Partner je na mňa podráždený a nervózny, zlý
ahojte,pred pár mesiacmi,bola moja diskusia adminom uzatvorena,tak som sa rozhodla založiť dalsiu. dala som na Vaše rady,ktoré ste mi radili,ale bohuzial," nazivanie " vydrzalo len dva tri týždne,opat sa to vratilo do starych znamych kolaji, zase vecne upozornovanie za to,co robim "zle",zase mentorovanie,a pod. zase pekne vidno,ako mu idem na nervy..bol par týždnov normalny,ze sa snazil svoju zurivost potlacat,aspon v suvislostiso mnou, ale nevydrzalo mu to ani mesiac. dohodli sme sa na jasnych pravidlach, že on ma nebude upozornovať, za všetko,čo robím, a ked tak milou formou,nie nas*aty a tak,že ja na oplatku,nebudem kricať po nom,ani tolko riešiť,na tomto sme sa dohodli asi mesiac dozadu,vravim nevydržal to ani mesiac,zase začal rypat do mna,ked som bola unho.zase je podrazdeny a zase sa nechová zrovna najlepšie.ja v priebehu toho mesiaca,som dostala novy pausal,kde mam neobmedzene free sms do kazdej siete aj volania,tak prve viete ako,co mi napada,je napisat mu sms aj tri cez den,proste ma to láka,jeho to otravuje,na niektoré mi ani neodpíse,a dokonca ked sme sa minule pochytili a pisala som mu v noci sms,ani na nu neragoval,uplne ignoroval ma,tak " ako sa patri "...a povedal mi,ze som sibnutá,že co furt vypisujem,že prenho to neni problém,co sa deje.no pre mna ano.stále je nervozny,vkuse podrazdeny,raz jeden týžden mi rozpráva mile veci,aka som krásna,uplne vyzera ze je zo mna namakko,a potom príde týžden,kedy ma ani vobec netuzi vidieť,ani nič,nechce sa mu ani len odpísať na moje sms,alebo zavolať mi..stále to iste dokola,az som sa nastvala,a somprijala pozvanie na kavu od chalana,co ma cele roky chce,je do mna poblazenny,ale mne onho vobec nejde,no usekla som to,nema to zmysel,ja som zalubena do svojho, lenže tym,ako sa hnusne chová,tak si ma od seba odhána..začal rozprvať,že nech schudnem a neviem čo,zase,že som detinska a tak,a zase tie jeho cistotnosti a poriadky a neviem čo..zase to jeho klasicke upozornovanie a ked sa nanho za to hnevám,povie mi,že som smiešna,že čo je na tom,a zase hrešil,povedal do krista a boh(a)..ked som m uto vytykala,ze ci mi uz nic nemoze pvedat,no moze,ale akym sposobom...on nerozumie,ze mne ide o sposob,akym to hovorí, takym razantnym..ja nechapem,kde sa ta prisnost a razantnost v nom berie..stále nerozumiem..ale všimla som si,že len ku mne je taky k nikomu inemu..a hlavna vec,ze mne rozpráva,nech sa ja kontrolujem vo svojich prejavoch..ale on sa nevie..aj ked ho o to prosím,a ani ked nanho naziapem,aby to spravil,tak ja nechapem,kd furt je chyba.
@nelam Psala jsem jí to, u mně to byl problém sebedůvěry. A i u ní mi to tak přijde, spíš než rozmazlenost. Chodila jsem dlouho k psycholožce a chodím k ní dosud. I když už nyní řeším spíš jiný problém - neplodnost. A pak mi trochu pomohla taková béčková knížka, sama jsem se jí nejprve smála, ale...jmenuje se Přoč si muži berou potvory nebo tak nějak 😀. Myslím, že jsem nebyla až tak tvrdošíjná, ale některé své rysy v zakladatelce poznávám. Chtěla bych vidět, kolik přispěvatelek zde má svůj vztah bez mráčků- u některých o tom - dle vulgárních a hašteřivých projevů - pochybuji. Nemyslím, že je potřeba ve snaze nápravy zacházet až tak daleko. To už není o snaze pomoci, ale o vylívání si svých problémů a vzteku. Nejsem k nikomu z vás zde v opozici, jen ty urážky mi hrozně vadí - Gripeni, magoři apod...Je to fakt trapas - stejný jakoby holky chtěly léčit angínu tím, že někomu budou tvrdit, že je magor, když jí má.
