Nevlastní děti. Jak to zvládáte? Respektují Vás?

20. kvě 2020

Ahoj, našla jsem si přítele 34 let, je vdovec a má 3 děti. Ze začátku jsme oba nebrali vztah moc vážně a užívali jsme si spolu ( nebylo to jen o sexu). Ale teď se to změnilo, miluju ho a i on mě. Ale mám strach jak to bude dál, nevím jestli zvládnu tak nějak výchovat. Mám obavy jak mě budu děti brát, zatím jsme se viděli jenom 5 krát. Teď se o děti stará jenom babička, a přítel k nim jezdí na víkend. Ale já o víkendu musím pracovat, takže jsme zatím neměly možnost se moc poznat. Je tady někdo kdo má nevlastní děti? Jak to zvládate? A jak vás respektuji děti?

katkati
20. kvě 2020

5x ste sa videli s ním, alebo s deťmi?

autor
20. kvě 2020

@katkati s dětmi, ale vždy to bylo krátké

lv
20. kvě 2020

Pracuješ všechny víkendy? Nejde si práci přehodit na všední den, vyměnit směnu atp., aby jste mohli třeba na výlet? Ted, bude to jiné, než u chlapa rozvedeného, když jim máma umřela, těžší.. a budou se bát, že jim chceš vzít tátu..možná by měl pomalu jako o stálé partnerce mluvit chlap, neváhala bych si nechat poradit od odborníků.. mám nevlastní dceru, je milionová.

autor
20. kvě 2020

@lv šéf teď nemá žádný lidí takže musím pracovat od úterý do neděle. Vím že to mají hodně těžký děti chodí i k psychologovi. Přítel o mě už jako stále partnerce mluví ,tak uvidím jak se to bude vyvíjet.

baruniceslepice
20. kvě 2020

Bude to znit hnusne, ale pokud je vdovec, domnivam se, ze byste s detmi mohli navazat dobry vztah. Ja mam manzela a ten ma syna s bejvalkou ve stridavce a za 10 let jsme nejak nebyli schopni navazat vztah. Kdyz uz si zvyknul a ja, zase odjel... pak od 1. Tridy tu byval na vikendy a prazdniny a ja uz cekala 1. Dceru a pak 2.dceru a jako s dcerkama si docela hraje, ale ted je v puberte a zacina docela peklo...

spiny
20. kvě 2020

@baruniceslepice Hnusne nehnusne, je to pravda. Do nasi nove rodiny ta manzelova stara neustale vrazi kliny. Jaka matka, takova dcera. Bohuzel pro ni ma manzel slabost a odnasim to ja. Takze naprosto souhlas. Pokud ta zena zemrela, je sance byt dobrou macechou a mit hezky vztah mnohem lepsi nez kdyz se vam doma obden vyskytuje naockovani smrad.

beatty
20. kvě 2020

Kdysi jsem vyvdane dite, ktere vyrustalo prakticky bez mamy. A byla jsem teda na zacatku priserna.
Ted zpetne uz muzu zhodnotit, ze jsem mela strach, ze ztratim o otce, a ze uz me vlastne nebude potrebovat.
Ted, po dlouhych letech, vychazim lepe s tatovou zenou nez s tatou.
Tim chci rict, ze i kdyz zacatek nebude nejjednodussi, casem se to podda. Pokud k tomu mate i psychologa, tim lepe mate naslapnuto.
Moc vam vsem drzim palce.

Kdyz budes autorko chtit, muzes se stat zasadnim clovekem v zivote 3 deti. Tak at ti to vyjde. 🙂

asinehri
20. kvě 2020

O on tie deti potom nastahuje k vam? Od tej babicky?

antoinet
20. kvě 2020

Držím palce! Hlavně si otevřeně promluvte o budoucnosti. Chce mít on ještě děti? Protože těm třem vynahradit vše, co ztratily, musí být strašně náročné. Živit je taky, čím budou starší, tím víc toho budou potřebovat. A do toho nějaké čtvrté, páté...v jednom domě. Tohle každá žena nezvládne, jen toho každodenního praní, vaření, učení...smekám před babičkou, že to zvládá.

