icon

Odejít od manžela, jak dál?

ratatooy
26. říj 2016

Ahoj,jelikoz nemam v okoli nikoho kdo by byl rozvedeny tak se obracim sem.Chi odejit od manzela,duvod jednoduchy nemiluji ho,je pro me spis dobry kamarad,navic miluji nekoho jineho,manzel vse vi,chce mi pomozt ale je to tezke.jak jste zacali vy? jak zvladate financne,jsem po rd a nemam jeste ani praci ☹

jasmina26
2. lis 2016

@lajla jj přesně tohle jsem si říkala taky ale radši jsem to nepsala...

lajla
2. lis 2016

@jasmina26 tak já už jsem zvyklá,ze mám ty názory jiné než většina zde a pak se na mě vrhnou😂 je strašně zajímavé pak sledovat ty "pochody v hlavě"😉
Na koníkovi jsou všichni až na výjimku co chtějí poradit perfektní...až mimo MK je reálný svět..

kika_21
2. lis 2016

@jasmina26 No liší-jsou u toho děti.Když se nemilují, ať je raději nemají, protože půjdou právě proto nejspíše od sebe. Děti za to ale nikdy nemohly-ani tenkrát, ani teď. A ne že je to jako vyhodit ponožky a vzít jiné.Ony ty děti kupodivu si hodně cení i na prahu dospělosti, pokud je rodina úplná, nerozpadlá.

kika_21
2. lis 2016

@lajla No jo, ale není to za krále Klacka? Třeba že ona měla statek a on taky a chtěl větší. Taky pak nebyli asi nejšťastnější. My nemusíme rozšiřovat statek a komplikujeme si jen život-to je škoda-ne?

caverina
2. lis 2016

@kika_21 jenze tady si zivot komplikuje zivot nekdo jiny s ne vy🙂 tak ho proste nechte zit....nikdo z vas se o ni a jeji deti starat nebudete! se vubec divim ze ma jeste nekdo tady odvahu napsat o svem problemu....se na neho vetsinou vrhnete a upalite na hranici

kika_21
2. lis 2016

@caverina Tak upálit ne, spíš je škoda, že bude nešťastná. Vidím to v naší rodině na mnoha příkladech-bohužel.Lajla tady psala o nějaké době, kdy se lidé zřejmě museli brát z rozumu-i když asi úplně nemuseli.Upálili Jana Husa-bohužel pro pravdu, byla jim také nepříjemná.

caverina
2. lis 2016

@kika_21 nezlob te se,ale to ze bude nestastna ji rikate chvilemi dost nevybiravym zpusobem..ja bych takhle nemluvila ani s nejlepsi kamoskou..je to jeji vec jak si zaridila zivot..muze se nam to libit nebo ne,ale je to jeji vec..

jasmina26
2. lis 2016

Mně jenom fascinuje jak si tu většina mysli ze bude nešťastná když se rozvede...tisíce lidí je rozvedených a znovu vdanych a daleko šťastnějších

kacenka1111
2. lis 2016

@jasmina26 ne ona! Její děti...

kika_21
2. lis 2016

@caverina Ano, to je pravda, některé opravdu používají výrazy velmi přes čáru.Co se týká mne, tak já prostě vyčetla z jejích příspěvků kvality toho jejího muže, se kterými se často obecně nesetkáváme. No a přítel je zkrátka mít asi nebude-ani to nemůže za 7 měsíců zjistit. Ale jelikož jsem už stará, mám k zakl. asi trochu mateřský přístup-to je zde značně na škodu. Nepřísluší mi to. Nicméně, ačkoliv bych jistě v případě dcery neznala takto intimní věci jako tady, řekla bych jí to samé. 🤐

jasmina26
2. lis 2016

@kacenka1111 a jak to můžeš vědět?

caverina
2. lis 2016

@kacenka1111 ja jsem taky rozvedena a vite co? mam velmi stastne dite..nekdy az tak,ze mi muze prasknout hlava🙂

kika_21
2. lis 2016

@jasmina26 Tak nějak když je táta dobrý jako tady, je s ním dětem dobře.

caverina
2. lis 2016

@kika_21 ale kdyz maji nestastnou mamu tak to prece dobre neni....a je uplne jedno jestli si k tomu nestesti pomohla sama...

