Nechci jim ukázat své dítě, bojím se o něj

xmisas
14. lis 2021

Ahoj, zažila jste to některá?
Jsem v 8 měsíci těhu, prvním.. vztah s přítelem super, všechno v pohodě..
No ale problém je, že se mi hrozně příčí představa, že až se malé narodí, tak ho každej bude chtít vidět, chovat.. atd..
Samozřejmě babičky už to řešej.. že přijedou do porodnice, až budem doma a tak.. no nevím v jaký stavu budu já ani dítě.. nehodlám někomu slibovat nějaký návštěvy.. ale kdyz řekněme, ze uvidíme jak to bude a že třeba za týden tak sem za blázna a hyenu..

barulina
14. lis 2021

@xmisas set na kecy ostatních. Je smutne kor kdyz ženské neumí respektovat sestinedeli

xmisas
autor
14. lis 2021

@xmisas no a tchyně hnedka že do porodnice přijede a až pojedeme z porodnice tak jim ho musíme dovizt ukázat, že se to tak prostě dycky dělalo..
Příčí se mi dělat z našeho dítěte opičí, co chce každej vidět, chovat.. bojím se že jim spadne, že jim upadne, že ji ohmataj nebo že mě ho ukradnou.. je to normální?
Říkala sem si že sem normální, chci dodržet šestinedělí a návštěvy po domluvě, až se nám to bude hodit.. no a každej na mě kouká jak na vola az si taky začínám myslet, že nejsem v pořádku..
Měla jste taky některá takovýhle pocity?

xmisas
autor
14. lis 2021

@barulina no jako nevím co každej uvidí na "cizím" dítěti.. já taky cizí děti nijak neřeším a neohmatavam.. ale přítel už taky koukám jestli sem normální..

sylvka
14. lis 2021

@xmisas a co milosrdná lež v podobě toho,že ti více návštěv nebylo doporučeno kvůli covidu ? 🧐Ono zas tak lhát nebudeš .... Opravdu je to riziko.

xmisas
autor
14. lis 2021

@sylvka to je nezajímá..

jana_zofie
14. lis 2021

Uprimne... At nevysiraj v sestinedeli. Bud je tam budes chtit a ozves se, nebo at tam radsi nelezou. Do porodnice budiz. Ale taky to zas nemuze byt pruchozi pokoj. Kratka navsteva, neco na prilepsenou, omrknout dite a pa. A ne, ze se budou courat po jednom, kazdy na hodinu. Stejne jim do te doby navstevy zakazou. Navic uz to vidim. Prijdou domu, ty se budes nervit, ze musis aspon trochu uklidit, stejne tam bude bordel. Budes kolem nich skakat a pak budes jeste unavenejsi nez predtim. Druha moznost je, ze se na to vykasles, neuklidis, skakat kolem nich nebudes, zato dostanes hromadu nevyzadanych rad, bez oheldu na to, jak to budes chtit ty. Proc mu nedas dudlik?/nedavej mu dudlik. Place, asi ma zizen, dej mu cajik na lzicku. Ma dost mlika? Zkouselas sunat? Uz jste byli venku? Musis pit hodne mlika/nepij mliko, bude mit prdiky.... Zatarasit dvere. Vazne.

sorboni30
14. lis 2021

@xmisas návštěvy by se měly omezit az po šestinedeli... a obzvláště ted v době kovidu by te mohli ohrozit. Z porodnice domu
Potrebujes odpocivat a sžít se s miminkem..

lilianapul30
14. lis 2021

Je to tvoje dítě a tvoje rozhodnutí. Pokud si to nepřeješ tak by to měli respektovat. Někdy je lepší si dupnout. Je to úplně normální že máš takové myšlenky, Ještě teď když je covid a to všechno. Taky bych si to nepřála upřímně.

felixfelicis
14. lis 2021

Pro babicky to dítě přeci není cizí. Určitě jim neupadne a pokud vím, před saháním na novorozence je normální umýt si ruce. Jestli jsi v 8. měsíci, za měsíc bude nejspíš v plném proudu covid, takže pochybuji, že by mohly babicky naklusat rovnou do porodnice. A samozřejmě můžete návštěvy odložit na dobu, až se na to budeš cítit, ale všeho s mirou: je to jejich vnouce a je přirozené, že se na něj těší a nemůžou se dočkat.

makovice88
14. lis 2021

Ja pujdu proti proudu, ale co uz.
Mne se moc nelibi delat z ditete nejaky utajovany poklad. Nechapu, proc by se na miminko nemohla rodina podivat??
Jsem tyden a neco po porodu, rodina se na nej dnes dosla podivat. Zadna dlouha navsteva, do hodinky byli vsichni pryc. Vzdyt preci miminko v rodine je udalost a malicke je jenom chvili.

