Odejít od manžela, jak dál?
Ahoj,jelikoz nemam v okoli nikoho kdo by byl rozvedeny tak se obracim sem.Chi odejit od manzela,duvod jednoduchy nemiluji ho,je pro me spis dobry kamarad,navic miluji nekoho jineho,manzel vse vi,chce mi pomozt ale je to tezke.jak jste zacali vy? jak zvladate financne,jsem po rd a nemam jeste ani praci ☹
ja hlavne nepochopim proc si nekdo nekoho bere,kdyz k druhemu nic neciti a jeste si porizuje deti ☹
To se vztahuje k tomu ze nekoho mate jinak byste nemela potrebu odejit a zila byste jako doted s manzelem.jinak zvladly to sami jini zvladnete to taky nevidim problem to ze budete mit penez stim se proste neda nic delat
já bych teda odešla, když si stejně každý děla co chce a ty vedle manžela nemůžeš ani být, tak to nemá cenu. Stejně se jednou rozejdete. Teď máte aspoň mezi sebou slušný vztah, později můžeš mít na něj averzi a bude to akorát horší.
Neměli jste se brát a pořizovat si děti, když tam ta láska nebyla od začátku.
Nezustavala bych s nekym kdo mi vadi, bude to nejspis jen a jen horsi, a na ostatni bych se,vykaslala, oni s vami neziji!!at jsi jaka jsi, pravo na stesti a lasku ma kazdy!preju hodne stesti
@leentilkaa potrebu bych mela jen by se to projevilo treba o par let dyl,o rozvodu byla rec uz drive cca pred 3 roky
@tetalucina jo to je jediny co me jeste drzi nad vodou
@romesak no tak znam takove ze z pocitu ujizdejiciho vlaku,nebo jako ja ze jsem poprela ze je dulezite aby se ti ten clovek libil i fyzicky a pritahoval te,to jsem si tskazala a rekla ze to k zivotu potreba neni,a nedostatek se asi objevil az ted.prece jen asi si clovek zakazat nic nemuze..bavic je to vec kterou jsem si zrovna ja projit mela a neco mi to ma dat a naucit,ja to prijimam,co mi to ma dat uvidim ale az casem
@ratatooy Dejte si pauzu, minimálně do Vánoc, ideálně se ale uvádí 3-6 měsíců jděte od sebe, řešte jen provozní věci. Ujasníš si, co chceš a jestli ti manžel chybí, vyvětrá se. Třeba přijdeš na to, že vlastně vůbec není tak špatný. Jak se říká, neztrať diamant, zatímco se budeš honit za třpytkami.
@ratatooy ahoj, upřímně, pokud máš manžela, který o všem ví a i přesto by tě pořád chtěl, já osobně bych hodně zvažovala, jestli od manžela, otce mých dětí a chlapa, co o mě stojí i když ví, že spím s jiným a ještě se mi snaží pomoc, odejít. Pokud je tvůj muž takový frajer, pořádně bych si s ním sedla a řekla mu, že si nejsi jistá, že si ho vážíš, máš ho ráda, ale zároveň tě okouzluje nový vztah, ale nechceš jen tak rozbít rodinu. Ono se velmi lehko pálí mosty, ale kde máš jistotu, že s novým chlapem nebude za x let ten stejný "stereotyp" založený v lepším případě na tom, na čem současné manželství - tedy přátelství, úctě, respektu, společných vzpomínkách atd...? Každý vztah se po čase stane svým způsobem rutinním, protože ono překvapovat partnera po 10-20 letech jde opravdu těžko, ale záleží taky na tom, jak se oba snaží a jak taky oba snahu druhé strany vnímají. Jsem s manželem 12 let a byla jsem strašně dojatá, když po dámském víkendu, kdy jsem přijela domů jsem na stole našla upečenou bábovku. Prostě věděl, že se tam staví moji rodiče a já opravdu nachystat nic nestihnu, tak si našel recept na internetu a upekl ji... jasně, "blbá bábovka", ale upekl ji kvůli mě, nešel a nekoupil třeba sušenky v obchodě, ale dal si tu práci, sem tam mi přinese jednu růži, čas od času mu do tašky, kterou nosí do práce strčím jeho oblíbenou sušenku, staral se o mě, když jsem měla střevní chřipku a nevěděla, jestli zvracet nebo to druhé, vařil mi čaj, nosil pití, kontroloval mě, jestli je mi líp... Nespí se mi dobře, když večer usne u televize a já ležím v ložnici sama a nemám se ke komu přitulit. Jasně, vášeň, která byla v 18 letech už tu není v takové míře, ale miluji ho úplně jinak a z mnoha důvodů za těch 12 let, je to můj nejlepší přítel, je tu pro mě a já pro něj kdykoli jeden z nás potřebuje obejmout... tohle jsou věci, které se ve vztahu objevují až časem, nejsou hned a nejsou automatické a ne každý má to štěstí, že někoho takového najde... tak si pořádně zvaž, co pro tebe znamená tvůj muž a co všechno ti dal za dobu, co jste spolu ) nemyslím dárky) a co ti dává nový vztah a pak, co z toho je pro tebe důležitější a je to stejně důležité i pro tvé děti?
