Omezil se váš muž po tom, co jste byly těhotné/porodily?
Ahoj holky, jsem tehotna kratce,ale uz pocituji jista omezeni..jelikoz mam rizikove pracoviste, tak jsem doma,zatim to jde, jsem unavena, tak vetsinu dopo poklimbavam, neco udelam doma,atd, odpo prijde manzel, trochu se to rozsviti, ted je hnusne, ze to ven ani pomalu nema cenu.Ale az bude hezky,tak nevim co bude a mozna zbytecne se toho desim,ale ni tak..Muj muz se nenecha moc nikym omezovat a chce cas pro sebe, ma celkem narocnou praci, ktera obnasi spoustu akci po vecerech, ruzna skoleni a meetingy v tydnu na dva az ctyri dny nekolikrat rocne a to i do zahranici, do toho ma svuj konicek-tenis, kam chodi sam se svou partou, ze ktereho se jde na pivo a navrat je v noci, dale ma partu kamaradu se kterou objizdi poi CR ruzne hrady, vzdy si vyberou nejakou oblast a v ni stravi par dni, jsou volni, chodi si kde chteji, bali holky, nekteri, hodne navstevuji hospody, toto se deje tak 4x rocne, v lete to byvaji i dva tydny, jinak vetsinou se snazi spojit k tomu nejaky svatek..Mimoto kdyz je v tv nejake zajimave utkani fotbalu nebo hokeje, tak je automaticke, ze se jde do hospody..A ted k jadru veci, podle me oproti jinym muzum ma svych aktivit az dost, nevim jak jste na to vy se svyma partnerama, ale ja to ma takto.Ted jsem doma cely dny, vychazky sest hodin, vecer uz mam byt doma,desne.Obcas jsem zasla s nim na fotbal, ci hokej,ale ted me vidina zakourene hospody nelaka, chodime spolu obcas nekam na vylet,ale byva to narocne, manzel je velky sportovec a hodne toho vydrzi, ja to davala tez, nicmeme ted nejak nestacim s dechem a jsem brzy unavena.Uz planuje jak pujde na vyslap o vikendu, ja se toho zrejme nezucastnim, neb mam strach, ze budu zdrzovat, ci ze to proste nedam, planuje akce na leto, sjizdeni reky, to se me taky netyka, ruzne vylety, a tak dale.A ja budu drepet doma,tak me jen zajimalo, jak je to jinde, jestli napriklad vasi manzele maji stale svuj zivot, jakoze oni maji hotovo a vy si tech devet mesicu nejak pretrpte, nebo jestli nejakym zpusobem dokazali svuj zivot prekopat a trochu se podridit, ci vymyslet aktivitu kam mohou oba?Jenom podotykam,ze je dost stary, ma 40let, dite chtel on jako prvni, ja jsem prodelala potrat, takze jsem ted opatrnejsi, cvicit jeste nikam nechci, asi az ve druhem trimestru, ted mam mit zatim klid.Budu chodit na prochazky az to pujde a s kamaradkami obcas na kavu jenze to je pro me malo,vim, ze budu nesnesitelna az bude krasne a budu doma sama, protoze manza si vyrazi pryc a ja tim, ze se budu muset vratit do vychazky,tak ani nebude mit vubec smysl nekam vyrazit, prikladem je rybareni, kdy vyjedem za mesto k rece, kam nic nezajizdi,abych mohla alespon na chvili a pak jit domu.Takze me jen zajimalo jak travite vy vase tehotenstvi, jak s echova partner a jestli jste se nejak novemu stavu uspusobili.Dekuji moc za prispevky!
@blackverry nemusím to budou všichni nadšení, když jim hodíte dítě na krk a půjdete si po svém😊
Švagrová si s miminem dodelavala titul....na jeden den v tydnu chodila do firmy...co druhý týden se chodila buď sama nebo s manželem někde bavit ..svépomocí si stavěli barák. .ale..měla dvě babičky které byly v každou denní hodinu připravené pomoct..
