Manželská krize, nevím co dál, potřebuji se vypovídat

kulihrasekzeleny
18. bře 2019

Ahojte. Zase to bude dlouhe :( Pisu zde nekolikaty prispevek. Posledni mel nadpis rozvod. Nevim co chci, asi se jen vypovidat. A slyset i nejakou kritiku. V noci nemuzu spat. Kazdy den me boli hlava. Vsechno si premitam. Na manzela jsem samozrejme hazela veskerou spinu. Ale vim, ze za to muzu take. Chteli jsme druhe dite ted na novy rok. Ale za zacla delat kosmetiku, chodim po klientkach domu. To se manzelovi nelibilo a nastaly prvni problemy. Pak mi kamaradka nabidla prostor a, ze bych mohla mit svuj salon. Byla jsem nadsena. Nechci se vratit do fabriky v rijnu mi konci rodicak. Manzelovi jsem oznamila ze druhe dite odlozime. A tim se spustila lavina. Do toho jsme se zacli hadat s tchyni. S tou uz jsme prerusili veskery kontakt. Takze jeden problem odeznel. S manzelem uz jsme 2mesice nemeli sex. Nemam na to naladu, uz delsi dobu. Coz je asi dalsi problem, kvuli kteremu se chova jak se chova. Zarli, je protivny, hnusny. Tak si rikam jestli to vlastne neni z velke casti i moje vina. Zacina me to mrzet. Mohly jsme mit druhe mimco a kosmetiku jsem mohla delat potom.

kulihrasekzeleny
autor
18. bře 2019

Porad hraje na telefonu. Uz mesic. Malemu se nevenuje. Me nevnima. Je mu 30let. Pry hrajou i kluci z prace ti jsou ovsem mladsi. To mu taky porad vycitam. Ted si naopak rikam, proc by se mi mel venovat, kdyz na nej kaslu ani snim nespim 😞 mluvit se snim neda. Je cholerik vybusny. A do poradny nechce. Dnes jsem to opet navrhovala. A rekl, ze jeste uvidime treba za mesic. Pry ze uz se tak nehadame.... Nebo jestli ceka, ze za mesic se stane zazrak a my se zmenime oba. Nebo se jen vymlouva aby tam nemusel. Nevim 😞 na druhou stranu, kdyz na nem vidim jen to spatne. Chodi na prescasy at mame penize. Misto dovolene o prazdninach jezdi do ciziny vydelavat at se mame dobre.

kulihrasekzeleny
autor
18. bře 2019

A chut na sex jsem ztratila uz v tehotenstvi. Maly. Ma 2 roky a chut se mi nevaratila. Zkouseli jsme ruzne hracky. Asi jsem divna, ze to nechci. Tak jsem se premahala jen kvuli nemu, aby si nenasel jinou. Ale ted kvuli tem hadkam jsem se prestala premahat. Dalsi vec, ktera stim mozna souvisi, ze nemame skoro zadne hlidani. Tak 1x za mesic. A ja porad litam kolem maleho, a pak nemam naladu na zadne neznosti

lv
18. bře 2019

Samo se to nespraví, pokud zatím do poradny nechce, běž sama, i takto můžeš začít.

sudylichozrout
18. bře 2019

@kulihrasekzeleny to je hodne zamotane. Ale jako hlavni problem vidim potize s komunikaci mezi vami. Meli byste si sednout a vazne si popovidat o vsem, co vas trapi. Nic si nevycitat, neobvinovat se navzajem, ale jen rici svoje pocity. A najit cestu, jak pracovat na naprave.
Mozna by vam pomohl mediator, coz je terapeut, ktery takove debaty vede s vami a nauci vas mluvit konstruktivne.
To, ze jsi zacala podnikat, je fajn, ale tvuj muz muze mit pocit, ze mu tim chces naznacit, ze vas neni schopen dobre uzivit. Nebo zarli, ze bys mohla byt uspesnejsi nez on... Tech moznosti je hodne. Mluvte spolu.

kulihrasekzeleny
autor
18. bře 2019

@sudylichozrout rada bych snim mluvila jenze to nejde. Pokazde nic nerekne, zacnu ja 2,3vety a je hadka. Ja to vim, ze spolu neumime mluvit. Doufam, ze bude premyslet nad tou poradnou a nakonec svoli. Ale uz uvazuju, ze tam teda zajdu prvni sama. Abych si taky potrebovala z nekym popovidat. Mamka bydli v jinem meste a tady mam jen 1kamaradku, kterou uz z nasima problemama nechci otravovat :(

