icon

Odejít od manžela, jak dál?

ratatooy
26. říj 2016

Ahoj,jelikoz nemam v okoli nikoho kdo by byl rozvedeny tak se obracim sem.Chi odejit od manzela,duvod jednoduchy nemiluji ho,je pro me spis dobry kamarad,navic miluji nekoho jineho,manzel vse vi,chce mi pomozt ale je to tezke.jak jste zacali vy? jak zvladate financne,jsem po rd a nemam jeste ani praci ☹

ratatooy
autor
3. lis 2016

@angel456 no to mu teda zadnej stryptyz apod.neudelam na to nemam zaludek.

ratatooy
autor
3. lis 2016

@jasmina26 protoze o me vu ec nejde ja uz mam zivot za sebou,vlsdtne uz jsem asi po srmrti,ted jde o to aby se mrtvola starala o to aby deti byli stastne

jasmina26
3. lis 2016

@ratatooy ale aby děti byly šťastné musíš být hlavně šťastná ty 😉

kika_21
3. lis 2016

@ratatooy Právě jde hlavně o Tebe-ale poznáš to až za čas. Teď asi vypadám jako věštič z dlaně, ale mám prý 100 ní vcítění. Je to spíše na obtíž, než aby mi to k něčemu bylo.Zjistila jsem to při jakémsi kurzu-měli jsme tam testy od psychologa.Taky řekl, že jsem poměrně požitkář až líná, tak fakt už jdu na ty brambory. 🤐

ivpad
3. lis 2016

Tak jsem pečlivě přečetla celou diskuzi a docela se dobře nad některými komentáři pobavila. Některým ani nerozumím...manžel asi bude dobrý otec, ale vedle tatínkování to asi taky žádný svatoušek nebude, to jste si ale asi některé dámy zapomněly přečíst.
Jinak do svatby z rozumu bych taky nešla a s někým ke komu nic necitím bych děti nechtěla. Ale já nikdy nechtěla děti, ale rodinu. Nicméně to je každého věc, každý jsme jiný, ale taky si říkám, že řešit to takto veřejně je trošku zvláštní, ale opět, když jim to nevadí...
No zkrátím to. Máš právo na štěstí a na to mysli především.

ratatooy
autor
3. lis 2016

@jasmina26 ono by mozna stacilo napsat prispevek hlavni jinak,vic to rozvest a reakce by byli hned jiny.ja vim,prave ze vim,ze stastna musim byt ja aby byli i deti,vidim smysl zivita vic di hloubky nez ostatni bezne.

ratatooy
autor
3. lis 2016

@kika_21 jj jde o me,akorat lidi to nechapou a rikaji tomu sobectvi,mozna kdyby zacli zkoumat zivot vic a zajimat se o nej,proc tu jsme,co mame za ukol,co opravit z predeslych zivotu aby v dalsich se uz chyby neopakovali pak by to nevideli tak povrchne ze jsem se zblaznila jen kvuli chlapovi a chusaci deti.

anelamates
3. lis 2016

@ratatooy Ach jo, klasické jak říkám kecy v kleci. To tvrzení, že děti budou štastné jenm když je máma .- to je tak neuvěřitelný bláblol. jakpak to ty děti poznají? Pokud se ti dva chovají normálně, přátelsky, v klidu, neřvou po sobě, nebijí se, vyjadřují se o sobě slušně, tak to děcko nemá šanci nic poznat. Pokud máma nedělá scény a neštká jaký je chudák a jaký je tatínek darebák, tak ty děti budou spokojené, protože budou mít klidné rodiče, a myslím si, že i přátelé spolu mohou spokojeně žít. Asi tak. Takže na nějaké to bádání a zamýšlení se do hloubky mne neužije. Já jsem prostě jenom starší ženská, která už má něco málo za sebou a něco málo zkusila a viděla. A tenhle canc, to klišé, to mne vytáčí. No ale vybrala sis skutečně dobře - on tě miluje, jeho žena je špatná, tu nemiluje, ale zatím od ní neodejde - bože můj, a ty se dvěma dětmi tomu věříš? propánakrále, taková plochá historka okresního formátu?

nutricnihodnota
3. lis 2016

@ratatooy Z některých tvých příspěvků mám pocit, že trochu moc hulíš. Nemyslím to zle, ale přesně takovýhle způsob uvažování měli rasta spolužáci na učňáku, když chodívali pravidelně s hlavou v dýmu. Jelikož už máš dvě děti a jsi vdaná, předpokládám, že je ti víc jak patnáct. Asi by to tedy chtělo zajít k nějakému psychologovi, třeba ti to pomůže si pár věcí v hlavě srovnat a uvědomit si, že jsi dospělá žena s obrovskou zodpovědností.