@japona Ona uz tam byla. Jenze asi ji rekl, ze neco dela spatne a tak se na to vyprdla. Pry ji nepomohl. No jasne, jak by taky mohl. Rekl ji pravdu a ta se ji nelibila.
@racerunner myslim,ze je fajn,ze to tu zaznelo,laik uz prispevatelce tezko vic poradi. Je potreba dobreho psychologa a hlavne jit k nemu se SVYM problemem,nikoliv s tim,ze okoli je takove a makove. Je to ale beh na dlouhou trat a mam pocit,ze zakladatelka k tomu jeste nenazrala. Take mi vadi vyrazivo a podton ve zdejsich diskuzich (i kdyz je to slabej odvarek proti emiminu 😀 ), ale nekdo s gracii tise mlci a mysli si vlastne totez,co se jiny odvazi napsat. Nekdy holt takove to "holka nebud blba" pomuze vic. Tez se mi honi hlavou slova stihacka,blazen a slape si po stesti 😉
ok ,môžete sa tu urážať navzájom a urážať aj mňa,beriem..svet je dnes asi o urážkach..
@mika251 ďakujem ti,si jedna z mála osôb,čo sa snaží reálne pomôcť,a nie osočovať a urážať...
@racerunner nie,darmo sa to snažíš tu vysvetliť na fore, tu je iba o urážkach..a vidíš, musíš byť moja sestra ,podľa niektorých tu prítomných dám,ked hovoríš,aby ma neurážali, urážky sú dnes IN .proste na každom fore..--darmo im budeš hovoriť,aby neurážali a pod.to nemá zmysel,každý bude urážať, ako chce,asi preto,že majú doma vysnívaných mužov a nikdy si podobným ničím neprešli...už len pogratulovať takým osobám, čo majú všetko šťastie sveta a nedusia sa v problémoch, ako my niektorí len potom nerozumiem akosi,prečo nadáva každý každému, ale OK...ale nech sú šťastní...prajem im to. nechajme to tu tak,nestojí to za to, nepotrebujem čítťa na svoju adresu také nadávky,ktoré ani neviem,čo vlastne znamenajú vid tá gripena či čo..a je mi to jedno..nech si každý vraví,čo chce, -..pre mňa tí ludia,ktorí sa bavia na úkor iných , na ich problémoch a vytvárajú zlú dusnú atmosféru všade a urážajú iných, nie sú ani ľudia..a nikdy nebudú..
@racerunner zkus ji napsat SZ, třeba se ve tvém příběhu najde a zamyslí se... Ale taky je možné, že tě pošle do prčic jako všechny ostatní a nadále bude přesvědčená o své vlastní pravdě a správném jednání
@kvakuska nemožem spolu byvat, zatial,a najbližši rok ešte istotne nie, lebo sme od seba 400 km,kvoli mojej škole a jeho práci,praca sa nedá presunuť a jeho skola takisto nie...hold,preto je to aj tak,ako je..
@monikagurthova odpluvaj si koľko chce,ja sa nebudem zahadzovať s takými ľudmi,ako si ty..to tiež niečo svedčí o tom, čo si zač,ked toto dokážeš napísať anonymne niekomu vo fore,kto má problémy...a vobec ničomu nerozumieš..
@japona tak si precitajte všetky komentáre,a zistíte,že tu sa zase len uráža ..ale asi to holky robia naschvál,aby sa zamkla diskusia :D teda pevne dúfam :D lebo toto je nonsens pre mna,a možno vzťahovačná som,ale nikomu aspon nenadávam do ani neviem čoho,ako ma nazvali... asi ste to prehliadli a dakujem vám za dobre mienené rady...
