Můj ex má nereálné představy. Potřebuji slyšet nestranné názory.
@hopehope s timhle mam osobni zkusenost...do ted nechapu jak jsem to zvladla,ale trvalo to 3roky a zacalo to, kdyz bylo synovi asi rok. Prvne ona je stale "jen milenka" a vy rodina...
tak ted muj pribeh: Pritel se porad rozhodoval mezi nami a ji, porad mi tvrdil jak my jsme rodina a jak vi, ze stejne budeme spolu, ale porad ho to tahlo i k ni... vetsinu casu travil s nama a bydlel i s nama...nemela jsem srdce oddelit syna od otce a i on tvrdil jak me ma porad rad...cas plynul a vsechno bylo stejny. Vyhodila jsem ho a bylo to stejne peklo, porad psal volal, chtel byt s nama, ale bydlel s ni a par kamaradama...porad to bylo dokola, uz jsem se chtela sejit i s ni, ale ona si myslela, ze je to kvuli tomu, abych jim "pujcovala " syna, to ja ale nechtela do doby nez se pritel definitivne rozhodne s kym chce byt..nechtela jsem aby syn poznaval "milenku" se kterou treba nakonec ani nebude... Rozseklo to ve chvili kdy se ona rozhodla koupit byt a chtela aby se k ni pritel nastehoval... ten vedel, ze kdyz to udela, zabuchne si dvere u nas a tak to s ni skoncil a ona s nim, ze s ni nechce bydlet a vratil se k nam...zacatky byli strasne tezky,jeste jsem ho utesovala z rozchodu, ale prekonali jsme to a ted po dalsich 3letech cekame druhe dite. jsme tim poznameni vsichni, on, ja i syn - ten ma strach , kdyz treba pritel nespi doma, ze zase odesel.... ted uz je to lepsi, ael na zacatku vzdycky hrozne brecel, kde je tata a kdy prijde a museli jsme mu volat a ujistit ho,ze je vse v poradku, ted je mu 8 a uz je to lepsi, ale nesmime se hadat, to breci hned. Taky mi tvrdil jak ho ona nikdy do niceho netlacila a nechavala to na nem, ale zpetne jsem se od jeji kamosky dozvedela, jak na nej porad tlacila, jak ho nahanela a jak mu brecela, kdyz byl s nama,psychicky ho vydirala a on byl slaboch... V tomhle ti nikdo neporadi a muzete se v tom placat pekne dlouho. Kazdy rekne, ze by to vzdal hned, ale pokud neni ve stejne situaci nikdy nevi jak se zachova... idealne potkat nekoho noveho a pak by to slo i samo, ale to taky neni jednoduche, ja se total uzavrela a nikoho k sobe neputisla... ted uz nas vztah beru s nadhledem , ale obcas mu to cele omlatim o hlavu a nebudu rikat, ze v ted v tehotenstiv me neprepadaji uzkostne stavy, ze se to s dalsim ditetem bude opakovat.
Takze preju hodne stesti at to vyresite, nejdulezitejsi je asi myslet na sebe a na syna, ja mslela jen na syna a na sebe uplne zapomnela a do ted nevim jeslti to bylo do
Nepristoupila bych na to. Pokud mu na Vás tak záleží, tak by se měl snažit vztah spíš zachránit, než si najít jinou ženu. Asi nebylo všechno tak špatné, když i po tom všem spolu spíte.Na vztahu se přeci musí pořád pracovat a ne utéct, když se ti něco nelíbí. Jestli odejde teď nebo za dva měsíce je asi jedno, stejně se budete muset na všem domluvit. Chápu, že ho máš pořád ráda, a třeba bys ho i vzala zpátky, ale chtěla by si celý život žít s tím, že to udělá znovu? Žila bych pro syna, chvíle kdy bude syn u ex bych využila pro sebe a zapracovala na sobě-třeba i ty máš nějaké chyby, kterých by ses chtěla zbavit. Určitě je venku někdo, kdo tě bude mít rád a bude si tě vážit 🙂
Čemu se ale divím... Když jsme se před 12lety poznali, psal mi že bydlí s bývalou ale jen proto že nemá kam jít a je mu jí líto vyhodit... Teď přesně vím že spolu také spali a vodil za nos mě i jí...jenže oni neměli spolecne děti... My ano...