sylvka
14. lis 2021

@xmisas nes..la bych se s nima,řekla bych...babičko , nezlobte se,ale v porodnici říkali,že vzhledem ke špatně covid situaci nedoporučuji návštěvy aspoň první měsíc , mohlo by to ohrozit miminko.... Pošlu vám MMS a budem si pravidelně volat a nazdar bazar.nerikam že to musí trvat šestinedělí , ale ať si trhnou nohou....

jana_zofie
14. lis 2021

@makovice88 vsak to byla taky kratka navsteva, a urcila.sis, predpokladam, ty, kdy to bude. Ten tyden po porodu uz zni trochu rozumne. Ale abych hned z porodnice nekam jezdila? Ja byla rada, ze se miuu doma natahnout a na vsechno se vybodnout. Ten tyden minimalne. A kdyz maj takovy kecy, pochybuju ze pochopi, kdy maji vypadnout

omajda88
14. lis 2021

@xmisas jestli ti jde o zdraví prcka a riziko, že něco během šestineděli chytne, tak je to naprosto pochopitelný.. ale jestli ti vaí pocity, že ti na dítě budou sahat babičky, budou ho chtít pochovoat ,ohmatat, ukradnout, jak píšeš.. to je trošku paranoidní🙂 je to jejich vnouče a věřím, že jejich pomoc v budoucnu ráda využiješ.. řekni jim jak to cítíš a nastav návštěvy podle sebe, ale zas bych nebyla uplně paranoidní.. at z prcka nevychováš skleníkovou kytku a závisláčka😉

veritanas
14. lis 2021

Holky, nezlobte se. Respektuji vaše potřeby v šestinedělí a tak všechno, ale přiznám se, že představa, že mi tchýně nebo rodina ukradnou dítě přijde divná. Já miluju lidí a miluju kontakt a obě moje děti taky. Byla jsem po císaři a za týden jsem měla návštěvu, krátkou a domluvenou. Dítě není porcelánová figurka a nikdo mu nic neudělá, rodina se také těší, babičky obzvláště. Prostě dám pochovat na pár minut nebo pocítit kočárek a za hodinku je po návštěvě.

makovice88
14. lis 2021

@jana_zofie Jasny, tak z porodnice vubec. Navstevy jsou stejne zakazane uz ted..a nekteri proste uz z porodnice nekam jezdi, ja byla rada, ze muzu domu a v klidu se vyspat. Trosku se szit a pak klidne tu navstevu.
Ale nelibi se mi radit navstevy az po sestinedeli. Vsak to dite uz bude uplne jine, uz to nebude ten malicky nuchnaci novorozenec. ☺️ A clovek musi byt trochu razny, ale uz v 8. mesici vedet, ze jim nechci ukazat dite? Trochu prehnane.

xmisas
autor
14. lis 2021

@omajda88 no já nevím jestli je to normální.. ale teď máme to řešili s přítelem docela dlouho.. a došli jsme k závěru že mě to asi takhle hodně vadí tím, jak se pořád vnučkou na návštěvu.. jako chápu, že je to rodina, a že třeba ještě jednou budu ráda až pohlídaji a tak.. ale zase snad můžu nastaví nějaké mantinely a týden snad můžou počkat ne?

barulina
14. lis 2021

@xmisas tak ono to není cizí dite. Je to jejich vnouce, a bud rada, ze zajdm je. Ale sestinedeli si nastav jak ty chceš. Ja jse. Třeba velmi kontaktní tvor. Me nic z toho co píšeš ani nenapadlo, ale každá jsme jiná. Ale nwidezen je uplne, přijde doba, kdy budeš chtít o čas pro sebe. Nebo hlidani při práci a pod. Slusne jim vysvětlí, že do porodnice nechceš, nebo podle toho jak se budeš cítit. A v sestinedeli až po domluvě, že chceš jet z por domu. Ze jim vnouce brát nechceš ale ať si uvědomí že ty jsi matka a ty budeš bolavá z porodu atd. Tyhle kecy kolem

omajda88
14. lis 2021

@xmisas určitě týden mužou počkat, to není problém obzvláště v době covidu.. ale ty příspěvky nahoře si psala jinak, tak jsem reagovala na to.. jestli jde o to, že chceš týden po porodu na zotavenou, tak to je myslim v pořádku.. spíš to vyznělo, že si chceš prostě prcka nechat pro sebe🙂

sinicka
14. lis 2021

Já jsem v těhotenství měla stejné představy a strachy. Nakonec porodnici uzavřela chřipková epidemie a já tam zůstala sama na pokoji s brečícím miminem, neveděla sem co a jak, tatínka taky nepustili a já si hrozně přála aby moje mamka mohla aspoň na půl hodinky.. tohle mi říct někdo měsíc před porodem, tak mám osypky. Měla sem v plánu být cele sestinedeli s mimčem a s partnerem sama. A potom jsem byla fakt šťastná, že někdo přišel ( vsichni cekali na pozvání) je mozny, ze se ti to po porodu změní. Takže klídek, nestresuj. Když nebudeš chtít, můžeš jim z porodnice zavolat, ať se nezlobí, ale že ti neni dobře a návštěvy si přeješ až doma.

