icon

Omezil se váš muž po tom, co jste byly těhotné/porodily?

ustaranaholka
18. dub 2017

Ahoj holky, jsem tehotna kratce,ale uz pocituji jista omezeni..jelikoz mam rizikove pracoviste, tak jsem doma,zatim to jde, jsem unavena, tak vetsinu dopo poklimbavam, neco udelam doma,atd, odpo prijde manzel, trochu se to rozsviti, ted je hnusne, ze to ven ani pomalu nema cenu.Ale az bude hezky,tak nevim co bude a mozna zbytecne se toho desim,ale ni tak..Muj muz se nenecha moc nikym omezovat a chce cas pro sebe, ma celkem narocnou praci, ktera obnasi spoustu akci po vecerech, ruzna skoleni a meetingy v tydnu na dva az ctyri dny nekolikrat rocne a to i do zahranici, do toho ma svuj konicek-tenis, kam chodi sam se svou partou, ze ktereho se jde na pivo a navrat je v noci, dale ma partu kamaradu se kterou objizdi poi CR ruzne hrady, vzdy si vyberou nejakou oblast a v ni stravi par dni, jsou volni, chodi si kde chteji, bali holky, nekteri, hodne navstevuji hospody, toto se deje tak 4x rocne, v lete to byvaji i dva tydny, jinak vetsinou se snazi spojit k tomu nejaky svatek..Mimoto kdyz je v tv nejake zajimave utkani fotbalu nebo hokeje, tak je automaticke, ze se jde do hospody..A ted k jadru veci, podle me oproti jinym muzum ma svych aktivit az dost, nevim jak jste na to vy se svyma partnerama, ale ja to ma takto.Ted jsem doma cely dny, vychazky sest hodin, vecer uz mam byt doma,desne.Obcas jsem zasla s nim na fotbal, ci hokej,ale ted me vidina zakourene hospody nelaka, chodime spolu obcas nekam na vylet,ale byva to narocne, manzel je velky sportovec a hodne toho vydrzi, ja to davala tez, nicmeme ted nejak nestacim s dechem a jsem brzy unavena.Uz planuje jak pujde na vyslap o vikendu, ja se toho zrejme nezucastnim, neb mam strach, ze budu zdrzovat, ci ze to proste nedam, planuje akce na leto, sjizdeni reky, to se me taky netyka, ruzne vylety, a tak dale.A ja budu drepet doma,tak me jen zajimalo, jak je to jinde, jestli napriklad vasi manzele maji stale svuj zivot, jakoze oni maji hotovo a vy si tech devet mesicu nejak pretrpte, nebo jestli nejakym zpusobem dokazali svuj zivot prekopat a trochu se podridit, ci vymyslet aktivitu kam mohou oba?Jenom podotykam,ze je dost stary, ma 40let, dite chtel on jako prvni, ja jsem prodelala potrat, takze jsem ted opatrnejsi, cvicit jeste nikam nechci, asi az ve druhem trimestru, ted mam mit zatim klid.Budu chodit na prochazky az to pujde a s kamaradkami obcas na kavu jenze to je pro me malo,vim, ze budu nesnesitelna az bude krasne a budu doma sama, protoze manza si vyrazi pryc a ja tim, ze se budu muset vratit do vychazky,tak ani nebude mit vubec smysl nekam vyrazit, prikladem je rybareni, kdy vyjedem za mesto k rece, kam nic nezajizdi,abych mohla alespon na chvili a pak jit domu.Takze me jen zajimalo jak travite vy vase tehotenstvi, jak s echova partner a jestli jste se nejak novemu stavu uspusobili.Dekuji moc za prispevky!

