Odcizení švagra po tom, co si našel novou partnerku. Co byste dělaly vy?

18. únor 2024

Ahoj, holky... Fungovali jsme jako běžná rodina (teda aspoň z mého pohledu, na běžnou rodinu). Vidali jsme se, jezdili jsme na společné výlety, oslavovali jsme narozeniny a podobně. Do doby než si našel švagr novou partnerku. Když jsme ho zvali vždy byl důvod proč nemůžou. Jediná schudna varianta dle nich bylo se scházet u nich. (důvod byl že je těhotná není ji dobře atd..) OK, po tomhle odůvodnění jsme s tím neměli problém, jezdili jsme k nim. Po narození dítěte byl ten důvod dítě... Okey, taky jsme to chápali a partner nechtěl přijít úplně o bratra. Když jsem oťehotnela já, tak už ale neakceptovali, že mi není dobře. Prostě buď přijedete nebo ahoj.... No a teď na mě přítel tlačí, že "ztrácí" bratra, jen pro že nejezdíme k nim. Aby bylo jasno, už jsem X krát k nim jela (od porodu uběhlo už pár let - 4) a pokaždé bylo Joo už se sejdeme i jinde.. No houbelec, vždy slyším proč by jsme měli jet my k vám, když by jste už u nás nebyli měsíc. Na oslavu narozenin od dcery nepřijeli ani jednou. Má otázka zní, stáhl by jste ocas a dělaly co oni chtějí, jen proto aby měl vás partner bratra, nebo by jste si staly za svým? (partner k němu na byt jezdil o pomáhat při rekonstrukci, my jsme teď potřebovali pomoc jen s přestěhováním ložnice a dětského pokoje a byl to problém.

moudivlacek
18. únor 2024

spíš to vypadá z jejich strany na pohodlnost, musí si to vykomunikovat manžel se svým bratrem, ale chápu, mně by se tam takto taky nechtělo

autor
18. únor 2024

@moudivlacek hlavně my předtím jezdili i na hory společně a tak.. A teď je se vším konec, jasně s dětmi na Praděd nepůjdeme asi, ale to po nich ani nechci. Tohle začalo v momentě, kdy se dali dohromady.. Z prvu jsme si říkali, že chtějí trávit čas spolu (zamilovanost a podobně), ale neodeznelo to ani po X letech... Jen bych dodala, že s její rodinou se vidaji normálně a jezdí různě Partner se to snažil vykomunikovat a vždy skončí u toho, že mu jeho bratr řekne ať ustoupím a nedělám vlny. Myslím si, že já už ustoupila xkrat, což se o nich říct nedá. Teď jsme ve fázi, že se přes rok neviděli.

moudivlacek
18. únor 2024

jejich problem, buď se vídat chtějí, nebo smolík, pokud tomu nebrání zdravotní či jiné důvody, nevidím důvod, proč byste jezdili jen vy, spíš to vypadá, že se bratrova partnerka nechce vídat, proto jezdí za svou rodinou v pohodě, pokud o to manžel stojí, může si tam sjet sám ;) na druhou stranu, kdyby o to bratr stál, přijede za svým bráchou na otočku taky, nebo jak daleko od sebe jste?

autor
18. únor 2024

@moudivlacek bydlíme od sebe asi 10 minut autem. Vedlejší města. Partner tam nechce jet sám, řekl že jsme rodina a buď se budeme vídat jak rodina nebo vůbec. Jako Joo stojí při mě, ale, zároveň ho štve jak je na tom s bratrem. 🤷‍♀️ Jako ja třeba jsem v kontaktu se ségrou minimálně 1x za týden, klidně i denně... Neumím si představit, že by si našla někoho kdo by ji takhle změnil.

moudivlacek
18. únor 2024

10 minut???? dle popisu jsem čekala min 200, 300km, tak to spíš vypadá, že se nechce partnerce, neb i kdyby na otočku za 2hod max by byla zpátky doma, já bych za sebe nejezdila, pokud nebudou mít kloudný důvod, proč nemohou 1-2x do roka posadit prdel do auta a přijet, možná jediný, kdo o kontakt stojí je tvůj manžel, nechápu, proč by se bráchové, když bydlíte takový kousíček, nemohli 1x měsíčně sejít na pivo, kolo co já vím

eviicka
18. únor 2024

Švagrová bude mit nějaký problém... tezko rict jaký. Já jen nechápu, že tvůj partner nechce za bratrem sám. Manžel jezdí ke své rodině sám i s námi, jak se to zrovna hodí, k té mé také tak. On má bratra, já sestru a vídáme se také jak pouze sourozenci, tak ve třech (oba naši sourozenci jsou aktuálně nezadaní). Přijde mi, že u vás je těch pravidel nějak víc.

levandule_k
18. únor 2024

Spíš je otázka, jak se cítíš, když přijdeš ke švagrovi a švagrové, máš si s nimi, co říct, baví tě to tam, jsou pohostinní?
Spíš bych řekla manželovi, ať to nehrotí a s bratrem se klidně vídá bez tebe.