lachtanice86
14. lis 2021

Hele ze chceš mít klid v porodnici a 6 neděli mi prijde ok, ale bát se, ze ti dítě ukradnou už normální není a měla by si to řešit

apokalismus
14. lis 2021

@xmisas já myslím že návštěvu v porodnici řešit nemusíš, pokud jsi v osmém, tak v době porodu stopro nebudou povoleny...a až se vrátíš domů bude třeba všechno jinak ... Pokud ne požádej je o tyden klidu a pak je pozvi na návštěvu... když prijdou s nakupem, polévkou či strudlem ještě budeš třeba ráda... Ono je to nakonec obvykle všechno jinak než si to představujeme 😊

orisek56
14. lis 2021

Vidíš to moc divoce. Já rodila před 14 dny a už mi tam nepustili ani moje vlastní děti, mávaly mi smutne z parku za oknem, celý týden jsme byli jen na WhatsApp, mohl jen muž a ten z nedostatku hlídání tam byl jen jednou a na 15 minut, protože děti seděly samy v autě. Návštěvy ostatní tam mohli jen jednou v týdnu a na 2 hodiny max. Takže pochybuju, že za měsíc tam budeš mít procesí každý den. Co se týče ukdadnuti děti... Ano v tom jsi paranoidní, asi hormony a nebo moc koukáš na detektivky. Rozhodně ti dítě neukradnou, jsou to jejich prarodiče, a dítě je členem rodiny a tvoje a manželovo dítě, ne majetek který predevsema schovas. Co se týče šestinedělí, to si musíš nastavit primárně sama, budeš matka, tak jednej tak jak uznas za vhodné. A upřímně.... Já píšu z opačné pozice, kdy po našich dětech momentálně neštěkne ani pes, protože proč by rodiny měnily svůj komfort za pomáhání a byt jen blbe pochováni miminka, nebo vziti děti ven na 10 minut, aby my jsme s mužem nemleli z posledního. Nevyžádané rady, ty já mám na dálku od rodiny i bez fyzického zájmu . Přijdou doby, kdy budeš rada, aby jsi svoje dítě někam na chvíli udala (myslím to v dobrým) a budeš rada, když budou mít zájem.

jana_zofie
14. lis 2021

@makovice88 ono to tak mozna vyznelo i u me, ale spis jsem chtěla rict, ze v sestinedeli by te meli respektovat a ty sama si urcit kdy, kdo a na jak dlouho.

xmisas
autor
14. lis 2021

@lachtanice86 a je to nějaky psychicky problém, bát se takhle o dítě? Vím jen o poporodní depresi a to je něco jiného..

orisek56
14. lis 2021

@xmisas poporodní depresi procházím já a je to úplně, ale úplně o něčem jiném, to mi věř.

jana_zofie
14. lis 2021

@xmisas jako je no, ale uz to.tu resilo vice maminek, ze to tak ma, tak to asi nebude uplne neobvykle.

zrzeckas
14. lis 2021

Mamka je starsi, ale u nich bylo, ze nejdriv po sestinedeli nebo na pozvani. Ale vzdy se prvni optat. Ono i ne vzdy je to jednoduche obdobi, co si budeme povidat... Takze klid, do porodnice esik ti to nebude vadit a jestli to vbc pujde, ale jinak to nerea, v klidu si jed domu a az ji pozves tak ji pozves, kdyz se ti ozve tak uvidis. Treba reknes, ze ji zavolas, az se doma zjijete. Coz se opravdu deje, tak ani lhat nebudes.....

ilonne
14. lis 2021

@xmisas já tedy půjdu proti řadě zdejších názoru. Chápu, že cizí navstevy v šestinedělí k vám domů nechceš, ale babičky nejsou cizí. A rády pomohou a určitě dítěti neublíží. Jsi trošku paranoidní, ale může to být hormony. Snad to po porodu přejde.

journals
14. lis 2021

Tve starosti bych chtela mit… neboj, az se miminko narodi, tak nebudes mit cas premyslet nad hloupostmi tohoto typu. Snad to jsou jen hormony. Protoze pokud ne, tak budes mit materstvi opravdu tezke 😶

klokanka31
14. lis 2021

@xmisas Měla jsem stejný pocity,a dodnes lituju že jsem nedodržela šestinedělí v klidu. Kdybys chtěla tak napiš SZ