@nelam Máš přesně pravdu, nenazrála. Ale pokud není dokonale sebedestruktivní, tak jí to tam stejně vrátí, protože to sama nedokáže a až ten chlap odejde, tak se zhroutí. Mě jí je fakt spíš moc líto, je to trápení, když někoho neumíš opustit a vynucuješ si lásku. A je to začarovanej kruh. Ten její muž jí možná fakt má rád, když tak dlouho zůstává a nebo neumí odejít . Jenže jí hrozí to, že on potká někoho jiného a nic ho pak neudrží. Nejvíc jí chybí ta sebereflexe, přiznat si, že to sama nezvládne a že chyba je minimálně u obou. Taky jsem si dlouho myslela, že mám smůlu na chlapy. Až když se problém opakoval stejně u 3. vztahu, bylo mi jasný, že to něčím dělám já. Navíc holkám drží ta zamilovanost dýl a někdy on už si tolik povídat nepotřebuje i když dřív to dělal a už se netetelí blahem apod. A neznamená to, že nemiluje, jen prostě nelítá v hormonech. A nemyslím, že to je problém můj a její, tenhle problém řeší spousta holek, jen to nepřizná...
Jak casto se vidíte, když jste od sebe 400 km?
@lautiruska gripen = stíhačka, to pro upřesnění.
A už si nech ty výlevy, zase se jen lituješ. Nic víc si nepředvedla. Laskavě se nevyjadřuj k ostatním, my tady po radu nepřišly. O mém životě víš prd - třeba o tom, jak mi chlap, kterého jsem znala 8 let řekl, když jsem otěhotněla, ať jdu na potrat, že se mu teď do života nehodíme... 😠 To byl opravdový PROBLÉM. Ne to, co tady předvádíš ty jak ufňukané děcko! Předpokládám, že většina z nás, které jsme si dovolily napsat něco k tvému příspěvku máme mnohem víc a vážnějších životních zkušeností, proto jsme také naznaly, že bychom ti mohly otevřít oči. Tak se buď vzpamatuj a začni jednat jako dospělá, nebo se vrať mamce pod sukni!
Že mám teď spokojený život a vysněného partnera je jen zásluha toho, že jsem svůj život a rozhodování nepodřídila někomu, kdo o to absolutně nestál, ale hleděla si zařídit lepší budoucnost pro sebe a svou dceru. Ale začít jsem musela tím, že jsem jedny dveře s rozdrásaným srdcem definitivně a pořádně zabouchla. Až pak otevřela ty další. Tolik sdělení ode mne.
@zuzineckah a kto ta o tvoje zdeleni prosil ? taketo dristy nepotrebujem pocuvat, mna uz fakt nebavia citat tie urazky,..chodte si ich písat inde...a najma vase vylevy...bud stastna a do mna sa nestaraj a nenavazaj. ja ti to stastie skutocne prajem...nie som ako ty
ja už sa tu na urážky a osočovanie nebudem ozývať ani komentovať,to nemá vobec vyznam..škoda..
@lautiruska tak nám skús prosím objasniť, čo vlastne chceš počuť?
Rady si tu dostala a nie málo, myslím, že absolútne najpodstatnejšie teraz bude - presne ako píše racerunner - vyhľadať psychológa. Pretože i keď chovanie tvojho partnera nie je košér, tak bez toho, aby si sa dokázala sama so sebou zrovnať, nebudeš spokojná v žiadnom vzťahu.
Potrebuješ sa v prvom rade naučiť žiť sama so sebou.
@lautiruska promiň, ale jestli si můj poslední příspěvek pochopila takhle, tak - nezlob se - ale jsi hodně omezená, nebo nevím jak to slušně říct... 😠 Až jednou dospěješ a přečteš si tuhle svoji diskuzi, třeba pochopíš proč ten tvůj s tebou jedná tak, jak jedná. Končím.
@zuzineckah akože čo teraz ja sa mam baviť na tom,ako tebe tvoj slavny partner povedal,ze mas ist na potrat ? a mam ti povedat,ze tak ti treba ze to urobil ,trošku sebareflexie nezaskodi...ked ty sa tak naramne na mne bavis a este drukuješ mojmu frajerovi,ako sa ku mne chová ?tvoje správanie je obmedzene, a az nenavistne,len aby sa ti to raz nevyplatilo....vies bozie mlyny melu pomaly,ale isto...
