Odporná tchyně

janika224
22. bře 2017

Ahoj holky. Jak mam vyresit problem s tchyni a celkove s pritelovou celou rodinou? Do te doby,nez jsem otehotnela bylo vse ok. Jakmile jsme ohlasili prichod prcka,nastalo doslova peklo. Zacali me diktovat,jaky mam dat jmeno,zacali i pres muj vyslovny zakaz ci prani,aby nic nekupovali,ze jsem zvykla si vse zarizovat sama,me dotahli kocar,postylku,ohradku,nove obleceni,hracky. Ja jsem vse schovala a nepouzila to,proste vyhodili love zbytecne. Dalsi vec byla navsteva v porodnici..... To do me pritelova sestra hustila tyden od rana do vecera,ze dceru hned po porodu chteji videt. Ja jsem vyslovila prani,ze nikoho v porodnici nechci. No prisla kruta odpoved: vsak tebe nepotrebujeme videt,my si nechame vytahnout holku a ty u toho nemusis byt,mame tam zname pracovniky. O tom,ze jsem den co den byla kontrolovana se ani nezminuju. Takze ja jsem proste dojna krava a zbytek zdar.... Po porodu dalsi hruza. Do nemocnice se cpali stale,ale proste toho nedosahli. Mala mela kojeneckou zloutenku. Nesmeli jsme deset dni po navratu jit ven. No samozrejme tchyne byla tak lacna,ze zlomila meho pritele a dostala ho na jejich stranu a uz to jelo. No Jani,tak tam pojedeme,co je na tom,vzdyt se nic nestane atd. Od te doby jsem se hroutila. Na sve strane jsem jen ja,nikdo jinej. Pritel hraje na obe strany. Oroste je tak zmanipulovanej,ze to by clovek neveril. Te o Vanocich jsem uz tedy udelala hodne velky zle. Prijeli jsme na navstevu a tchyne byla tak lacna drzet jancu v naruci,ze do me hypla a vytrhla me to decko z rukou. Ja jsem spadla a ona o me rekla ze jsem opila. Pidotykam nemela jsem vubec nic. No a to uz jsem se fakt vztekla a rekla,ze decko uz neuvidi. Ona ze na me zavola socialku,ze tam maji znamy a ze zaridi aby me ji sebrali a ona zila u nich. Jana tam uz bez dozoru nejezdi,uz je ji skoro rok a pul a uz hodne veci chape a ja verim,ze ji zacne.proti me.obracet,ze jsem zla atd. Od tech vanoc se to uklidnilo zatim,fakt jsem ji od plic rekla svy,tak se ji na chvili rozsvitilo,ale je to docasny. Cekam co prijde za nejaky cas. Ale je to vazne psycho. Na to se neda myslet kazdej den,co zase vymysli. Mate nektera takovou zkusenost,nebo tohle peklo (a to jeste hodne zkracene popsany) mam doma jen ja?

msimankova
22. bře 2017

Obávám se, že to nepůjde vyřešit jinak, než nějakou 'hrou' z tvé strany. Zkoušet s nimi vyjít po dobrém, získat tím partnera na svou stranu a sice dát jasné meze, ale nebojovat za každou cenu...

voleskap
22. bře 2017

No teda strašný!! ☹ Myslím, že tohle by měl vyřešit hlavně přítel/manžel! Promluvit pořádně znovu s ním by nepomohlo? Aby on jim rázně řekl co už je přes čáru!
My máme vztahy v rodině naštěstí dobrý a tohle si vůbec nedovedu představit 😲 Nebo možná maličko ustoupit a dát jim šanci? Chápu, že výbavičku sis chtěla koupit sama - to je jejich problém, že vyhodili peníze. Ale třeba dát dcerce něco na sebe, co koupili, aby viděli, že aspoň s tímhle pochodili? Nezlepšilo by se to, pokud by viděli i snahu z Tvojí strany?

janika224
autor
22. bře 2017

@msimankova zkousela jsem.vsechny cesty smiru. Nejde to. Ona si mysli,ze vsichni musi skakat podle.ni,jenze ja.jsem od.prvni tridy vyrustala sama,rodice jezdili s kamionem a vraceli se jednou za tri mesice,tak nejsem zvykla na to,ze me.nekdo porouci co mam delat. Ale na.kolena se nikdy nesklonim,takovou radost ji neudelam.

terry1512
22. bře 2017

Tak pokud by tohle dělal kdokoliv z rodiny ať už mojí strany nebo manžela už by nikdy neviděli ani mě ani děti.A schodit mě tchyně na zem tak by ní skončila taky.
Jako já nevím co si ty tchyně dovolují.

