icon

Opilý partner. Jak byste to řešili?

barcanovakova
13. čer 2021

Zdravím všechny.. chtěla bych se s vámi poradit, nebo se zeptat jak by jste řešili tuto situaci..
Byli jsme u rodičů mého partnera na noc.. ze začátku to bylo všechno ok, ale pak se tam začalo dost pít. Já moc alkoholu neholduji a nemám ráda když partner pije protože s ním v tomto směru mám jen špatné zkušenosti, vždy to dopadlo špatně.. takže já si šla celkem brzy lehnout za dcerou.. bohužel byli tak hluční ( hlavně partner ) že jsem mu nejdříve napsala SMS ať se ztiší, kvůli malé ať se nevzbudí a já jsem měla už od rána migrénu tak jsem taky chtěla spát.. nepomohlo, tak jsem tam šla osobně, opět poprosit ať se trochu ztiší.. opět nic, tak už jsem to přestala řešit. Jenže na druhý den ráno jsme měli jet na návštěvu k mým rodičům, takže já jsem asi v půl 3 ráno přišla do toho obýváku a partnerovi jsem řekla jestli už náhodou nechce končit, protože má ráno řídit a taky už měl dost.. no a tím to celé začalo, jakoby mu přeskočilo a začal se tam vztekat, začal po mě hulákat, začal tam vyřvávat jak má rád alkohol, začal se tam litovat jak on vydělává peníze a já jsem na mateřské, začal tam před jeho rodičema vytahovat naše vztahové problémy, začal mi tam vyčítat že nemá žádný čas pro sebe ( což ovšem není pravda, já mu neustále říkám ať jde
občas taky někam za kamarádama a on nikdy nechce ).. začal tam o mě mluvit jak o nějaké furii jen proto, že jsem mu šla říct aby už končil že má ráno řídit.. to mě mrzelo tak mi ukápla slza a na to ještě začal říkat že jsem hysterka a hraju si na city .. a takto je to pokaždé když se napije.. pokaždé se mi tak zhnusí, vždycky mám akorát strach z toho když někam máme jít a vím že se tam bude pít protože on nemá absolutně žádnou kontrolu nad tím kolik toho může vypít.. na druhý den se ani neomluví, řekne že to vlastně byla moje vina.. já už nevím co s tím 🤷🏽‍♀️

Strana
z2
pajula123
13. čer 2021

@barcanovakova já vím, znám to. Není řešení nechat ho chlastat a tvářit se, že ti to nevadí. Dlouhodobě tohle není k žití. Jestli už sprostě nadává, může se to zvrtnout kdykoliv. Neber to tak, že tě k něčemu tlačím, jen tě chci podpořit v tom, že není v pořádku ani takové pití, ani takové jednání v opilosti. Není v pořádku nechat si to líbit a není v pořádku učit dceru, že chlap se může k ženě chovat jak hovado. Není v pořádku ze strachu předstírat, že spíš, a modlit se, ať už co nejrychleji usne a vzbudí se až ráno relativně střízlivý.

barcanovakova
autor
13. čer 2021

@pajula123 teď jsem s ním o tom mluvila a jeho komentář na to je : kdybys do mě nerýpala tak je všechno v pohodě.. takže rýpání je asi to když mu řeknu ať nepije protože ráno řídí.. teď nevím jestli jsem ten blbec já nebo on🤦

pribylovapetra
13. čer 2021

@barcanovakova a co kdyby vás se zbytkacem někde vymázl? Jako že se chová jako debil a tobě to v podstatě nevadi je jedna věc a musíš si to vyřešit hlavně sama v sobě. Ale neměla bys do toho tahat dítě a tohle je sakra za hranou.

biciklissie
13. čer 2021

Myslím, že když si každý den dá dvě či tři piva a při každé příležitosti se opije, tak má problém s alkoholem. Zvlášť, když svoje opilecké agresivní chování svádí na vás. A ano, je to agresivní chování, když na vás křičí z pár cm do obličeje, shazuje vás a chodí budit. Když by se to stalo jednou, on si uvědomil, jak se v opici chová a prostě si dal pozor, tak dejme tomu, ale opakovaně? A ještě je to vaše vina, když se ho v jeho "koníčku" snažíte krotit? A jak může být dobrý otec, když se takhle chová k matce svého dítěte?