Co ho tedy táhne k tý ženský, když s ní údajně ještě nespal?? Nějaká jiskra přeskočit musela a nějak nevěřím tomu, že se s někým začal scházet jen tak. Tam už k něčemu dojít muselo
@hopehope Přesně tak, vodí za nos i ji. Možná bys jí mohla otevřít oči, poslat jí třeba návrh harmonogramu, kdy bude chlap u ní a kdy u tebe, že ve čtvrtek a v sobotu bude spát s tebou a v pondělí a v neděli s ní, že ty budeš prát a žehlit a ona ať mu vaří, jestli jí to tak vyhovuje.... hajzlík by zasloužil poslat do háje na obou frontách
jsem v podobné situaci. jen mi tu novou zatím nepřiznal. na mě má vyloženě alergii, ideálně mám mlčet a dělat, že neexistuju. bydlení je jeho, já s dětmi plánuji o prázdninách stěhování, aby je to tedy zasáhlo co nejméně. do té doby si to ale pořádně vytrpím. není lehké žít někde, kde nejsi vítaná. vlastně nevím která z nás to má horší či lepší 😀 já ale odmítám hrát na okolí divadlo rodinky, kterou už nejsme. ještě stále chci mít příjemné pocity a zážitky a ne jen přežívat vedle někoho, kdo o mě nestojí.
@blahova_andrea to je mi lito... Zivot neni jednoduchy :-/
@blahova_andrea tohle je s prominutím hňup...magor to zavaří a než aby se choval alespoň trochu důstojně, tak se chová jako hulvát
@denny27 o hulvátství a ponižování vím svoje
@hopehope reaguji na tu otázku, co to dá synovi - pohled na vztahy. Bude jako vzor sledovat otce, který odchází za milenkou?
@blahova_andrea to je mi lito 😔
@hopehope jsem naprosto ve stejne situaci jako ty, jen uz o par mesicu dale...psala jsem ti SZ.
A musim rict, ze ty rady tady...silna slova...ultimata a pod...kdo nebyl v podobne situaci, at nesoudi a nepise, co by delal, jsou to priserny kecy a hlavne si je neber k srdci.. je tu jen velmi malo prispevku s opravdu kvalitnimi radami a pomoci.
Za me ted: tyden je velmi kratka doba na vse, nech tomu cas...vim, ze je to priserna rada...nenavidela jsem ji od vsech, co mi to radili, ale opravdu to byla jedina solidni rada na vse. Vice mas v SZ.
@blahova_andrea porad zadna zmena u vas? Ach jo...to me mrzi.
Mám smíšené myšlenky a pocity... Když koukám na celych 12let je mi to hrozně líto a chci ho zpět na druhou stranu už něco podobného bylo před rokem kdy se také zamiloval do jiné ale nebylo to vzájemné tak zůstal.... Teď si připadám hrozně trapně, že jsem nezvládla udržet rodiny... Bojím se toho co bude... Bojím se že už nikdy nepoznám lepšího... Bojím se, že jednou budu odpovídat svému synovi na otázku,, kde je tatínek,proč tu není se mnou?,,nedokážu si představit že jsem s ním, ale ani bez něj...
@blahova_andrea úplně mi mluvíš z duše... Není příjemné být někde, kde víš že ten druhý je citově jinde...
@hopehope a nemáte akorát nudu ve vztahu? Nestálo by za to se zasnažit? Ve smyslu změnit na sobě něco, být víc nepřístupná, a trošku víc hrdá, víc sebevědomí, koupit si něco na sebe atd? To chlapi přitahuje? Jako čekatelka a v jeho očích "chudinka" ho asi nepřitáhneš. Zkusit se zamyslet čím si ho přitahovala na začátku vztahu? Jste spolu fakt hodně dlouho...