@konik_mischel jo to ja vsechno vim,to same on pro me dela taky ale ja nejsem schopna uz tolik let delat pro nej,beru to jako samozrejmost protoze me ma rad.nedavno byl snad poprve pryc 3 dny a ja si celkem oddechla ani jsem se netesila az se vrati,spat chodim radeji driv nebo pozdeji nez on,o nejskym prituleni nemuze byt uz kolik let rec.
@ratatooy možná to je ten problém, pokud to co pro tebe dělá on bereš jako samozřejmost... možná tě pak nepříjemně překvapí, že milenec až už si nebudete vzácní, bude se muset starat o tvoje děti, řešit běžné starosti- peníze, bydlení, únavu... už nebude tak lákavý jako teď, kdy tě vidí, když máte náladu, když jste v pohodě, když tobě i jemu to sluší, když nemusíte řešit přízemní provozní věci života... nikdo ti tu neporadí, co máš nebo nemáš dělat, není fér si vzít chlapa jak jsi uvedla "z rozumu" , udělat si dvě děcka a teď jim rozbít rodinu, protože chceš teď žít. Oni a manžel vás všechny chápou jako rodinu - mámu, tátu, rodinu. A bohužel všichni doplatí na to, že chceš "žít". Přitulení, těšení se atd...prostě věci o kterých jsem psala jsou ve vztahu, kde se mají lidi rádi a na tom vztahu pracují, prostě se snaží tomu druhému udělat radost, vidět na tom druhém to dobré, vidět ty "důvody" proč jsem si vybrala právě tohohle chlapa... jasně, po světě jich běhá hodně, kdybys měla chlapa, co tě nemiluje, bije, nemá rád děti, atd... řeknu ti ať jdeš a hodně rychle. Ale u vás tohle není, zahnula jsi ty i on, nemáte si asi co vyčítat a i přesto on stojí o to, tvořit s tebou vašim dětem rodinu... jak už jsem psala, dobře zvaž, jestli rodinu rozbiješ a jestli je třeba nutné se hned rozvádět. Pokud máš nutkavou potřebu odejít od muže, dejte si pauzu, půl roku, zkus žít s novým přítelem a dětmi, abyste si vyzkoušeli, jak vám půjde normální vztah se vším všudy a pak bych teprve případně pálila mosty....
@konik_mischel jo tak mi to tak s manzelem myslime,hned by jsme se nerozvadeli,ja bych si to rada skusila zit klidne i s detma sama.
@konik_mischel jeste me napada to pracuji na vztahu? jak to vypada?to by mi asi ani neslo,protoze bych vse delala jako vzdy jen pod tlakem a aby bylo jakoze na oko..komedie...chce mi dat pusu ok strnu zavru oci a preziju to a takto to funguje uz leta v lepsim pripade a ze bych ja vstala sla k nemu a dala mu jen tak pusu se snad nikdy nestalo a kdyz si predstavim ze to mam udelat jdu do mdlob...je mozny ze je to nejaky blok
Hele ja odesla, byl v tom i novy chlap. Ale nebyl duvod jen impuls. No kopla jsem ho po dvou mesicich do zadku a jsem sama. Zvazuj hodne. Ve me se ted mele uplbe vse
@ratatooy Neber to prosím špatně, ale pusobis na me sobecky. Ty jsi se prostě rozhodla a přes to nejede vlak. Jak říká jedno přísloví "kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody ". Ty hledas akorát důvody a na jakékoli rady od holek reagujes negativně. Ja sice chápu, ze nechceš být "nešťastná ", ale měla v jsi si v první řadě uvědomit, ze iz nerozhodujes sama za sebe, ale jsou tady děti. A ty nemůžou za to, ze jsi se zamilovala jinde ani za tvá předchozí rozhodnutí. S tím souvisí i to, ze za dva rozhodnutí by dospělý člověk měl nést odpovědnost, ale ty od te odpovědnosti evidentně utikas.
