Partner mě ignoruje. Poradíte, prosím?

dendy12917
15. únor 2023

Zdravím všechny, potřebovala bych poradit.
Už cca 2 roky mám partnera. Nebydleli jsme spolu. Vždy jezdil na víkendy. Ale už 2-3 měsíce je u nás stále. Já zato byla nejdřív ráda. Jenže on mě začal ignorovat a vyhýbat se mi v malém bytě 😓😅.
Buď je v práci nebo když přijde, tak jen spí a když nespí, tak se furt zavírá do koupelny 🙄. Štve mě to čím dál víc. Snažila jsem se s ním o tom mluvit, ale marně a tak se to ve mě vaří čím dál víc. A k tomu jsem si uvědomila, že by bylo asi rozumné si mu říct, aby se taky trochu angažoval finančně skrz domácnost. Jako nájem a služby. Sice párkrát týdně nakoupí něco k jídlu, ale poslední dobou jsou to jen rohlíky, parky a občas salám, lupínky a mléko. Dřív když za námi jezdil jen na víkendy, tak musím říct, že přispíval daleko víc, pomáhal nám a hlavně se mě a synovi věnoval.
Jinak jsem samozivitelka, žiji se synem. Ale jelikož tu s námi je teď furt, tak je asi rozumné, abych si s ním o tom promluvila? Jelikož 3 lidí to už asi bude znát i na zálohách?
No, je toho víc, ale tohle je teď věc, která mě dusí a vůbec nevím co dělat a jak na to. poradíte mi? Díky 🙂

fyii
16. únor 2023

@dendy12917 tak tohle si ujasnete co nejdrive a zavirani v koupelne taky.. urcite bych to netahla financne sama, proc jako.. nejsi hotel

luna03
16. únor 2023

@dendy12917 já bych ho kopla do zadku, už jenom že se zavírá v koupelně 😁 proč jako

superkousky
16. únor 2023

@dendy12917 Co asi? Mluvit. Teda pokud se nebojíš, že zůstaneš zase sama. Což se stát nemusí, ale může. Jak moc malý byt je? Pokud jedna místnost, tak se moc nedivím, že to nedává, ale to si měl rozmyslet, než se k tobě nasáčkoval. Přispívat měl od první chvíle. To jste si měli ujasnit už před stěhováním. Normálně mu řekni, že bude přispívat na nájem a zálohy + samozřejmě i na jídlo. Buď to pobere a nebo ať jde.

zelenaesmolda
16. únor 2023

@dendy12917
Podle me ma nekoho jineho a tebe pouziva jako hotel.

jjasmina
16. únor 2023

@dendy12917 tohle se hlavně řeší než se dotyčný stěhuje 😉

j.a.n.i
16. únor 2023

@dendy12917 No, spis nez o zalohach, bych si promluvila o jeho odstehovani...

mirin89
16. únor 2023

A on se k tobe nastehoval se vsim vsudy nebo kde ma svoje veci? Kde (s kym) bydlel predtim? Urcite je rozumne se pobavit i o budoucnosti - proc bydlite u tebe a ne u nej? Proc drzet 2 bydleni? O financich si urcite promluvte, at to netahnes vse sama. Jaky byl duvod stehovani? Nedostal se do financnich problemu a nevyuziva tebe jako levny servis? Pomaha v domacnosti nebo se synem? Jako chapu, ze pro nej je asi velka zmena byt porad s nekym vcetne maleho ditete, se kterym to je kolikrat narocne, ale aby byl jen nekde zalezly a delal, ze neexistuje, tak to teda ne. Domluvila bych se na nejakych pravidlech, at si treba 2x v tydnu vypadne zacvičit, obcas si zaleze a ma chvili pro sebe, ale vseho s mirou. Mam pocit, ze spolecne bydleni tak nejak vyplynulo a vubec neprisla rec na to, jaka to ma uskali a jak si to vzájemně predstavujete. Drzim palce, at promluva zafunguje a chlap se vzpamatuje a zacne fungovat, jak ma.

alice180
16. únor 2023

@dendy12917 jako ty na něj mluvíš a on neodpovídá nebo dělá, že tě nevidí nebo jak je to v praxi ?

nicollbc
17. únor 2023

@zelenaesmolda přesně to mě taky napadlo. I to jak se jí doma vyhýbá. Zní to, jako by ho manželka vykopla a tak je u ní, než vyřeší, co dál.

exbordelar
17. únor 2023

Tak mu to rekni - tak jak to ted pises sem. Nejsi charita, ale dospela zena, ktera prece nebude zivit dospeleho muze a delat mu servis 🙂 kor, kdyz se takhle chova.

dendy12917
autor
24. únor 2023

Ahoj ženy, moc děkuji za názory 🙂
Ano, ignoroval mě i když jsem na něj mluvila. Vyhýbal se mi co mohl. Buď celé dny jen chrapal a nebo se schovával. Řešit nic nechtěl. Sice každý den koupil něco málo k jídlu. Pak pomáhal i s úklidem nebo opravil co mohl, ale já jakobych nebyla. Když jsem mu řekla, že chci začít přispívat, že voda, elektřina i teplo se vypotřebování víc když jsme tu tři. Zvlášť když pořád topil a všude furt svítil. Tak se zacal vykrucovat. Že mi párkrát v minulosti elektřinu zaplatil což bylo dvakrát za minulý rok za což jsem říkala, že jsem vděčná, ale že tu i tak byl každý víkend. A teď tu byl skoro dva měsíce v kuse, takže teď už to je taky něco jiného.
Do toho začal lhát v maličkostech a bylo toho víc.
Jinak normálně bydlí u rodičů nás dá se říct jen navštěvoval, ale pak už to přestala být jen "návštěva".
Takový ale začal být cca v posledním půl roce do té doby byl skvělý věnoval se nám hlavně když přijel. Atd. Byl skvělej.
A i pomáhal a to jsem mu nemusela nějak zvlášť říkat to je fakt.
A ke všemu poslední dva měsíce už jsem jak jeptiška v klášteře. Což je taky k naštvání..😁
Takže jsme se před pár dny pohádali a řekla jsem mu ať jde.