kacca11
3. lis 2016

@ratatooy no ja nevim, z tvych prispevku tedy zadny pohled do hloubky neni znat, spis naopak.

ratatooy
autor
3. lis 2016

@nutricnihodnota k psychologovi chodime,zrovna vcera jsem tam byla,a celkem mi to pomohlo v presvedceni ze jde hlavne o muj zivot

ratatooy
autor
3. lis 2016

@anelamates tak to si jen myslus,deti vi vic nez mi,vsechno se na ne prenasi,pric jsou deti nekde vecne nemocne? protoze nesou psychiku rodicu

caverina
3. lis 2016

@anelamates ale deti to poznaji.....to mi verte....vlastni zkusenost....a fakt jsme doma po sobe nervali....vite jak mi to tady prijde,ze nektere z vas to nemaji doma taky dvakrat ruzove ale nemaji odvahu s tim neco delat a tak se navazeji do vsech ktere tu odvahu nasly..🙂

ratatooy
autor
3. lis 2016

@anelamates nejsem tak blba abych tomu verila ale ani vy kdyz nevite co a jak tak je tezky tomu verit

kacca11
3. lis 2016

@ratatooy tve deti nebudou stastne, kdyz budes stastna na jejich ukor. Stastna mama je dulezita, ale nesmi ty kolem sebe prevalcovat ve vidine stesti sebe same.

ratatooy
autor
3. lis 2016

@caverina jo to uz jsem psala 90% zen neni stastnych ale nemaji odvahu jinak by rozvodovost nebyla 45% ale 80%

ratatooy
autor
3. lis 2016

@kacca11 tak deti budou stastne kdyz jim dam najist,oblecu je,uklidim jim,pujdu s nimi moznaaa na prochazku ale to bude cele protoze jinak budu nervozni,nestastna,bat se toho co doma prijde.

kacca11
3. lis 2016

@ratatooy kdyz si budes situaci doma, kterou jsi si sama dobrovolne vybrala, zosklivovat, tak nebude stastny nikdo.

Navic pises o vasi vyborne komunikaci a manzelove vstricnosti, tak ceho by ses mela bat?

ratatooy
autor
3. lis 2016

@kacca11 treba toho ze si pujde lehnout za mnou do loznice

ratatooy
autor
3. lis 2016

jeste teda bych mohla dodat ze sice manzel dela jak me nechce ztratit ale zaroven mam dojem ze hraje vic na city kdyz v zapeti nekomu pise,chybis mi.a to rozhodne neni snaha vyvolat veme zarlivost

anelamates
3. lis 2016

No tak prostě bych to shrnula stručně - jsi rozhodnutá, manžel, kterého sis vzala z rozumu ( pročpak asi?) se ti hnusí, máte spolu sice dvě děti, ale od začátku ti byl nepříjemný, ted jsi našla životní štěstí, tak s chutí do toho. A za pár let tu může být pokračování. Bože jak já miluju tyhle hloupé sobecké ženské!

somalicats
3. lis 2016

@jasmina26 Jde o důvod k rozvodu, to je to, co se tu řeší. Zakladatelka se dle všeho vdala z rozumu bez lásky, k tomu se s manželem domluvili na dětech. Oba udělali megachybu, o tom žádná. Nicméně celkem dlouho spolu fungovali, až se najednou objeví ženatý (!) milenec, který jí navykládá, jak to má on sám doma špatné, a jak je ona úžasná, jí se rozklepou kolena a hned chce všechno zahodit. Ano, žít ve vztahu úplně bez lásky není dobře. Rozvádět se kvůli tomu, že se zaláskuju jinde? To je špatně, protože jak asi i Ty sama víš, ta prvotní zamilovanost opadne a vztah se dál staví na těch přece jen trochu pevnějších základech, než je jen ta chemie. Pokud základ není, vztah skončí a jde se dál. A co si myslíš, že by si vybraly ty děti? Relativně spokojené rodiče, kteří spolu žijí v přátelském vztahu, nebo jsou sice rozvedení, ale zůstávají přáteli, nebo poblázněnou maminku či tatínka, která/který střídá chlapy/ženský jak ponožky, protože ona/on má přece právo žít? Netvrdím, že si po rozvodu nemůže jeden či druhý nebo oba najít nového partnera, to je celkem přirozené, ale už to není stejný způsob volby jako za svobodna a bezdětna - máš zodpovědnost za ty děti a nemůžeš už stavět jen svoje štěstí navrch. Vždyť se tady podívej po diskusích, kolik holek má problém s tím, že si našly chlapa s dětma, samy zatím dítě nemají, a ve spoustě případů to nedělá dobrotu.

