icon

Omezil se váš muž po tom, co jste byly těhotné/porodily?

ustaranaholka
18. dub 2017

Ahoj holky, jsem tehotna kratce,ale uz pocituji jista omezeni..jelikoz mam rizikove pracoviste, tak jsem doma,zatim to jde, jsem unavena, tak vetsinu dopo poklimbavam, neco udelam doma,atd, odpo prijde manzel, trochu se to rozsviti, ted je hnusne, ze to ven ani pomalu nema cenu.Ale az bude hezky,tak nevim co bude a mozna zbytecne se toho desim,ale ni tak..Muj muz se nenecha moc nikym omezovat a chce cas pro sebe, ma celkem narocnou praci, ktera obnasi spoustu akci po vecerech, ruzna skoleni a meetingy v tydnu na dva az ctyri dny nekolikrat rocne a to i do zahranici, do toho ma svuj konicek-tenis, kam chodi sam se svou partou, ze ktereho se jde na pivo a navrat je v noci, dale ma partu kamaradu se kterou objizdi poi CR ruzne hrady, vzdy si vyberou nejakou oblast a v ni stravi par dni, jsou volni, chodi si kde chteji, bali holky, nekteri, hodne navstevuji hospody, toto se deje tak 4x rocne, v lete to byvaji i dva tydny, jinak vetsinou se snazi spojit k tomu nejaky svatek..Mimoto kdyz je v tv nejake zajimave utkani fotbalu nebo hokeje, tak je automaticke, ze se jde do hospody..A ted k jadru veci, podle me oproti jinym muzum ma svych aktivit az dost, nevim jak jste na to vy se svyma partnerama, ale ja to ma takto.Ted jsem doma cely dny, vychazky sest hodin, vecer uz mam byt doma,desne.Obcas jsem zasla s nim na fotbal, ci hokej,ale ted me vidina zakourene hospody nelaka, chodime spolu obcas nekam na vylet,ale byva to narocne, manzel je velky sportovec a hodne toho vydrzi, ja to davala tez, nicmeme ted nejak nestacim s dechem a jsem brzy unavena.Uz planuje jak pujde na vyslap o vikendu, ja se toho zrejme nezucastnim, neb mam strach, ze budu zdrzovat, ci ze to proste nedam, planuje akce na leto, sjizdeni reky, to se me taky netyka, ruzne vylety, a tak dale.A ja budu drepet doma,tak me jen zajimalo, jak je to jinde, jestli napriklad vasi manzele maji stale svuj zivot, jakoze oni maji hotovo a vy si tech devet mesicu nejak pretrpte, nebo jestli nejakym zpusobem dokazali svuj zivot prekopat a trochu se podridit, ci vymyslet aktivitu kam mohou oba?Jenom podotykam,ze je dost stary, ma 40let, dite chtel on jako prvni, ja jsem prodelala potrat, takze jsem ted opatrnejsi, cvicit jeste nikam nechci, asi az ve druhem trimestru, ted mam mit zatim klid.Budu chodit na prochazky az to pujde a s kamaradkami obcas na kavu jenze to je pro me malo,vim, ze budu nesnesitelna az bude krasne a budu doma sama, protoze manza si vyrazi pryc a ja tim, ze se budu muset vratit do vychazky,tak ani nebude mit vubec smysl nekam vyrazit, prikladem je rybareni, kdy vyjedem za mesto k rece, kam nic nezajizdi,abych mohla alespon na chvili a pak jit domu.Takze me jen zajimalo jak travite vy vase tehotenstvi, jak s echova partner a jestli jste se nejak novemu stavu uspusobili.Dekuji moc za prispevky!

kacenka1111
20. kvě 2017

Hlavně nechápu, proč se o tom nepovavili dřív, že už nebudou moct dělat to stejne, jako dřív...
Od kdy se tam setkává s ex? Už za tebe? To ti nevadilo? Nebo až teď, co nechodíš?