@bruckner myslíte manžela? 🙂 Asi je zbytečné Vám vysvětlovat jak to mezi námi funguje 🙂 a babičky jsou rády, že jednou měsíčně budou mít prcka pro sebe 🙂 nebuďte na mě kyselá za to jak to u Vás nefunguje, za to já přeci nemůžu 🙂 Krásný den a trochu pozitivního myšlení do toho, to pomáhá 🙂
@mr_falko přesně tak, já nechápu proč někdo říká "hodit na krk" 🙂 je to jejich vnouček, kterého se nemůžou dočkat 🙂 a manžel se těší, že se vše bude učit od prvního přebalování, chce do toho jít naplno, já nemůžu za přítele uživatelky bruckner, který to má jinak, tak nám, u kterých to funguje rovnocenně, to dává sežrat. 🙂 Patriarchismus je přežitek minulosti, dnes mohou žít i ženy, ale někde bude trvat ještě nějaký čas, než to uznají, tak jako se vším v historii 🙂
@zmrzlinka ano je, ale neříká se tomu "hodit jim dítě na krk", možná u těch, které o to hlídání nestojí, ale naše rodina je prostě jiná.. to že si někteří jedinci neumí představit jiný svět než ten ve kterém žijí, tak je to jejich mínus 🙂
@blackverry mate velkou výhodu a vazte si ji 🙂
@zmrzlinka vážím ani nevíte jak.. přála bych ji i bruckner, ale bohužel to zařídit neumím, jen ji prosím, at neútočí na ty, co mají život jinak zařízený 🙂
@blackverry kde jsem to psala???
@caverina paráda, přesně tak to funguje u většiny mých lidí v okolí 🙂 také se budu ráda chodit někam bavit a manželovi to také dopřeji, nejlépe společně jak říkáte 🙂 samozřejmě znám i případy, které se uzavřely před přáteli a celým světem a jen běhají kolem domácnosti a číší z nich vztek a nespokojenost, což je možná právě proto.. trochu to cítím z některých uživatelek tady 🙂)
@zmrzlinka omlouvám se, tak to doslova napsala bruckner 🙂 jen jsem to sloučila do jedné zprávy 🙂
@blackverry paráda to je..ale tím pádem jsem já měla smůlu..jedná babička nepoužitelná a druhá vážně nemocná..
@caverina to mě mrzí :(
A ted je zase co spatneho na tom kdyz hlida rodina??? Co jedovateho tu zase chce nekdo napsat?
@blackverry mam to stejne, mam tu vysadu hlidacich babocek,dedecku a pocitam i s hlidacim manzelem. Doted jsem netusila,jak je to tady zase spatne a rika se tu tomu "hodit na krk"
@blackverry a o tom to právě je...ne každá která si stěžuje to tak chtěla ale nic jiného jí prostě nezbylo než se vzdát toho co měla rada😔
Zensky berete si to moc osobne....proste jsou rodiny kde se hlídá a jsou rodiny kde se nehlídá a v tom je veliky rozdil.Myslim,ze damy v příspěvcích nade mnou chteli jen nastínit realitu nic vic....😁 Ja napr. jsem šťastná prestastna ze mam zdrave deti....i když bez hlídací babičky mame sancu s manzelem na romanticky vecer max na gauči 🙂 Ale věřím ze uz bude teplo a budem moct dat vink na zahradě 😁😁😁
@journals no ono je to správně, že si prarodiče vnuky užijí 🙂 už ted mamka pořád mluví jen o tom :D víš co, Bruckner to tak nějak nevyšlo a topí se v tom, tak si ulevuje tímto způsobem.. trochu mě mrzí, jak neštastní lidé mají potřebu shazovat a hanit ty štastné.. ale s tím nic neuděláme, každý jsme jiný a každý se s věcmi vyrovnává jinak, někomu ulevuje vybíjet si to na ostatních... vím, že to má těžké, ale ten šíleně negativní přístup to jen tahá ještě níž a postupně to povede i k horším věcem, to je nevyhnutelný. Radila bych začít vnímat i radostnější stránky života, či se na věci naučit dívat z více úhlů.. vím o čem mluvím, já si na svůj věk už prošla dost těžkýma věcma a vyhrabala jsem se z věcí, ze kterých by se hned tak každý vyhrabat s takovou silou nedokázal.. takže tak trochu radit mám nárok 🙂
@bruckner připadá mi ze to bereš strašně negativně.
@zmrzlinka jenže tady se strhl útok na holky, že si vůbec v těhotenství dovolují něco plánovat a opravdu jsem z některých příspěvků cítila nepřejícnost až zlobu na ty, co to mohou mít jinak (že mají hlídání, peníze apod.).
A to se troufám považovat za nezaujatou, neboť hlídání v rodině máme taky velmi omezeno a když jsme jednou s manželem vyrazili, hlídali kamarádi. Ale nebudu přece kvůli tomu psát černé scénáře všem ostatním.
@ustaranaholka Diskuze se trochu zvrtla... Ale k tvé otázce, taky mi přijde, že aktivit má tvůj manžel hodně, nezbývá asi než si s ním dost vážně promluvit ☹, zvlášť pokud je to typ, který by v opačném případě něco podobného nesnesl...
