Neumí držet jazyk za zuby. Jak to děláte s takovými lidmi v rodině?
Ahoj. Jak to děláte s lidmi z rodiny, co všechno o každém hned vyslepičí? U nás je taková moje mamka. Ona jak se něco dozví, hned to posílá dál. I když se upozorní ať si to nechá pro sebe. Tak to ale hned posílá dál s tím "nikomu to ale neříkej". Už mě to štve, všímat jsem si toho začala nejvíc když jsem otěhotněla. Když jsem jí to řekla, tak jsem ji prosila ať nikomu nic neříká, že to chci nejdřív SAMA říct svému bráchovi, a pak časem ostatním. No s bráchou jsem měla sraz u našich, a ještě jsem si nestihla sundat kabát, a ona už obřadně vysmátá "no tak už mu to řekni". Podle jejího výrazu mi bylo jasný že mu to řekla, i podle jeho reakce to bylo jasný. Dodnes sice uraženě říká že mu to neřekla, ale nejsem blbá... A hned potom to začala šířit po celém příbuzenstvu 😡
Zkusila bych taktiku,ze ji parkrat reknes neco co neni pravda.Vyslepici to ostatnim,pak se zkisti,ze to byla blbost a nakonec ji vsichni prestanou brat vazne.
@zelenaesmolda To je dobrý nápad 🙂
Joo třeba že ti malá včera odříkala celou abecedu a pak to vzala k tvému údivu ještě pozpátku.. 😂
@janina228 Dneska dokonce uměla i algebru 😉🙄
@janina228 to by ji doslo,ze je bobost.Mela jsem spis na mysli veci,ktere jsou realne.
@zelenaesmolda No.. ale pokud to tedy není bráno jako vtip (což jsem si myslela) tak jak by to v reálu dopadlo..?ve finále by za tu nejhorší byla zakladatelka..
@janina228
Proc zakladatelka?Vsak ona nedrbe.
Na tyto velice chytré rady úspěšně zabírá - "Nám to takto doporučil pediatr a dítěti to vyhovuje."
@lotosek No jo, jenže dneska jsou přece i ti pediatři blbý a ničemu nerozumí.
@zelenaesmolda no to sice nedrbe,ale záleží komu se pak bude věřit.. já tu situaci totiž v důsledku viděla nějak takhle..
Nevím o jak starém dítěti se bavíme,ale dejme tomu, že by nepřehnané bylo, že už umí jíst samo lžičkou.. pak by byla nějaká sešlost.. máma by se hrnula dát malé lžičku, protože přece její dcera říkala,že to umí.. pokud by nenastal včasný zásah zakladatelky,tak dítko by mělo jídlo všude. Kdo z té celé situace vyjde jako ten špatný, jako ten kdo lhal? Z mého pohledu už by nikdo neřešil jestli někdo drbe nebo ne,ale základem by byla lež.
Taky to tak mame s mamkou 😁 jedina cesta je nerikat, co nechci, aby se dostalo dal.
A proc ti tak jde o to jestli to někomu rika nebo ne...
Moc se staras o ostatni lidi 🙂
@veronicka89 já? 😮 snad oni o moje dítě a vlastně i o mě ne?
Jako jasně... Ale tak zas na druhou stranu at si lidi mysli a vedi co chcou... Me je to třeba jedno... A pokud s ni nemam nejake perfektni vztahy tak treba o tom tehu bych ji nemela potrebu extra rikat... Ale jinak at si vyklada co chce...
Upozornila bych ni akorat ze kdyz je drbna nebudu se ji asi sberovat se vsim...