@lautiruska holka, Ty máš ráda jenom sama sebe, ale to by tak hrozné ani nebylo, kdyby jsi nebyla schopna vyslechnout a přijmout názor někoho jiného, kdo Ti ho tady vyjádří, případně poradí, co máš dělat a jak se zachovat. V minulé diskuzi ses ještě vyjadřovala kultivovaně, ale nyní už do každého kopeš, zkus se někdy v klidu nad sebou zamyslet. Nejlepší by bylo, kdyby si svému milému celou diskuzi dala přečíst....
@lautiruska vůbec nic jsi nepochopila, ten příklad s potratem ti měl naznacit, ze se ženám dějí horší věci, než popisuješ ty, řešíš neřešitelné a stejně to nevyřešíš. Jsi neúnosne vztahovačná, po druhé jsi přišla o radu a žádná není taková, jaká by se ti líbila. Proč si nekoupíš s kámoškou víno u u pití to nerozeberete, určitě je někdo, kdo Vás zná oba, co vyřešíš na diskuzi, určitě nic. Potřebuješ zaměstnat hlavu něčím jiným, chod cvičit, kup si psa, najdi si brigádu, jed s kámoškama na welnes víkend....zde mas několik rad. Ty se moc nudíš, tak řešíš blbiny. Můj první manžel zemřel mladý na rakovinu, to jsou tragédie a je tady spousta žen s hrozným životními osudy, spousta maminek tady přišla o dítě, tak neřeš pí.....ny a buď dospělá. 🙂
Já myslím, že už tady bylo řečeno snad vše a je na @lautiruska, co si z toho (ne)vezme. Další debata je dle mého zbytečné házení hrachu na zeď, zase se to tu zvrhne, zamkne a zakladatelka bude muset za nějaký čas zase zakládat 😎
@mimco jasné,ja stáile riešim pičov..y samozrejme,všetci su mudri,len ja som lietadlo..
ja mám vážne problémy,nezomrel mi zatiaľ nikto,ale tiež nemám na ružiach ustlané s ním,kedže on neni tiež košer,ale to z vás nik nechápe.keby som asi že mala poodový život s ním a krásny,tak by som neriešila,tieto pič..ako si to nazvala..a neriešila by somnič vobec,a bola by som stastna a ver mi,ani ten cas nemam ,ktorý tak nutne pre seba potrebujem,ani to nemám,...lebo brigádu mam,aj skolu tazku,aj všetko,aj doma vela veci v domacnosti,a furt predsa sa zamyslam nad problémami ,ktoré mam vo vztahu..a nie,nemam taku kamošku,ktora pozna nas oboch,..moje kamošky ho nepoznajú...a tie ktoré on pozna a ony jeho,tak tie su už preč,alebo sa s nimi už nestýkam..poznaju ho len z mojho rozprávania,takže akože vobec ale vobec to nemam s kym prebrať a nemam ani segru s ktorou by som to mohla prebrať a matku už vobec nie,takže som uplne sama...a hej,riešim pi**viny..mas pravdu
@hanule61 ja sa stále vyjadrujem kuultivovane,ale došla som na to,že tu to asi neni za potrebné sa tak vyjadrovať ,pretože ani nik iný sa tu kultivovane nevyjadruje.a radím si skôr prečítať iné komenty na moju osobu, nie som vzťahovačná,ale ked mne niekto vyslovene nadáva a uráža maa,alebo si srandu zo mna robí ?a znevažuje ma a moje problémy ?prečítaj si skôr iné komenty,ktoré do mna kopú...ja sa žialbohu iba branim
@lautiruska ano řešíš malichernosti, bud na druhou stranu řada, a nikdo ti tady ani nic zlého nepřeje. Jen je těžké s tebou komunikovat, je to velmi náročné, musela jsi mít zvláštní výchovu, nic ve zlém. Pokud chceš, aby se něco změnilo, musíš začít u sebe, chlapa nepredalas. Přišla jsi sem pro pomoc, pro radu, tak se furt neurážej, nikdo ti nic nedelá. Mas tady spousty rad nápadů, ale nic ti nesedí. Řekni mi, prosím, naprosto vážně, co by sis v životě přála, co bys chtěla.
ja mam perfektne vlastnosti,som dobry clovek,inteligentny,skromny,vtipny,mily,som verna,a pod..
omlouvam se ale musela jsem to sem nakopirovat, kdo by to nahodou nepoznal tak to je prosim jak se lautiruska sama charakterizuje. 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@lautiruska a co jsi si vzala z tech vsech rad tady? jak budes pokracovat, jak to vyresis, co se ti nejvic libilo, co by mohlo pomoct?
