icon

(Ne)úcta od rodičů

ma_cherie
8. lis 2016

Ahoj, z finančních důvodů bydlíme s mými rodiči v dvougeneračním domě (my nahoře, oni dole - odd. vchody, spol. jen zahrada a vjezd).

Problém ale je v chování rodičů. Nemají ke mě žádnou úctu (nevím jak jinak to říci) a pořád se chovají jako by mi bylo 12 a patřila jsem jim a sloužila. S manželem čekáme mimi, zatím to neví, daří se tajit. Jenže oni využívají každé chvíle, kdy jsem sama bez manžela a manipulují mnou, kydají na něj špínu, rýpou, ironické poznámky a jsou prostě zlí. Když se vůči tomu ohradím (SLUŠNĚ!) hned jsem drzá a kdyby si tohle dovolili ke svým rodičům oni, zmlátili by je a že jsem se změnila a prý že manipuluje mnou manžel. Přitom sami vydírají, využívají nás a manipulují a kdydají prostě sra*ky! Jinak se to říct nedá. Teď je zase velká scéna a průser kvůli tomuto:

Máma jela o víkendu za babičkou - jenže o víkendu je MHD dost bídná a navíc jí měl vézt táta autem. Viděla jsem jí na zastávce busu a psala jsem ji, jestli chce vyzvednout autem od nás, aby nejela MHD. Ona mi volala "No tak se domluvte s tátou on pro mě chtěl jet, ale bude rád když nebude muset"
Na to jsme se vykašlali, protože nám se pro ní (cca 30km) taky nechtělo, tak jako jemu a dělat ze sebe debily-taxikáře nás už omrzelo - toho bylo využíváno několikrát. Něco jiného je, kdyby měl práci, byl nemocný ale takto..?

Další den mi vmetla do xichtu proč jsme pro ní nejeli my a nechali jsme jet tátu, že jemu se nechtělo.. Řekla jsem jí, že nám se taky nechtělo a že jsem jí to nabídla proto, že jsem myslela že má jet MHD. Dodneška poslouchám výčitky, že jsme si váleli prdel doma 5 dnů (měli jsme dovolenou) a že jsme pro ní nedojeli...

S manželem pracujeme tak jako oni, tak o co jde!! Holky omlouvám se za délku, musí to ze mě ven, je toho miliony a miliony a brečím vzteky jen to tu píšu

Jde o to, že než jsem měla manžela oni na mě prostě s*ali, všechno jsem si musela zařizovat a dělat sama, o vše se postarat a oni pak pokaždý něco chtěli a já jako hodná dcerunka naklusala a HNED skákala jak oni pískali

Strana
z3
tammm
8. lis 2016

@ma_cherie představ si,že v tomto budeš žít třeba ješte 30 let minimalně 🙂 když jsi nazoru Proč si brat hypo když mam kde bydlet.Klidny zivot je snad přednější.

yelowangel
8. lis 2016

nečetla jsem všechno jenom začátek ale je pravda že jestli chceš mít klid musíte pryč a to rychle. Až se dítě narodí už se vůbec nikam nepohnete. Je jenom na vás jestli byste šli do podnájmu a že inzerátů jsou mraky a nebo do hypotéky. V prvním případě musíte počítat s tím že na blbý řeči není prostě odpověď. V druhým bych jim řekla že jsou to vaše peníze, vy si s nima uděláte co uznáte za vhodný a necpete je jenom tak bance ale platíte si dům/byt který bude jednou váš a zdědí ho vaše děti. Jestli tam zůstanete to teprv zažiješ peklo na zemi, taky mám takový případy ve svým okolí a ty ženský jsou prostě chudáci.

ma_cherie
autor
8. lis 2016

@yelowangel neni fakt jiná možnost... ta hypo mi přijde lepší než podnájem, jak řekl otec, je to jeho barák a všechno je tam jeho.. tak at si ho necha

lilulilu
8. lis 2016

Ahoj, chovani Tvych rodicu jak popisujes rozhodně neni bezne a rekla bych, ze ani normalni. Ok, "zivili Te, satili Te", ale snad jsi byla jejich dite! Vubec bych se na to neohlizela, popřemýšlejte s manzelem o možnosti si vzit hypotéku nebo zaplatit treba na prechodnou dobu podnájem a urcite se co nejdriv odstehujte. Az se male narodi, může to byt jeste horsi a Ty si nebudes uzivat miminko, ale budes resit nesmyslne spory s despotickym otcem. My mame taky hypotéku, myslim,ze v dnesni době se vlastní bydlení skoro ani jinak sehnat neda. A kasli na to, ze v baraku rodice zustanou sami, kdyby se umeli chovat, byli byste tam prece s nimi. Ve svem budes svoji vlastni pani a jestli budou chtit jezdit a navstevovat vas, budou muset dodržovat vase pravidla. Určitě odejděte! Hodne stesti pri rozhodovani!

kacca11
8. lis 2016

Na tohle je jedina rada - odstehujte se. Financne na tom tak spatne nejspis nebusete, kdyz ocekavate rodinu. I kdybyste meli jit do maleho pronajmu, tak vam bude lip. Ono dokud se neosamostatnite, budou vas mit za deti.

lamia
8. lis 2016

@ma_cherie Utéct utéct utéct a rychle. My to udělali po dvou letech a prospělo to všem,s mamou máme opět skvěle vztahy. Na kecy ze budete platit jiným (úplně přesně jako u nás) zcela rezignujte.