Ahoj, mám mamku to samé. Co neví nepoví. Když jsem byla poprvé těhotná tak jsme věděli pohlaví, ale všem vč. mamky jsme tvrdili že se necháme překvapit. Světě div se, nikdo se nic nedozvěděl až do porodu. Teď jsem těhotná po druhé po ivf, no samo že to vyprdolila i přes mé upozornění babičce, její matce. A ta je to samé v bleděmodrém 😆 Mamka teď na mě tlačí ať už to oznámím, no já jsem teprve 10tt a jasně jsem jí řekla že před 1.screeningem nic oznamovat nebudu. Jde na mě s tím že by už měli prarodiče vědět že budou mít pravnouče apod. Řekla jsem jí že kdyby to hned nevykecala tak se teď nemusí cítit blbě. Až budeme vědět pohlaví tak jí řeknu že to vím, ale že nepovím, ať se třeba zblázní 😆 Samozřejmě jí to odůvodním tím že by to všem vykecala, nemám s tím problém říct jí to narovinu. Projev ztráty důvěry je v tomto případě jediná možnost.
@janina228
Nechapes jak to myslim.
Ja bych pouzila lzi spise co se autorky tyce,ne schopnosti ditete.Treba,ze se bude stehovat,zmenila praci,ma milence,AIDS atd.Tohle vsechno se stat muze ale praskne,ze to neni pravda a matka bude za lharku.
@zelenaesmolda to jo, takhle jsem to nepochopila. Ale pro mě je na začátku tak jak tak lež od zakladatelky, která by se mohla otočit proti ní.. vidíme to každá jinak.
Moje matka je taky hlásná trúba. Otevrene jsem ji to mnohokrat rekla. A recept jak na to? Proste ji o sobe nerikam skoro nic. Vi pouze nutne minimum. Nepredelam ji a zaroven nepotrebuju, aby o mne na potkani vykladala kde komu, takze jine reseni neni
@zelenaesmolda Tak mně ty lži jsou taky docela proti srsti - spíše je lepší používat ironii. Ono stejně i pokud bude za lhářku, tak řekne, jak je ta dcera zlá, že ji takhle plaší a ona to ani není pravda...

K těm 4 měsícům a příkrmům a podobně - no, já asi rodinu krmila moudry z internetu, protože občas mi mamka i řekla něco ve stylu: "No, ty to máš nastudovaný z toho internetu." A sem-tam jsem jim neopomněla sdělit, co vše jsem si nastudovala v Montessori batoleti, jaká je přesně správná výživa pro dítě. A kde jsem měla pocit, že by mi do něčeho chtěli fušovat blbě, tak tam jsem občas neopomněla vypíchnout třeba slova neuroložky, že "tohle dítě za ruku nikdy chodit nebude". Až teď jsem se dozvěděla, že sestru kritizovala rodina za to, že její dítě nosilo kšíry. Moje nosilo kšíry jednu dobu po venku pořád, když jde s babičkou, tak snad ani jinak nejde (po Praze) a moc si pochvalují, jak je to praktické.
Takže něco jako 4 měsíce a příkrmy bych je asi utřela, ať si o tom něco nastudují a pak mluví. Nic o "tempu tvého dítěte" a další kecy "biomatek", co nechtějí slyšet. Ale prostě je zahrnout nějakými těmi studiemi na téma: "Co přesně a kdy má jíst jaké dítě." Něco máš určitě nastudované, sem-tam si to i domysli, oni fakt nebudou znát vše. Ale to, že plně kojené dítě má začít s příkrmy až ve věku 6 měsíců a dřív tak leda pokud se po jídle výslovně sápe, tak to je snad známé už každému. Já bych z podobných radilů skoro "udělala debily", že to jako fakt neví, neslyšeli a tak. A fakt bych je poslala si to nastudovat. Případně bych doplnila, že v úžasné knize z roku 1945 je vyloženě napsáno přesné složení, jak míchat kojenecké mléko z běžného kravského, ovesných vloček a ledasčeho dalšího a že je úplně super, že teď existuje tohle už namíchané 😀. Ale asi jsem držka prořízlá, co se prostě nebojí jet si svoje a okolí nakrmí kupou balastu 😀.