Někteří příbuzní jsou prostě jiní...a vídat se není s nikým povinnost.

Jako svým způsobem je to pohodlné, přijedu na návštěvu, někdo mi uvaří kafe, donese až pod nos a já nemusím nic. Mě by víc točila varianta, že by se někdo zval pořád k nám a my k němu nemohli.

marketa1218
18. únor 2024

Pokud jste takhle kousek od sebe, tak bych je jako bráchy klidně nechala, ať se vídají sami. Já si také se švagrovou nemám co říct, nesedly jsme si , je to k...😀 a ona o mě ani o naší dceru evidentně také nestojí nicméně občas se s ní manžel vidí sám, když chtějí. Je to jeho ségra a kontakty bych mu nezakazovala, jenom prostě já se nezúčastňuji. A nikomu to nevadí, máme klid . Ve vašem případě si myslím, že švagrová ho chce z nějakého důvodu od vaší rodiny separovat. Třeba žárlí, nebo má nějaký jiný důvod.

autor
18. únor 2024

@levandule_k ono to pohodlné není... Kdykoliv tam přijedeme, tak mě odlifruji k dětem do pokojíčku (u nich prý neexistuje aby se hračky tahaly do obýváku), takže já jsem 2-3 hodky s detma a jde se domů. Když mě chce chlap vystřídat, že si půjde hrát on. Tak slyším jen frází "ale však jsme se sešli kvůli vám dvěma". Nemluvě o tom, že ona nekojila, když jsem si chtěla nakojit dceru u nich, poslali mě do pracovny (i přesto, že jsem se tam nechtěla vystavovat, měla jsem v plánu otočit se v křesle, tak aby nic nešlo vidět) takže jsem zase byla sama, stejně sama můžu být doma.

autor
18. únor 2024

@moudivlacek no na to pivo jsem je posílala xkrat.. V ten moment se objeví "problém", že buď půjdou ve 3 nebo vůbec. Což se šprajcne zase můj a řekne že buď obě partnerky nebo žádná. Přijdu si jako ten problém, jen nevím proč 😅 nic špatného jsem ji neudělala a ani neřekla.. S tchyni o ní nemluvím.

levandule_k
18. únor 2024

To je jiná, řekla bych, že není o co stát. Ty jim tam v podstatě děláš hlídání. Bych se na to mohla z vysoka vybodnout. Manželovi bych řekla, že fakt nebudu sedět jak pipina 2-3 hodiny v dětském pokojíčku, to fakt může je za bratrem sám a já si můžu doma pustit film.

zanett
18. únor 2024

Zakladatelko, prijde mi logicke, ze svagr vnima jako prioritu svou manzelku a jejich dite nez brachu a tebe. Proste kdyz jsi svagra poznala, byl v jine situaci nez je ted - ted ma partnerku/ manzelku a dite. Ja jsem prosla necim podobnym - ale byla jsem v pozici te, co zacala vztah 'se svagrem' - proste manzeluv bratr a jeho pritelkyne si uzurpovali manzela sami pro sebe a kdyz si nasel mne, tak najednou museli na druhou kolej, coz jeho bratr nejak odmital pochopit a jednal s manzelem, jako by byl stale svobodny. Trvalo to nejakou dobu, nez si to sedlo, ale priznam se, ze jsem se obcas podivovala nad tim, jak nezvykle blizky vztah meli; napr. manzel schanel po lekarnach leky pro bratrovu pritelkyni, ale kdyz jsem byla nemocna ja, tak takovou aktivitu nevyvijel.

