Nezaujatý názor. Co myslíte?

30. črc 2020

Ahojte baby, potrebujem nejaký ďalší názor, ide o toto. So sestrou máme pozemky, ona býva v zahraničí jej pozemok je v tej istej dedine, blízko rodičov, avšak je dlhý a úzky, ja mám väčší pozemok, vhodný na bungalov avšak je na konci dediny. Som na invalidnom vozíku, s priateľom chceme stavať domček a kvôli lokalite som sa opýtala sestry či by mi pozemok nevymenila, nakoľko ona ma v zahraničí dom a už sa tu zrejme nevrátia, chcela som aby sme boli ako rodina pokope. Hovorila že to nie je problém ale musí sa poradiť s mužom, nakoniec som sa dozvedela že nie, lebo nevedia či sa niekedy nevrátia ( čo fakt nie, nakoľko sú tam spokojní a majú na dom vysoký úver ) a potom že oni by tam možno aj sídlo postavili pre seba keď budú chodiť na Slovensko. Mne to prišlo ľúto, chodia raz za rok a sú zdraví. Výmenu pozemku som chcela len kvôli tomu že k nemu vedie mierny kopec, samotný pozemok je rovný. Ja viem že za tým je asi jej muž ale pre nich som vždy robila prvé - posledné a teraz mi to príde tak, že radšej by predala cudziemu ako pomohla vlastnej sestre, Ja keby som bola zdravá tak by mi to ako problém neprišlo, len mi príde čudné že už keď ti vlastná rodina nepomôže tak kto? Aj som si dnes poplakala, lebo ten jej chlap on je taký, že aj keď voláme cez video tak vôbec si nás nevšíma, často ani nepozdraví, proste cítime že asi s mojim mu nie sme sympatický. Pre jej deti som toho urobila veľmi veľa, samozrejme nezištne, ale prišlo mi to tak, že môžu mi pomôcť a v podstate by z ich strany o nič nešlo a nechcú. Cítim sa dotknutá.

knuffel
30. črc 2020

Nechce, nechce, neřeš. Ublíženecký postoj nepomůže nikomu. Zeptala ses, nesouhlasí, prostě se v tom nehnípej a smiř se s tím.

drakenn
Autor odpověď smazal
Zobraz
aselluska
30. črc 2020

Věřím, že se jí to v něčem vrátí. Není to její povinnost, ale já bych to pro svého sourozence udělala i kdybych opravdu měla v plánu stavět. Obzvlášť, pokud by na tom byl jakkoliv zdravotně hůř.

zavodnice
30. črc 2020

Je to sice smutné, ale podle toho, co píšeš, tak tvůj pozemek má lepší tvar a je větší. Možná jestli jednou sestra opravdu bude chtít stavět, tak se chytne za nos, protože bude bojovat s tvarem domu a odstupovými vzdálenostmi. Postav si domeček podle svých představ a nad sestru se povznes, nejspíš to vůbec nedomyslela.

autor
30. črc 2020

Mňa to zabolelo, lebo keby som bola zdravá, tak by som u mňa problém nebol, ale tak viem, že tam je jej muž zamotaný skôr. Ešte mi povedala, veď možno iný známy mi vymení, čo máme jedného ale to určite asi nie, keď ti vlastná rodina nepomôže tak kto...

1lenuska1
31. črc 2020

Zkus toho znameho, treba budes prekvapena 🙂 To, ze “rodina si ma pomahat a kdo jiny, kdyz ne rodina” je sice pekne, ale dost klišé a vůbec to není samozřejmé. Nebo snad nárokovatelné. Máme s některými přáteli daleko bližší vztah než s rodinou.
Přeji hodně štěstí!

kocila
Autor odpověď smazal
Zobraz
theuska29
31. črc 2020

Myslím si, že se s tím nedá nic dělat. Pokud by jste tlačila na pilu, tak se můžete se sestrou pohádat. U nás se také řeší pozemky, kdy má tchyně jeden a její sestra druhý. A neustálé hádky kvůli tomu, kdo ho má větší, kdo vzdálenější, kdo má lepší přístup autem, ... no je to donekonečna a odnášíme to my.
Rozumím vaší situaci, že by to byla ze zdravotního hlediska lepší, ale neriskovala bych hádku ... pokud vás její manžel nemusí, tak by se mohl kvůli tomu se sestrou začít hádat a ona by potom byla nepříjemná na vás.

terezz29
31. črc 2020

neplýtvej zbytečně energii, kde není třeba, zbytečně se zraňuješ a to nemáš za potřebí, plánuj krásný domek na velmi pěkném pozemku, sestra ať si trhne, jednou zapláče ona a ne ty 🙂

mourovatakocka
31. črc 2020

Co si o tom sporu myslí rodiče, vědí o tom?

zuzkasim
31. črc 2020

@kocila To jako fakt? Koleje se dávaly těm, co bydlí dál, takže jsi chtěla "podvádět", babička nesouhlasila a ty se s ní kvůli tomu nevídáš? Není jednodušší najít si s dalšími studenty privát? Ty ceny za koleje a za priváty nebývaly až tolik rozdílné, pokud se člověk trochu snažil a hledal. Jinak vím, co je to za práci zrušit trvalé bydliště člověku, který fyzicky v bytě roky nebydlí, vůbec to není tak jednoduché, pokud dotyčný sám nechce☹ Protože s tímto už mám zkušenost, vůbec se nedivím, pokud je někdo opatrný. Můj názor je ten, že tvá babička na to měla plné právo a od člověka, který studuje VŠ bych očekávala i trošku jinou úroveň jednání...

Autorko, myslím, že pozemek na bungalov je pro tebe asi vhodnější. Pokud sestra výměnu nechce, tak nechce, můžeš si o tom myslet co chceš, ale nezměníš to. Možná do ní ryl její muž, ale co na tom? Užírat se tím ti akorát bude brát energii.

kocila
31. črc 2020

@zuzkasim a pani chytra 😂😂😂😂😂😔..ale dekuji,ze jsem ti stala za to napsat tvuj moralni nazor 😂😂😂👍

knuffel
31. črc 2020

@zuzkasim Když se vrátím k těm kolejím, za nás to bylo taky o vzdálenosti, ale kolej nedostali ani ti, kteří bydleli hodně daleko a nemohli dojízdět ani náhodou. A privát byl dvakrát nebo třikrát dražší než kolej, ne každý by na to měl, úplně bych to neodsuzovala. To, že babička nechtěla, by ale neměl být sám o sobě důvod nějaké nevraživosti, to mi taky nesedí.

bombat
28. pro 2020

Chápu Tvoji lítost, tohle se bohužel kvůli švagrům a švagrovým děje v mnoha rodinách, ale co Tvoji rodiče? Nemohli by s nimi ještě promluvit oni? Rodiče mají přeci jen jinou váhu než sourozenec (nepocházejí ty pozemky nakonec od nich?). Každopádně by to mohli ještě zkusit oni, asi by to chápali spíš, předpokládám.