Exekutor! Jak to je?

1. bře 2021

Potřebuju poradit... Trvalí pobyt mám hlášený u příbuzných ale nebydlím tam. S dětmi bydlím úplně jinde. Nemám tam ani jméno na zvonku všechna pošta mi chodí na adresu kde bydlím..
Má otázka zní.. Může tedy exekutor do bytu kde mám hlášený ten trvalý pobyt, když tam vůbec nebydlím a ani nebydlela a nic mi tam nepatří ??
A ještě se zeptám.. Může mi exekutor brát peníze z mateřské, když jsem samoživitelka ?

marketka_m
1. bře 2021

noooo tak pokuf je na tebe exekuce..tak potes kostr..nezavidim znamym...budou pekne v prd...

prezdivka
1. bře 2021

Ano, může. A dost možná přijde. Bude na příbuzných, aby doložili, že ty věci, které bude chtít zabavit, ti nepatří. Doporučuju se urychleně spojit s exekutorem.

amazonkajanik
1. bře 2021

Příbuzní budou muset přes sousedy apod dokazovat, že se tam nezdržujete. Ale exekutor většinou jde přes kontaktní adresy, klidně se informuje na poště, kde se zeptá, zda si dotyčný přebírá poštu a jak. A ano, z mateřské mohou strhávat a pokud chodí na účet, zablokuje ho celý a banka pak může vyplatit 2 násobek životního minima. Ale z pravidla, pokud probíhá srážka z příjmu, mobiliarni exekuce se neprovádí, pokud se nejedná o nějakou závratnou částku, která je dlužná nějakou dobu.

pginka
9. bře 2021

Na mateřskou bytí sáhnout neměli, a ano do bytu či domu k tvým známým můžou ,vezmou jim věci ale když prokážou ustrisky o koupě věci tam jim to daji zpátky . Musejí to prokázat ze je to jejich

pginka
9. bře 2021

@amazonkajanik tak to jsem nevěděla ,ze můžou n mateřskou ,

gramar
9. bře 2021

Exekutor může kamkoliv, kde se domnívá že máš věci. Může zabavit co uzná za vhodné (Jsou věci které sebrat nemůže a to jsou věci základní potřeby). Pokud věci mají jiného vlastníka, tak ten musí potom celkem složitě dokazovat že je vlastníkem.

A mohou ti šáhnout na všechny peníze které budou přesahovat nezabavitelné minimum...

amazonkajanik
9. bře 2021

@pginka neměli by, ale známe, jak jsou vychcany a hlavně nechají obstavit účet a vůbec je nezajímá, co na něj chodí za příjmy 😟

amazonkajanik
9. bře 2021
simkrk
9. bře 2021

Me bylo receno ze pokud tam neni vlastnicke pravo a neco ti tam nepatri tak nemuzou vzit nic 🙂 ale co prvni udelaj tak blokujou ucet..

pginka
9. bře 2021

@amazonkajanik to sou hovada