icon

Omezil se váš muž po tom, co jste byly těhotné/porodily?

ustaranaholka
18. dub 2017

Ahoj holky, jsem tehotna kratce,ale uz pocituji jista omezeni..jelikoz mam rizikove pracoviste, tak jsem doma,zatim to jde, jsem unavena, tak vetsinu dopo poklimbavam, neco udelam doma,atd, odpo prijde manzel, trochu se to rozsviti, ted je hnusne, ze to ven ani pomalu nema cenu.Ale az bude hezky,tak nevim co bude a mozna zbytecne se toho desim,ale ni tak..Muj muz se nenecha moc nikym omezovat a chce cas pro sebe, ma celkem narocnou praci, ktera obnasi spoustu akci po vecerech, ruzna skoleni a meetingy v tydnu na dva az ctyri dny nekolikrat rocne a to i do zahranici, do toho ma svuj konicek-tenis, kam chodi sam se svou partou, ze ktereho se jde na pivo a navrat je v noci, dale ma partu kamaradu se kterou objizdi poi CR ruzne hrady, vzdy si vyberou nejakou oblast a v ni stravi par dni, jsou volni, chodi si kde chteji, bali holky, nekteri, hodne navstevuji hospody, toto se deje tak 4x rocne, v lete to byvaji i dva tydny, jinak vetsinou se snazi spojit k tomu nejaky svatek..Mimoto kdyz je v tv nejake zajimave utkani fotbalu nebo hokeje, tak je automaticke, ze se jde do hospody..A ted k jadru veci, podle me oproti jinym muzum ma svych aktivit az dost, nevim jak jste na to vy se svyma partnerama, ale ja to ma takto.Ted jsem doma cely dny, vychazky sest hodin, vecer uz mam byt doma,desne.Obcas jsem zasla s nim na fotbal, ci hokej,ale ted me vidina zakourene hospody nelaka, chodime spolu obcas nekam na vylet,ale byva to narocne, manzel je velky sportovec a hodne toho vydrzi, ja to davala tez, nicmeme ted nejak nestacim s dechem a jsem brzy unavena.Uz planuje jak pujde na vyslap o vikendu, ja se toho zrejme nezucastnim, neb mam strach, ze budu zdrzovat, ci ze to proste nedam, planuje akce na leto, sjizdeni reky, to se me taky netyka, ruzne vylety, a tak dale.A ja budu drepet doma,tak me jen zajimalo, jak je to jinde, jestli napriklad vasi manzele maji stale svuj zivot, jakoze oni maji hotovo a vy si tech devet mesicu nejak pretrpte, nebo jestli nejakym zpusobem dokazali svuj zivot prekopat a trochu se podridit, ci vymyslet aktivitu kam mohou oba?Jenom podotykam,ze je dost stary, ma 40let, dite chtel on jako prvni, ja jsem prodelala potrat, takze jsem ted opatrnejsi, cvicit jeste nikam nechci, asi az ve druhem trimestru, ted mam mit zatim klid.Budu chodit na prochazky az to pujde a s kamaradkami obcas na kavu jenze to je pro me malo,vim, ze budu nesnesitelna az bude krasne a budu doma sama, protoze manza si vyrazi pryc a ja tim, ze se budu muset vratit do vychazky,tak ani nebude mit vubec smysl nekam vyrazit, prikladem je rybareni, kdy vyjedem za mesto k rece, kam nic nezajizdi,abych mohla alespon na chvili a pak jit domu.Takze me jen zajimalo jak travite vy vase tehotenstvi, jak s echova partner a jestli jste se nejak novemu stavu uspusobili.Dekuji moc za prispevky!