kulihrasekzeleny
autor
18. bře 2019

A take mi pripada, ze si mysli, ze na nem za chvili nebudu zavisla a ma z toho strach. Pritom mu nedavam zadne duvody k zarleni. Nikam nechodim za rok jsem byla 1x s kamaradkou na kafe. Jinak porad doma z malym 😒 asi je to pro nej velka zmena, ze se neco zmenilo a on nema rad zmeny. Kterych teda bylo v posledni dobe az prilis

malinkaelinka
18. bře 2019

Do poradny zajdi klidně sama - moje mamča taky byla párkrát sama, pak měli jít i s taťkou a nakonec k tomu nedošlo, protože si vše vyřešili spolu doma. Ale mamce to moc pomohlo, protože věděla, že to co dělá, tak je v pořádku a drželo jí to nad vodou a dost jí to pomohlo osvětlit určité tátovo chování. U vás evidentně vázne komunikace a prostředník by vám jen prospěl. Máte malé dítě, přeci mu chcete zachovat úplnou rodinu, ne? Zahodit vše jen proto, že si neumíte do očí říct, co vás štve, to je blbost. Držím palce.

markulka07
18. bře 2019

@kulihrasekzeleny asi bych nemela zadne vycitky kvuli tomu ze si dala prednost pred praci a druhe dite si odlozila. Pokud se nevenuje prvnimu a radeji sedi jen na telefonu... nevim, tohle je mujnazor. S byvalym partnerem jsem to mela stejne, zadna komunikace, kdyz jsem neco chtela rict tak to dopadlo tak, ze jsme se pohadali... ja to vzdala. Jsem ted stastne vdana a mam svaty klid. Jedine pozitivum na byvalem vztahu je muj 6 ti lety syn 😉

ariadna12
18. bře 2019

Zasla bych k psychologovi. Treba jen ty sama jdi. Minimalne te trochu uklidni a da nadhled. Z laickeho pohledu vidim problemy: zadne hlidani, tudiz tve mozne vycerpani, nekomunikace, mozna i nevyzralost nektereho z vas, nedostatek kompromisu z obou stran. Zkusilas treba partnerovi rict "prosimte, vem prcky ven, ja jsem strasne unavena, nechci tu nekde padnout"? Vis, jakoze si rict o konkretni pomoc a necekat, az neco vymysli sam. Jeste mne napadlo - ta tva kamoska, co kdyby pohlidala deti a vy dva jste si vysli treba do kina, na veceri?

misicka_2
19. bře 2019

@kulihrasekzeleny já to mám hodně podobný. jen rozdíl je v tom, že mám 2 děti. Manžel přes týden pryč a když přijede na víkend, tak jen sedí u telky a spí. A já skáču kolem dětí. Komunikovat také nějak neumíme, kdykoliv jsem začala, hned vylítne a vždycky vlastně za všechno můžu já. Manžel do poradny by nikdy nešel, protože on v ničem problém nevidí. Chuť na sex jsem také ztratila v těhotenství a dosud se mi nevrátila a jelikož se ani manžel o nic nesnaží, tak se mi asi dlouho nevrátí. A taky nevím co dál, takže ti velice rozumím.

kulihrasekzeleny
autor
20. bře 2019

@ariadna12 ano rikala jsem mu nekolikrat at snim jde ven. Ale mu se nechce. Uz 4mesice ani s nama nebyl na prochazce. Stale tvrdi, ze je unaveny z sichty a ja uz jsem unavena z jeho vymluv. Proste ja jsem na materske mam se starat on chodi do prace. Ja nemam narok byt unavena, kdyz nemakam :( Kamaradky tu bohuzel nemam. Puvodne jsem z jineho mesta. Jen jednu pres cestu, ktera ma stejne stareho chlapecka jen trochu moc akcniho a momentalne je tehotna, tak ji nechci otravovat. Ma toho sama az nad hlavu.

kulihrasekzeleny
autor
20. bře 2019

@misicka_2 Ale takhle se neda zit. Ubiji me to. Ja uz tomu moc sanci nedavam :(

kulihrasekzeleny
autor
20. bře 2019

Uz mam zase otevrene oci. Zadna naprava se konat nebude. Dneska zase hadka. O vcerejsi scene ani nemluvim.. Musim vymyslet jak z toho ven. Dekuji vam vsem za rady!

misicka_2
20. bře 2019

@kulihrasekzeleny To se nedá.. U nás se ani nehádáme, většinou máme tichou domácnost. Bydlíme v baráku u mých rodičů, tak stále poslouchám od mamky, abych byla milá, že pak bude milej i on. Jenže já se nedokážu přetvařovat. Už jsem si tak nějak zvykla, že jsem na všechno sama, ale někdy mi chybí, že se nemám ke komu přitulit. Nevím, jestli je lepší být v manželství jen kvůli dětem, když otec nefunguje a ani s rodinou skoro vůbec není. Hodně štěstí v rozhodování, asi mě to taky někdy bude čekat.