Poradna je skvěle řešení, jenže musis i spolupracovat a ne si neustále vést svou. Co si takhle s "milencem" dát pauzu, opravdu se začít snažit pracovat na vašem manželství a po čase se uvidí. Pokud je tento paralelní vztah skutečně tak pevný a úžasný a tvůj milenec tak kvalitní a tvoje manželství tak hrozné, cas na tom nic nezmění, milenec počká a manželství můžete ukončit kdykoliv.
@ilonne co podle tebe jeste znamena zacit se snazit? presneji?s poradnou spolupracujeme oba,nekd, tam jsme kazdy zvlast nekdy dohromady,rikali ze je skvely ze spolu tak komunikujeme at to dopadne jakkoliv,ze i pro deti je to mnohem lepsi.u nas je to komplikovanejsi tim ze manzel zastava nazor ze co je na tom kdyz se maji dva az ctyri lidi radi ale ted to jaksi nedava,protoze jsou v tom city...ale zaroven si myslim ze mi hraje trochu divadlo kdyz jsem vcera zahlidla jak si s nekym pise"chybis mi"
@ratatooy já myslím, že příspěvek jsem měla víc než dlouhý a popisný, jak pracujeme s mužem na našem vztahu, nechceme si zevšednět a snažíme si navzájem dělat radost byť úplnými maličkostmi. Jak už ti tu napsal někdo jiný, kdo chce, hledá možnosti, kdo nechce, hledá důvody. Pokud bys chtěla na vztahu pracovat, není nutné se s manželem líbat atd... co mu prostě dát když přijde z práce pusu na tvář, protože ho bereš jako přítele a otce svých dětí? Všímej si, jaký je otec, jak ho děti mají rády atd... tohle v tobě taky nevyvolává žádné sympatie k němu? Když s ním nechceš spát, nespi, nenuť se, protože to i kdyby byl manžel ze zlata, zhnusíš si ho sama svým přístupem. Možností, jak dát vztah do pořádku tu padlo mnoho, tak si ještě jednou přečti diskuzi a to pořádně, tak jak ti to tu lidi píší, ne co ty chceš slyšet. V poradně ti neporadí ani nepomůžou, pokud ty sama nechceš. Nevím, jak dlouho tam již chodíte, ale je otázka času, kdy pracovník zjistí, že jste tak v pohodě proto, že z tvé strany tam nejsou žádné emoce a chlap tě chce fakt zpět a udělá pro to cokoli. Pak je jasné, že žádných scén atd... se při sezení pracovník nedočká- na čem ti nezáleží, do toho přece nebudeš vkládat zbytečné emoce, ne?
@konik_mischel no jo ale to pozor..to jsem jeste nenapsala asi ze s nejakou pusou na tvar se manzel nespokoji.chce vse nebo nic,nechce zit vedle me jen proto ze se mi libi jaky na vztah k detem.a kdyz s nim spat nebudu vydrzi to cca dva tydny nez mi to zacne vycitat a jsme v zacarovanym kruhu
@konik_mischel a kdyz se zadnych scen nedocka a se mnou to ani nehne neni zjevny ze je to zbytecny?
@ratatooy Vždyť ti to @konik_mischel píše jako příklad. Nemusíš ho líbat třeba vůbec. Jde o tvou změnu postoje. Můžeš mu ráno připravit dobrou snídani. Můžeš ho vytáhnout do kina, můžeš mu dát oblíbenou dobrotu do tašky do práce, můžeš mu nechat pěkné poděkování na stole.... Jde o to, že mu projevíš nějakou snahu. Asi tak, jako když chlap přinese kytku...
Možností je tisíce. Musíš si najít to, co je nejbližší jemu a co je nejbližší tobě. Doporučuju přečíst si knížku Pět jazyků lásky. Moc krásná a moudrá.

@ratatooy pokud to je takhle, deti to stejne poznaji, i kdyby jste hrali divadlo... pruser je, ze sis vzala nekoho, ke komu jsi nic necitila, to nemohlo dopadnout jinak..,