journals
20. kvě 2017

@ustaranaholka Přemýšlela jsem, co bych ve tvém případě dělala, kdybych měla moře času a nevěděla co s ním.
Dávám nějaké tipy, třeba si něco sama vybereš 😉
Naučila bych se vařit jídla na které nemám čas, často bych pekla, třeba se naučila dělat dokonalý chleba a jednoznačně péct makronky, chodila bych si do útulku půjčovat pejsky na procházky, konečně bych si přečetla knihu pět jazyků lásky, kterou jsem dostala na není na ní čas, začala sledovat seriály v angličtině abych si jí zase trochu potrénovala, vydala se do knihovny půjčit si nějakou pěknou knížku, přerovnala knihovnu (ta naše to už fakt potřebuje!), vytřídila fotky z dovolené a nechala z nich udělat kalendář a fotoknihu, vymyslela domů novou dekoraci a obrázky na pověšení, rozhodně bych se sešla s kamarádkami na které není normálně čas, probrala ve skříních staré oblečení a konečně zkusila na balkoně něco zasadit.
Tohle je můj velmi dlouhodobý plán. Jasně, něco z toho jsou věci na jedno odpoledne, ale i tak je to smysluplná "zábava". Některé maminky se odreagovávají různými výrobky a výtvory, šitím, košíkařením a vyráběním jiné dekorace. Nezaujalo by tě něco z toho? A co třeba jazykový kurs? Třeba nějakou konverzaci? Tohle všechno mi dává smysl, jde to dělat i doma a nemusíš na to být zrovna "v kondici" 😉

ustaranaholka
autor
20. kvě 2017

Tak clovek si spoustu veci zrrejme neuvedomi, hlavne jsem otehotnela strasne rychle.Myslela jsem, ze bude rad, ze bude vse tak jak ma byt.Ze bude chiti byt semnou, kdfyz vi, ze mi to nedela dobre
Mam vychazky, v praci me nelze nikam jinam preradit,ale jsem za penize ze socialky, zadny stopro plat.
On se s vi vidaval i pred tim,ale nejak se to ke me uplne nedoneslo,spis nekudy jinudy, od znamych kdyz jsem se spis vyptavala a uz tehhy jsem uhodila a byly robroje, ted se to spis i mym stavem uhorsilo,ale nevim proc by mel stale potkavat i na vikendech..??☹..
Jinak nad jazykama jsem tez premyslela! Doufam ze to bude ve vbhodnou hodinu.Varit umim dobre, zatim jsem vse co jsem chtela vyzkousela.I chleba jsem ted nekolikrat zvladla a skutecne luxusni, sladke nemusim, balkon mam vysazeny a neco uz i krasne v kvetu, dokonce jsem rozesadila a dala kytky na chodbu na spolece prostory,ctu kazdy den, to mi moc bavi.Vsude kde jsme byli tak fotoknihy jiz mam, obleceni tez probrane,ted navrhuji pracovnu, mam i dolmuveny remeslniky, do rucnich praci bych se musela nutit a pak nemam to moc rada,jako lapace prachu.Toto vse delam dopo.ja se neflakam, jen odpoledne se vlecou,muzu chodits chlapem na nelako, problem jre, ze vyrazi, pata/sesta a ja musim byt v sedm doma.Holky z prace muzou taky az dele, to se vidime ted malo a hodina a pul nejvejs.Serialy mam rozkoukane dva.Mozna jsou neco i hormony, nicmeme to ze jsem casto sama je pravda,mam prosbu jen o omezemi jedne z aktivot, kdyz ma uz tak narocnou praci, ktera vyzaduje caste vecere ktere protahnou do rana, caste vyjezdy na skoleni, kongresy do zahranici, krom kupu starosti kolem jedne nemovisrti, kterou dava do kupy, a k tomu tuna konicku.Ode me ma vse, no tohle ma chut, tohle by chtel..automaticky udelam☹

journals
20. kvě 2017

@ustaranaholka pockej,takze jsi se nechala prekecat zamestnavatelem,vysla mu vstric a sla na rizikove??? 😨 proc? No ted se s tim nic neudela,ale zbytecne sis zkomplikovala zivot 😔