U nás to je tak, že většinu zájmů máme společné, i můj manžel má koníčky, díky kterým je čas od času mimo domov a nevadí mi to, protože si to vynahradíme. Ale ten rozsah je úplně někde jinde než to co popisuješ.
@journals Větu : maminky, které by maminkami radši ani nebyly, nechápu, to je naprostý nesmysl. To že tu některé z nás vyslovily, že je rodičovská jízda v rozjetém rychlíku, ještě neznamená, že nejme rády maminkami, já osobně jsem v životě nezažila nic smysluplnějšího a krásnějšího, ale současně je to to nejnáročnější období, které mě doposud potkalo, ale to se nevylučuje, úzce to s tím souvisí a cítí to tak většina žen. Jsi nevyspaná s kruhy pod očima, doma je to jak když tam explodovala bomba, vypadáš jako když jsi prolítla roštím, ale jsi šťastná. A ano, máš pravdu, dříve jsem to viděla stejně jako ty a to že to tak vidíš, je úplně v pořádku, jen je dobré si nic příliš neplánovat, protože se vše bude řídit podle dítěte a nikdo z nás neví jakej se mu narodí pan ředitel 😀
@eviicka Neviděla jsem tu jediné útočné slovo, je to jen diskuse. Nebo by bylo lepší se plácat po zádíčkách a říkat si, že jo, že to bude všechno zalitý sluncem a všude budou běhat jadnorožci ? Tohle je přeci diskuse a je normální, že v diskusi mají lidé odlišné názory.
Tak četla jsem tu příspěvky od bruckner, ta je frustrovaná rodičovstvím, protože nemá podporu v partnerovi, ale to by potkalo každého kdo má chlapa na baterky, já jsem šťastná, že mám vedle sebe tak skvělého manžela a tátu, nikdy mě ani nenapadlo, že bych to co dělám nenáviděla, miluju je, ale je to fičák 😀
@bruckner Záleží na přístupu babiček, některé hlídají rády, některé méně ( manželova maminka razí heslo, že do tří let má být dítě výhradně s maminkou, že mu její odchody do té doby působí trauma, takže se vždy s lítostí dívá na naší Emilku, když jedu jednou týdně na dvouhodinový nákup 😀 - ) no a moje mamka bydlí moc daleko. Můj osobní názor je, že by máma měla být jednou za čas bez dětí, když cítí tu potřebu, dostat se z plínek a dětského žvatlání mezi dopělé lidi a vrátit se domů spokojená a odpočatá a promiňte, vy jste toho zářným důkazem, kdybyste měla někoho takového, fajn manžela a babičku, která by hlídala, nikdy byste nebyla tak negativně naladěná.
@amazonka.k tak a třeba budou holky vyspalé a domácnost taky stihnou. Já se třeba na dnešek vyspala výborně a to jsem 3x kojila a jednou to bylo i s přebalováním a masírováním bolavého bříška. Možná se na ně neútočilo doslova, ale katastrofických scénářů tu bylo ažaž. A jakákoliv jejich zkušenost s okolím byla rozmetána na prach... mám kamarádku co má roční dítě, z domu už pracuje a domácnost má jak ze škatulky. Nikdo je tu nepoplacává, že to bude OK, vůbec to tak být nemusí, ale proč se toho děsit. To malé až bude, tak jim případné omezení vynahradí,.
@caverina Ale to si přece myslí každá máma, že ona všem ukáže, jak vypadá vzorné dítě, špičková máma a mateřství. Taky jsem říkala - tohle nikdy neudělám, tohle prostě nepřipustím, toto a tomto bude tak a tak - a pak se holka narodila a kde byly plány? byla jsem ráda, že jsem ráda, že do toho zvládnu školu a hotovo. Chlap na vojně, tenkrát ještě musel na ten rok po škole. Prostě člověk míní a život si dělá své. takže nemá cenu se tu handrkovat. Je pravda jedno, - dokud člověk v té které situaci není, dotud neví, jak to bude. Takže jediné, co se tu dá udělat je říci přejeme vám hodné děti a držte se svých snů. I s dětmi se dá dělat dost, jenom je to zkrátka mnohem složitější a taky mnohem větší záhul a kolikrát to člověk nechá všechno plavat jen proto, že nemá jednoduše už sílu. tak to je.

@zmrzlinka Manžel, babičky, přesně tak, jak to bude u nás 🙂 ne každý tu možnost má a na tom to hodně visí, já vím.. v tomto mám výhodu. 🙂