@kristyn.g v urcitych vecech mas pravdu...jen po tydnu tohle jeji partner neuvidi...ty "zmeny"...Jinak treba u nas...ja jsem vysoka, stihla, pekna baba, byvala modelina a missina, kde mi malokdo tipne 30 a pritom je mi o 10let vice. Manzelova milenka je vracsita starsi pani, co vedle nej vypada jako jeho matka...z rodiny a okoli nechapou, kam dal oci. Manzel na me miluje me dlouhe, krasne, tmave vlasy...milenka je blondynka (nesnasel blondyny) s par kratkymi blbe obarvenymi chlupy na hlave, plastiky a kosmeticky upravy...o tom pomlcim-on jako chlap to nevidi. O tom vzhledu to tak uplne neni...pritahuje ho ona, ne ja...ne vzhledem, ale tim, ze ona mu "dava" to, co ja ne. Nenaplnovani tuzeb toho druheho a spatna komunikace-a to pak muze byt milenkanka jakakoliv a kdyz mu "da" to, co mu ve vztahu chybelo, tezko se proti tomu bojuje. Ale jde to, ano...jako u nas...jen ten konec je stale velmi, velmi nejasny a ta situace se porad uz nekolik mesicu vyvyji...
Ano, chudinky nikoho nepritahuji, ale ona je obet v tom vsem, co se ted deje a ted, po tydnu ma pravo na to byt ta chudinka...opravdu se v realu v te situaci, v jake je, hleda nejaka vnitrni hrdost hrozne tezce...ta treba prijde...casem, ale ted je jeste moc brzo. Je to vse hrozne bolestne, cerstve a hlavne ta situace je opravdu silena...mozna napsana nevyzni tak tezce, ale realita? Opravdu holky nechtejte zazit to same...reagovaly by jste a psaly pak mozna neco jineho...
@lendy1 Souhlasím...tohle platí o spoustě situací, člověk si říká "to bych nikdy...", ale jen proto, že si to sám neumí reálně představit a nikdy to nezažil. Při tom popisu milenky jsem si vzpomněla na našeho předbývalého premiéra, jehož manželka - alespoň mediálně - působila několikanásobně sympatičtěji a atraktivněji než milenka a přesto "vyhrála" ta druhá...je to skutečně v něčem jiném...
@hopehope Ahoj. Nečetla jsem celou diskuzi, jen přidám svůj postřeh. Partner mi připadá hodně nezralý - jak píšeš, stalo se to už několikrát. On se v podstatě vždy, kdykoliv se cítí okouzlen nějakou ženou, chystá k odchodu ze současného vztahu. Je to určitý působ chování, který opakuje a bohužel to vypadá, že i když aktuální situace dopadne pro tebe dobře, bude se to za čas stejně opakovat znovu. On bohužel nepochopil, že dlouhodobé vztahy nejsou o pobláznění, a že nelze pálit mosty kdykoliv se mu vzbouří hormony...
@lendy1 já žádnou změnu ani nečekám. prostě je to jak to je. o změnu by se museli lidé snažit, sama nepřijde 😉
@lendy1 no já můžu radit jen ze své zkušenosti, která není ta samá, jen podobná. Není to o vzhledu jak píšeš, ale něco asi v tom vztahu bylo špatně, zakladatelka psala že i uznala co špatně bylo. Těžko se paušalizuje, každá krize je jiná, každý vztah je jiný, záleží jestli on je jen znuděný a platonicky zamilovaný jinde a zakladatelku v hloubi stále miluje nebo ne. Abych pravdu řekla taky jsem se platonicky pobláznila do někoho jiného za dobu našeho manželství, a pomohlo že manžel změnil co mi vadilo a měla jsem vůli na tom nějak pracovat a pak to přešlo. Ale to bylo jiné, já se definitivně pro druhého nerozhodla, tak těžko říct co se mu v té hlavě honí, zdá se že je pevně rozhodnutý, otázkou je jestli je dobře to tak ulehčovat aby měl pocit že se vlastně nic nestane když odejde, nebo aby byl přinucen dát si na misku vah rodinu vs zkusit s nějakou jinou co ji ani pořádně nezná ☹
@kristyn.g manzel se rozhodl pro milenku, se mnou to vnimal jako definitivni konec...pred mesicem...ted uz to vse vidi trosku jinak a myslim, ze prave k tomu prispelo to, ze jsem ho nechala...at je tu kdy chce, at nam se vsim pomuze...a zacal mu ten rodinny zivot s nami chybet, deti mu chybi a uz priznava, ze i ja. Jako samozrejme vse ma sve pravidla, je tu kvuli detem, nestaram se o nej ve smyslu, ze bych mu uvarila nebo neco jineho...to ani nahodou...ale normalne se bavime, v pohode, resime jen deti, provoz a nic vic. Zadne vycitky, ultimata, natlak...to jsem delala driv a bylo to spatne. On sam dle toho, co dela, rika mi vlastne dava navod, co mam delat ja.