autor
20. kvě 2020

@antoinet děkuji, v budúcnosti bysme asi jedno dítě chtěly.
Jinak když byla mamka v nemocnici, tak jsem se starala o mladší sourozence i o domácnost a studovala. Takže o čtyři děti bych se zvládla postarat

autor
20. kvě 2020

@asinehri k babičce jsou kvůli koronavirove situaci. A od září už budu normálně bydlet u přítele. Ja u něho zatím nebydlím

letalnica
20. kvě 2020

@beatty To jsi napsala moc hezky 🙂

zelenaesmolda
20. kvě 2020

Proc se o deti nestara on?Pro me je tohle docela varovny signal

pabka
20. kvě 2020

@zelenaesmolda píše, ze jsou u babičky kvůli korone. Pokud to tak je, nevidím problém. Pokud jsou tam na stalo, viděla bych to stejně jako ty....

zelenaesmolda
20. kvě 2020

@pabka jo tak,necetla jsem vsechny komentare

pabka
20. kvě 2020

@zelenaesmolda chápu... při první zmínce o tom, ze děti žijí u babičky, mě napadlo to samé.

pabka
20. kvě 2020

A kolik let je dětem? Jak dlouho jsou bez maminky?

daisymaminka
21. kvě 2020

A jak dlouho jsou bez mámy? Já se omlouvám, ale korona nekorona, pokud jim umřela máma, měly by být děti hlavně s tátou. Můj názor. Babička je skvělá, že to zvládá. Ale korona tu bude i v září.

Jinak držím pěsti, jsi odvážná.

elwe
21. kvě 2020

@daisymaminka mně to vyznívá tak, že děti nechodí do školy, tak se stará babička, aby mohl táta chodit do práce.

codal
21. kvě 2020

@daisymaminka jak dlouho je maminka po smrti nepsala, nemuselo to být teď.. Každopádně si třeba táta nemůže finančně dovolit zůstat doma, třeba podniká a prostě to nejde a trávu jist nemůžou. Je fajn, že tam je ta babička, co se postará.

autor
21. kvě 2020

@pabka chlapci je 10 a dvojčatum holkám je 8. Budu to 3 roky co zemřela

autor
21. kvě 2020

Jak už tady někdo psal přítel podniká, navíc i pendluje. Ale dětem se věnuje každý den si sními volá a na víkend k nim jezdí.

kamino
21. kvě 2020

Jedna dobrá věc je, že nebude žádná ex, která by dětem novou partnerku znechucovala, nejsou dohady o výchově, trávení času.. mám to všude kolem sebe, i z vlastní zkušenosti, jak z pozice dítěte, tak o partnerky. Hnedod začátku si s partnerem promluvit o pravidlech, nesnažit je děti kupovat hrou na hodnou tetu,( tolerovat věci, které by běžně neprošly ) to je cesta do pekel. Držím palce

arko
21. kvě 2020

Ja bych s nim zacala nejdrive bydlet, prvne poznat partnera-jeho povahu a pak teprve zacit budovat nejaky vztah s detmi. Rovnou skocit do spolecneho bydleni s tremi detmi mi prijde obrovsky hazard.

mrav
21. kvě 2020

Ahoj. Dost záleží na tom, jak jsou jeho děti staré. Ale předpokládám, že nejstarší může mít tak osm let. V tomto věku, doufám, problém nebude. Já sám jsem taky vdovec- když mi zemřela žena, měla moje dcera necelé dva roky. Teď má Anička už čtyři a půl.
Myslím si, že problém s nevlastní mámou by děti měly spíš v pubertě.

zelenaesmolda
21. kvě 2020

@arko jakoze by deti nekam odstehoval? :D

arko
21. kvě 2020

@zelenaesmolda Ale kdepak, dokud jsou deti u babicky tak toho vyuzit a co nejvice se poznat napr. spolecnym bydlenim.