blackverry
19. dub 2017

@normalnimatka jo tak na delsi vychazky a koncerty bude manzel kojit odsatym mlickem, inak bych pzlulul roku zamezila fungování kapely.. a taky holt budu chodit semtam se i neksm.pobavit.. jen do me:D jinak ano, bude to i o tom, jake ditko bude, s tim souhlasim. ;)

journals
19. dub 2017

@normalnimatka jasne... a ty naivni aktivni budou mit samozrejme kombinaci toho vseho 😄 A tak jim stejne nezbyde nez byt doma uvazana u postylky retezem... joo,to vsechno se mi muze lehce stat,tak jde o to vymyslet schudnou variantu pro vsechny,vcetne prcka samozrejme 😉 nebude se chtit nosit? Poridi se Chariot, vyletit se da i kus od baraku, na trenink klidne muze i tatinek,nebo po vecerech.
Holky jasne,mate pravdu,naprosto uznavam. Nevime jake miminko bude,to je jasne. Ale doted jsme zili aktivne a ja verim,ze to neni stopka ani s detma. A kdyz to nepujde mesic po porodu,tak to pujde za pul roku. Ale vzdychat do 5 let,jak je to narocne a jak se doma nudim fakt nebudu 😉

amazonka.k
19. dub 2017

@karlajasmine Někdy mi chybí energie, ale mnohem často pocit ticha a klidu, to si užívám, když děti usnou, toho mám tak akutní nedostatek, že představa jít večer ještě do posilovny je pro mě šílená, ale pro každého být nemusí 🙂 Někdy se mě tchyně ptá, proč chodím tak pozdě spát, když jsem nevyspaná, ale je to jednoduché, užívám si to ticho a pocit, že nemusím nikoho zachraňovat, organizovat a napomínat, třeba s nedostatkem spánku, sůvíc do noci do počítače, cítím se zase jako dospělá svébytná bytost 🙂

normalnimatka
19. dub 2017

@blackverry jo, tak to vám přeju🙂 a hned dodám další drobný ale...:D
třeba mně ani po x měsících plnýho kojení naprosto nefunguje odsávačka🙂) moje prsa dávaj jíst pouze dítěti, a na podobnou zkušenost jsem narazila u víc matek:D
takže to je jen příklad, jak to s dětma chodí.... člověk míní a dítě mění:D

(ale samozřejmě, existuje i sunar, ale třeba ze začátku není na rozjetí kojení moc vhodný to vynechávat a tak....jo a taky se vám může stát, že dítě nebude chtít pít z flašky..:D - nebo se dítě může uspávat jen u kojení a jinak řvát jak na lesy...🙂)) a samozřejmě se nemá cenu stresovat coby, kdyby, ale třeba po mý zkušenosti s péčí o dítě bych se bála se neodvratně zavázat JAKKOLIV:D

normalnimatka
19. dub 2017

@journals
však jó....a nejhorší je to fakt s nemluvňatama, páč s těma se prostě nedomluvíš, nevysvětlej ti, co jim vadí a neobstaraj se sami... pak si myslim, že už je to víc o tý organizaci,, i dkyž o povaze dítěte taky, no.
(jinak věř tomu, že to, co jsem okrajově popisovala, mám z velký části doma:D, a to byla jen špička ledovce:D)

journals
19. dub 2017

@normalnimatka verim,ac nejsem rodic,nekolik let jsem se zivila i hlidanim maleho miminka a tak bych rekla,ze predstavu mam. Ja vim moc dobre ze ne vse jde naplanovat 🙂 ale desit se dopredu nehodlam. Ac to tak z diskuze mozna nezni,na miminko se moc tesim,manzel take. A nas zivot bude podrizeny hlavne jemu 🙂

normalnimatka
19. dub 2017

@amazonka.k tak to mi něco připomíná....:D taky se mi nikdy nechce chodit spát, i když chce. a copak ticho, ale dát si takhle sluchátka a pustit si nějakou pořádnou hudbu...to je balzám! 🙂) (a hádat se u toho s ostatníma matkama na koníkoj o tom, kdo je lepší máma:D)

caverina
19. dub 2017

@normalnimatka strašně hezky to popisujes...kdybych teď byla poprvé těhotná tak se strachy asi pos..😀

amazonka.k
19. dub 2017

@caverina Příroda to má dobře zařízené, že většinu věcí člověk dopředu neví 😀

caverina
19. dub 2017

@amazonka.k já to právě měla naopak..malej byl strašný pohodar. .šesti neděli je pro mě jen slovo..no možná ten první týden jsem byla trochu mimo, ale to jen protože jsme čekala kdy to vypukne..spal nádherné v noci i přes den..bříško ho bolelo minimálně..že mu rostou zuby jsme zjistila až už ho tam měl..ten srumec začal až kdyz se rozchodil a později rozmluvil😀

