Nevěra manžela - jak to řešit?
Ahoj, tak jako mnoho žen jsem tu i já se svým příběhem pod druhým profilem. A ráda bych slyšela Váš názor. Jsme s manželem od r. 2001 (brali jsme se cca po 10 letech). Za těch skoro 18 let jsme si prošli snad každým úskalím vztahu od hádek, skororozchodů, stavby domu, výchovy dětí, vážných nemocí, stresů z práce... Vždy jsem tvrdila, že náš vztah je pevně zakořeněný na důvěře. Nikdy jsme neměli problém jít nebo jet někam jeden bez druhého, s kamarády, kamarádkami. Důvěřovali jsme si. Teď jsem v šoku, protože je to týden, co jsem zjistila, že mi je manžel nevěrný. Měla jsem již nějakou dobu podezření, že není něco v pořádku, ale neřešila jsem to. Popravně, ani jsem to ani řešit nechtěla. Jenže to prasklo. Uhodila jsem na něj a on mi vyklopil, že to začalo nevinně - srandičky, vtípky, kávičky a pak došlo k fyzickému kontaktu, ale ne sexu. Podle něj to nevěra není, ale podle mě ano. Hrozně to bolí, jsem v šoku a stále se v tom plácám. Omluvil se, že je mu to moc líto, že vůbec nepomyslel na důsledky, co vše tím může zapříčinit. Že prý to byl zkrat. Když už vyprchal ten první nával vzteku, tak jsme si v klidu promluvili, že nechce o mě ani o děti přijít, že bez nás nic nemá a bla bla bla. Že to ihned skončí a že vlastně ani neví, jestli mu to za to stálo. Celý týden byl z toho vyřízený, bylo to na něm vidět, ale teď je celkem v pohodě. Že to už stejně nevrátí, i když by prý moc chtěl, ale že se to prostě stalo. A já na druhé straně se trápím a pořád nemůžu pochopit, jak mohl jít za jinou ženskou. (naštěstí to není ten typ, která by ho chtěla odloudit - ano, znám jí, potkáváme se a občas prohodíme slovo, je to jeho pacientka). Od toho zjištění jsem jí neviděla a doufám, že jí ani nepotkám. Vy, co jste si prožili něco podobného, jak jste se s tím vyrovnali a jak to dlouho trvalo? Vůbec netuším, jestli mám na něj křičet, vyhodit ho (máme malé děti), odstěhovat se, překousnout to - ale jak?
Uvnitř mě se to strašně pere, občas jsem v poho a občas bych mu nejradši nafackovala. A večery jsou nejhorší, točí se mi v hlavně milion otázek - kolik jich bylo, kolik je teď a kolik ještě bude, vídá se s ní ještě, miluje jí....
Prosím tedy o radu, jak to překousnout a nezbláznit se?
@xxx3d díky moc... já si upřímně myslím, že on to myslí upřímně, tu budoucnost. Jenže tady to scházení s jinou mně dost ničí, je těžký nepřipouštět si, co z toho může být, když si moc dobře pamatuju, jak před 5,5 lety sme si taky psali sms, že máme pocit, že si moc rozumíme a je nám spolu fajn...a teď sme tady. S ní může být za 5 let na stejném místě.
Jinak já se stydím, že sem mu do mobilu vlezla, ale bylo to jen na popud té první sms, kterou sem viděla náhodou, mobil byl vedle mě a ta sms prostě přišla a celá se ukázala. ☹
Jen nevím, jak si s ním promluvit, aniž bych řekla, že to vím? Já měla teda tušení předem, v některých věcech byly nesrovnalosti... jenže já si myslím, že když mu nedodám jasný důkaz, tak ze mě udělá jen hysterku, která ho chce pořád držet doma a nikam nepustit...je ješitný.
@xxx3d umis pohladit a zaroven napsat, co citis. To je velky dar. Ja umim psat, zivi me to. Ale to hlazeni tady obcas nejak nezvladam... 🙂
@letadylkokane při rozhovoru, myslím mluveným se musím hodně krotit, abych nebyla moc cynická, nebo příliš realistická 🙂 a ty píšeš co jsem tak od tebe tady přečetla, myslím obecně na celém koníkovi v diskuzích, dost dobře včetně podpory. Jen si nemysli 🙂
@pusttemenanej aha, tak proto tě to tak bere, protože jste se podobným způsobem seznámili, to jsem netušila, vidíš kolik je věcí, co prostě ani napsat nemůžeš, protože bys nedělala nic jinýho a stejně by to neobsáhlo jací jste, myslím tebe a jeho.
Tak potom chápu, že to bereš jak to bereš, myslím to tvoje... až s ní začne spát. Mně to přišlo trochu moc předběhnutý, jestli víš, jak to myslím.
Každopádně je na tobě, jestli mu to řekneš, že to víš, a když už se pro to rozhodneš, operuj i s tím, že jste se tak seznámili i vy dva, ať ví, proč si děláš starosti, protože vy jste teď rodina a vy máte držet spolu, ať si klidně někam chodí pokecat, jen aby věděl, že domov jsi ty, on a vaše děti.
Drž se, já věřím, že to dopadne dobře. Přeju ti to.
@xxx3d děkuji moc. On v té době, když sme se seznámili, s nikým nebyl, ale probíhalo to totožně, sms, čajovny atd.