Jen proste i kdyz se rozhodl pro nekoho jineho, definitivne (manzel si odstehoval vse i knizky, koupil do bytu s milenkou nejake vybaveni, vzal si delsi pronajem...), vztahu a lasce ke me se porad brani....tak ta situace muze byt opravdu po case jina. Ja nerikam, ze se k sobe s manzelem vratime, ani on ani ja to nevime, jen se snazime tu situaci zvladat ted, byt tu pro deti a z manzelovi strany vidim urcite sblizovani se mnou, ale budoucnost nikdo neresi...nejak to dopadne.
@kristyn.g ano měli jsme cca tři roky problémy... O všem jsme si před pár dny promluvili, uznal své chyby a ja své... Víme kde byl zakopaný pes, ale i přesto řekl, že to necítí na návrat... Když je zamilovaný do jiné, těžko se soupeři... U nás také nešlo o vzhled, ani peníze... U nás šlo o porozumění jeden druhému, jeden druhému dělal to co ten druhý nemá rád. Bude znít šíleně a absurdně, ale náš partnerský vztah šel postupně do kopru cca rok a půl potom co se nám narodil vytoužený syn. Čekali jsme na něj skoro tři roky. Měla jsem velmi komplikovaný porod a málem jsme oba umřeli... Oba dva jsme se upli jen na malého, vše se dělalo jen pro malého....zapomněli jsme jeden na druhého. Že kromě rodičů jsme také partneři... Už jsme spolu netravili čas, já byla na md a upřímně jsem byla skoro pořád jen doma s malým (nepočítám) procházky apod. On jezdil z práce unavený a ja si chtěla po celém dni povídat a řešit... On nechtěl a ignoroval mě. Jen telefon v ruce nebo řekl že to jsou blbosti... Nikdy mi neřekl, hele jsem unavený nezlob se probereme to jindy... A tím se začalo vše ještě komplikovat... On se víc a víc uzavíral do sebe a ja víc a víc stekala....pred rokem a půl nebo jak je to dlouho si vypisoval s kolegyní a dělal kvůli ní doma neskutečné problémy... Už sem tu tenkrát zakládala diskuzi na toto téma. Jemu přišlo vše v pořádku. Ji si stěžoval a mě neřekl vůbec nic. Na otázku co ti je? Nic... Co tě naštvalo? Nic... Odcizili jsme se a žili jen vedle sebe... Když jsem se ho v sobotu ptala co vlastně udělal proto, aby se něco změnilo? Odpověděl,, nic,,
@hopehope to je smutné, ale tak to asi chodí u hodně párů ☹ a přesně to odcizení, když se na vztahu nepracuje. Tak uvidíš jak to dopadne, třeba když spolu budete víc mluvit teď tak se to zlepší a nebo ne... Já si tedy nemyslím že by to musel být nutně definitivní konec. On asi chce z té situace prostě utéct, už nechce žít tak jak jste žili poslední roky, to dokážu pochopit taky jseme měli takovou krizi kdy jsem řekla že už ne, ale nakonec jsme to zvládli. Moc držím palce! Každopádně mi přijde škoda by si hned našel náhradu místo toho zkusit něco změnit u vás, ale s tím ty nic nezmůžeš ☹

My měli sousedy v paneláku. Nastěhovali se dva plus dítě a najednou tam přibyl ještě jeden chlap. Zvládli takhle bydlet v jednom bytě asi roky než si našli ti dva (paní s novým přítelem a dítětem) nové bydlení a ještě se chovali jeden k druhému slušně. Jde to, existují i takové páry ale asi je jich málo no.