kacenka1111
20. kvě 2017

@ustaranaholka nerypu, píšu realitu - věděla jsi jak to je...Čekala jsi, že se změní...Jako 90procent z nás...Některé to vyšlo, některá musela zapracovat, některé měly smůlu...Buď to dokážeš změnit, nebo ne...Ale dupat střevíčkem a vztekat se ti nepomůže (neříkám, že to děláš)...Moc bych ti přála, abys to dokázala zvratit...Tajné v to doufáme všechny 😁

ustaranaholka
autor
20. kvě 2017

@kacenka1111 ne, urcite i toto me napadlo, uz jednou kdyz byl nekde prycx a hned na to navazala dalsi jeho zabava, tak jsem taky rrekla, ze nekam pojedu s kamoskou, jenze bral to jako provokaci, ze pry on to potrebuje a ja chci tim jen vyvolavat zlo a neco si dokazovat.Tak jsem radeji nejeka, pac jsem mekka,ale jiste to bude fungovat, nebo asopon to zvedne vlny.Tak penize ma on, ne ja, proto nechci provokovat socialku kdyby neco.

kacenka1111
20. kvě 2017

@ustaranaholka měkká...Ano! No a z tvýho psaní trošku, malinko mi to zavání, že tě ma c hrsti...?

kacenka1111
20. kvě 2017

@ustaranaholka k čemu to jako potřebuje? Ty hele, další macho😢

ustaranaholka
autor
20. kvě 2017

Ne, ja to zkusim.Kompromisy se musi delat.On proste prestane delat to co se me nelibi,jinak pujdu.Akorat nevim, co pak bude s ditetem, ma na nej nejake pravo?

japona
20. kvě 2017

@ustaranaholka Píšete, že odjíždí 4x do roka na pár dni pracovně, 4x do roka na pár dni s kamarády, pravidelne tenis a sem tam hospoda. To mi prijde na chlapa, co má doma těhotnou zenu, normální..
Peníze byste jako manžele (nebo partneři kteří spolu čekají dite) měli sdílet stejne jako riziko připadne kontroly..

japona
20. kvě 2017

@ustaranaholka Jasne, že na něj jakožto otec má právo! Úplně stejne jako má matka.

kacenka1111
20. kvě 2017

@ustaranaholka je v RL? Má...ale jestli myslíš, ze ti ho vezme, tak bych myslela, ze ne, jsi máma...Nechci řadit hnusarny, ale ted už bych to po dvou dětech udělala - ulivat si peníze...Zapracovat na tom, mluvit, kompromisy, práce na sobe ( sexy tehule, vlastní zájmy, ukázat mu😁)... Jo, ta parta je jeho? Ty jsi nikdy nebyla s nim a ex nikde? To bych zjistila

journals
20. kvě 2017

Já jsem asi mimo a omlouvám se, že to pořád nechápu, ale "Doma jsem kvuli praci, chemicky obor" je důvod být na rizikovém? Jsem v tom už asi dost ztracená. Pořád píšeš, že na rizikovém jsi kvůli své práci, ne kvůli svému stavu... Pokud to chápu správně a v práci tě donutili jít raději na rizikové, než aby tě nechali doma za plný plat, nebo to bylo tvoje rozhodnutí, že budeš doma, tak je ale tenhle začarovaný kruh vycházek, čistě tebou způsobená komplikace. Pokud pro to nebyl důvod, nevidím proč by ženská měla být na rizikovce, pobírat menší plat a ještě souhlasit s tím, že se dobrovolně sama vedení firmy odklidí domů, aby jim jejich podnik náhodou nekomplikovala ☹
Jak to s tím rizikovým tedy je? Jednou píšeš, že jsi doma kvůli práci, pak že se musíš šetřit, pak zase že máš vycházky...?

kacenka1111
20. kvě 2017

@japona mě přijde dost 4x do roka na pár dní sám bez ní...ale každý má hranice jinde...Ji to nevyhovuje...O to jde..
Zbytek souhlasím...Mě to ale přijde, že ona je mu podřízena...On má peníze, být, on vládne...Chápu na.materske, ale ne zatím v tehu...

kacenka1111
20. kvě 2017

@journals tohle.taky.nechapu...Vypadá to, že šla Dobrovolne....?

karlajasmine
20. kvě 2017

@journals je doma na neschopence, protože jí to tak v práci řekli a ona se nechtěla dohadovat. Má rizikové zaměstnání a nechtěla zůstat za plný plat doma bez vycházek, aby si to v práci nekomplikovala. Což nechápu.