garlic
20. kvě 2017

@ustaranaholka jen takový poznatek mimo a zdánlivě bez návaznosti ... moje osobní zkušenost a zkušenost z okolí je taková, že muži nelibě nesou, když žena po jejich návratu z práce "jen leží a nic nedělá". Pokud k tomu není závažný zdravotní důvod, samozřejmě. Muž nevidí, co jsi za celý den udělala a že ses třeba zastavila až s jeho příchodem domů. Pokud to půjde, doporučuji se při jeho příchodu domů přemoct, a aspoň třeba naložit myčku, pračku, vyvinout jakoukoliv aktivitu. Myslím, že už to ho o trochu lépe naladí. Já tě naprosto chápu, ale i pro něj je dost velká změna, že má z aktivní ženy vedle sebe najednou stvoření, které jen leží v posteli a zdánlivě bez důvodu skuhrá. 🙂

kacenka1111
20. kvě 2017

@ustaranaholka a všechny aktivity dělal bez tebe nebo s tebou, úplně se v tom už ztrácím...Jakože najednou ti vadí, že nemůžeš jít s ním, nebo už to nejak nechápu...

kacenka1111
20. kvě 2017

A o víkendu to mas s časem jak? Vzhledem k.rizikovemu?

ustaranaholka
autor
20. kvě 2017

Ne vsechno, neco bylo jeho, konicky,ale celodenni vylety jsme podnikali spolu, vecer nekam posedet v kine jsme nebyli ani nepamatuju, driv to bylo 2x mesicne, i se podivat do hospody na zapas a sejit se s partou, jenze ted ja to nestiham z casoveho omezeni.
To muzu vyzkouset, ale jak rikas, spis delam vse abych stihjla dopo, pak se jdu natahnout a bouchnou dvere.

ustaranaholka
autor
20. kvě 2017

O vikendu tez plati vychazky, jinak jsme vzdy nrekam vypadli a nekde prespaliTed to dela s kamosem, nebo vikendsy zaberou konicky

kacenka1111
20. kvě 2017

@ustaranaholka můžeš se vrátit do práce a nebýt doma na rizikovém? Pokud nemáš riziko z vážného důvodu.

kacenka1111
20. kvě 2017

@ustaranaholka
Jsi omezena těma vycházkáma, on se odmítá přizpůsobit...To je fakt blby...
Když si pojedeš po svém, rozdělite se... Na domluvu není...Ty jo, jako na prd, no...Proč se nechce víc přizpůsobit? Psala jsi, že dítě chtel spíš on...V jiném příspěvků zas že sis myslela, že to bude v pohodě...Šla jsi na riziko z vazneho důvodu, nebo že se ti chtělo (nehodlám tě soudit, jen jde o to, zda jsi věděla, že půjdeš, nebo se v tehu vyskytl.zavazny problém a tedy jsi to dopředu nevěděla). Protože jestli jste věděli dopředu, že budeš na riziku, měli jste to.probrat dopředu. Pokud se vyskytl.problem, měli byste dat znovu řeč. Taky některý chlap se přizpůsobí a některý ne. Nevíme, jak žijete, kolik vám je, jak to.mate doma nastavené....Hlavně, může to být a), pokud se nepřizpůsobi teď, co bude po narození b) za chvilku mu to dojde.a.prizpusobi se....
Mluvili.jste o tom dopředu, že až otěhotní a, že to bude jine? Věděla jsi, že takhle pojede sám? A i přesto jsi do toho šla? Nebo slíbil, že to omezí a nestalo se.tak? Tady je.fakt.hodne faktorů...

ustaranaholka
autor
20. kvě 2017

Doma jsem kvuli praci, chemicky obor.

kacenka1111
20. kvě 2017

@ustaranaholka a ten zbytek?

kacenka1111
20. kvě 2017

@ustaranaholka takže vlastně jsi věděl dopředu, že když otěhotnís, půjdeš na riziko?