autor
18. únor 2024

@eviicka nevím co přesně se stalo při jejich největší "debatě" na toto téma, ale od té doby tvrdí, že se buď budeme vídat jako 2 rodiny nebo vůbec. Asi kdyby jsme se vidali všichni, tak by, s ním i sám šel.. (to jsem z jeho řeči pochopila)

autor
18. únor 2024

@zanett samozřejmě, že priorita partnerka a dítě je na prvním místě (nechci ho mit jen pro nás) spíše mi jde o to, že ani narozeniny od dětí neslavime.. Respektive pozveme je a nikdy nepřijdou. Na narozeniny jejich děti nejsme ani zváni už. Prostě jen mám představu "normální" rodiny jinde. Mám sestru žijící s partnerem kousek odeme a bratra s partnerkou žijícího 100km od nás a ani u jednoho z nich není problém se vidět a jezdit navzájem na návštěvy. Když přišel brácha o řidičák, tak jsme za ním rok jezdili my a asi jednou přijel vlakem. Se ségrou se vídáme taky i přesto že já měla partnera "dřív" jak ona.. Dokonce se vidaji i jen oni (partner a přítel od ségry) sami. Já po něm nechci aby se vykašlal na rodinu a choval se jako předtím, že v noci když se nudil tak nám dovezl mekac a podobně 😅 jen mi přijde zvláštní takhle stanovit pravidla "buď bude po našem, nebo se neuvidíme" ve stylu můžeme se vídat, ale jen u nás a ještě, když vy nebudete mít čas v době kdy jsme vás pozvali, tak budeme naštvaní a uraženi. (zavolají v pátek, jestli nechceme přijít v sobotu, ale my už máme něco naplánované, takže odmítneme.) Partner má ještě sestru i přes její vytíženost (pracuje na směny, drží pohotovosti a studuje vysokou) je s ní lepší domluva než s bratrem.

moudivlacek
18. únor 2024

to je ale jeho boj, že nechce sám, prostě ty mu to nezakazuješ a když on není schopnej se s bráchou sejít, tak ať se neschází, já bych to neřešila, prostě mu řekni, že ti to nevadí a víc bych se o to nestarala

autor
18. únor 2024

@moudivlacek no, to už jsem říkala... Vždy odpovídá ve stylu, že s mojí rodinou jde se scházet a s jeho ne. Jako chápu, že mu to je líto, ale přeci nemůžu pořád ustupovat já.

ai30
18. únor 2024

To, kde se schazime, by mi bylo uplne burt, kor kdyz to je 10 minut autem, klidne bych u nich byla furt, nedelala bych z toho kovbojku. Resila bych spis to, ze se u nich necitim dobre a vlastne tam o me zas tak moc nestoji.

moudivlacek
18. únor 2024

ale ty mu to nezakazujes a jeho brachu zves, nechapu, v cem ma problem, to nevidi, ze ten, co to zazdiva je bracha a jeho partnerka? to je pak dokola jak kolovrat, proste ať je pozve, pokud nemají zájem, tak nemají, prostě ne všechny situace mají řešení, aby byli všichni spokojeni, to, že jde s tvojí,tak se asi také střídáte, ne? to je pak ale naprosto odlišná situace, já bych to opravdu neřešila, možnosti mají, zvaní jsou, nechtějí,tak nechtějí

moudivlacek
18. únor 2024

a to si za ten rok ani třeba nezavolají?

autor
18. únor 2024

@moudivlacek jo, švagr se ozve když si neví rady s autem. Jinak nic.. O jejich svatbě jsme se dozvěděli od jeho ségry. 🤷‍♀️

moudivlacek
18. únor 2024

pak to opravdu neřeš a bude ti líp ;)

autor
18. únor 2024

@moudivlacek no asi mi nic jiného nezbyde.. 🤷‍♀️ Třeba se stářím umoudří 😅

fifinka2020
18. únor 2024

Znám to a moc to nemá řešení🙂.očividně je tam nějaký problém a očividně ho nechteji/neumějí řešit. A ty se domyslis a začínáš se trošku stavět "na truc", což chápu (jsem stejna). Jen je prostě zkušenost, že si to stejně moc "nevydupes" (prostě pokud oni nechtějí, nezmění to kvůli tvým protestum) a spíš si dej pozor, ať vás to nějak nerozhada s manželem... co s tím.asi bych to dělala, jak cítím- nesnažil se to řešit, zdůvodnit a argumentovat...prostě přijala to, že bud pojedete by, nebo nic a dělala to tak, jestli to zvládnu...

barmil
18. únor 2024

A nestykate se s jeho ex ? Tohle vadilo mne. Manželova ségra se pořád kamaradila s jeho ex a doma měla obrázky od jejího dítěte a dárky od ní, tak logicky jsem se tam necítila dobře a i jsem to vnímala tak, že mě tam nechce, protože si za vhodnou ženu pro bráchu vybrala právě tu ex.