Máš pravdu, tohle je jen fórum, internet, člověk sem nikdy nemůže napsat vše, nemůže vysvětlit své pocity, a už vůbec tady není vidět, jak se u toho všeho člověk tváří. A navíc se neznáme...I tak vám tu všem děkuji, rozhodnout se musím sama, ale mozek mi teď vůbec nefunguje 🙂
Překousnout to...no. někdo to nedokáže nikdy. Zrovna já to o sobě vím. Když se kdysi povalila nevěra u mého exmanžela, věděla jsem, že to to nekousnu, že už mu nebudu nikdy důvěřovat, že bych vyčítala a stále to vytahovala...šla jsem od toho. Byly tam i jiné neshody, nešel po křivé slovo daleko a tak jsem se rozvedla, se dvěma dětmi. Našla jsem si báječného chlapa, ale už jsem postižená doživotně, protože dneska bych nedala ruku do ohně za žádného chlapa. Taky bych nevěřila tomu Tvému, že tam nebyl sex. Je to možná taky tím, že dělám v mužském kolektivu a jak mě berou jako kámoše, taky se ledacos dozvím. A někdy bych to ani nechtěla vědět, jsem už takový vztahový cynik.
@biedronka10 mam to stejne, slib pred oltarem je mi svaty. A ano, nekdy, kdyz se koukam na starsi generace, jaka mezi nimi byla a je laska, pripada mi,.ze to je jako pohadka a doufam,.ze podobnou pohadku prozijeme i my.
@priefi starší generace měly obrovskou výhodu - nebyl internet.
a potom, prádlo se vždycky pralo doma. Dnešní doba přeje sdílení, a pro starší generaci to logicky musí být naprosto příšerný. Nedělej si iluzi, že celou dobu žili, žijí v lásce jako z pohádky, všude jsou nebo byly nějaké problémy, které ale ti dva zvládli ustát, protože chtěli.
Chtěli. To je to hlavním, nejhlavnější.
@zzzyyyxxx Ber nevěru nebo "nevěru" jako symptom - podobně jako u nemoci. Je projevem toho, že něco není v pořádku. Buď už volba partnera (děvkaři od přírody), ale to Tvrdíš, že ne, nebo ve Vašem vztahu. Může to být cokoliv - může to být něco naprosto zjevného, ale přehlíženého, nebo třeba naopakněco záměrně skrývaného.
@xxx3d tak ja to nemyslela pohadku, jako pohadku. Ano souhlasim, nebyl internet, nebyly mobily... spinave pradlo se sice pralo doma, ale mezi tim spinavym pradlem nevera nemusela byt. Kazdy par ma problemy, neznam par, co by nemel. A i v dnesni dobe se spinave pradlo casto pere doma a dal se to nepousti. Ale nikdy nebudu souhlasit, ze nevera je normalni, protoze neni. To jsou jen hlody lidi, kteri podvadi a chteji se hajit, nebo tech, co byli podvedeni a snazi se to nejak zmirnit.... ne nevera normalni neni a kdysi ji tolik nebylo, ano nejspis diky tomu, ze nebyly moderni technologie... ale to neni o mod.tech, ale o lidech. Maji jine hodnoty, ziji jinak, lide se meni, meni se k horsimu.
@priefi nevery bylo vzdy v dejinach uplne stejne. Jen se kvuli modernim technologiim casteji provali.
@priefi neříkám, že je nevěra normální, spíš mi šlo o to, že si dřívější generace idealizujeme právě proto, že se o nevěře a jiných problémech prostě veřejně nemluvilo, lidé si to řešili doma, nebo v kostelech, někdo se třeba vypovídat musel, někdo ne.
Dnešní doba je podobná, jen díky internetu se dostává víc do povědomí a vytváří tak dojem té jakési normálnosti.
Nesouhlasím s tím, co jsi psala: "ne nevera normalni neni a kdysi ji tolik nebylo"
@letadylkokane to napsala správně. Nicméně chápu, že si to chceš myslet, nebo myslíš a fajn, jen to nepředkládej jako fakt.
@pusttemenanej tak jak ses rozhodla?

@pusttemenanej no víš, to je těžký... myslím tím, co bys měla udělat, jestli říkat, neříkat.
Já být na tvém místě, bych to neříkala, protože by poměrně logickou cestou přišel k tomu, jak to asi tak vím... to by mi nebylo příjemný, bylo by mi trapně a vůbec, vlastně bych mu dala najevo jak mu (ne)věřím, když mu lezu do mobilu, nicméně chápu, že já na tvém místě nejsem a tudíž je rozhodnutí čistě na tobě.
a to ... - odejít, až by s ní začal spát...
podle znění sms to může být ču*ka, která používá tyhlety otřepaný fráze o tom, jak nechce ničit manželství, který už ničí a působí tak, jako aby se chlap rozhodl sám, zničit něco, kvůli ní, ALE taky to klidně může být holka, která si s ním jen v něčem rozumí a o nic nejde a nechce mu dělat problémy tím, že se s ní schází, zatímco ty se doma staráš o mimi a jsi navíc těhotná, tak by to nevypadalo dobře, že si chodí ten tvůj s ní povídat.
Přece ho znáš, minimálně nějakou dobu, tak víš, jak moc mu můžeš věřit to, co ti říká, mám na mysli budoucnost, jak se těší až ... nebo jestli jsou to jen kecy, kterýma nic nemyslí.
Rozhodnutí odejít by mělo být čistým, ostrým řezem, no jo, jenže když jsou k tomu i děti, tak to nikdy nebývá čistý, vždycky tím někdo utrpí, někdo nevinný, tedy dítě, nebo děti.
Poradila bych ti, aby sis s ním promluvila, vynechala bych to, že víš, aneb sms, ale ta volba je na tobě, to je jasný, a po tom rozhovoru bys měla pro sebe udělat nějaký závěr, ideálně ten, že je to v pohodě, aby ses mohla soustředit na klidný těhu.