jasmina26
2. lis 2016

@caverina přesně to jsem chtěla napsat....

lajla
2. lis 2016

No nebylo to jen za "mistra Husa" 😂 to fakt ne...není to.sice dnes tak běžné...ale děje se to, a jak říkám, nikdo se s tím zas až tak nesveruje😉
Jo dnes se lidí berou z lásky podle většiny tady a přitom se každé druhé rozvádí...no někde se stala chyba😂😂😂

kika_21
2. lis 2016

@caverina Hele, dobré to není. Měla jsem kolegu, který říkával, že my ženy se trápíme prý rády-a tady to trochu sedí-připadá mi, že důvody k neštěstí jsou jiné. Ale jak jsem psala, jsem už 100 let za opicemi, ovlivněná vlastní rodinou-myslím předky, švagra,rodiče, můj nevlastní táta měl mamku jako 3.manželku, děda také měl postupně 😀 3 ženy, u švagra to dcery hodně odnesly, není to konec světa, ale já bych prostě tady mosty nepálila-ona sama píše, že se hned rozvádět nechce. Já bych mu nezpůsobovala trápení povídáním o milenci-už třeba proto, že bych se jednou mohla chtít -bude-li kam-vrátit.Vlastní táta má také 3.ženu-na toho jsem zapomněla-vidíš-je to pro mne bohužel cizí pán.Ale vím, že udělal to, co chce i zakl. a pak přišel, že toho lituje.

caverina
2. lis 2016

@kika_21 to je sice vsechno mozne,ale podle me uz se rozhodla..jestli dobre nebo ne to uz musi vedet hlavne ona..jak uz jsem hodnekrat tady na Mk cetla,ze nikdo nezijeme jejich zivot...jen o ni vi jak to doopravdy je..

kika_21
2. lis 2016

@caverina Tak to máš pravdu, ale tady asi stála zakl.o nějaké rady.Jinak by sebejistě odešla a konec.Ono vůbec by se tohle nemělo rozebírat-navštěvují poradnu, my jsme pouze amatéři.Třeba část lidí uznává manželství a bere ho velmi vážně, někomu to přijde zbytečné-a někdo prchá- a je jich-viz lajla -kolem poloviny.

caverina
2. lis 2016

@kika_21 chtela se jen vykecat a mozna slyset trochu ujisteni ze to zvladne a bude v pohode..sama jsem rozvedena ale presto nejsem zastancem zbytecnych rozchodu....ale na druhou stranu zustavat ve vztahu jen kvuli detem nebo okoli je prece taky manzelstvi z rozumu..

angel456
2. lis 2016

Nečetla jsem nic z diskuze, ale odcházet od manžel po RD, když nemáš práci "jen" proto, že ho nemiluješ mi příjde jako naprostý píč**ina... jsem těsně po RD a práci mám, s manželem jsem taky dobří přátelé, jsem ve fázi, kdy jsme spíš rodiče než partneři, určitě se nemilujeme tak jako na začátku... Naš vztah je spíš přátelskřý než milenecký, ale proč by to měla být chyba pro boha? přžil se mnou mateřskou, těhotenství, obří změny co se se mnou během tohoto období stala, stát za mnou v dobréi zlém... náš vztah se díky (společnému) dítku strašlivě změnil, ale nevidím důvod se kvůli tomu rozvádět... a to že miluješ někoho jinýho? Ano, být zamilovaná je náááááááádherná věc, ale odejít (předpokládám že k němu)???? Dovedeš si představit, že minimálně dva víkendy v měsíci (nebo i 14 dní) budeš bez dítka? že jedno dne s tvůj manžel najde ženu a ona se ti bude starat o tvoje dítě? Dovedeš si představit Vánoce, Velikonoce, svátky... bez dítka (tatínek ho bude taky chtít)? Dovedeš si představit, že výrobky ze školky, bude třeba dělat i pro Tetu? Omlouvám se, ale rozvádět se kvůli tomu, že ho už nemiluju a jsme spíš dobří přátelé, mě příjde jak totální hovadina a kdyby se kvůli tomu chtěli rozvádět moje holky, dostanou třeba i ve čtyřiceti na prdel.... a pokud jste "jen" přátelé, třeba to není jen jeho chyba, uděláš mu někdy striptýz, prádýlko, chválení, nové se**ální praktiky, nebo ho cepuješ, proč zase neuklidil ty ponožky a není pořád doma?

