Matka a přítel
Dobrý Den. Je mi 15 teď v únoru 16.
V 15 jsem se zamilovala do kluka,se kterým jsem se taky vyspala a pak rozešel.... S mamkou jsem to měla vždy špatný. Tak jsem si myslela,že když ji to řeknu, tak to bude mezi námi lepší, budeme si více důvěřovat. Ale byla to ta nejhorší chyba,jakou jsem kdy mohla udělat...Po půl roce jsem si našla dalšího kluka.Znala jsem ho rok a vždy mi pomáhal..po nějaké době jsme spolu začali chodit.Jsme spolu teprve 4 a půl měsíce,ale mám v něm důvěru a mám ho strašně nehorázně ráda!..spát jsem s nim zacla až po 2 měsících,abych se ujistila,že ve vztazích není jako každý. Jinak je mu 18 a byl panic do 17 takže jsem jeho první..Moje mamka mi pořád vyčítá jaká jsem kráva a kde jsem viděla s někým spát v 15 jestli mi to přijde normální a takové. Nebavime se. Už je to dlouho.Nemáme absolutně dobrý vztah.Normálně kondom porad pouzivame a davame si velky pozor!o taťkovi ani nemluvím ten mi akorát řekne čau když přijde z práce.Mamka zamnou chodí jen kdyz dostala mesicky jestli jsem je dostala taky nebo jestli nejsem tehotna .Nic jinyho ji nezajímá možná ještě to,že podle ni nic v baráku nedělám.vždy jsem chtěla aby moje mamka byla jako moje nejlepší kamarádka.Půjčovali si věci,říkali si tajnosti tak mi přišlo normální ji to říct. Ale od te doby jsem pro ni asi děvka nebo ja nevím. Dnes mi řekla že nikam nebudu chodit atd. Prosím Vás řekněte mi svůj názor. Já když jsem se zeptala holek co na to mamka ze mají kluky a že se snim spí a všechny mi odpověděli ze jim predepsala antikoncepci a ze je vše v pohodě. Jen pro moji mamku jsem totální pí*a s prominutím že ona spala poprvé s klukem v 17 atd. Když jsem ji řekla ze si koupím antikonecepci tak zase protestovala ze nechce abych používala antikoncepci a ze nechce aby jsem s někým vůbec spala. Mě to přijde normální kdZ používám při sexu ochranu jsem s někýms kým jsem šťastná a kdo je moc hodný. Prosím o Váš názor .už nevím co mám dělat.
Teda půlce z vás svatozar opravdu 😀 no tak spi s klukem od 15 no a co? Ja sice mela sex az v 17, ale tohle je každého věc, buďme radi, ze slečna ví, na co je antikoncepce...
@klara11111111222 jsem rada, ze sex beres zodpovědně. To s tvoji mamkou me mrzi, ale pokud byla vždy taková nebude to zrovna ted lepsi. Pro ni jsi ted ve veku, kdy se o tebe nejvic boji.....ja když si vzpomenu na svoji pubertu no div ze jsme to přežily obě 🙂 kamarádkami jsme se staly az když jsem se ve 20 odstěhovala a začala žít vlastní život a úplně nejvic je nas vztah az ted co mam sama dceru. A věř mi dneska uz vím, proc moje Mamka dělala co dělala. Boji se o tebe....zkus doma třeba víc pomáhat, nemluv s ni o tom chlapci a uvidíš třeba se to uklidní
A co se tyče te zábavy doma, neříkej mi ze se nenajde jedna jediná věc kromě telefonu, co by te nebavila? Ja třeba hodne četla, skládala puzzle, chodila ven so přírody jen tak si procistit hlavu, nebo jestli můžeš malovat, fotit.....můžeš vlastně zkusit cokoliv co by se ti líbilo 🙂
@monikagurthova tohle neni tak moc o sexu jako o vztahu matka-dcera prece. O tom, jak se obe chovaJ jako pubertaci, anj jedna se nesnazi o kompromus. Sex je jen sekundarni problem. A napisu to znova: jo, cpat do sebe cely mladi hormony = byt zodpovedna. Aha.