8slunicko6
8. lis 2016

My bydlíme s rodiči ve společném velkém domě ale každý se staráme o své, takže se třeba týden nevidíme. Každý má své patro-navštívíme se jen když chceme. Žádný problém kvůli bydlení nemáme ( a to jsem se taky bála, jestli se to dá společně vydržet).Pokud jsou u vás ale takové problémy, myslím že nemáte jiné řešení než se odstěhovat. Takhle buď rodiče rozhádají tebe s přítelem, nebo se budete hádat vy s nimi-ani jedna varianta ale není k normálnímu pohodovému žití.Radši jít do garsonky a mít klid než tohle-rozhodně ani pro mimi neni dobrý když se nervuješ co zas bude...

ma_cherie
autor
8. lis 2016

Dnes mamr na toto tema promluvu, musime fakt pryc. Rikaly byste to rodicum predem, nrbo az neco koupime?

ma_cherie
autor
8. lis 2016

@ma_cherie jinym slovy - pripravit je na to / postavit pred hotovou vec ?

somalicats
8. lis 2016

@ma_cherie Je vam obema vic jak 18? Pokud ano, tak jednejte dle sebe a neptejte se na vse rodicu. Byt dospely znamena rozhodovat se sam.

8slunicko6
8. lis 2016

Postavit před hotovou věc-takhle vám to můžou naschvál ještě víc osolit nebo citově vydírat... Prostě máme bydlení jinde a hotovo.

candat
8. lis 2016

@ma_cherie vy z nich máte strach a to není dobré. Rodiče vás vychovali, ale také si vás vědomě pořídili a teď přece nemůžou čekat vděk za výchovu a že jim to dlužíš. Toto soužití nebude mít dobrý vliv i na vaše manželství, těhotenství a pozdější výchovu. Já bych si s něma promluvila a pokud by nebyla domluva možná, tak jim oznámit, ok, tak my se podle toho zařídíme.

yelowangel
8. lis 2016

Já bych je postavila před hotovou věc. Jinak se vám to budou snažit rozmluvit stylem "jste neschopní tak jak si můžete vzít hypotéku když na ni stejně mít nebudete/ nebudete mít na podnájem a za chvilku vás stejně máme zpátky ale to si rozmyslíme jestli vás tady zas necháme bydlet". Takže za mě prostě máme to tak a tak, pozítří se stěhujeme i kdybyste se na hlavu stavěli.

j.a.n.i
8. lis 2016

Já bych je hlavně postavila před hotovou věc z jiného důvodu, může se stát, že hypotéku nedostanete a to by byla sakra voda na jejich mlýn.

jani76
8. lis 2016

Nic proti, ale já jen co vytušila, že podobné chování mojí matky ke mně není úplně OK a že mě vlastně celej život jen psychicky masíruje a pořád spolu jen bojujeme, omezila jsem vztahy už v 21 letech jen na čistě standartní události, ze kterých se postupně stává jen účast na svatbách a pohřbech. Pokud se jakýkoliv člověk neumí chovat, odcházím. Natolik se mám ráda a potřebuji fungovat bez šrámů na duši, že mi to za to stojí. Vezměte si z toho co chcete, jen jsem tím chtěla říct, že tohle by mi nikdo nedělal a nikomu bych nedovolila takhle se mnou jednat, ani svým rodičům.

ma_cherie
autor
9. lis 2016

@candat
@jani76 celý život jsem fungovala v tomhle, takže ted je pro mě otevření očí, že jejich chování není v některých věcech úplně normální. Byla jsem vychovávaná v tom "Jsi nám vděčná za život a když mě budeš s*át, zflákám tě, i kdyby ti bylo 40" ... - to mi dokonce matka řekla na svatbě - i když nevím, jak moc z vtipu a jak moc vážně..
Kdykoliv jsem se chtěla ohradit a znovu říkám, že SLUŠNĚ tak jsem hned byla spratek a co si to vlastně vůbec dovoluju, co si otvírám hubu atd.. jde ignorovat spousta věcí.. ale něco ne 😖

@j.a.n.i - hypo dostaneme, to už víme z banky.

candat
9. lis 2016

@ma_cherie berou tě jako jejich majetek. Utíkejte a hodně rychle.