levandule_k
14. čer 2021

@barcanovakova Snaží se hodit vinu na tebe. Přečti jsi, co jsi tady psala, úvodní příspěvek může vypadat jako ojedinělý exces pro nezaujatého čtenáře, ale čím víc píšeš, tím víc je jasné, že chování tvého partnera není v pořádku. Budeš si muset nalít čistého vína a přiznat pravdu. Jeho chování neomlouvat. Je na tobě, jestli v tom budeš žít, nebo ne.
Na rovinu, marně čekáš na zázrak, že se změní. On se nezmění a měnit nechce. Čím déle s ním budeš, tím více budeš psychicky v p*deli. Ještě jedna rada, nevím, kolik s ním máš dětí, ale nepořizuj si další a dobře se chraň.

barcanovakova
autor
14. čer 2021

@levandule_k je pravda že to dost omlouvám, říkám si že když se takhle neopíjí několikrát měsíčně tak to nějak přejdu ale je asi pravda že je to špatně

leilinka1234
14. čer 2021

Hodně podobný je můj manžel. Když se opije, tak se změní a v 95% případů to taky dopadá špatně. Překročí určitou svojí hranici a přestane s ním být řeč. Do té doby je vse v pořádku, miluje mě, má tendenci mě pořád objímat... Ale pak to přijde, klapka a od té doby všechno dělám špatně. Když jsem taky mírně ovíněná, tak se samozřejmě nedám a je z toho strašná hádka, kdy neznáme hranic. Už jsem se s tím naučila žít. Já poznám, kdy mám dost, takže to utnu a odcházím nebo, pokud to nejde, tak ho ignoruju a na všechno kývu. Ono ho to přestane pak bavit. Ale abych mu řekla, že má přestat pít a jít spát, to neexistuje, to bych si vyslechla, že nejsem jeho matka a mám ho nechat žít. Prostě ho v tu chvíli nechám a hotovo. Vím, že další den se bude zase omlouvat, bude mu zle a hlava ho bude bolet jak střep. Poustím k němu děti a to pro něj bude dostatečný trest 😂 beru to s nadhledem, prostě vím, že v tu chvíli to stejně nemá cenu a že další den už to bude zase on a svět bude v pořádku. Nepije takhle často, o alkoholismu nemůže být řeč a nevidím důvod opouštět díky tomu jinak skvělého chlapa.

leilinka1234
14. čer 2021

@barcanovakova a proč jsi ho nenechala a neřídila ty? Já ho neobhajuju, to vůbec... Ale občas to jde přeci vyřešit i jinak než právě tou buzerací, kterou oni v tom stavu prostě nenesou.

barcanovakova
autor
14. čer 2021

@leilinka1234 já bohužel nemám řidičák

tinaprofi
14. čer 2021

@leilinka1234 protože nemá řidičák - což píše v jednom ze svých komentářů 🙂)

leilinka1234
14. čer 2021

@tinaprofi nečetla jsem vše, to se omlouvám.

barcanovakova
autor
14. čer 2021

@leilinka1234 jenže tady je právě ten rozdíl, můj chlap se neomluví ani když se chová nevhodně, prostě řekne že kdybych já neřekla tohle nebo kdybych já neudělala tohle ( prostě kdybych ho nechala pít a byla ticho ) tak se nic nestane a tím to končí

tinaprofi
14. čer 2021

@barcanovakova víš, že se tam prostě leje, když se všichni sejdou... A protože má starej špatný opice a nemá stopku, tak pak momentálně existuje jenom řešení nejezdit tam s ním. To jinak nevyřešíš. Takže jednou za měsíc se tam vybombí s rodičema a nemusíš bejt svědkem toho, jak tě tam ožralej sundává před ostatníma. Evidentně to má jako nějakej svůj ventil a určitě tě nenechá ho mentorovat.

herminka
14. čer 2021

Samozřejmě nežiju s vámi a vím jen to, co jsi napsala. Ale hodně mi to připomíná, případ z okolí, který před lety začínal dosti podobně, a dneska už jsou alkoholové excesy daleko častější, jsou v tom i fyzické útoky a děti, které už mají rozum a jsou toho často svědky. Je zřejmé, že on problém nevidí. A pokud ho nevidí, nebude se to časem zlepšovat, ale velmi pravděpodobně zhoršovat.

leilinka1234
14. čer 2021

@barcanovakova nečetla jsme další komentáře, takže nevím ani četnost takových excesů. Ale pokud je v jiných ohledech fajn a vyhovujete si, tak bych s tímhle prostě počítala. Ne vždy tomu jde teda zabránit. Ale předpokládat a myslet trošku za něj. Nic jiného ti asi nezbyde. Já bych kvůli tomu rozhodně rodinu nerozbíjela, jak tu padlo.

Strana
z2