icon

Otec miminka je pro potrat 😞

monica2
23. led 2015

Maminky, slečny, Prosím moc o radu. 5let beru Antikoncepci, nikdy nebyl žádný problém. Asi před 5 měsíci jsem potkala chlapa, se kterým mi bylo pohádkově. Nic jsme neřešili, chodili jsme na večeře, jen tak poseděli u vína, bylo nám krásně. Viděli jsme se jen když jsem měla volno v práci, nebo když mohl zrovna on. Podniká, tudíž nemá tolik času. Vyhovovalo to oboum 🙂 Před měsícem jsem začala brát ATB. Od te doby se mi nedostavila menstruace. Běžela jsem pro test kde byli dvě čárky, druhý den mi těhotenství potvrdila paní doktorka.Po rozmluvě s ,, otcem" mi řekl, že je pro potrat. Chápu ho, jsem z toho také vydesena, ale když jsem viděla tu maličkou fazolku v bříšku, tak si neumím představit, že to dám pryč. Nevím, zda zvládnu miminko sama jak po finanční stránce, tak po psychicke. Co by jste dělali vy Prosím? ☹
Moc Vám Děkuji 🙂 Hezký večer M.

Strana
z5
bunny123
25. led 2015

@monica2 To, že ATB snižují účinek antikoncepce snad dnes už ví každé malé dítě... K věci, dítě si určitě nechat.

dixxie
25. led 2015

@monica2 ahoj, já jsem nyní týden po samovolném potratu a čtu si různé diskuze na internetu a spousta žen, co jsou jak po samovolném potratu tak po interrupci, tak mají potom různé pocity ať viny, smutku, deprese, atd.
Nevím, co ti poradit, ale já osobně bych nešla na interrupci, právě proto, že nevím, jak bych se potom cítila a je to velké riziko, že budeš mít potom psychické problémy. Jsou i takové, co se s tím vyrovnají raz dva, ale já bych to asi neriskovala. http://www.popotratu.cz

ronyx
25. led 2015

@evulina77 Jsou případy,kdy žena otěhotní i přes antikoncepci, i když se chrání,protože ví,že dítko nechce,to samé se může stát s prasklým kondomem.Tam bys to jako pak zařadila kam???Do které té své škatulky? Sorry ale ten tvůj výraz úmyslné zabití je opravdu extrémně přitažený za vlasy.

opifka
25. led 2015

My byli s partnerem ve vztahu půl roku a zadařilo se nám. On byl bez práce, já pracovala za ušmudlaných 13 tis a z toho jsme žili. Miminko jsme si nechali a za pár měsíců se situace obrátila. Našli jsme dobře placenou práci pro přítele, hezký byt, věci pro mimčo jsme podědili nebo koupili z bazárku. Žijeme v garsoniéře ještě s dvěma kočkama. Sice na rozhazování moc nemáme, ale toho svýho malýho pupíka bych nevyměnila ani za zlatou cihlu 🙂

ttm
Autor odpověď smazal
espada
25. led 2015

@ttm Nechci tě nijak napadat, tak to tak prosím neber. Jen se tě chci zeptat. Když jsi odpůrcem potratu v každém případě i při postižení. Jsi rozhodnutá, že poneseš následky. A teď ta otázka. Ale co to dítě a následky pro něj? Jak bude trpět, že je těžce postižené. Že jeho postižení způsobí smrt v mladém věku apod. Vezměme případ, kdy je dítě postižené tělesně a mentalně v pořádku. A doktor to určí s jistotou. Co v takovém případě? To by sis na svědomí vzala? Já teda asi ne.

ttm
Autor odpověď smazal
evulina77
25. led 2015

@ronyx pokud s někým spím, můžu otěhotnět. Žádná škatulka a přitažený za vlasy to může být, ale je to pravda. 😀

espada
25. led 2015

@ttm Já se spíš ptala na to, jestli bys to udělala tomu dítěti, když víš, že bude trpět. Určité vady doktoři odhalí na 100%. Třeba když na utz zjistí nevyvinuté končetiny apod.

ttm
Autor odpověď smazal
ttm
Autor odpověď smazal
ronyx
25. led 2015

@evulina77 no to jsi teda dost odbočila,mluvila jsi o tom,že pokud nebyl někdo znásilněn,či jiný závažný důvod proč otěhotněl tak by na potrat neměl chodit,jelikož ví co dělal a může si za to sám.A pak je to podle tebe zabití.Tohle je přitažené za vlasy a teda extrémní hovadina 😉 Proto jsem mluvila o nechtěnému těhotenství přes tabletky či prasklý kondom a sorry,názor stylu rupl ti kondom?Či jsi těhotná i když jsi brala prášky?Tvoje vina a pokud půjdeš na potrat,zabila jsi.No to je obrovská stupidita 😉 víc se s tebou o tom bavit nebudu. 😀

evulina77
25. led 2015

@ronyx klidně se nebav. Je to prostě můj názor. Navíc těhotenství je jen jedna z možností, také se dá při sexu nakazit pohlavníma chorobama. O tom, že sexem se může počít dítě víme každý a alespoň u mě to je tak, že nespím jen tak s někým. Proč taky. Mám se ráda a spím s tím s kým chci spát. A když selže antikoncepce musím se k tomu postavit čelem, jsem dospělá a za své jednání musím přebrat zodpovědnost. A ještě by mě zajímala definice nechtěného těhotenství? Těhotenství buď je, nebo není a i když je nechtěné, na konci se (pokud se tomu dá šance) narodí dítě. To jen my si teď myslíme, že jsme na všechno vyzráli, když máme ty možnosti a že sex nemusí znamenat hned dítě. Jen si myslím, že potrat není antikoncepce a i když mám jinou antikoncepci, tak může selhat a můžu být těhotná. Proto nemám sex jen tak s někým, kdo si řekne. A ano jsem asi jak říkáš stupidní, ale mám čisté svědomí a můžu se sebou být...