japona
9. lis 2016

@ma_cherie Koho chleba jíš, toho piseň zpívej. Na váš problém je jediné řešení - odstěhovat se.
Pokud něco nabídnu, tak to dodržím, nebo nenabízím vůbec..

j.a.n.i
9. lis 2016

@ma_cherie A to už máte vybrané, co budete kupovat? Máte toho udělaný odhad?

journals
9. lis 2016

@j.a.n.i Také mě zarazilo, že na začátku diskuze se vůbec ani nepřipouští jakékoliv stěhování a ke konci už ví, že hypotéku dostanou... (což je dneska docela dlouhodobý proces) 😕

elvira
9. lis 2016

Z finančních důvodů bydlíte s rodiči... Dobrá, no... Ale sama vidíš, že to není růžové, že tě budou brát jako malé dítě, dokud se neodstěhuješ a nezačneš se chovat jako dospělá, ti psát nemusím. Co ale nechápu, že si do takové situace pořídíte dítě.
Ano, je to tvoje volba, dítě je na cestě.
Za sebe bych řešila první bydlení, pak miminko.
Ale každá to máme jinak.
Teď se případné stěhování bude řešit mnohem hůř.
Všechno se dá zařídit.
Neměli jsme na rozhazování, nikdy jsme nevydělávali žádné velké sumy - ale od 22 let bydlíme sami, nejdříve vnájmu, teď ve vlastním - hypo budeme platit ještě 6 let.

elvira
9. lis 2016

Co chceš říkat předem? Požehnání nedostaneš, je možné, že bude obrovská scéna - zažili jsme taky...
Zjistit, jestli dostanete hypo, najít byt/dům, který vám vyhovuje a teprve potom je obeznámit.

ma_cherie
autor
9. lis 2016

@journals jestli hypo dostanes zjistis behem par minut v bance s hypotecnim poradcem po vyplneni par papiru ;)

somalicats
9. lis 2016

@ma_cherie Moc si to s tou hypo nemaluj, to, co vám řekli, je jen předběžná informace a rozhodně to neznamená, že hypo opravdu dostanete. Definitivně vám to sdělí až potom, co tam donesete návrh kupní smlouvy nemovitosti, doložíte příjmy, oni si vás prolustrujou vším možným a udělají si odhad dané nemovitosti. A to už nějakou tu chvíli trvá, to není vyplnění pár papírů.

kacca11
9. lis 2016

@ma_cherie to neznamena, ze pak pri opravdovem schvalovani opravdu projdete. Dalsi veci je odhad - muzou vam klidne pujcit 100 % odhadu a na kupni cenu nedosahnete.

journals
9. lis 2016

@ma_cherie Přesně tak - přečti si, co tu píšou holky. To, že ti někdo předschválí nějakou vymyšlenou částku neznamená, že ti banka natuty hypo dá.
Aby banka schválila zda hypo ano, nebo ne, musíš mít vybráno, na co peníze půjdou a pak nějakou dobu opravdu trvá, že to banka schválí. To, že se na papíry někdo podívá během deseti minut vůbec neznamená, že banka peníze dá

houpacikonik
9. lis 2016

leda byste měli stavebko, na kterém spoříte. Pak je možné vzít úvěr z SS. Nám třeba na dům stačil. Ale je to o přípravě už kdysi dávno.

8slunicko6
9. lis 2016

Přesně tak-my jsme loni odkoupili podíl na nemovitosti. V bance jsme o hypotéku zažádali a tam nám předběžně řekli, že to vypadá že projdem-ale byla k tomu ještě dlouhá cesta (3 měsíce od první návštěvy). Musíš doložit příjem a vypsat co všechno kde platíš, pak si tě prolustrují jestli platíš splátky a podobné závazky, pravidelně. Do toho musíš mít odhad na nemovitost, vyřídit kupní smlouvu a dát zástavu na katastr(tam taky mají času dostú. Když to všechno doložíš, pak teprve ti dají hypotéku). Je tpo běh na dlouhou trať, ale dá se to. Taky záleží kolik si chcete půjčit. I kdyby vám hypotéka nevyšla, tak je stejně pořád lepší jít bydlet aspoň do podnájmu...

ma_cherie
autor
10. lis 2016

@houpacikonik stavebko máme, ale závazky/dluhy žádný nemame

makronka222
10. lis 2016

S tchanem jsem to mela stejne, dite jsem v tom vychovavat nehodlala, nasli jsme si podnajem za 14tis v praze 2+1 s garazi, krasny byt, mam klid, ty 2-3 roky v najmu to prezijeme nez pujdu do prace a treba bude hypo, nemohli jsme cekt x mesicu na schvaleni ja musela pryc, z nervu jsem obcas krvacela a abych kvuli idiotovi potratila, to ne.... jdi dokud to jde hypo nehypo

Strana
z3