikdyz problem je nekde uplne jinde🤷😅

9radka9
autor
15. únor 2022

@klokanka31 byla bych v pohodě s jedním dnem, ale to se bavíme o vzdušném zámku 😃

verinka88hb
15. únor 2022

@9radka9 jak já ti rozumím, ale věř, že je to hlavně kvůli tomu, že jsi doma s malou. Máme to doma úplně stejně jak pres kopírák, manžel se každý den "musí" stavit u rodičů, kteří bydlí naproti nám, každou sobotu a neděli i dopoledne tráví s tchánem a něco kuti (opravuji stroje, traktor atd.). Hele, vadilo mně to dost, ale jsme spolu 8 let manželé, máme 5letou dceru, co jsme se nahadali a stejně to nemělo efekt, zase tam šel. Pro mě byla utrpe ní mateřská, protože jsem tady pořád čekala, až přijede atd. Loni jsem šla do práce a najednou mně to už tak nevadí, já se realizuji v práci, kde to zbožňuju, popovídáme s lidmi, kteří neřeší jen pliny a mlíko a je to strašně fajn. Domů přijíždíte těsně než přijde manžel, takže mě nějakých jeho 30 minut denně u rodičů je upřímně ukradených, protože se už doma nenudím a nečekám, až milostpan přijde a hlavně kdy ... Takže moje rada - jdi do práce, ale musí té ta práce bavit, jinak ti to asi nepomůže. Chlaps nezměnis, tomu nevěř!

treasurka
15. únor 2022

@9radka9 Tak ať se cestou z práce staví doma, vezmě děti, a jede za rodičema.

treasurka
15. únor 2022

... nebo mu je tam dovez, když se bude cukat. prostě zazvoň, zlato, babi, dědo, tady máte vnoučátka, jdu si něco zařídit. Ahoj večer doma. Pusu, sladký úsměv, pápá ;)

felixfelicis
15. únor 2022

@petrasipkova1 mne zase treba prijde normalni vedet, kdy muz prijde cca domu a jestli ten den budeme podnikat neco spolu, jestli bude doma s detmi, abych nekam mohla ja, nebo jestli ten vecer bude domacnost na me. Aby si chodil, kde chce a kdy chce, a ja cekala, co bude, to by se mi hodne nelibilo.

9radka9
autor
15. únor 2022

@verinka88hb hehe díky, jako teď rozjizdim jeden projekt mimo manžela, takže to by mohlo být vysvobození, akurát holka ještě rok a půl nepůjde do školky, máš pravdu, myslela jsem si jak mateřská bude supr cupr, ale já fakt miluji pracovat a tohle "čekání u okna" není pro mně 😃

Strana
z4