amazonka.k
19. dub 2017

@caverina Tak to já měla ten rozjezd poměrně krušnej, Kuba neustále křičel, škrábal, propínal se, nechtěl se přisát, čím byl starší, tím to bylo lepší, od té doby je už jen jak pytel blech, ale hodnej, ale ze začátku mi dal zabrat 🙂 Nemohl za to samozřejmě jen on, byla jsem nezkušená a na spoustu věcí, které jsem dělala špatně, jsem si musela postupně přicházet. Třeba než jsem přišla na to, že chce jen o trošku teplejší mléko a pak je spokojenější, tak to trvalo x prokřičených dní a nocí. A takhle to bylo s každou maličkostí, s dětmi se člověk už nikdy nenudí 🙂

caverina
19. dub 2017

@amazonka.k mé třeba po roce odmítal spát přes den,takže v pět večer už jsme byla zralá na panáka..byl neskutečně protivný..bylo období kdy jsme měla budicek ve tří ráno..to bylo mé opozdene sestinedeli..ale i tak na to vzpomínám ráda a dnes už s úsměvem

bruckner
19. dub 2017

@journals no teda, 15 maminek, z takovýho kurníku by mě za chvilku asi trefil šlak!😁👶🐔🐣Jak to tady letmo pročítám, vypadá to, že s věkem a s počtem dětí roste zdravý rozum a taky je to všechno hodně o penězích, tak jak kdosi psal, když máš kačky, můžeš si dovolit hlídání, pěkný víkend nebo dovolenou se svým drahým, uklízečku atd. Když peníze nemáš, nemáš ani na nic čas, protože všechno musíš zastat sama a na koníčky už ti nezbývá pak ani ta energie....Fakt bych chtěla vidět ty natěšený budoucí maminky jak to budou zvládat. A já teď po šíleným dni, kdy jsem uklidila, uvařila na dva dny nám i pro svou nemocnou mámu, upekla buchty, ušila mámě povlečení, nakoupila jí i nám, vyvenčila dceru 2x, vyvenčila psa 3x, přestěhovala knihovnu a asi 8x uklidila rozházené hračky, odpadám......a přítel je opět nas.aný, že zas nic nebude. Dobrou.....

zuzineckah
19. dub 2017

@ustaranaholka tak tohle o čem píšeš neznám vůbec. Jsme spolu 12 let, většinu času jsme tak nějak od začátku trávili společně a tak je to dodnes😏 Neumím si tohle vůbec představit, ale nijak to neodsuzuji, spíš my jsme výjimka, co tak koukám kolem sebe...
Já tvrdím, že dítě se má přizpůsobit rodině, ale určitě bych očekávala, že manžel bude především ze svého vlastního zájmu chtít trávit čas s dítkem, s vámi, což podle toho, co píšeš by asi předpokládalo, že některé své aktivity omezí, nebo minimálně zredukuje...

journals
19. dub 2017

@bruckner Nechceš tu prosím tvrdit, že tvůj příspěvek jak bys děti raději neměla a užívala si raději života je ten správný s tím zdravým selským rozumem, že ne? Teď mě to tu fakt baví... a proč by měl být příklad 15 kamarádek kurník? Některým příspěvkům fakt nerozumím. Co je k nepochopení, že po 17 letech zájmu mám určitě desítky známých, kamarádů i velmi dobrých kamarádů a mezi tím velkým počtem je třeba 15 maminek, které zájem zvládají i s dětmi? Ty jdeš ušít povlečení, ony půjdou raději za pohybem (klidně s tím dítětem). Oboje je ok. Každá tu očividně pochází z jiného prostředí, preferuje jiný životní styl, má za sebou jinou výchovu, má samozřejmě jiné dítě atd.
Fakt jsem tady jediná v takovém ufo životě? Fakt se ze mě po porodu stane totálně ničeho neschopná žena jako se to tady na všemocném internetu píše i když vidím že v reálu to jde i jinak? A jak to proboha dělaly naše babičky a prababičky? 😲 To by mě dost zajímalo? Dětí rozhodně víc, k tomu i těžká práce na poli, bez praček a myček, vaření denodenně... Dnes máme vše naservírované, dost věcí zabere o hodně míň času než našim babičkám, máme různá udělátka... holky... 😀

zuzineckah
19. dub 2017

@bruckner co dělal přítel?

