icon

Manželova rodina mě nepřijala, mám z toho deprese

decra
16. črc 2015

Zdravím, omlouvám se, že si zakládám novou diskuzi, určitě se tu najdu už spousta podobných témat, ale potřebuji se z toho konečně někomu vypovídat a nerada bych zasáhla někomu do jeho diskuze.
S manželem čekáme první dítě, oba se na něj těšíme, klape nám to spolu, snažím se být kvůli dítěti v pohodě, ale kdykoliv se začne mluvit o matce manžela, stáhne se mi žaludek, chce se mi brečet a připadám si totálně neschopná :(( Od začátku mě jeho rodina nemá moc v lásce, po svatbě už se to trošku spravilo s některými jeho sourozenci, ale rodiče mě opravdu nesnáší a na mě to doléhá, i když bydlí na druhé straně republiky. Dávají mi za vinu, že jsme s manželem odešli z domu, který patřil jejich rodině ( byl to velký dům, ale už starý, potřeboval hodně oprav, které si jeho rodiče nechtějí přiznat) a koupili jsme si vlastní dům, abychom si mohli žít po svém. V jejich domě jsme nemohli nic změnit, tchýně na návštěvách se tam chovala jako paní domu, mě nebrala na vědomí, museli jsme pryč, byla jsem z toho opravdu na prášky. Takže máme dům na hypotéku, teď se tchýně rozhodla,že darují manželovi nějaké peníze, aby se nám snížila hypotéka, jenže už si zase dělá podmínky. Nabádá manžela, že ho chci jen okrást, ať si dá na mě pozor a rozhodně at mi nedává své peníze, že máme mít každý svoje, protože on se teď bude dřít jako vůl, aby nás uživil a zaplatil hypotéku, a já se budu válet doma - copak můžu za to,že jsem musela v práci skončit a jít kvůli těhotenství na nemocenskou?? myslím si,že do domácnosti přispívám celkem slušnou částkou i na neschopence, navíc pak budu na mateřské, protože čekám jeho dítě!...už jsem se z toho několikrát složila, snažila jsem se s tím mluvit s několika lidmi z mého blízkého okolí, ale všichni tvrdí,že si to nemám tak brát a nemám si jí všímat...ale já to prostě nechápu :( nikdy jsem od nich nic nechtěla, o peníze jsem je neprosila, když byl přítel po těžkém úrazu přes půl roku doma, chodila jsem do práce i v horečkách, jen abych nás uživila a nikdy jsem ani nepípla, že ho musím živit, tak proč se ke mně jeho rodiče tak chovají?? manžel mě utěšuje, že si z jeho máti nemám nic dělat, ale když mluví s ní, tak jí odporovat nedokáže, vše ji odkývá a na odpor se nezmůže....mám z toho opravdu už i deprese, v noci celé hodiny probrečím,mám strach, abych neohrozila mimčo, ale nevím co s tím :(((

Strana
z4
efea1986
1. srp 2015

Ahojky.
Plně s Vámi soucitím.Já mám něco podobného, ale s tchánem a s jeo bratrem.S přítelem sme spolu přes dva roky ,a máme ted spolu 5měsíčního syna.A taky od začátku vztahu mě tchán nemusel.Jednu chvilku to vypadalo že to je v pohodě.S přítelem jsem spolu bydleli v Praze v garzonce než jsem otěhotněla.tak jsme se pak přestěhovali k tchánovi na barák.A to byl kámen úrazu.Největší problém jsem já a to že mám dluhyano mám , je to moje hloupost, ale prostě se stalo.dlugy se splácej.V těhotenství v jednu chvilku to bylo v pohodě, pak jsem se jednou pohádali , to mi i naznačil že když doázal vyštípat jedu ženskou , tak mu nedělá prodblém vyštípat další.Řekla jsem to příteli tak se trošku chytli, a na chvilku byl klid.Pak po porodu , se domě pustil jak tchán tak jeho bratrDokonce tchán zneužil moje rodné číslo, aniž bych já otom věděla, a zjištoval si kde mám jaké exekuce, jenže ten kdo mu to zjištoval tak nic nezjistil, protože tam nebyl daný můj souhlas a podpis.Jeho bratr namě spustl že já a moje rodina se se.... do jejich rodiny.dokonce jsem msi musela i vyzvednout jeden dopis pod dohledem tchána, aby ěděl co to je, a prej pokud si ho nevzvednu pod dohlede, tak se mám odstěhovat a že by mě klidně odstěhovali , to prohlásil jeho bratr.Vše ždy řeknu přítelovi, naposledy se docela hodně pohádal s tátou.A ted tchán přišel stím že chce prodat barák.Ale prej když mu dáme 2,5milionu ta barák přepíše na mužskýho.Ten barák je poslední vzpomínka na přítele maminku, bohužel už není mezi námi.Někdy m dělaj i naschváli že mi buděj malího.A to dokonce jsem měla zákaz malího přihlásit aby měl stejnou adresu jako jeho otec,.Já už taky nevím co mám dělat.Tchán se ai prostě bojí , že mi sem přijdou exekutoři. ale nepřijdou jelikož mám adresu jinde, a halvně se všemi komunikuji, a hlavně se už vše pomalu zbavuji.Od poslední hády , jsem prostě pořád nesvá, a nevím a bojím se jak to dopadne všechno , .Přítel mi říká že bude vždy stát přimě.Zatím to tak je .Jsem z toho všeho neštastná , ani moc nejím jak jsem vystresovaná, Jedinej malej mě drží .

