(Ne)úcta od rodičů
Ahoj, z finančních důvodů bydlíme s mými rodiči v dvougeneračním domě (my nahoře, oni dole - odd. vchody, spol. jen zahrada a vjezd).
Problém ale je v chování rodičů. Nemají ke mě žádnou úctu (nevím jak jinak to říci) a pořád se chovají jako by mi bylo 12 a patřila jsem jim a sloužila. S manželem čekáme mimi, zatím to neví, daří se tajit. Jenže oni využívají každé chvíle, kdy jsem sama bez manžela a manipulují mnou, kydají na něj špínu, rýpou, ironické poznámky a jsou prostě zlí. Když se vůči tomu ohradím (SLUŠNĚ!) hned jsem drzá a kdyby si tohle dovolili ke svým rodičům oni, zmlátili by je a že jsem se změnila a prý že manipuluje mnou manžel. Přitom sami vydírají, využívají nás a manipulují a kdydají prostě sra*ky! Jinak se to říct nedá. Teď je zase velká scéna a průser kvůli tomuto:
Máma jela o víkendu za babičkou - jenže o víkendu je MHD dost bídná a navíc jí měl vézt táta autem. Viděla jsem jí na zastávce busu a psala jsem ji, jestli chce vyzvednout autem od nás, aby nejela MHD. Ona mi volala "No tak se domluvte s tátou on pro mě chtěl jet, ale bude rád když nebude muset"
Na to jsme se vykašlali, protože nám se pro ní (cca 30km) taky nechtělo, tak jako jemu a dělat ze sebe debily-taxikáře nás už omrzelo - toho bylo využíváno několikrát. Něco jiného je, kdyby měl práci, byl nemocný ale takto..?
Další den mi vmetla do xichtu proč jsme pro ní nejeli my a nechali jsme jet tátu, že jemu se nechtělo.. Řekla jsem jí, že nám se taky nechtělo a že jsem jí to nabídla proto, že jsem myslela že má jet MHD. Dodneška poslouchám výčitky, že jsme si váleli prdel doma 5 dnů (měli jsme dovolenou) a že jsme pro ní nedojeli...
S manželem pracujeme tak jako oni, tak o co jde!! Holky omlouvám se za délku, musí to ze mě ven, je toho miliony a miliony a brečím vzteky jen to tu píšu
Jde o to, že než jsem měla manžela oni na mě prostě s*ali, všechno jsem si musela zařizovat a dělat sama, o vše se postarat a oni pak pokaždý něco chtěli a já jako hodná dcerunka naklusala a HNED skákala jak oni pískali
Koho chleba jíš, toho píseň zpívej..
To je fakt výsada tohoto národa, válet se doma u rodičů a ještě si stěžovat, že se chovají špatně.

@ma_cherie my také měli stavebko. Prostě tenkrát byla moda ho mít, Tak jsme ho měli. A pak uzrál čas, chtěli jsme jít do svého. Vzali úvěr ze stavebka. Máme tedy dluhy, ale žijeme, splácíme, bydlíme sami. A za ten klid a pohodu to stojí. Sice bych někdy chtěla, aby mamka tady byla a já jí mohla vrznout kluky, ale je schopná kluky pohlídat u nás nebo jí je zavezu. Ano, chybí mi ten konfort, že zavolám a ona přijde pro dítě do školky, zajde s ním k lékaři, zastoupí mě, když ležím s horečkama, ano, chybí mi to. Ale chtěli jsme být sami, tak to musíme ve většině případů zvládnout sami.