icon

Odejít od manžela, jak dál?

ratatooy
26. říj 2016

Ahoj,jelikoz nemam v okoli nikoho kdo by byl rozvedeny tak se obracim sem.Chi odejit od manzela,duvod jednoduchy nemiluji ho,je pro me spis dobry kamarad,navic miluji nekoho jineho,manzel vse vi,chce mi pomozt ale je to tezke.jak jste zacali vy? jak zvladate financne,jsem po rd a nemam jeste ani praci ☹

nutricnihodnota
3. lis 2016

@caverina Jenže podle popisu @somalicats to vypadá, že ona u toho přemýšlela. Zakladatelka se naopak zdá, že nepřemýšlí vůbec. To je to, co se zdá tím největším problémem. Několikrát tady padlo šťastná máma=šťastné dítě, ale z těch jejích popisků tady to spíše vypadá, že ona neumí být šťastná, pokud není po jejím. A to je z dlouhodobého hlediska nemožné, takže odchodem od manžela si opravdu nepomůže. Navíc to bude znamenat, že děti budou prakticky většinu času trávit s nedospělou, hloupou a sobeckou osobou. Přesně takhle totiž holčina působí a to, jak působí, je prostě a jednoduše bohužel jediné měřítko, kterým se zde můžeme řídit.

somalicats
3. lis 2016

@caverina Nikoli tak, jak je to myšleno tady ze strany zakladatelky. My se jednak na rozvodu domluvili, to není tak, že já jsem se rozhodla odejít, jednak šlo především o pohodu dcery, která našimi hádkami trpěla (i když jsme se snažili se nehádat před ní). Nikdy jsme ani já, ani ex neprohlašovali, že máme právo na štěstí a kdesi cosi. Šlo nám v první řadě o dceru. Takže i po rozestěhování se jsme najeli na takový hybridní model péče - doteď se na všem domlouváme, financujeme společně, dcera si teď už sama s tátou domlouvá, kdy a jak dlouho se uvidí - klasická střídavka u nás nejde kvůli vzdálenosti, ale zkraje jsme jeli model já všední dny, on víkendy plus volna. A tohle musí respektovat i můj současný muž - šel do vztahu se mnou s tím, že věděl, že mám dítě, a že to dítě má svého otce, který ho má rád a má o něj zájem. U nás neexistuje to, že by nejstarší dceři můj muž nahrazoval otce. Dcera ho oslovuje jménem, on sám respektuje to, že není její otec, takže poslouchat ho dcera sice musí, ale on respektuje výchovu nastavenou mnou a mým ex. A stejně tak tenhle model musí respektovat exova partnerka - že když k němu přijede na víkend, nejsou sami.

caverina
3. lis 2016

@nutricnihodnota to je sice mozne....ale tim,ze ji to tu budeme neustale opakovat to nezmenime....uz se rozhodla....tahle diskuze mohla mit tak 4-5 stranek....a jak uz jsem jednou napsala,nikdo nebudeme zit jeji zivot tak fakt nechapu proc to tu nektere tak vytaci....

ratatooy
autor
3. lis 2016

@nutricnihodnota kez bych nemusela premyslet co a jak udelat,co bude dobre a co spatne,ale jsem clovek co se neboji zmen,jsem ambiciozni a jdu si za svym.

nutricnihodnota
3. lis 2016

@caverina Souhlasím, ale dokud bude zakladatelka nadále reagovat podobnými výšplechty (viz její poslední příspěvek), tak je pravdu těžké, se nadále nevyjadřovat. Což jistě chápeš, jelikož také stále reaguješ.

somalicats
3. lis 2016

@caverina Já si nemyslím, že by tu některé tak vytáčelo to, že se chce zakladatelka rozvést, ale to, že myslí jen na sebe a ne na ty děti. Kdyby jí a jejímu manželovi šlo o ty děti především a došli by k názoru, že jejich další setrvávání ve vztahu je neudržitelné, tak si vše domluví, dohodnou si model péče, zakladatelka si najde práci, aby stála na vlastních nohách, rozestěhují se a začnou fungovat v odděleném režimu. Jestliže zakladatelka postupně do diskuse vnáší další a další nejasnosti a protimluvy (na jednu stranu se ptá, co dělat po rozchodu, neví, zda to ustojí finančně, na druhou stranu tu vyplodí, že je ambiciózní a jde si za svým, píše, že potkala lásku, ale najednou s milencem vlastně nemůže žít, protože on má taky závazky a partnerku...), tak to spíš vypadá na to, že jedná sobecky, čistě ve vlastním zájmu, na nikoho se neohlíží. Není první ani poslední, které během mateřské takhle hráblo, ale úlet řešit okamžitě rozvodem, to je fakt blbost, to ať se na mě nikdo nezlobí.