ilonkaseda
1. srp 2015

@efea1986 No jejich chování správné není, hlavně ten přístup,naschvály atd. Na druhou stranu chápu,že se někdo hodně bojí dluhů,třeba ne svých.Je dobré,že stím bojuješ a dluhů se snad v přijatelné době zbavíš,situace by se pak mohla trochu uklidnit,ale i tak bych přemýšlela nad bydlením jinde až to půjde,protože jakmile byla zaseta nedůvěra,už těžko se navrátí klidné soužití..

efea1986
1. srp 2015

@ilonkaseda Přítel přemýšlí že by si vzal hypotéku a prostě by jsme tchánovi dali ty peníze, on b se odstěhoval.Ael já se bojím toho že to neutáhneme.je fakt že když se zbavím těch dluhu postupně že budou penízky,ale vydím to ted ,jak to je , a fakt se toho bojím .

shine2015
1. srp 2015

@efea1986 rozhodne bych dům nekupovala...to raději koupila jiný být či dům ale levnější. Tak abychom to finančně zvládli. A odstěhovala bych se. Otevírání dopisů před tchánem to už vůbec nekomentuji, s tím by za mnou přišel pouze jednou.

shine2015
1. srp 2015

@efea1986 navíc pokud koupite od něho dům, tak on tak bude stále víc doma než ty....a taky manžel tvůj má určité nějaký podíl...tak atvas vyplatí tchán.....až ho prodá. A další věc ano s maminkou to je smutné, ale mají fotky,vzpomínky.....na co barák který neutahnu, kde se neustále bude rozcapovat tchán i bratr i kdyby jste mu dali deset milionů.....na moji povahu se co nejdřív odstěhovat a máte klid.

ilonkaseda
1. srp 2015

@efea1986 Souhlasím se shine,nevím jak starý je ten dům,ale 2,5 mega to bych do toho nešla.Vzpomínky na maminku které přítel má přece nejsou jen dům, to by nikdy nikdo nemoh bydlet jinde než v rodném domě.Vzpomínky jsou hlavně v hlavě...Navíc dům by přepsal jen na syna,není lépe koupit s partnerem něco jiného spolu a být vlastníky oba?

efea1986
2. srp 2015

@shine2015 Tak ono kdyby přepsal barák na přítele , a my mu dali ty peníze tak on by se odstěhoval právě..Vyplat nemže, protože když mamina umřela , tak se přítel s eho sestrou své půky vzdali , a přenechali tátovi právě aby je nemusel vyplácet.Na jednu stran je to škoda že se toho vzdali, ale kdo to mohl vědět že se něco takového stne jako je ted.

efea1986
2. srp 2015

@efea1986 Taky jsem přemýšlela že byj jsem koupili něco jiného , ale zase je škoda toho baráku , je to hezky postavené , sice je to asi 31let starej barák, ale nevypadá nato ,.Na jednu stranu jsou to velé dilema, jak to vše udělat.