@lautiruska Nic ve zlem, ale jakou mate představu, že by se měl vas pritel chovat? Jste schopna to třeba sepsat? Něco jako:
Každý den by sám mel zavolat, pochválit vás, vyslechnout, co jste celý den dělala a zapsat pokyny, co má udělat/nedělat, abyste byla spokojena? Překousnout vse, co mu na vás vadí, abyste nebyla smutna či naštvaný? Jo a nezapomenout aspoň jednou týdne koupit kytku či složit báseň, pač chcete romantiku?
Fakt je tohle to, po cem toužíte?
Zeptám se z jiného konce: jaký důvod jsi měla, že jsi kvůli němu opustila kamarády, rodinu. Žes prakticky zůstala sama, jak píšeš? To chtěl po tobě on? Nebo to bylo z tvé vlastní vůle? Pokud to vzešlo z něho, myslíš si, že na to měl a má právo? Proč sis to nechala líbit a v tomhle ses mu podřídila? Co tvá sebeúcta? A co, od tebe čtu, podřizuješ se mu i v jiných věcech. Nebudu rozebírat to, jak se chováš ty k němu. Stěžuješ si na to, jaký je on. Proč si to necháváš líbit? Nehledě na to, že i on má možnost volby ve svých reakcích na tebe, pokud se mu něco nelíbí, chovat se agresivně a sprostě k ženě, k tobě nemusí a hlavně by neměl a neomlouvá ho to, jen proto, že ty třeba na něj vyjedeš. Ale jsme opět u toho, že si necháváš opětovně jeho chování líbit. A věř, že řešení není rozebírání těch vašich problémů přes sms, ani osobně s ním, které očividně nikam nevede a ubírá energii jak tobě, tak jemu. Má rada, myšlena upřímně. Najdi si opravdu dobrého psychologa a zapracuj na sebevědomí a sebeúctě k sobě samé. To, že jsi neměla dobrou zkušenost s jedním psychologem, neznamená, že ti jiný nepomůže, ale začít musíš u sebe a hlavně chtít, jinak se z toho nevymotáš.
@tulikiss nechceš už toho nechat? vše bylo, myslím, řečeno. tohle už není k tématu a ničemu to nepomůže, ta holka vám nic tak moc zlého neprovedla, pouze neakceptuje vaše rady ... ale to není důvod jí nadávat a obouvat se do ní. už je to dost ubohý, tenhle slet čarodejnic , co jste tady rozjely
@racerunner Souhlas. :/
@racerunner a cim ji jako poslednim prispevkem nadavam? neverim ze jde o skutecny pribeh a skutecneho cloveka, protoze slecna se v minule diskuzi strasne ukazovala jak je inteligentni jak studuje doktorat a nechova se podle toho. protoze jak se rika jenom blbec muze delat stejne veci a ocekavat jiny vysledek. a zalozit po mesici a pul stejnou diskuzi a ocekavat ze tentokrat to dopadne jinak tomu snad nemuze nikdo verit.

@racerunner mozna by stalo za to,napsat zde zakladatelce,co konkretne pomohlo Vam. Pisete,ze jste necim podobnym prosla a dnes mate pohodovy vztah. Neumim si predstavit,jak se z toho clovek muze vymanit jinak nez dokonalou sebekazni (coz zde logicky vsichni radi) ci pomoci psychologa. Existuje jina cesta? Domnivam se,ze ne,ale priznam se,ze zadny takovyhle vyhroceny "pripad" ve svych pratelich nemam. A souhlasim,ze tu nechut zvladla prispevatelka ke sve osobe vybudovat fofrem a to i v uplne neznamych lidech,tedy dokazu pochopit,ze pritel to po letech vubec nedava. Neumim dat ale radu,ktera by tu uz nepadla.