sunshine125
25. led 2015
ronyx
25. led 2015

@evulina77 Ty tady mluvíš naprosté nesmysly.Nespím jen tak s někým??? Nespím hned s každým kdo si řekne??? To jsou dost silná a hloupá slova. Mluvíš jako by každá holka který otěhotněla to měla po první noci s chlapem kterého zrovna potkala.Já myslím,že po půl ročním vztahu nemůžeš říct,že je to brzo.Koukám,jak tě tak čtu,že ty jsi asi ten typ, až po svatbě co? 😉 No ta to už není co říct. Každopádně ať se ti to líbí nebo ne,každá žena má možnost volby a je to dobře.To co tu píšeš je jen a jen tvůj názor a i když si milionkrát budeš myslet,že zrovna ten tvůj je ten správný ani náhodou to tak není. 😉

sunshine125
25. led 2015

@eloana Jak neda? Dostane rodicak,muze si zazadat o prispevek na dite,prispevek na bydleni atd. A pokud ma slecna rodice ci nekoho kdo je schopen ji podrzet a sama se na to citi,tak dle me neni duvod pro potrat.

ttm
Autor odpověď smazal
ronyx
25. led 2015

@ttm Díky za přednášku,ale tohle všechno vím 😉 čekám už své druhé dítko. A ať se ti to líbí nebo ne,název úmyslné zabití teda extrémní je.Já na potratu nikdy nebyla a asi bych ani nešla,ale nikdy bych neodsuzovala ženy které se tak rozhodnou a už vůbec i kdyby se mi to nelíbilo bych jim nevykládala takové věci jako že úmyslně zabila. Už jsme to napsala jednou a napíšu to znova.Každá žena má právo se svobodně rozhodnout.Něco jiného jsou ženy které se nechrání,kašlou na to a pak se toho zbavujou,něco jiného jsou ženy,které otěhotní ač se třeba chránily.Dítko prostě nechcou, ,ať už z důvodu,že nejsou mateřšké typy a k dítkům vztah nemají,nebo případy žen,které sotva uživí sebe,natož dítko.Vykládat takovým ženám,že tyhle věci jsou víc než přitažené za vlasy.

ttm
Autor odpověď smazal
ronyx
25. led 2015

@ttm Já myslím,že tady nikdo nepsal ani nemluvil o tom,že by to byla rutinní záležitost a něco normálního,to si už domýšlíš ty.Nevíš a neznáš co si ty ženy myslí a co v sobě cíti. Svět hold není černobílý jak si myslíš a věř mi,že se najdou i takové případy kdy je prostě potrat pro ženu nejlepší řešení i kdyby mělo třeba jen o její psychiku.Každá žena má právo se rozhodnout,mluvíš,že nikoho neodsuzuješ ale tím co píšeš dokazuješ jen pravý opak 😉 Díky za tvůj názor,ráda jsem pokonverzovala,ale tohle nikam nevede,každá na to máme jiný názor a ani jedna tu druhou nepřesvědčí k opaku 😉 Takže zbytečná debata.

ttm
Autor odpověď smazal
eloana
26. led 2015

@sunshine125 jasne da ji 500na dite prispevek...otec plati alimenty asi trosku vetsi.....pokud bych ho jako otce uvedla-urcite bych po nem alimenty chtela....ty ne?)

eloana
26. led 2015

@ronyx jj take bych na potrat nesla,ale je to kazdeho vec.....a nikoho za to neodsoudila......

texetka
26. led 2015

@ttm Co případ kdy lékaři určili těžkou vadu plodu neslučitelnou ze životem ve 20 tt. Plod by přežil do porodu, asi i pár dní po něm... Chceš mi říci, že by sis i takové dítě nechala a nechala ho zemřít pár dní po porodu ? Že by jsi věřila, že třeba by se mohlo několik lékařů splést ?

jamia
26. led 2015

Vy se tu ještě pořád točíte na vývojových vadách? 😕 Mě by spíš zajímalo, jak se má zakladatelka.

sunshine125
26. led 2015

@eloana no to stopro 🙂 ja reaguju na hlasku,ze ji stat nic neda... Jiste,ze da... A pokud otec bude vycurqnej,tak ten stat ji da mozna i vic. Staci aby delal nacerno,prokazal ze je dlouhodobe neschopen vydelavat a platit atd atd. Stat ji musi pomoct. Ja uz se soudim rok a pul a jeste jsem nevidela ani kc.

sunshine125
26. led 2015

@monica2 Moni,musis vedet sama jake mas zazemi v rodicich,jestli ti nekdo pomuze s hlidanim atd atd. Ja otehotnela v 19ti a zazemi jsem nemela. Zvladla jsem to,ale nakonec stejne s pomoci. Kazdopadne musis vedet sama,ale pokud to aspon trochu jde,tak bych si mimi nechala. Podruhe se postestit nemusi...

eloana
26. led 2015

@sunshine125 jasne,ale pokud ji teda ani nic davat nebude,tak ja osobne bych ho proste jako otce neuvedla.....tot muj nazor.....ale at si to dotycna udela jak chce- je to jeji zivot muj ne🙂

ttm
Autor odpověď smazal
texetka
26. led 2015

@ttm Tak to máš můj obdiv - rodit a vědět že za pár dní budeš mimčo pohřbívat . Osobně bych to nedala a nikdy bych neřekla, že se ta žena rozhodla špatně.

Strana
z5