eviicka
19. dub 2017

@journals víš co jsem nesnášela jako těhotná? Ty řeči a nevyžádaný rady, jak si mám ještě užívat, jak mi všechno skončí, občas jsem byla prý děsně naivní (třeba tím, že jsem plánovala látkovat)... atd. Fakt mě to štvalo a trošku mi to kazilo to těšení na miminko. Teď po porodu, i když nejsem ani znovu těhotná už půl roku poslouchám, že jasný že jedno je pohoda, že mám počkat jaký to bude horor až budou dvě 🙂. (a to rozhodně nemám/neměla jsem všechno jednoduché)

Klidně si všechno plánuj půjde to půjde, nepůjde nepůjde. Když to nepůjde, bude člověk sedět doma s láskou pro toho svého prcka.

journals
19. dub 2017

@eviicka Díky, asi jsi přesně vystihla, co mě na takových diskuzích dráždí, psala jsem to tu už někam včera - to věčné "počkej až" - aby ti někdo dal jako najevo, že on je na tom teď hůř než ty... nesnáším to, když se pořád žije v budoucnosti s tím nekonečným počkej až...
Počkej až...
...budeš plnoletá...
...budeš po škole...
...budeš z domu...
...budeš vdaná...
...budeš těhotná...
...budeš rodit...
...budeš mít děti...
...budeš mít další dítě...
...budeš mít rodinu a ještě k tomu pracovat...
...budeš mít vnoučata... 😀

To je přesně to. Tady si každý musí dokazovat jak on je na tom fakt hůř a počkej až...
Díky, jinak souhlasím, co půjde, půjde, co nepůjde, nepůjde 🙂 možná to nepůjde v takovém rozsahu jako doteď, ale nevěřím, že jednou týdně a třeba časem to je až takový megaproblém za jaký to tu některé mají. Nicméně i podle toho co tu některé maminky, které by maminkami raději nebyly, píší, tak i ony si zřejmě mateřství plánovaly a představovaly jinak - tedy byly úplně stejné jako já, takže cajk 😀 😀 😀

petrasipkova1
19. dub 2017

@amazonka.k ač je to uplně mimo téma ale nedá mi to, ale v tobě se uplně vidím, manžel zlatej, ale taky má práci okolo domu nonstop, babčky teda nemáme, mám zatím jedno dítě, naštěstí už skoro dvouleté a čím starší tím lepší, protože od miminka skoro nespala, jen plakala, potravinové alergie, kojení neustále, v noci snad nonstop, 3 x zánět prsa, spaní jen v jedoucím kočárku, doma neodložitelná, atd atd, myslím, že dobrý trenink na další dítě, jsem docela zocelená, vím že už vydržím všechno 😀 Je fakt, že ted si volný čas maximálně užíváme, chodíme každé dopoledne na kroužky, odpoledne na hřiště, je to už pohodička, jezdíme na prodloužené víkendy, dovči, v létě se chystáme k moři, už je to dobré, dá se sní na všem domluvt, ale vím, že s narozením dalšího to začne všechno na novo, ale myslím, že to i přes to všechno za to stojí, protože ač se to v daný moment nezdá, utíká to straaašně rychle, ale ty začátky byli očistec, vůbec jsem si neuměla představit o co go 😀 a mimichodem chodím spát čím dál později, užívám si ten klídek, kdy nemusím na nikoho mluvit, nikoho hlídat 😀

karlajasmine
20. dub 2017

@amazonka.k to mam podobne s těma vecerama..vcera jsem ležela v posteli do 22.30 a četla si a užívala si ze manžel a děti spi a já mám ticho 🙂 tchyně se často diví ze nespim s dítětem když dítě přes den hodinu a půl spi, ale to by mi hráblo - to je můj čas pro sebe a nehodlam ho prospat 😀

karlajasmine
20. dub 2017

@karlajasmine manžel a dítě, překlep 😀

karlajasmine
20. dub 2017

@normalnimatka taky jsem nemohla odsavat,kojit jsem mohla jen ja svými prsy,flašku nikdy nechtěl.

