Otec nemá zájem o dvouletého syna, jen platí peníze

ponoskova
8. pro 2018

Chtěla bych se jen zeptat. Mám syna 2r4m, jeho otec platí alimenty řádně o tom žádná. Styk upravený nemáme, tenkrát sem u soudu nechtěla stanovené hodiny, takže jsme to nechali na domluvě. Když zavolá může ho kdykoliv vidět, nebo si ho vzít. Ovšem otec nemá zájem, mě to jako nevadí, Vojtíšek tátu má, miluje ho a aspoň se mi tak nikdo neplete do rodiny, ale jak to jednou bude? Naposledy ho měl jakože někde s sebou 20.5 od té doby ani na jeho narozeniny nepřišel, nenapíše, vidět ho prostě nepotřebuje. Viděl ho před měsícem půl hodinky, když mi nesl alimenty a teď přinesl Mikuláše, jinak se teda nijak neangažuje, no a co jednou? Až mi jako za půl roku řekne že si ho chce vzít támhle a támhle tak já musím? Nepřijde mi to dobré a nevím jak se to pak řeší. Nebudu mu přece nutit styk 🙂

nanyh
8. pro 2018

@ponoskova Ahoj. Bohužel na to nárok bude mít kdykoliv. Řádně ti platí a ty s tím nic nezmůže. Jestli jsem to dobře pochopila, tak máš jiného přítele, který se mu věnuje. Zkusila bych ať se biologický vzdá otcovství a pokuď současný partner bude chtít, tak aby si ho vzal na sebe. 😊

ponoskova
autor
8. pro 2018

@nanyh O tom sem také přemýšlela, museli bychom být asi sezdaní ale minimálně půl roku, jde mi jen o to, že mi nepřijde správné aby třeba půl roku ho neviděl a pak přišel s tim že si ho bere pryč, to je přece na hlavu ne?

kridav
8. pro 2018

Ano, bohužel to je postavené na hlavu, on nemá povinnost si ho brát, ale tvoji povinnosti je, mu ho dát kdykoliv on si vzpomene.

ponoskova
autor
8. pro 2018

@kridav :D Tak to máme super zákony, takže kdyby přišel za rok, že si ho vezme, můj syn mi řekl že s ním nikam nepůjde, protože s cizými se nikam nechodí, tak já se zkrátka asi po... :D No tak to je super 😬

tulikiss
8. pro 2018

@ponoskova ne nemusis mu ho dat, nemate stanoveny styk, mate to na domluve. asi bych to udelal podle situace. jde hlavne o maleho a pokud nechodi pravidlne, tak bych mu ho rozhodne nedala treba na vikend, ale zase navstevy nez by si maly zvykl.

ponoskova
autor
8. pro 2018

@tulikiss No já bych se asi i tak zachovala. Jako matka stejně budu dělat všechno pro to abych chránila malého city, no uvidíme co čas přinese.

kridav
9. pro 2018

@tulikiss když jsem se rozváděla, tak jsem se na tohle ptala pani z ospodu. My to máme taky na domluvě, a jak byly děti mladší tak jsem nechtěla aby k němu jezdily,,ale musely když je chtěl.
Právě o tom to je, že se můžou dohodnout. Když si pro syna přijde 1 za měsíc nebo i po delší době,,tak se s ním může domluvit, že když ho syn takovou dobu neviděl, že u tý návštěvy bude i ona. Že si ho nikam pryč brát nebude.

nanyh
9. pro 2018

@ponoskova Jsou to kreteni 🤭

barulina
27. dub 2019

Ppkud nemas v rozsudku upravu styku davatu jej nemusis.

barulina
27. dub 2019

@kridav neplette ji hlavu. Pokud neni v rozsudku uprava stylu davatu ho nemusi