nutricnihodnota
3. lis 2016

@ratatooy Ambiciózní a jdeš si za svým, říkáš? A čeho jsi tím dosud v životě dosáhla? Co jsi dokázala? Tedy kromě toho, že ses nechala oplodnit? Jestliže řešíš, jak to bude po rozvodu, tak očividně nemáš vlastní bydlení, ani rozjetou kariéru, či firmu, nebo cokoliv. Nemáš nic vlastního, takže jaképak ambice a cesta za svým?

caverina
3. lis 2016

@somalicats takze jestli to chapu dobre tak jste se rozvedli aby dcera netrpela vasimy neshodami...nezlob te se,ale nejak vam neverim....neslo jen o ni ale urcite taky o vas...ani jeden z vas v tom vztahu nebyl stastny....proto se lide rozvadeji....ja jsem si diky tehle diskuzi uvedomila jednu vec...naivne jsem si myslela ze ta doba kdy byt rozvedeny znamena mit nejaky cejch je tak nejak uz pryc....pletla jsem se....ja toho ze jsem rozvedena nelituju a rozhodne si nemyslim ze jsem nejak selhala...snazila jsem se,ale proste to nevyslo....syn ma dnes dva milujici rodice,kteri stejne jako u vas se dokazou na vsem rozumne dohodnout a nedelaji si na schvaly....kdyby jsme spolu zustali vypadalo by jeho detstvi urcite jinak....mel by dva rodice kteri jsoiu si cizi,jsou nestastni a zakonite by se to negativne odrazilo i na nem...

ratatooy
autor
3. lis 2016

@somalicats ja jsem psala ale ze se smanzelem takto na vsem domliuvame jinak by jsme asi nechodili ani do poradny kdyz bych sla jen po svym resime to spolecne

ratatooy
autor
3. lis 2016

@caverina ti vis rozvod rovna se hon na carodejnice

caverina
3. lis 2016

@nutricnihodnota tak ja reaguju spise na vas...zakladatelka je mi celkem jedno🙂

ratatooy
autor
3. lis 2016

@nutricnihodnota bydleni hledam,ted mame spolecny dum bez hypoteky kam jsme oba vlozili co jsme meli.

ratatooy
autor
3. lis 2016

@caverina navic jsem ochotna manzelovi vse nechat

kika_21
3. lis 2016

@nutricnihodnota Ano, to je jádro věci-vůbec nezáleží na vnějších okolnostech-štěstí je stav duše. Pochopitelně, že by se mohlo zdát, že nemám-li problém, jsem šťastnější- ale není tomu tak. Můj muž říká,že stále něco bude-hlavně, když juchám, že jsme přišli od doktora a dítě je zdravé.Tím, že jsem si to uvědomila, naučila jsem se takto chápat život-že to není procházka růžovým sadem, ale spíše překážkový dostih, kde překážky je třeba přeskočit-nikdo je nezamete, tak jsem mnoho získala.Štěstí opravdu začíná v hlavě, v duši. Nedokážu do toho zahrnout ,,předchozí životy"-pouze předchozí životy předků-tím se např.liším od zakl. diskuze.

kacca11
3. lis 2016

@ratatooy tady je videt, ze naopak do hloubky neuvazujes vubec a jedes ve svem zjednodusenem svete.

Nikdo tu neporada hon na carodejnice kvuli rozvodu. To, nad cim tu vetsina zasne je tvuj nevyzraly pristup k cele situaci.

ratatooy
autor
3. lis 2016

@kacca11 dobre tak mi dejte model vyzraleho pristupu kdyz je to mimo me

ratatooy
autor
3. lis 2016

i kdyz chapu ze vetsina by chlapa jeste sedrela z kuze a urazene odesla nebo sklapla pidpadky a delala co druhy chce

kacca11
3. lis 2016

@caverina myslim, ze v dnesni dobe, kdy se rozvadi temer kazdy druhy a a mnozi i nekolikrat, nelze brad rozvod jako nejaky cejch a nejspis to tak ani nikdo nevnima. Ovsem vetsinou to s sebou nese nasledky do budoucna pro vsechny zucastnene. A at se vam to libi nebo ne, rozvod je vysledkem selhani dvou lidi, byt mnohdy s pozitivnim vysledkem.

caverina
3. lis 2016

@kacca11 tak jsme lide ze? a ti proste obcas selhavaji....ale na tom nevidim nic spatneho....

anelamates
3. lis 2016

@ratatooy Ano jdeš i za svým, a přes mrtvoly, to jsem tu taky konstatovala. Inu jsou takoví bezohlední lidé.Takže vážně nechápu, co tu vlastně řešíš, jsi pevbně rozhodnutá a nic tě od tvého rozhodnutí neodvrátí, tož jdi.