@maii ja nemluvím přece o hormonální plus jsem tam reagovala především na ten vztah co mezi sebou mají. Ale líbí se mi jak na diskuzi je mi 16 a jsem těhotná praskání rukama a mluví o antikoncepci a když ma tady holka rozum a chrání se je to zase spatne. Mimoto jestli do sebe bude cpát hormony je to její věc pred 15 lety když jsem byla v jejim veku je do sebe holky cpaly a nikdo se nad tim nepozastavil a ja když pak začala sexovat tak jsem je vyfasovala taky
@monikagurthova Taky jsem v 15ti vyfasovala hormonální antikoncepci a některé mé spolužačky ji dostaly ještě dříve kvůli problémům s pletí. Ono od 15 - 20 je to prostě nejspolehlivější antikoncepce. Pak už člověk ví co a jak a může si vybrat. Ale v začátku je to asi to nejlepší. Navíc se zpravidelní cyklus. Dnes je na trhu celá řada preparátů, i nízkohormonálních. Při sexu s neznámým partnerem samozřejmě ještě kondom. Ale právě vědět, že kondom není 100%.
Děkuji Všem, co si udělali ten čas a psali mi rady. Mamka zamnou osobně přišla a omluvila se mi. Antikoncepci mi zaplatila řekla mi že si mám dávat pozor a ze už semnou chce dobře vycházet,ze ji to moc mrzi.pobreceli jsme si a už je to v klidu a jsem strašně šťastná! 🙂
@pincola

@vannilla presne tak 🙂
Kdyz to tady tak ctu,tak se pomalu az stydim,ze jsem o to neprisla v 15 nekde na duparne a pak tady nepsala,jak to bylo super...
@astyna Nevšimla jsem si, že by tu někdo něco takového psal. Naopak taky každý píše o tom, že člověk by si nejdříve měl uvědomovat důsledky svého chování, postavit se k tomu zodpovědně a pak se teprve rozhodnout, zda chce se sexem začít, zda už je na to zralý. Nečetla jsem žádné povzbuzování ani pogratulování k brzkému startu.
@astyna A není to v 17ti dost podobné? Pokud bychom se měli bavit o opravdové psychické vyzrálosti tak tu člověk přeci nezíská věkem ale zkušenostmi. To, jestli mu je 15 nebo 18 ještě nemusí znamenat, že je vyzrálý. Někdo dozraje až v 25ti, jiný i později. Nezlobte se, ale začít se sexem v 17ti je u mě stejné jako v 15ti.
@klara11111111222 Jsem šťastná!!!!!! Ukaž teď mamce, že dobře udělala🙂 Opravdu mám radost🙂
No a některé další komentáře nekomentuji. Že se tady v diskuzích určité holky vyvyšují, to beru jako daň za otevřené fórum. Ale honit si tu triko na 15leté holce považuju už za charakterový problém některých dam. Ve skutečném životě asi zakřiknuté, ušlápnuté a pak to nahání tady, kdy jim nic nehrozí.
@maii poradnu jsem navrhovala taky! A neznáme se tu nikdo s nikým. Ve anonymním foru se dá zpochybnit cokoliv v podstatě i to, že ten dotyčný existuje. Reagovala jsem na to, co sem zakladatelka napsala, pokud nevěřím, nebo hodlám reagovat je na to, co je podložené, neotvírám Koníka!