angel456
2. lis 2016

Omlouvám se za překlepy a chybějící čárky... ale důvod k rozvodu beru "jen" násilí, drogy, zadlužování.... a další podobné důvody, vše ostatní se dáááááááá řešit, ale musí každý se nejdříve podívat sám do sebe a říct si: " A proč se on asi tak chová?" "Co když je to torchu i oprávněný, chovám se já k němu, tak jak chci, aby se choval on ke mě?" "Nebo jen za svojí věčně nasranou slupkou (nevynesl, koš, všude ponožky, o děti se nestará, doma skoro není) čekám, jak mi bude vyznávat lásku a bude říkat, jak je š´tastnej, že mě má?" Sama vím, jak si člověk připadá na MD a ještě bez práce, ale začněte pracovat sema na sobě a zachovaejte rodinu, je to jen krize, která přejde....

japona
2. lis 2016

Mne by ani tak netrapilo, že chce manželství ukončit - to se holt stava, ale ze ho chce ukončit kvůli klasickému vypravěči pohádek ("žena mi nerozumi, ale nemůžu odejít, protože by to nezvládla, bla bla ..)? Kdo chce kam, pomozme mu tam..🙂

lajla
2. lis 2016

@kika_21 tak to si vyprosuju, kde jsem napsala že manželství neberu vážně? Z toho jak jsem napsala že to doopravdy je? Z toho jste to vycetla? Že nejdu názorově z davem????halooooooooo

lajla
2. lis 2016

@japona vás to trápí...? Krásně zvolené slovo...

takarazestinusakury
2. lis 2016

@ratatooy nebudu řešit tvé důvody, které nejsou ani zdaleka podobné mým, ani ti radit ohledně vztahu...NICMÉNĚ, než odejdeš měla bys mít menší finanční rezeru, práci a vyřešit, kdo bude hlídat nebo kam umístíš děti, když budeš v práci...Odejít jen se slibem partnera "že pomůže" je cesta do pekel. Jakmile odejdeš, tak musíš počítat pouze s penězi, které vyděláš...ty jsou jisté...ty ostatní ne...možná budou a možná ne...hodně štěstí...

lenka5731
2. lis 2016

@japona mě kromě toho, že pravděpodobně sedla na lep "vypravěči pohádek", fascinuje to, jak tady rozebírá vše otevřeně, kdy má na internetu fotky, snad název vesnice? Celá rodina, známí a okolí už se bezpochyby dobře baví. 🤐 🤐 🤐 Jak už tu někdo zmínil, 🤐 manželské krize by měly zůstávat jen mezi manžely, protože když pak po usmíření kdekdo zná detaily jejich soužití, není to dobré. 🤐

Nevím, jestli se většina lidí bere z lásky, ale v okolí vidím, že lze přestát jakoukoliv krizi. 😵 A jestli si zakladatelka rozumově vybrala s kým splodí děti, od koho si nechá postavit dům, tak nevidím důvod, proč by s ním z rozumu nemohla být i dál? 😕

kika_21
3. lis 2016

@lajla Vždyť píšu o 50ti procentech lidí , kteří se rozvádějí-to byl ten údaj, který cituju-naopak právě Ty jsi psala, že je proto něco špatně-takže nechápu ....

japona
3. lis 2016

@lenka5731 Tak fotky a jména nechám bez komentáře🙂 Holt to někomu nepřijde..
Mam podobných případů několik v okolí - zenska s malým ditetem/dětmi odejde od manžela "protože si najednou nerozumi". A zrovna jako na potvoru vždy je to az ve chvíli, kdy se objeví podobny pohadkar. Maze ji med kolem huby, jak je uzasná, doma je to spatne atd s cílem dostat ji do postele. Když však dojde na lámání chleba, pohadkar bud vycouva uplne, nebo za pár mesicu/let, až si najde další naivku, které brečí, jak mu doma žena nerozumi..

lenka5731
3. lis 2016

@japona já si pamatuji ratatooy starší příspěvky, popisovala tam svoje manželství a přišlo mi, že je s ním spokojená

Strana