ale v každém případě je potřeba aby manžel/přítel byl na tvojí straně.Vy jste rodiny,vy tři.A tu by měl především bránit a opatrovat.
Pokud to nedělá a dělat nechce a preferuje svoji matku, tak bych asi zvažovala jestli takový chlap je to nejlepší pro mě a moje děti.

janika224
autor
22. bře 2017

@voleskap s pritelem jsem se tolikrat shadala,ale nepomohlo nic. On me rekne,ze s matkou promluvi ale neudela to,poznam to na nem ze lze. Oni mu dokonce pisou aby mi lhal,a s dcerou prijel bez.myho vedomi. Vim to jen tak,ze jsem mi uz z nouze precetla sms v telefonu a to co jsem se tam dozvedela,jal ho upracovavaji,tak to je mazec.

msimankova
22. bře 2017

@janika224 chápu. Tak si jí musí opravdu srovnat chlap, protože teda to, že tě shodila na zem, to je teda opravdu dost.

janika224
autor
22. bře 2017

@terry1512 zvazuji rozchod a rekla jsem mu to. Jenze oni ho tak zmanipulovali,ze me rekl,ze fajn,ale ze jana pujde k s nim. Ja jsem vzdy v tchynema vychazela,ale tohle je jak z filmu. Je to az neuveritelny. No bohuzel je to pravda.

janika224
autor
22. bře 2017

@msimankova tak toho se nedockam. Ona vali cele jejich familii,jak musi drzet spolu a ma je vsechny omotany kolem prstu. Jen proste ja neskacu jak ona chce a ji to vadi

terry1512
22. bře 2017

@janika224 No by teda šla těžko.Jen vyhrožuje. ŽÁDNÁ sociálka nevezme dítě mámě která se stará.ani kdyby tam tchyně(svině) měla milion známých.

Chce tě jen zahnat do kouta.Být tebou pokud opravdu zvažuješ odchod bych si pomalu a potichu zašla na socíálku (OSPOD) a zajímala se jak to probíhá.Hledat nějaký podnájem,a snažit se něco si našetřit aspoň na první 2-3 měsíce než bys vyběhala příspěvky atd..

janika224
autor
22. bře 2017

@terry1512 to taky delam. A reknu pravdu,ue se poohlizim na druhe strane republiky. Nemam strach odejit do neznama. Jen mit tu rezervu. A hkavne taky zvazuji pravni krok,ze pritel dceru muze videt kdykoliv,ale za.me pritomnosti. Ja te tchyni neverim ani nis mezi ocima.

kachnicky
22. bře 2017

Hmmm ja ti nevím, ale nepřemýšlela jsi někdy že je chyba na tvé straně?Představ si že by tvá dcera nechtěla aby jsi viděla, držela nebo obdarovávala tvé vlastní vnouče.. Nezlob se ale mě to nepříjde normalní...

terry1512
22. bře 2017

@janika224 Být tebou pořídím diktafon a jakýkoliv rozhovor s tchyní,přítelem bych nahrávala.Ať máš v ruce nějaký důkaz jejich chování vůči tobě.aby z tebe ještě nechtěli udělat blázna.Každopádně zajít co nejdřív na ten OSPOD a říct v jaké si situaci a jak to můžeš řešit.Ale pozor na to aby přítel třeba nezkoušel pokud odejdeš hlásit žes mu unesla dceru.V tomto případě bohužel na ní má stejný nárok jako ty.dokud soud nerozhodne jinak.

j.a.n.i
22. bře 2017

@janika224 Na druhou stranu rebliky, jo tak v tom případě fandím příteli, aby tu dceru do péče dostal a pak se klidně přes půl republiky odstěhuj. On je rodič úplně stejně jako ty, tak nevidím důvod, proč by s dcerou za babičkou nemohl jezdit...

terry1512
22. bře 2017

@kachnicky je chyba na její straně? a že jí tchyně schodí na zem ti přijde normální,chování v porodnici taky.Že nakoupí věci bez jejího vědomí pro dítě (nemyslím par kousků oblečení) ale kočár,postýlku atd.. je normální podle tebe?
Obdarovat ano ale s rozumem a domluvou.Tohle opravdu není normální chování tchyně ke snaše.

caverina
22. bře 2017

@kachnicky tak ono je obdarovavat a obdarovavat..koupit celou vybavicku a nezeptat se mě jestli se mi to líbí je už trochu moc...

janika224
autor
22. bře 2017

@kachnicky ja jsem jim vzdy vychazela vstric. V sobe fakt problem nevidim. Ano ted uz po techto incidentech ji taky delam zle,ale jen kvuli tomu ze se branim. Prece si nenecham s...t na hlavu,to fakt ne. Ja si ji jako partnerove matky vazim,ale jako opravdu jsou nejake meze.

