Manželova opakovaná nevěra: Co byste dělali na mém místě?
Je mi 37, manželovi 43, jsme spolu 13 let, letos to bude 11 let od svatby. Máme dvě krásné děti dceru 11 a syna 8 let. Před dvěma lety jsme řešili krizi z důvodu jeho nevěry, přišla jsem mu na ni sama. Přiznal se..
Neodpustila jsem mu, ale kvůli dětem jsme to dali nějak dohromady. V posteli to jako takž jde, ne moc často ale jde .. Fungujeme jako rodina, jezdíme na dovolené, nedostatkem peněz netrpime, pořizujeme si co chceme, za rok budeme mít splacenou hypotéku.
Nicméně.... Myšlenka že se to stane zas tam v hlavě pořád je a občas se objeví.
No, dnes mi přišla anonymní zpráva na msg, že od jeho školení v listopadu, mě podvádí s kolegyní, kterou tam potkal... Údaje uvedené ve zprávě odpovídají tomu, co mi vyprávěl o školení a kdo tam všechno byl.
Mám strach, nevím co dělat.. Kdybych udeřila ať mi řekne pravdu, a on se přiznal, zničí mě to. Nedokázala bych s ním byt. Ale svým příjmem si nedokážu sehnat bydlení jinde s dnešním a cena a vyjít zbytek měsíce s dvěma dětma.
Co děti? Jak to vezmou? Nechci jim kazit život tím, že jim rozvratim rodinu a odejdu...
Co byste dělali v mě situaci? Mám polknout pachuť nevěry a žít v nevědomosti a dopřát dětem šťastné dětství? Počkat až vyrostou? Nevím... Jsem zoufalá.
Tady v tom dotazu mi přijde, že autorka nemá potřebu se milovat s partnerem, je to pro ni nějaká povinnost na úrovni musím umýt nádobí. Ani to nenazvala milování, což je pro mě velmi intimní spojení, ale opisem typu, "v posteli to jakžtakž jde" a ještě je frekvence ne moc často. (Upřímně, koho by bavilo provozovat něco, co nazývám "v posteli to jakžtak jde".)
Sama přiznává, že mu nevěru neodpustila. Což podle mě produkuje ten nesoulad v milování, intimitě, partnerském životě. Těžko se můžu milovat s někým, komu nevěřím, vyčítám mu zradu v intimní oblasti. Takže milování je degradováno na sex z povinnosti, když to vydržím, přetrpím. Intimita, milování v takovém vztahu stojí za starou bačkoru.
Buď totálně potlačím svou sexualitu, abych zůstala věrná, což je někým vnímáno jako cnost, jenže v tomhle případě to žádná cnost není. Je to rezignace na intimitu, nebo si budu doplňovat svoje potřeby jinde. Obojí je blbě.
Nevím důvod té první nevěry, ale rozhodli zůstat. Pokud se rozhodnu zůstat, musím přijmout důsledky svého rozhodnutí, a tu nevěru si zpracovat, odpustit, protože pokud já budu partnerovi neustále vyčítat, zazlívat minulost, tak to bude vytvářet napětí a ničit náš intimní život. Ruku v ruce s tím musí jít i to, že ten, co podvedl musí na sobě pracovat a chovat se tak, aby mu druhý partner mohl věřit a také si on musí zpracovat důvod nevěry a přestat venčit ptáka jinde.
Pokud je někdo chronický děvkař, nemá smysl zůstávat ve vztahu, takový člověk se nikdy nezmění, tam je ideální sbalit kufr sobě, nebo jemu a odejít ze vztahu.
musel by ti zajistit dosavadní úroveň, ale samozřejmě by to bylo těžší, vím o čem mluvím, ale dnes jsem ráda, že jsem ty jeho nevěry přestala tolerovat a zařídila se po svém, děti paradoxně jsou v pohodě, víc než jsem si kdy dovedla představit
@levandule_k autorka nepíše, že je nízká četnost kvůli ní, třeba manžel nechce když už to má jinde
i u střídavé se platí, pokud nemáte stejný plat, musí ti to dorovnat, to je častý omyl, že si chlapi myslí, že při střídavé nemusí platit

@enoli "ten s vyšší potřebou se má přizpůsobit tomu s nižší potřebou" - a v rámci přizpůsobení se se vybije někde jinde. Hodně blbá rada. Vždycky, když je nějaký nesoulad, by se měli oba snažit nějakým způsobem vyjít tomu druhému vstříc. A co se "sexu z ochoty" týká, mně to přijde naprosto normální. Předpokládám, že se nebavíme o situaci, kdy má dotyčný k sexu odpor, ani o případu, že ten druhý by ho vyžadoval nějak extrémně často, ale na tom, že k tomu dojde, i když chuť má v tu chvíli jen jeden, nevidím nic špatného.