ustaranaholka
autor
20. kvě 2017

Ja 33, on bez mala 40, vedela jsem ze budu doma, holky od nas museji hned.Jak doma nastavena, standrtme rekla bych, v jeho byte.Asi jsme si ani jeden nepredstavili jakre to bude.Tim ze se to zlepsi, jsem myslela, ze kdyz mu neco reknu, za nejakou dobu se zamysli a prehodnoti, zatim mi s s umevem da pusu a v patek mizi, stiznosti/nestiznosti.On byl ten prvnim iniciatorem, ja se nebranila, jen s tim proste prisel chlap.Vubec jsem netusila ze neco takoveho nastane, vedela jsem a to nechci aby se vzdal obvyklych panskych akci, sice me to mrzi ze o prodlouzenem volnu je s chlapama,ale je to jeho zkratka🙂, nedavno si pridal dalsi, atd..to uz nemusel, zvlast kdyz do hospy chodi ta jina holka.Ja jsem predpokladala ze bude stastny, ze to bylo takhle hned, ze bude mit zajem chodit ven,a ne ze bude nestatsny byt se mnou odpo kdy ja muzu a ze radeji "_utece" nekam na cely den tak jako kdyz jsem mohla chodit s nim nebo s celou partou.Kdo vi co bude.Ale prave toho ze se nezmeni toho se bojim☹.Nic nesliboval, jede si takhle sam.

normalnimatka
20. kvě 2017

@ustaranaholka jo divný to opravdu je... a řekla bych, že to bude špička ledovce... po čase z tebe vyleze, že chodí do hospody i za bejvalkou.....nu, nelíbilo by s emi to hodně. nějak si neumim představit, jak by se milující partner, chtějící dítě, choval takhle třeba se mnou. prostě na tebe sere jako na placatej kámen. ty mu řekneš, že ti to vadí, a on ti dá pusu a jede na víkend s kámošem? a neudělá to jednou, ale je to takhle pořád? mně by to mi vadilo za každý situace...ale s děckem nebo v těhotenství ještě 100x víc:(

prostě v tý komunikaci s ním buď tvrdá a důrazná... jinak než přes mluvení to vřešit nepude. jen nechápu, jak mu to může nedocházet. enbo mu to dochází a fakt na tebe vyloženě sere, což je ještě horší.

ustaranaholka
autor
20. kvě 2017

Ne primo za ni,ale ona tam proste je,aspon tak je mi to vysvetlovano.Proto rikam, ze to resim, snazim se vysvetlit, ze to proste takhle nejde.On rika, ze proste to ze nemuzu neznama ze nemuze i on, chapu, jen do jiste miry.Pro to jsem uz mu rikala, ze mi to ublizuje a ze radeji nez abych se trapila a stresovala se a potazmo i to malicky, ze pujdu pryc, ze to nemam zapotrebi,tak mi akorat rekl to si delas srandu? A to bylo vse, mam takovy pocit, ze si mysli, ze to ted v tehotenstcvi neudelam,ale me uz moc nezbyva.Ted jsem sama od patku, defacto od rana a je mi hezky,fakt, uz ani nemyslim co /asi muze delat atd a na zitra vecer se nej ani vlastne netesim.U me je skoro rozhodnuto.vim ze to bude tezke,ale nez mit nekoho a nemit...

japona
20. kvě 2017

@ustaranaholka Vykašlala bych se na čas vycházek a chodila ven dle libosti (pokud tedy nemusite lezet či byt v rizikove režimu). Ideálně zmizet večer s kámoškou třeba do kina, aby vás nenasel doma ležet fnukajici na gauči. Proste bych to riskla, sance ze prijde kontrola je malá🙂 Pořád lepší řešit pár korun a být psychicky v pohodě, než řešit tehotna rozvod..

kacenka1111
20. kvě 2017

@ustaranaholka taky mě to napadlo s tou ex..No jako sere a hodne...Je mi to moc lito...Částečně jsi věděla dopředu, částečně doufala, že to omezí...Což by měl...Ale nechce...Ach jo...