caverina
20. dub 2017

@journals tady si ale přece nikdo nedokazuje kdo je na tom hůř..celou dobu se tady bavíme o tom,že narozením dítěte se věci změní...někomu míň,někomu víc,někomu totálně..ale na to člověk přijde až se to dítě narodí a tvrdit v době těhotenství ze on si to zařídí jinak je přece nesmysl...můžeš mít doma pohodare a dál se věnovat svým konickum,ale taky muzes mit "urvanka"a budes rada ze budes stihat to nejzakladnejsi...ale rozhodne to nebude znamenat ze jsi selhala a nebo ze jsi dokonce neschopná a že se vymlouvas...

karlajasmine
20. dub 2017

@blackverry S tim kojenim ti to vyjit nemusi, ja jsem neodsala nikdy z prsou ani kapku presto, ze maly pribiral kilo mesicne, a z flasky neumi pit doted, totalne ji odmital od zacatku a dudlik taky 🙂 Takze to taky muze dopadnout tak, ze na koncert pojede i dite i manzel a ty budes odbihat kojit. Coz samozrejme neznamena, ze musis koncert vynechat, ale konkretni plany radeji dopredu nedelej 🙂 spis bud pripravena plany neustale menit, podle toho, jak se ti bude menit dite.

karlajasmine
20. dub 2017

@bruckner V tvem pripade bych se vykaslala na buchtu, na siti povleceni a hracky bych uklidila az vecer jednou, to nema smysl delat 8x 🙂 Pak bys hned mela o nejaky ten cas vic 🙂

karlajasmine
20. dub 2017

@bruckner a stehovani knihovny bych si taky klidne nechala na nejaky den, kdy nebudes varit nebo kdy bude doma pritel a pohlida 🙂

bruckner
20. dub 2017

@karlajasmine pritel nepohlida, protoze je vecne v praci, nehlida skoro vubec, rano vidi malou pul hod. nez odejde do prace a vecer hodinu pred spanim. A udela to za me kdo? Peceni a siti je jediny tak trochu relax a ostatni prace jsou fakt na me. Ten cas proste neni!!!!! A to je mala pomerne hodne dite. A at mi nikdo nevyklada, ze se da vse lepe zorganizovat, kazdy rano vstavam s tim, co zase vsechno musim a jak to nenavidim.

blackverry
20. dub 2017

@journals přesně, skoro to působí jakoby ty matky, co jim to nevyšlo nebo žádnou jinou seberealizaci v životě neřeší si přály, aby se nám:
- narodil uřvánek
- neuměl pít z láhve
- nešlo mi odsát mléko...
atd. atd. .. 🙂

Ale já opakuji - o těchto rizicích vím, tak se neopakujte prosím, já se budu řídit fyzickými příklady v okolí a těmi, co mě plně podporují a inspirují, nebudu malovat čerty na zeď jako vy. 🙂 Žiju mezi lidmi co žijí naplno a také to tak dělám a to je můj a manželův recept na každodenní štěstí. Život máme každý jeden, tak ať ho každý využívá dle vlastního uvážení, já to dělám po svém a proto se denně cítím šťastná. 🙂 Hezký den.

PS známá zvládla s "uřvánkem" první půlrok po jeho narození dodělat magisterský titul a začít vést vlastní kurzy jógy. 🙂)

blackverry
20. dub 2017

@bruckner no tak ve Vaší situaci to opravdu jinak nejde, jen nás neházejte do jednoho pytle, já mám naprosto jiného partnera a přístup k věcem. 🙂 Krásný den přeji. 🙂

zmrzlinka
20. dub 2017

@blackverry předpokládám ze zname obcas nekdo pohlídal nebo slo mimino s ni ke statnicim v šátku?

Rozdíl je když ma někdo hlídací babičku a když nema nikoho komu by prcka strcil na hlídání.

Strana