janika224
autor
22. bře 2017

@terry1512 ja jsem ji rekla,ze si rekneme s pritelem,co.chceme a ona me na to odpovedela,ze je babicka a bude holce.kupovat,co ona uzna za vhodny.....

janika224
autor
22. bře 2017

@terry1512 a jeste nam volala,ue az dojedeme,tak co holce mame oblict.... To opravdu neni zdravej rozum. Taky jsem zapomnela napsat,ze ona volala i mym rodicum,ze k nim proste vikend,co jsem tam mela jet proste nepojedu,ze ji chce videt ona a ze nasi bydli o deset km bliz nez ona,taknze ji muzou videt jindy..... Fakt drzost.

masajka87
22. bře 2017

Mám tchyni stejnou krávu jako ty. Taky jsem malýmu nedávala nic co koupila. Byly to šunty nepoužitelný od vetnemcu za pár kaček a letelo to do popelnice. Rady byly od ní taky trapný. Návštěvy jsem si taky nepřála. Skončilo to až jsem po ni vyjela po tom, či do mě hustila že mám slabý mlíko a má hlad. Taky na mě chtěla poslat sociálku, taky chce děti vidět. Ale nadala jsem ji do ku.rev , pí.ci a že si ji tu nepřeju vidět, jinak ji dokážu ze života udělat taky peklo. Decka chce vidět i beze mě, naštěstí chlap ví, že jak je tam odtáhne tak bude mít doma takový peklo že to ani v pekle nemají. Nikde není napsaný že se děti musí vídat s babkou. A žádná sociálka ti dítě nevezme. Tam si urci s chlapem pravidla který se budou dodržovat, jinak mu řekni že skončil i on a hlavně mu dej na jevo že ho k ničemu nepotrebujes. Jestli chce být mamanek ať je. Ale přece ti tím nebude ničit život jeho pobouchana matka a kazit ti mateřskou.

masajka87
22. bře 2017

@kachnicky když si návštěvu nepřeje tak to mají respektovat!! Když nechce nic z darů, tak se mají slušně zeptat co by se ji hodilo nebo by uzila. To že chtějí něco dat malé v této chvili není vhodný. A pokud mají tak nutnou potřebu ať ji platí spoření a nebo stavebko. A pokud vím, dítě patří matce a otci. Ne babce nebo jeho sestře. Žádná povinnost není dítě po porodu ukazovat. Co by z toho asi mělo. Jen bacily. Na druhou stranu bych se nestehovala. Mohly by byt pak problémy s předáním malé do budoucna. Ale pokud k rozchodu dojde, snažte se na všem domluvit mimosoudně.

kristyn.g
22. bře 2017

to je noční můra ☹ ještě ten přítel neschopnej ☹ to je děs, není chlap... tohle není tvůj boj, to by měl tvůj přítel za tebou stát. Ach jo ☹ když je chlapovi přednější než vlastní nová rodina ta původní a mámina sukně 😖

janika224
autor
22. bře 2017

@masajka87 Tak to mame opravdu hodne podobne. Jen ja ji poslala do p..e atd,byl u toho pritel. A druhej den mu prisla sms: jarku,nedopust abychom janu nemohli vidat,je to dite stejne nase jako "tvoje" Hups,kde se v te vete stala chyba? Maminka asi neexistuje. Je me uplne na zvraceni a zaroven do place,jen kdyz o tom pisu. Svatbu jsem zrusila,pac z moji strany by prisli jen rodice a babina,z jejich strany me napsala seznam hostu v poctu 47 lidi. A pry vsechny.osobne pozvat. Jako fakt sila. Chapu,ze to lidi,kteri to neznaji berou jako hodne velkou nadsazku. Ale ja spis pisu hodne zkracene..... Holt,kdo nepozna,nezazije.

janika224
autor
22. bře 2017

@kristyn.g ahoj,bohuzel je to tak,jak.pises. jak si mamminka piskne,tak on musi klapat. Verim,ze me fakt miluje,dela pro me vsechno,co.mi vidi na ocich,ale co se tyce matky,nemam sanci. Proste bud ji tam miluje,nebo se ji boji,aby mu stale nevyoisovala vyderacsky sms,ze ji nema rad a nevazi si ji.

ml0
22. bře 2017

Pokud vím tak prarodiče na styk s vnoučaty právní nárok mají. Takže na to pozor, když tak se na to zeptejte na té sociálce. Abys potom nebyla překvapená až tě budou žalovat. Bohužel to že tchýně nerespektuje tvoje přání není z právního hlediska důvod, proč by se neměla stýkat s vnučkou.