kacenka1111
20. kvě 2017

Zas ale, fakt jste se o tom dopředu ano maličko nebavili? Ze už nebudete mít čas jako dřív? To je přesně ta blbost...Že ženský doufám (já taky, neboj), že se.zmeni...a ono hovno

kacenka1111
20. kvě 2017

Jo a zkusila.bych, že jedu na víkend s nim, ale až na poslední chvíli bych mu to řekla...Když namítne, že máš vycházky, vybafla bych na něj, že to máš nějak domluvený s dr, to bych promyšlela..proste.bych chtěla vidět jeho reakci...A poptala bych se nějaké dobré.kamosky, jak se chovají s ex..
Chápeš...No a to je jeho parta nebo tvoje?
Závěrem - sobec, co na to sere..
Ale - tohle.Se dalo tušit dopředu

ustaranaholka
autor
20. kvě 2017

Ja jsem mu rekla, jestli si uvedomuje,ze ne vse budu jako driv a po narozeni uz vubec ne.Rikal, ze ano.Ja mu jasne rikala,/ze dite nejde nikam zabalit odlozit na potom.Chapal.To bylo cele.Jinak co sre tyka volneho casu apod, to ne.To jsem brala jako somozrejmost, ze se prizpusobi! Ze to bude vesela a dobra zprava a ze udelame oba max pro spokojenost nas obou.

japona
20. kvě 2017

@ustaranaholka Na víkendy bych jezdila s ním jako v době před otěhotněním. Pochopitelne byste nechodila megavýšlapy po horách, ale být s partou, bavit se a pít nealko (a dělat taxikáře manželovi) byste mohla.. 🙂

kacenka1111
20. kvě 2017

@japona Mohla by nebyt právě těch vychazek

kacenka1111
20. kvě 2017

@ustaranaholka samozřejmost je to pro nás ženy...Muži to tak t větší části neberou...Ale to žena pochopí, až to nastane...Je nás většina, neboj😊

japona
20. kvě 2017

@ustaranaholka On se chova sobecky, ale myslím, že chyba je i na vaši straně. Na vodu můžete jet s ním. Pokud se necítíte na jizdu v lodi, budete se přes den poflakovat u vody, pripadne dělat doprovodne vozidlo..
To samé hrady a zámky, můžete jezdit s ním. Můžete ho přesvědčit na nějaký pobyt dle vašeho výběru - wellness a pod. Můžete koupit lístky do divadla, předpokládám, že by vás neposlal do háje..🙂 Proste vzít iniciativu ohledne traveni volneho casu trosku do svých rukou..
Jinak dle výčtu aktivit manžela se mi nezdá, že by to bylo tak extrémní, jak licite. S dítětem to pak bude jiné - on zatím těžko převezme péči o dítě, abyste mohla někam sama🙂

ustaranaholka
autor
20. kvě 2017

Vsechno muzu s ohledem na vychazky.Lajznout si to na cerno nechci, prijdu o penize a to si nemohu dovolit.
Je nas vetsina🙂, tak ok.Nejak bude.Az budu mit po gemetice, pojedu k nasim do dalsi kontroly, to bude nejspis zas mesic podle ted, ted jdu taky po mesici a uvidime.Nechci jen ja delat pro nas maximum,to bych musela byt blazniva

japona
20. kvě 2017

@kacenka1111 Právě proto radim vykaslat se na vychazky a jezdit dle libosti.
Pokud má manžel tolik aktivit, pár korun (kdyby naahodou teda prisla kontrola) je nejspíš nevytrhne a ji to obrovsky pomůže.

ustaranaholka
autor
20. kvě 2017

Japona, nemuzu, kdyz musim byt urcitou hodinu doma.A kolik aktivit ma vas muz, ze tohle vam prijde malo?Me se to proste jak je to ted nelibi.

kacenka1111
20. kvě 2017

@ustaranaholka možná se to zlomí...Ale to bys musela zabrat ve smyslu být i přes tehu lepší než ex, než parta...Zajímavější, nedostupné ejsi, samostatná...Chápeš...Prostě.ho přilákat k sobě...Ale je to těžký...Anebo nevím...jako většinou to tak je, že ženský.cekaj miminko a čekají jak chlap bude nosit okurky a ono ne...Dle mi bych soudila 50:50...Ale snad by se to dalo zlomit...Napadá tě něco, čím bys to zvrátila? Pze tě neznámé, tak nevím, čím...Máte peníze, tak to máš jednodušší...Být teď na chvilku.mrcha (nepoustejte se do mě😁)...

Strana