@astyna tak to mě pobavilo takovej příspěvek o cigánech 😀 to ste vzala kde? já souhlasim s
@vannilla že absolutně nezáleží na tom jestli v 15 nebo v 17....to je jakoby někdo, kdo o to přijde v 15 byl něco míň ....pokud to beru z hlediska matky, tak samozřejmě, že nebudu chtít, aby moje dcera s někým spala..nejlépe po svatbě, že jo 😀 ale pokud je na to ona připravená a chrání se, tak nevidim problém
@astyna Koukám,že jsi u cikánů jako doma,když víš,jak to přesně mají a bereš si je do huby 😀 .
Spíš mi přijde,že tě dost žere,že tě o "to" někdo nepřipravil mnohem dřív a musela jsi čekat až na stará kolena.
@klara11111111222 ja teda také tolik nespechala a prisla o panenstvi v necelých 18 letech s o 8 let starsim přítelem... a v te době jsem byla hodne divna....holky bezne spaly s kluky i muzi od 15, 16 let.... nerikam, ze je to dobře, ale nevidim v tom uz dnes problém... a když vidim, jak nektere holky jsou vyspele oproti jinym třeba i ve 13 letech, tak to mozna uz i chápu...
jinak sama jsem brala antikoncepci od 16 let kvůli srovnani cyklu..... vysadila jsem ji az po 15 letech a hned 1 mesic jsem byla tehotna... po kojeni jsem ji brala znova, vysadila a ted jsem otěhotněla ve druhem mesici bez ni... pouziva se nekdy i na léčbu neplodnosti... takze v tom zas takovy problém nevidim.. to, ze se clovek cpe hormonama, ano, to také není uplne ok, ale na druhou stranu bych nechtěla rodit deti jak na bezicim pasu a antikoncepce je docela velkou jistotou...ikdyz třeba na cas..
jinak muj vztah s mamkou byl také na bodu mrazu, nebyla matersky typ. vztahy se nam zlepsily az v me dospelosti... a nikdy to nebude idealni.... o prvním sexu jsem ji nevypravela a muj despoticky otec by me prizabil i téměř v tech 18 letech..... cekala jsme dlouho proto, ze jsme se stále bala otehotneni a co muj otec jako na to...a to jsem od 15 let chodila s moc hodnym klukem, nevydrzel jen cekat tak dlouho...
Nechápu,jak z mého komentáře můžete typovat,co jsem za typ matky.
Vy jste se na vejšce učili věštit z koule??
@soyevita neříkám, ze budu skákat radosti 2 metry vysoko z toho, az moje dcera prijde s tim ze chce antikoncepci a je jedno jestli ji bude 15 nebo 17, ale at za mnou prijde radši s tímhle, nez s tim, ze potřebuje kočárek.
A co bych jako mela delat? Říct ji, ze je na to jeste mladá? Vyvádet? Křičet na ni? Zakazovat? No tim bych si hodne pomohla. Muzu ji říct jestli na to jeste neni mladá, ale to je tak možná všechno a radši s ni půjdu pro prášky, nez třeba na potrat nebo vybírat postýlku....
No moje dcera antikoncepci brát ze zdravotních důvodů nesmí,když jsem se od ní dozvěděla,že měla pohlavní styk,tak jsem nadšená nebyla,ale rozhodně jsem na ni neřvala,ani nic nezakazovala.Jen jsem jí řekla svůj názor.A znovu poučila o tom,jak se má chránit.A opravdu je rozdíl 15 a 17let,ale nebudu se tady o tom s vámi přít.Uvidíte sami😉

Každý soudí podle sebe. Já první sex v 17, máma i babička (vč. dědy) po svatbě, sex jsem brala jinak než moje tehdejší spolužačky, proto jsem k nim nezapadala. V 15 letech jsem měla jinou zábavu, než kluky.
Zase je super, že myslíte na ochranu a s mamkou...no klasická situace, řekla bych. Ty puberťák, mamka ve stádiu "dokud ti nebylo 18...", pak to přejde na "dokud bydlíš pod mou střechou" až po "dokud jsem tvá matka". Tady pomůže asi jen kompromis, vykládáš to ty, názor tvé matky by se taky hodil.