terry1512
22. bře 2017

@ml0 No to sice mají,ovšem pokud se chovají tímto způsobem k matce dítěte a došlo by na soud asi by jim ten styk nikdo nepřiklepnul.

masajka87
22. bře 2017

@janika224 promluv si s ním o tom a určete si pravidla. Malou ji nedávej a na ty trapný SMS neodpovidej ty ani on. Ty jsi matka a nikdo není víc než ty. me tady to téma úplně zvedá adrenalin. Já dokud jsem na ni hezky a snažila se vše vysvětlit a domluvit tak tím ty její argumenty byly stupidnejsi. Hrozně mi to lezlo na nervy. Dokonce mi chtěla malyho vzít i na Vánoce. Copak já ho doma na Vánoce nechci nebo co? Mě nezajímá že oni jsou na Vánoce sami. Já chci byt doma a se svojí rodinou a v klidu. Ted jsem těhotná po třetí a dozvěděla se to až nedávno. Nemá zájem. Jen se zeptala chlapa co to bude a kdy. Já ji hned psala SMS že malou neuvidi ani na fotce tak ať ji nezájem vydrží. Nechci u dětí člověka kterej že mě dělá zrůdu na kterou patří sociálka kvůli tomu že ona se s dětmi nevída. Ta rozhadala všechny nevěsty od svých synů. Já svatbu taky rusila. Ale pokud se vzít chcete- což si vzhledem k situaci rozmyslí, tak to udělejte jen tajné se svedkama. Ale hlavně počkej jestli chlap bude dodržovat stanovená pravidla. Vy jste rodina. Vy spolu máte vycházet. Žijete a fungujete a nikdo nemá právo do vás kecat s rozdělovat vás.

blahova_andrea
22. bře 2017

@masajka87 no promiň, ale ten tvůj příspěvek moc o vyspělosti tvé osoby nesvědčí. neříkám, že je dobré, jak se některé tchýně chovají, ale takové nadávky a vyjadřování? to si jako některé fakt dovolí říct bez mrknutí oka matce člověka, kterého milují a s kým mají rodinu?! trochu respektu ke starší generaci by to chtělo, ne? ne si nechat do všeho kecat, ale jde to snad i slušně. ta osoba porodila a vychovala tvého chlapa. pokud je tak mizerná, tak asi i ten její výsledek a proč s ním tedy jsi? proč zakládáš rodinu tam, kde nemůžeš vystát geny? vaše děti je totiž budou dědit. tomu se ani výchovou a odloučením od rodiny vyhnout nedá 😉
obecně s tebou souhlasím, ale ten způsob, jak své názory prezentuješ, to je teda trága!

blahova_andrea
22. bře 2017

@ml0 mám pocit, že prarodiče mají na styk s vnoučetem právo za předpokladu, že žili společně, společně o něj pečovali nebo tak něco. těžko se mohou domáhat rodiče, kteří bydlí 200km a dítě prakticky nevídali. 2x do roka na narozky či vánoce návštěva. něco jiného, když mladí třeba žili u starých a ti věčně hlídali a starali se. to je asi potřeba rozlišovat. ale jak je to právě přesně nevím. toto je jen doslech.

janika224
autor
22. bře 2017

@ml0 ja to chapu a nechtela bych,aby to skoncilo uplnym nestykanim se. Jak jsem psala,ja si ji vazim. Ale kdyz si dela takovy naroky a vyhrozuje me,ze.mi ji vezme,byt neni duvod,nepiju,staram se,holka chodi ciste oblikana,ma dobrou stravu atd,tak nevim,proc mi dela tohle. Ano,at ji vidi,ale at nam kvuli tomu nediktuje zivot,co,kdy mame udelat a hlavne aby to vzdy bylo prinosem jen pro ni. Vzdyt ona me tyden po porodu volala,ze at janu dovezu,ze jsem unavena,ze ji pohlida. Kdyz jsem.ji rekla,ze unavena nejsem,janca hezky spi i pres noc,tak me rekla,ze si urcite nemuzu dat vanu,kdyby se nahodou vzbudila,ze at ji proste dovezu. Proste hleda duvody tam kde nejsou. Prece neni normalni jezdit s deckem sem a tam kazdej den 60km tam a zpet,jen pro to,ze si nekdo piskne. Toto nepochopim.

janika224
autor
22. bře 2017

@blahova_andrea ahoj,ja.psala,ze do oznameni tehotenstvi nebyl problem. Vznikl az potom. Co jsem uz mela delat. Verila jsem chlapovi,ze to ukociruje. Ale neni tomu tak.... Uz jsem psala,ja si ji vazim a rekla jsem ji to i v te hadce,ale ona se proste nezmeni a stoji si za svym. Ja se s ni snazila domluvit,ale neslysi na to.... To je ten problem.