icon

Náhradní tatínek - návrat biologického otce. Někdo s podobnou zkušeností?

anet_98
27. zář 2020

Chtěla bych se s Vámi podělit o část svého života...
Byla jsem 4 roky ve vztahu s "panem H.". Vztah jsme několikrát ukončili a zase dali dohromady a nikdy to nebylo to pravé ořechové, ale jelikož jsem neměla nějak vážný důvod, tak mi přišlo škoda, tak dlouhotrvající vztah ukončit. Přeci jen byli jsme spolu od mého 3. ročníku na střední a měli spolu pěkné i nepěkné vzpomínky.
Koncem roku 2019 jsem kvůli zdravotním důvodům vysadila prášky s tím, že po novém roce bych se s gynekologem dohodla na jiné ochraně, ale stala neplánovaná věc a já otěhotněla.
Od začátku mého těhotenství se náš vztah obrátil o 180° a já usoudila že s ním být nechci a i on neměl takový problém mě nechat odejít. Po tom všem jsem byla zase u rodičů a H. se začal bavit se starou kamarádkou, která má teď 5. měsíční miminko a její přítel ji opustil.
Do mého života se po 1. Screeningu přimíchal fajn kolega "pan M.", který mě nějaký ten měsíc znal a věděl o mých problémech a jelikož věděl i o mém stavu, neměl s tím jediný problém a jsme teď 6 měsíců spolu z toho 4 měsíce spolu žijeme a plánujeme být rodina jako každá jiná 🥰
Z ničeho nic se po celé té dlouhé době objevil starý přítel H. a jelikož mám měsíc do porodu, tak začal naléhat s matrikou, alimenty a chce aby nás mohl vidět a starat se o nás i když už mám jiný život.
Vím, že má na dítě stejný nárok jako já, ale po tom co udělal mu nevěřím a bojím se, aby se o malého nechtěl soudit.
Máte nějaká podobnou zkušenost? Vůbec nevím co mám dělat a vidím v tom komplikaci minimálně do doby, než můj syn bude mít vlastní rozum 😔

Strana
z2
anet_98
autor
30. zář 2020

@tulikiss však to já moc dobře vím 😉 přesto jsem ráda že jsem se dozvěděla, že toto řešil ještě někdo a ne jen já a že může být spoustu závěrů, které můžou skončit dobře i špatně. Je to zkrátka v osudu a tuhle debatu už ukončuji. Děkuji za tvůj názor a měj hezký den 😊

Strana
z2