zelenaesmolda
21. kvě 2020

@arko tak zase tak dlouho snad u babicky nebudou.Za par dni nic nezjistis

codal
22. kvě 2020

@zelenaesmolda psala, že do září budou děti u babičky, tak za tři měsíce už si trochu představu uděláš. A mě to taky nepřijde úplně blbý, když ta možnost je, nejdřív žít ve dvou, zjistit, jestli by to šlo, než rovnou skočit do bydlení i s dětmi. Ale rozhodně bych si zkusila zařídit nějaký víkend nebo tam jet ve všední den a začít se trochu poznávat, rozhodně mi nepřijde dobrý spolu začít všichni bydlet a nemít za sebou ani žádný společný víkend nic, tohle chce opravdu hodně postupně a opatrně.

bombat
7. čer 2020

Vidím to jako velkou výhodu, že to nejsou děti z rozpadlého manželství ale sirotci. I emočně, jakkoli to zní drsně, jsou takové děti podle mě zdravější.
Mám zkušenosti, moji rodiče měli děti v pěstounské péči, tři sourozenci byli sirotci (umřela jim maminka, tatínek kriminálník) a bylo to s nimi oproti ostatním sice specifické, ale myslím si, že si k mé mamince udělali vztah a měli jí skutečně rádi. Trvalo jim to déle (než jí třeba začali říkat "mamko" ta starší a "maminko" ti mladší), ale bylo to hlubší a opravdovější než u těch ostatních. Bylo spíš trochu starší než ti Tvoji. Můžu kdyžtak napsat víc soukromě.
Budeš muset respektovat jejich vztah k jejich biologické mamince, ale vzhledem k věku, kdy jim umřela, to bude spíš takový fantazy vztah (to pro Tebe může být někdy také náročné, protože to může nabývat podoby fantazy superhrdinky zatímco Ty budeš jen z masa a kostí 🙂), ale stejně si myslím, že to zvládneš! Dobrá vůle dělá zázraky.
Jsou to děti ještě malé, budou Tě mít rádi. Snad bude stát při Tobě i ta jejich babička, ta bude mít v jejich rodině velký význam. Jistě teď s dětmi nepomáhá synovi poprvé. A možná je někde i druhá babička, která přišla o dceru a je o to víc fixována na vnoučata, ale i to se zvládne, jen je s tím potřeba počítat. Budeš muset být diplomatická.
Nech si od partnera o nich hodně vyprávět ještě než se s nimi budeš víc stýkat. Budeš tak mít náskok a děti to ocení, poznají, že máš o ně zájem.
Myslím, že to zvládneš a že Tě budou mít i o to víc rádi, že je to teď takové složitější.
Nadchlo mě (a dojalo!), že jsi psala, jak si se za studií starala v době maminčiny hospitalizace o mladší sourozence. Máme s manželem pět dětí a úplně vidím svou nejstarší dceru, jak by mě zastupovala, také je hodně zvyklá se starat. Strašně moc Ti fandím. Budeš pro ně výhra! Jen musíš být obezřetná a diplomatická.
Hodně o výchově s partnerem mluvte, kdyby se třeba do budoucna chtěl ohrazovat proti tomu, že je chceš vychovávat, tak by to byl problém. Ale to se myslím dá odhadnout a jestli je to rozumný člověk, tak už po třech letech ví, jaké to je být na děti sám.
Tady by Ti relevantně mohly radit zase jen maminky sirotků a to určitě není časté. Jsem si skutečně jistá, že je to lepší, než být partnerkou tatínka zatímco maminka někde žije jinde zase s nějakým novým partnerem. To je úplně o něčem jiném, rodiče často děti navádění proti sobě, děti jsou rozervané...
Nenapsala jsi, kolik je Tobě. Ještě vám s tím zamíchá vaše vlastní společné miminko. Ale je dobře, že i to plánujete, že všechno promýšlíte. A kdyby jste místo jednoho pořídili dvě, tak to budete mít jako my, pět dětí, a i to se dá zvládnout, jen musí být děti vedené, vychovávané. Ještě jednou moje velká podpora, věřím, že máte příležitost vytvořit hezkou rodinu.
Ráda bych se dozvěděla, jak to celé dopadlo, tak jestli chceš, napiš SZ. Držím palce!
PS: Je to úplně jako na začátku knihy "S písní kolem světa". Jen těch dětí tam bylo ještě o dost víc. A je to podle skutečného příběhu.