bunny123
3. lis 2016

Já bych si před radikálními kroky přečetla příspěvky v idnes poradně paní Konopové a zejména její postřehy v tématech vztahu s ženatými:
http://ona.idnes.cz/poradna-seznamovaci-a-vztah...
http://ona.idnes.cz/poradna-seznamovaci-a-vztah...

kacca11
3. lis 2016

@caverina ja ale nerikam, ze na tom je neco spatneho. Jen si myslim, ze to neni nic zrovna pozitivniho.

somalicats
3. lis 2016

@caverina Právě proto, že šlo o dceru na prvním místě, jsme to řešili. Ano, pokud jsou rodiče dlouhodobě nešťastní, frustrovaní, tak se to na tom dítěti zákonitě odrazí. V tom nejsme ve sporu. Ale já prostě neuznávám taková ta honem honem řešení, a proto nejsem hrdá na ten náš rozvod - nevyčerpali jsme všechny možnosti řešení. Už to píšu jasněji? Je možné, že by nám nepomohlo nic a rozvedli bychom se stejně, je ale taky možné, že bychom problém překonali - to už je v tuhle chvíli jen filozofování a nemá moc smysl. Věřit mi nemusíš (na MK se tyká, je to už v pravidlech registrace), ale já na sebe ve chvíli rozvodu fakt nemyslela, já myslela na to, jak to vše zvládnout, aby šlo vše hladce a bezproblémově. Kromě toho - já jsem šťastná tehdy, když mám šťastné kolem sebe ty, na kterých mi záleží. Takže se primárně snažím udělat šťastnými svého muže a svoje děti. Proto nechápu myšlení zakladatelky v tom jejím já já já.

ratatooy
autor
3. lis 2016

@bunny123 tak to se me netyka

kika_21
3. lis 2016

@ratatooy Tak čti , modelů vyzrálého přístupu je tady několik. Já zrovna ne, neboť nemám rozum-5 dětí, škola, nic v bance,muže jsem vpodstatě přiměla, abychom žili ve městě-on je lesní typ,takže nesklapla podpatky.Ale občas je sklapnu-on to také často dokázal udělat. Poměrně konfliktní typ-nemám problém, vytvořím si ho.Ale co ta, která psala o tom, jak udělala blbost a nedá se to vrátit? Co starší věkem a zkušenostmi vyzrálé. Jo, trochu jsem četla diskuzi do zadu, abych zjistila, co Tvůj muž provedl. Musím napsat, že sedím na zadku už -s malými přestávkami 19 let-tenkrát jsem brala děti jako vážnou věc, zpočátku jsem měla pocit, že mi ujel vlak v práci, ale stálo to za to .Asi když nechci sedět s miminem, tak ho holt nemám-taky si můžu pak vzpomenout v 46 letech-no ale to už třeba jít nemusí. Jsou rozhodnutí, před kterými je dobré hodně zpomalit, zastavit a dívat se dobře-taková křižovatka-no za ženatým, ani kdyby to byl Tom Cruise a tvrdil, že mě určitě chce, i když teď zrovna nemůže, bych se nehnala.6eň se fakt raději do samostaného bydlení-je to ale náročné nejen na finance, ale budeš sama na děti.

elu
3. lis 2016

@ratatooy milu, souhlasím ale s holka s tím, že nevyzrálé a hodně sobecké je třeba to, že ten nový má dvě malé děti to by asi bylo pro každou normální ženskou nepřijatelné, to by mě třeba zajímalo, jak mužeš "milovat" takovýho člověka?, který podvadí svou těhotnou manželku?, toto by mě třeba fakt vadilo, byť by byl sex sebeúžasnější, toto bych prostě pro život nehledala

ratatooy
autor
3. lis 2016

@elu tak hlavne ze zacatku mi bylo jedno co ma doma stejne jako jemu to bylo dany ze do toho si nepolezem,no zivot to trochu pozmnenil

ratatooy
autor
3. lis 2016

@kika_21 pokud pujdu coz stejne neni jeste jasny,tak do svyho bydleni

caverina
3. lis 2016

@kacca11 jenom ze o tom prave zivot je.....neni ani cerny ani bily....chyby delame a vzdycky delat budeme....zakladatelka ale i jeji manzel ucelali obrovskou chybu uz hned na zacatku a hodne naivne si mysleli ze to nejak zvladnou....ale nezvladli....ona si to uvedomila bohuzell az ted kdyz uz jsou v tom i jeji deti...on mozna taky....ja jeji nektere kroky taky neschvaluji ale to je asi tak vsechno co s tim muzu delat...

kacca11
3. lis 2016

@caverina tak ja se nepovazuji za nekoho, kdo by mel jeji kroky schvalovat. Ale zalozila diskuzi, tak se tu diskutuje.

Strana