journals
20. kvě 2017

@kacenka1111 No já se v tom už asi trochu nevyznám. Ale pokud šla dobrovolně, tak pak nemůže brečet že nikam nemůže, protože má vycházky.... to je pak těžký ☹
Ale tak jestli jí nevadí nižší peníze a to, že komplikuje život sama sobě, tak je to samozřejmě cajk.

japona
20. kvě 2017

@kacenka1111 4x do roka jezdi bez ni a je v prvním trimestru.. takže, co je tehotna, bez ni jel jednou? To mi jako tragédie, aby kvůli tomu resila rozvod, fakt nepřijde. Spis bych to prisuzovala hormonům a nudě doma..

kacenka1111
20. kvě 2017

@japona to je fakt...Po třech měsících ji to vadí...Tak nějak tuším, že to ma někde nějaké ale...A čekám, kdy to vyjde ven...
@journals asi tak...

ustaranaholka
autor
20. kvě 2017

Ano to jspu akce uz leta dany a zazity a v lete je to i cely tyden, po zbytek prodlouzeme vikendy.Do toho nepocitam ted ze je pryc, pred tydnem, pak sluzebni cesty, meetinky atd.Zatim nekde uvedeny neni.Rizikova je prace, kdo otehotni musi pryc, na neschopenku.setrim se normalne, spis jsem ted hodne unavena.Nene, s ex jsem se nikdy nesetkala a popravde ani netouzim.

kacenka1111
20. kvě 2017

@ustaranaholka promiň, nemůže být v RL, vždyť jsi těhotná😁😁😁 sú blbá😁

kacenka1111
20. kvě 2017

@ustaranaholka ta parta je jeho? Nebo vaše? Jak dlouho jste spolu?

karlajasmine
20. kvě 2017

@ustaranaholka na neschopence být nemusíš,je to tvoje dobrovolné rozhodnutí. Kdyby sis stala za tím, co je napsáno v zákoníku práce, tak na neschopence nejsi. Tak neříkej, že jsi musela, když ses tak sama dobrovolně rozhodla. Ať se každý rozhodne jak chce, ale fakt nemůžeš pak fnukat,že jsi omezena vychazkama.

ustaranaholka
autor
20. kvě 2017

Mame spolecne ptatele, a kazdy jsme tam privedli nekoho svehjo,ale ta cast co se schazi v hospe, znam jen okrajove, viz i ta exka

ustaranaholka
autor
20. kvě 2017

Ctyri roky se znama, bez mesicu spolu i tak zijeme

kacenka1111
20. kvě 2017

@ustaranaholka co ti vlastně presne vadí?

karlajasmine
20. kvě 2017

@ustaranaholka proste mě kvůli tobě mrzí, žes zaměstnavateli kývla na něco, co je pro tebe strašně nevýhodný, na něco, čím sis podepsala, že devět měsíců pronudis a ještě se vám rozpadne vztah, protože máš akčního přítele, který doma nebude. Byt tebou nechám si neschopenku ukončit,v práci mile a asertivně oznámím,že pro mě musí najít práci nebo mě nechat doma za plný plat, protože bohužel nemohu s nerizikovym těhotenstvím na neschopenku. Pak si budeš moct zorganizovat den přesně tak, jak budeš chtít, odjet k rodičům, spát nebo naopak chodit do hospody nebo jezdit pryč s kamarád dle libosti a příteli dat tímto najevo, že si žiješ tak jak chceš ať už s ním či bez něj, a ať laskavě on projeví snahu o tebe a tvůj čas, jinak na něj kašles.

normalnimatka
20. kvě 2017

Já nevim, proč tu pořád propíráte to, jestli musela nebo nemusela bejt autorka na neschopence a že si za to teda může sama.... podle mě je to v tomhle tématu docela podružný..... pochybuju, že kdyby autorka nebyla omezená vycházkama, tak všecko bude růžový. jak sama píše, je unavená a fyzička jí nedovolí absolvovat výlety s mužem. aspoň ne všechny....a když navrhne procházku, nebo prostě nějaký přizpůsobení programu i jí, tak jede radši sám, aby ho neomezovala. tady je problém úplně někde jinde, a to v celkovým soužití se sobečkem, kterej netoleruje potřeby svý ženy, která nosí jeho dítě. autorku tohle chování evidentně překvapuje a on není ochotnej to nijak řešit a vysmívá se jí, že nějakej problém vůbec vidí.