shine2015
2. srp 2015

@efea1986 i když mu to zaplatíte,což je podle mě dost boha varianta, on tatu nikdy nevyhodi, když si nic nenajde.....a za další ten dům nemusí vůbec na trhu prodat za dva apul mega ale klidně za mega a půl,ale na vás vydělá...a za další i když mu ho zaplatíte, on přijde jen na návštěvu nebo bracha, ty tam budeš poad větší cizinec než oni.oni tam prožili desítky let......a penezma to neodkoupis. Vždy tam budou jako doma a vždy ti zacpou pusu že i kdy jste to zaplatili, oni tam žili a ty ses přistěhovala, v závěru ti vyctou, že to museli prostředí kvůli tobě....a je jedno kde je pravda. Pro vás je daleko lepší výhodnější i levnější najít si dům jiný nebo i byt.

Však si představ, když přijedou na návštěvu do vašeho úplně nového domu\bytu nebo kdyby dojeli tam kde žili......navíc řeči na vše co si předělate že je špatně.....a i když do toho nebudou mít v závěru co mluvit, tak prostě budeš potažmo budete nejhorší a budete se hádat. A navíc ty nejsi povaha co to ustoji, pokud už tedjdes a oteviras postu před tchánem.....a za další proč by měl být dům napsaný pouze na přítele a ne i n tebe, kdyz spolu zijete. Vím že j to jedno,ale stejně....pro tebe potažmo pro vás jak rodinu (ty přítel a dítě) je to dost nevýhodná nabídka a to nemyslím zdaleka jenom finančně.

Já být vama, vyprdnu se na ten duma pordim si levnější svůj....a máte klid a nejisté být nikomu vděčný. Taky pocitejte s tím,zevam to kdykoliv omlati o hlavu,že vám ho prodali levněji, že dnes má hodnotu větší vyšší a vůbec když tam něco předělate....a vše co uděláte budeblbe. Dobře si to promyslete. Je to pouze dům. I když tam žila maminka....tak ať si dům nechá tchán a zajet tam můžete....nebo ať ho koupi druhy bratr......a nebo i někdo cizí.....ale vy na sebe podle mě neuplete bič....nehledě na to pokud mas dluhy jak chcete získat hypotéku na dva apul mega???? A navíc mě to přijde zbytečně velká částka.....kolikrát lidi mají strop hypotéky a pa se boji aby neprisli o práci,nebo nebyli n PN.......a nikdy nevíte co vás potká......nemůžete si dat splátky tip top.....a to není pujcim si dva apul mega azaplatim dva a půl mega......strašně pleplatite,upisete se třeba na třicet let na 17tismesicne...co dovolená ajin výdaje.....elektrika,plyn atd.....oblečení, škola.....kamosa kupovala být 3kk nový za dva a půl mega a má hypotéku už asi 10 let......na 27let a platí 16tis měsíčně. Při rodičaku chodí do práce a střídají se v hlídání s deckama.....jako není to prca a nemocný být jen tak nemůžou......

efea1986
2. srp 2015

@shine2015 Já vím máte pravdu ,Jen je těžké se otom bavit s přítelem.předběžně jsem se ptala na tu hypotéku , bylo b to psané na přítele , a vypočítali nám to na splátku kolem 10tis..Taky se toho bojím že by jsme to neutáhli, když jsem s to tak propočítávala všechno , tak toje ranec kolik by jsme museli mít peněz aby jsem to všechno utáhli . A hlavně když by se tedy eventuelně barák koupil , tak tchán řekl že si koupí byt že se odstěhuje.Je mi jasné že by mi to yčítal , přesně tak jak jste mi to popsala , stím souhlasím.Popravdě mám dost svázané ruce, v tomhle tom .Nikdy by mě nenapadlo že mohu někdy dopadnout takto .Můžu říct že když jsem se několikrát chytli , tak jsem měla co dělat abych poněm nevystartovala (slově) hodně věcí ustojím , ale pak se to vemě začne vařit a bouchnu, jsem tvrdohlavej kozoroh.Ta bych adši koupila něo jiného , nebo šla do podnájmu, ale jak se říká baráček je baráček.Mno uvidíme jak to všechno dopadne.Ale jsem moc ráda že jsem se mohla vypovídat , tak nějak se mi trošku ulevilo , . ale stejnak je to pořá vemě a nějak mě t hlodá , jak to bude dál .Moc děkuji za Váš názor,