Co se mě a mého rozvodu týče - já nemůžu říct, že bych byla šťastnější teď s novým partnerem (se kterým jsme už 5 let), než s mým exmanželem (byli jsme spolu 8 let). I se svým ex jsem prožila spoustu krásného, zůstali jsme přátelé a vycházíme spolu po rozvodu paradoxně líp, než dokud jsme byli manželé. Ale nerozváděli jsme se kvůli tomu, že by nám vztah zevšedněl a že by si jeden z nás našel milence/milenku. Oba máme už nové partnery, ale to přišlo v obou případech až dlouho po rozvodu, až jsme na to byli oba připravení a hlavně jsme na to připravili naši dceru. Kvůli dceři jsme oba po rozvodu museli něco obětovat, ani jeden z nás neodcházel s tím, že má právo na svůj život a svoje štěstí.

ratatooy
autor
3. lis 2016

@anelamates ale nepichopila jsi ze konec nastane i v pripade ze nikoho jinyho mit nebudu to radsi sama nez takhle

ratatooy
autor
3. lis 2016

@somalicats s tim nezenatym milencem je to jinak

caverina
3. lis 2016

@somalicats to je zvlastni co jste ted napsala....predpokladala bych ze kdyz jste se rozvedla a znovu vdala,ze ted budete stastnejsi nez z ex....je to ciste vase vec a me je do toho houby ale docela by me zajimalo proc jste se teda rozvedli....

somalicats
3. lis 2016

@caverina Proč jsme se rozvedli? Zčásti proto, že jsme spolu nedokázali tu krizi vyřešit tak, abychom se rozvést nemuseli (a to je to, na co rozhodně nejsem pyšná), zčásti proto, že postupně vyplavaly na povrch takové rozdíly v našich povahách a potřebách, že už to postupem času bylo neúnosné. Můj ex je introvert, a postupem času byl čím dál tím víc usedlejší, já jsem spíš akční a improvizuju podle aktuální situace - je hezky, sbalíme se a vyrazíme na výlet - jemu tohle hrozně vadilo. Paradoxně se to neprojevilo po dobu našeho bezdětného soužití a dokud byla dcerka malá, protože to jsem byla víc uvázaná k domácnosti. Jenže jak rostla, nechtěla jsem s ní už jen sedět doma nebo běhat kolem baráku. Jo, možná jsme se k sobě pro tu každodenní rutinu fakt nehodili, možná se tahle situace dala vyřešit bez rozvodu - ono po čase, když opadnou emoce, se na ten bývalý vztah už kouká jinak a hodnotí se to taky jinak. Je fakt, že ex se svou současnou partnerkou nežije ve společné domácnosti, vídají se jen o víkendech, a dle jeho slov mu to tak vyhovuje, jí už asi méně, ale to už není moje starost. Každopádně my dva jsme se spolu nakonec museli naučit líp komunikovat kvůli dceři, i proto spolu vycházíme, čas od času hodíme řeč (jsme 100 km od sebe, takže se nějak extra často nevídáme, dcera jezdí za ním sama), s extchýní se pobavíme bez problémů.

anelamates
3. lis 2016

@ratatooy A to je divné, že to je zrovna ve chvíli, kdy se objevil ten milenec. Tomu se říká náhodička, že zrovna když se objevil, tak ty najednou zjistíš, že už nemůžeš s manželem být. No to by jeden neuvěřil. To je výborná anekdota pane, neznáte ještě nějakou takovou srandovní?

caverina
3. lis 2016

@somalicats to jste ale podle me taky sla za svym stestim...a nemyslim to zle,mela jsem to podobne....

ratatooy
autor
3. lis 2016

@anelamates tak jsi necetla vse s manzelem vime ze on neni pricina jen diky tomu vyplavalo vic veci na povrch,resili jsme krizi uz pred 5 lety a od ty doby to bylo v kazdym z nas schovamy a nikdo o tom nechtel mluvit,ted uz se muselo rict spoustu veci,a ver ze to nebylo prijemny priznat proc jsem vzdycky kdyz se me chtel dotknout uhnula atd akorat tenkrat jsem jen rekla ze se mu to zda

ratatooy
autor
3. lis 2016

@anelamates jinak uz dnes jsme mohli byt davno rozvedeni

Strana