icon

Manžel tráví více času s rodiči než s rodinou?

9radka9
14. únor 2022

Holky, zajímá mě váš názor. Bydlíme v Olomouci, manžel tady má rodinu. Já mám mámu v Bratislavě. Manžel se svým otcem částečně dělat, vídají se tedy hodně často, i několikrát týdně. A teď k věci. Manžel do rodičovského domu i mimo práci často jezdí, mně se to nelíbili (vztahy máme super, v tom to není), chci aby se tam když tak jezdili o víkendu spolu (ne každý víkend) ale hodně se mi nelíbí, když tak chodí v pracovním týdnu, zatím co já jsem sama doma s dítětem... vždy mě to strašně nas*re, ale on na to vůbec neslyší...copak je normální aby dospělý chlap chtěl trávit čas raději s rodiči než s námi?

Strana
z4
martiina_k
15. únor 2022

Já teda nechápu, že jste všechny tak benevolentní. Mě manžel 3x v týdnu chodit domů bůhví kdy proto, že chodí za rodičema, tak budu naštvaná teda dost ☹ stejně tak kdyby chodil třikrát v týdnu do hospody... navíc kdybych nevěděla ani, kdy s ním můžu počítat a kdy ne ☹

9radka9
autor
15. únor 2022

@treasurka pěkný plán, ale autobusem bych tam byla se vším všudy za hoďku a půl, tak to bych litala jak blázen, Joop kdyby bydleli vedle tak by to šlo krásne naplánovat takto (i když bydlet vedle bych fakt nechtěla, to už bych ho vůbec neviděla 😃)... měl by mít míru sám, já ji neumím představit že bych seděla u mámy a klabosila a věděla že doma je manžel co tam je s dítětem celý den... přišlo by mi to vůči němu hrozně sprostý

treasurka
15. únor 2022

@9radka9 No jasne, ja se ti nedivim, taky by mi to vadilo. Aspon az dorazi domu, tak bych teda zmizela. I matky potrebuji cas pro sebe, a pokud s nim neni rec, tak si ho asi budes muset urvat, no…

verinka88hb
15. únor 2022

@9radka9 tak jesličky, pokud u vás jsou, já jsem se zarekla, že druhé dítě jedině s podmínkou, že v v roce jdu do práce, už bych 3 roky doma nedala... Drž se!

klokanka31
15. únor 2022

@9radka9 Já teda taky chodím někdy klábosit k našim, ale vždycky když je manžel v práci, když je doma tak chce trávit čas s náma.

jiss
17. únor 2022

@9radka9 k rodičům ať si chodí, ale dítě ať vezme s SEBOU, ať máš trochu klid. Mně přijde skoro jedno, jestli trajdá po hospodách, sportech nebo příbuzenstvu, prostě je to čas, který má sám pro sebe, a to je 3x týdně moc.

mis_el
17. únor 2022

@9radka9 já se ti vůbec nedivím. Taky jsem čekací typ, takže čekám kdy chlap přijde domů a na chvíli zabaví děti. Chlap se tedy postará, když nemůžu, ale když jsem doma, očekává že budu hlídat a starat se já. Naučila jsem se tedy nechávat "viditelnou" práci jako je nádobí, praní, úklid na dobu co přijde, protože když vidí že něco dělám, tak se těm dětem věnuje a já mám na to chvíli klid. Přes den pracuji (dle jeho slov jseš pořád na PC), když právě když není doma a děti dovolí. Jinak muži bych toto netolerovala. Často si tedy s tchýni volají, ale zvládá to když jde se psem a tak. Takže mě to nějak neomezuje. Tchýně bydlí 100 km daleko, když přijede nebo my tam, věnuje se dětem, takže se klábosení nekoná. Já mám rodiče 7 km daleko, jezdím tam tak dvakrát týdně, ale kvůli práci (mám tam sklad), jinak bych se s nimi moc nevídala. Před dětmi jsem chodila s klukem, který ac byl o 7 let starší než já, tak to byl mamanek hadr 🤦 když jsem ho přesvědčila, aby se ke mě nastěhoval, tak si jezdil prát k mamince. Nebyl to tedy mamahotel, pral si sám, ale měl potřebu mámu "chránit" ci co 😆 jezdil tam po práci téměř každý den a mě lhal, že dělá přesčasy.

vipeta
17. únor 2022

Jak já ti rozumím... A to si představ, že my jsme zůstali bydlet v jedné vsi s jeho i mými rodiči. Bývá období, kdy je u jeho rodičů klidně denně, to ale trochu podezírám tchána, že ho k nim furt tahá jen s něčím pomoct, pak si sednou, popijou, a já jsem sama doma s dětma. To bylo kolikrát na zabití, fakt. Ale neudělám s tím nic. Tchán má ve vsi všechny děti a když se vymyslí práce, tak jdou všichni pomáhat, tak jako za svobodna. Dloouho jsem všem vysvětlovala, že můj muž má taky svoji rodinu a už není malej poslušnej kluk. Naštěstí se zdá, že to snad i trochu pochopili, a to, že tam zajde dvakrát, třikrát do týdne, už musím překousnout. A taky jsem furt slýchala od manžela "když on je taťka nemocnej a kdoví jak tady bude dlouho", ale doprčic wtf, kde má tu jistotu, že tu budu já? Že tu budou děti, který chtějí tátu teď a ne až za 10 let? No, tohle nikdy není jednoduchý, proto to chce mluvit, ne vyčítat, předhoď mu, že už není nejmladší a že pak bude litovat, až mu uteče dětství dětí, nebo my jsme třeba pořád v rekonstrukci domu, tak jsem začala, že se mu může cokoliv stát a tu chalupu nedodělá, zatímco u rodičů na chalupě je vše hotovo a vymýšlí se akorát kraviny 😒 držím palce, ať pochopí, úplně ho ale neodstřihnete, bohužel

Strana
z4