autor
18. únor 2024

@fifinka2020 jo, asi to bude už částečně i na truc o tom žádná... Ale i když jsme přijeli k nim, připadala jsem si jak páté kolo u vozu i přesto, že se partner snažil aby to tak nebylo. By byly nejšťastnější kdyby tam byli jen oni 3. 😅😅

autor
18. únor 2024

@barmil ne, nebavím. Jeho ex si vzala mojeho ex (můj ex a švagr byli kolegové) 😅 v době, kdy jsem se dala s mým partnerem dohromady, měl švagr jen příležitostni známosti a ty neznal nikdo. Pak až tuhle.

martulka88
19. únor 2024

Máš několik možností, jak to vyřešit. Jet a neřešit. Jen a zeptat se narovinu, proč nepřijedou oni. Nejet a být za tu zlou. Já jednu věc nesnáším na lidech - neupřímnost a to, co dělá tvůj švagr. Rodinné vztahy jsou velký problém a není to tak jednoduché na vyříkání, jako když je to jen někdo známý.
Tohle máme doma my - bydlím u manžela 4 roky. Manžela sestra byla u nás 3x - 5 minut když jsem se nastěhovala, když se narodil syn a na první narozeniny syna+manžela (a to nemluvě o tom, že manžel tu byl 10let sám a ona tu byla 1x). Pozvali jsme ji na narozeniny s tím, že budem čekat, zda pozve naoplátku nás během roku (má dvě děti a manžela). Ani jednou nás nepozvala. Teď bude mít syn druhou oslavu a tchýni řekla, že jí mrzí, že není pozvaná. Manžel si myslel, že když se nám narodí syn, že se u ní něco změní, ale ne. A my se opravdu doprošovat nebudem. Nesnáším tuhle "opičí lásku". Jí jsou přednější známí, tak ať se časem nediví. Když jsme měli svatbu - rozhodli jsme se jen pro rodinu (rodiče a sourozenci s rodinami). Tchýně se divila, proč manžel neřekl o svědectví své sestře, ale vybral si mého švagra (já měla mou sestřičku). Ale tchýni nepřišlo divné, že ona měla za svědky kamarády (to jsem se s manželem ještě neznala). Manžel mi sám řekl, že kdyby si nevzal mého švagra, tak by si vzal svého švagra. Ale jelikož jsou švára s mou ségrou naše krevní skupina, trávíme spolu čas, tak nebylo o čem. Je nereálné, aby vše bylo jen z jedné strany.

exbordelar
20. únor 2024

My jsme meli neco podobneho v sirsi rodine. Duvody, proc se ta privdana partnerka rodine vyhybala, byly mnohem vaznejsi, nez si kdo vubec dokazal predstavit. Ale protoze byla introvert a stydela se, schovavala se za maskou arogantni holky, ktere u nikoho nechutna, ktera k nikomu nechodi, partnerovi prisne zakazala o tech duvodech s rodinou mluvit, takze kdyz byl dotazany, co se deje, tak se vykrucoval a byl nervozni. Rodina si vytvorila vlastni konspiracni teorii o tom, ze pro mladou panicku nejsou dost dobri, ze nemaji doma dost naklizeno, ze se u nich stiti, proto k nim nechce jezdit a ze je ten nas kluk peknej podpantoflak.
Tech, kterych se to tykalo, resili to stejne co ty. Jeji svagrova se tim take takto trapila.
No a duvod vysel az o nekolik let pozdeji najevo, kdy uz to jeji manzel nevydrzel a sveril se bratrovi: Jeho manzelka byla vazne nemocna, sve problemy se strevy (nechtela chodit k cizim na zachod) resila tim, ze k nikomu nebude chodit na navstevy, nebude u nikoho nic jist a na vylety taky chodit nebude, protoze by si nemela kam odskocit. Doopravdy to zacala resit s doktory, az kdyz uz bylo pozde.
Pred pul rokem jsme ji byli na pohrbu 😔
Tim chci rict - zkus si to nebrat osobne. Pravdepodobne ty duvody nemaji s vami nic spolecneho. A preji, at ty vase vztahy maji lepsi konec.

zekrt
20. únor 2024

Máme to velmi podobné a trvalo mi dlouho se přes to přenést. Už se nevídáme a také jsme dřív jezdili na hory společně. Asi k tomu mají svoje důvody a já raději věnuju energii lidem, co mě mají rádi, jim se dávno nevnucuju. Chápu jak tě to trápí, trvá se s tím srovnat. Ale jde to.

autor
20. únor 2024

@exbordelar jasně, kdyby nechodila za nikým... Ale ona chodi za všemi jen ne za námi.. K sestře od partnera, k babičce od partnera, k tetě od partnera... Ale my jsme úplně mimo hru.