kocka5
7. srp 2015

Holky všem Vám doporučuji si v mobilu nastavit funkci nahrávání hovorů, hlavně v komunikaci s drzými příbuznými. Slyšela jsem od kámošek, že je to dobrá věc, protože říct příteli.....on mi řekl a já mu řekla je o ničem....... tak se zapne přehrání hovoru a uslyší ten telefonní hovor a vyhnete setomu, že to dotyčný myslel jinak

lu777
7. srp 2015

@efea1986 no nemáš to jednoduché.... já bych do té koupě domu nešla ani za nic, za takové nervy mi nic nestojí....
ale musím přiznat, že bych se taky bála mít v domě přihlášeného někoho s dluhy 😔 je to opravdu o ústa s exekutory... na druhou stranu si může s Tebou sednout a můžete si to vyříkat jako lidi....

efea1986
7. srp 2015

@ale já tady nejsem přihlášená, takže by sem ani nikdo stejnak nepřišel.Už jsem si sedli několikrát , ale prostě vždycky se najde jeho chvilka , kdy to zase začne rozebírat

somalicats
7. srp 2015

@efea1986 Už dávno nechodí exekutoři podle toho, kde je člověk hlášen k trvalému pobytu. Mají páky na to si zjistit, kde reálně žiješ, takže spoléhat se na to, že k vám nepřijdou, je mírně řečeno naivní.

gabrriell
26. srp 2016

Ahoj resim stejnou zalezitost. S tchyni ziji v jednom dome. Svagrovka je u nas porad. Delaji mne zle obe dve a manzel s stim nechce nic delat. A kdyz to po nem chci, tak se ohradi a vzteky mi vsechno vycte.

efea1986
1. zář 2016

Unás se to už sklidnilo , zaplatpánbu.Je to hrozný když druhá rodina se chová hrozně .Asi by bylo obré si promluvit s manželem otom všem.Pokud teda manže stojí při Vás, a né aby vám podkopával nohy .

nanysek123
6. zář 2016

Vůbec se tím nestresuj, protože ani za pět, deset ani patnáct let se tchyně nezmění, já už to dávno poznala. Snažila jsem se, aby mě měla ráda, lezla jí do zadku a co z toho jsem měla? Ponižovala mě i před svými i dokonce cizími lidmi a jakmile jsem měla nějaký názor, ihned měla opačný a to i když byla na 100% pravda u mě, tak musela být proti mě. Hold kdo chce psa bít... No taky jsem se kvůli tomu nabrečela, to mi můžeš věřit, hlavně, když u nich doma byla diskuze a já se chtěla zapojit do rozhovoru, nereagovali, ani se neobtěžovali se aspoň na mě podívat a povídají si dál mezi sebou a já sedím a mlčím, protože už to nemá cenu, za ta léta jsem si už zvykla.Je to smutné, ale je to tak. Kdybych neměla skvělého manžela, tak se rozvedu, ale já i ty máme skvělého manžela, tak proč tak činit. Tvůj manžel by se tě měl každopádně zastat, ale i ten můj teda v tomhle jednotku nemá, tak jsem se naučila víc vzdorovat, když se mi něco nelíbí a zkrátka si věci vyřešit sama. Akorát co se týče syna je manžel při mě a taky svojí máti spraží, tak aspoň synka se zastane, když ne mě. Co se týče těch peněz, tě docela chápu, moje tchyně nikdy neřekla na plnou hubu, jsi na mateřský rovná se málo peněz do rozpočtu, ale náznaky mi dělá, hledá mi práci, vysloveně vnucuje a to i přes to, že jsem jí říkala, že si ji najdu sama, málo platný. Samozřejmě pomoc se nemá odmítat, ale tohle je vyloženě od ní natruc. Já mám taky kamarádku, která má ale věř tomu ještě horší tchyni, než já i ty a co nám zbývá, než se s tím poprat. Zkrátka si s tím ještě pořádně promluv s manželem a má tě jistě rád, tak to pochopí a aspoň to vyřešíte, akorát věř, že je to zlomek toho, co budete řešit, až přijde mimi. Hodně pevné nervy, držím moc palce a vůbec se nestresuj, přenášíš to na miminko a to není dobře.

Strana
z4