ustaranaholka
autor
20. kvě 2017

Vadi me, ze nechce semnou travit ted cas, kdyz ja mam cas.omezeni, ze neni ochotny se prizpusobit, mam strach ze se to potahne az bude male svete, ze vse zbyde jen na me,pritom ja bych pro nej udelala vse,ze me nechape kdyz mu neco rikam, co mi vadi a proc, ze s nicim nepomuze, i presto, ze jej o to prosim a presne rikam, s cim bych potrebovala pomoci, v neposleni rade i to, ze tam kam chodi s klukama do hospy se vykystuje exka, uvlast v pripade, kdy moji ex musi byt naproste tabu pro me.Jinak prac.vyjezdy chapu a ty zazite panske jizdy tez, zbytek se navalil ted co jsem doma, ze si jakoby furt uziva bo co?

karlajasmine
20. kvě 2017

@normalnimatka no chová se opravdu hodně sobecky, ale právě proto bych nesnesla být ještě k tomu na neschopence, pokud bych nemusela být, abych mohla taky dělat co se mi zlíbí bez ohledu na něj. Upřímně kdyby můj chlap vysedaval v hospodě s ex tak bych taky uvažovala o rozchodu.

karlajasmine
20. kvě 2017

@ustaranaholka pokud pro něj ex tabu nejsou tak ani tvoji ex nemusí byt tabu. Nedovol mu, aby ve vašem vztahu platil dvojí metr.

japona
20. kvě 2017

@ustaranaholka "..mam strach ze se to potahne az bude male svete, ze vse zbyde jen na me,pritom ja bych pro nej udelala vse,ze me nechape kdyz mu neco rikam, .."

Vy jste si ho naučila, že pro něj uděláte vše a nemusí se nijak omezovat, tak ted nechápe, proc by to najednou melo byt jinak..

garlic
20. kvě 2017

@karlajasmine tak zrovna v tomto bych byla shovívavá, vždyt kdo zná zákoník práce, málokdo (viz tísíckrát se opakující se základní dotazy na MK). Která žena hned na začátku prvního těhotenství ví o možnosti být doma kvůli překážkám na straně zaměstnavatele? Málokterá. A kolik z těch, které to znají, mají odvahu o to zaměstnavatele požádat? Skoro žádná. 🙂 To jen tady na MK se to probírá dokola, takže jsou tu všechny letité uživatelky skoro právníci. Zakladatelka tématu v tom bude taky za pár let kovaná a bude zasvěceně radit jiným. 🙂)

@ustaranaholka je to těžké, tady je každá rada drahá. Snaž si o tom s mužem promluvit, ale pochybuji, že bude ochoten tě vyslyšet natož pochopit. I on si musí na novou roli zvyknout. Zkus si najít nějaký koníček, který tě bude držet nad vodou. Po porodu (po nástupu na mateřskou) bude lépe, aspon nebudeš omezená vycházkami. Teď stejně nic nevyřešíš, ale chápu, že je to strašný, být většinu dne sama doma, snadno pak podlehneš různým nesmyslným myšlenkovým konstrukcím. Na rozvod to fakt není, vydrž. Nic jiného se radit nedá. Ale nebudu zastírat, že mě překvapil věk vás obou, myslela jsem, že je vám okolo dvaceti.

normalnimatka
20. kvě 2017

@ustaranaholka já nevim, co ostatní nechápou... úplně ti rozumim a opravdu ne, není v pořádku, aby byl tvůj chlap 3x tejdně v hospodě, xkrát na tenise a jinejch zábavách, celý dovolený nebo prodloužený víkendy s nějakou partou a tvůj volnej čas s ním strávenej byl v podstatě neexistující. při takový "zaneprázdněnosti" bych se snad i obávala, jestli ti nezahejbá...:( ale nedejbože...tak snad ste pár a máte CHTÍT trávit čas spolu ne?

Strana