Partner přemýšlí, jestli se mnou žít. Má smysl čekat?

macessska
20. kvě 2016

Ahoj holky, mám partnera 40let, jsme spolu 8 mesicu . Rada bych zacla zit v paru ale ten muj nad tim premysli uz skoro mesic. Moc duvodu pro ,,ne,, nema. Docela zacinam nejistet nad cim tak premysli. Ma to smysl cekat nebo kdyz rekne ne pokracovat? diky 😎

andreaandrejka
20. kvě 2016

To je těžké. To musíš vědět ty sama. Řekl ti ty důvody, proč s tebou žít a nežít?

macessska
autor
20. kvě 2016

@andreaandrejka zatim nerekl prave nic. Jen to ze kdyby nechtel rekne hned. Ale prijde mi divny ze to tak trva. A pocitam prave s tim ne.

andreaandrejka
20. kvě 2016

@macessska Tak já bych to řešila asi tak,že bych si s ním sedla a všechno s ním rozumně probrala. Třeba by ti k tomu řekl víc.
Nevím, píšeš, že je mu 40let. Třeba má nějakou špatnou živ.zkušenost, může mít strach že to nevyjde, na druhou stranu, třeba mu to vyhovuje tak, jak to máte ted. Třeba vážně jen potřebuje více času na rozmyšlenou.

maii
20. kvě 2016

... Další z diskuzi, které tu na mk prostě nikdo nevyřeší. Neznáme vas ani nevíme nic i vašem vztahu. Nevíme nic o tom, co je pro tebe ci pro partnera důležité. Nevime, jak zijeze... Tohle se řeší akorát kvalitni komunikaci mezi partnery, vysvětlováním pocitu, nasloucháním, pokusem se vzít do druhého, apod.

slimacikmia
20. kvě 2016

@andreaandrejka 40rocny chlap potrebuje viac casu? Ten uz predsa vo svojom veku musi mat priority jasne...tak nech sa proste vyjadri. Predsa musi vediet, ci chce rodinu a ci ju chce s nou, uz to nie je maly chlapec, so stastim ma za sebou polovicu zivota, podla statistik je uz za... Neviem, kolko rokov ma pisatelka, ale ona ma evidentne jasno. A ked sa nevie vyjadrit, tak nech s nim neplytva zivot ani pisatelka, na svete je kopa chlapov, ktori su rozumni vramci svojej muzskosti a ako prioritu maju nastavenu rodinu.

andreaandrejka
20. kvě 2016

@slimacikmia Bohužel, i ve 40 letech někteří chlapy hold potřebují na některé rozhodnutí více času. Každý se třeba nedokáže rozhodnout během pár dní. To je jedno, neznáme ho, nemůžeme soudit. Nehledě na to, že my to tady nevyřešíme.

caboonek
20. kvě 2016

@macessska Myslím, že na každém vztahu se musí pracovat. Pokud přítel ještě váhá, je třeba vyřešit problémy hlavně komunikací, slevit ze svých velkých nároků a mít dostatek tolerance. Pak to může fungovat....Hodně štěstí!!!

macessska
autor
20. kvě 2016

@andreaandrejka no zkusenosti to urcite neni. Prave vubec nechapu nad cim muze premyslet. Kdyz se ho zeptam tak rekne ze nad tim jaky je vul. Tak jsem mu dala hranici dokdy pockam na odpoved. Mozna bude pomalejsi🙂

andreaandrejka
20. kvě 2016

@macessska Myslím,že tím nic nevyřešíš. Ultimáta jsou na prd. Neřešila bych to tady,ale s ním.
Držím palce 🙂

macessska
autor
20. kvě 2016

@andreaandrejka dekuji🙂 no je to spis ultimatum ze to otevreme. On odpoved sam neda.

puresin
20. kvě 2016

@macessska Zila jsem tri roky s takovym, k tomu v cizine. Kdyz mi ve ctyriceti rekl, ze si jeste neni jisty spolecnym zivotem, natoz detmi, sla jsem. Bylo to komplikovane, ale nestal za plytvani zivotem. 🙂

bachovy_esence_poradna
20. kvě 2016

@macessska žít v páru myslíte bydlet spolu nebo se vzít nebo mít spolu dítě?
to jsou dost jiné úrovně

jinak píšete, že mu je 40 let... byl ženatý, má děti nebo je rozvedený? pokud do téhle doby s nikým nebydlel nebo nebyl ženatý, pak je to trošku na pováženou...

záleží hodně na okolnostech 😉

macessska
autor
20. kvě 2016

@puresin no ja si taky rikam ze je treba nezraly a budu jen cekat co neprijde.

macessska
autor
20. kvě 2016

@bachovy_esence_poradna zenaty nebyl,deti nema. Neni prave nic co by jo brzdilo. V paru jsem myslela jako zit spolu .

bachovy_esence_poradna
20. kvě 2016

@macessska v tom případě bych se zkusila zamyslet nad tím jakou má povahu....
a co si nese z původní rodiny... každý si neseme něco a někdy to je dost brzda do vztahu, která není třeba na první pohled vidět (nebo ne pro toho kdo je takříkajíc emocionálně zaintresovaný, protože pak vidí věci trochu jinak)

jaké má vztahy s rodiči nebo sourozenci?
jaké má koníčky?
jaký vedl život doteď?

anatanka
20. kvě 2016

@macessska Když zije takhle dlouho sam, nebude to pro nej jednoduche rozhodnuti. Single život spouste lidem vyhovuje a ja to naprosto chápu 🙂

macessska
autor
23. kvě 2016

@bachovy_esence_poradna
Vztah ma s rodici ok uprednostnuje otce. Jeho konicky obcas fotbal. Zbytek prace..doma..u me.

nakad
12. čer 2016

Spíš si zvykl, takhle mu to vyhovuje a prostě se bojí asi změny nebo čeká jestli by nenašel "něco" lepšího. Nevím, kolik je tobě, ale po měsíci bych chtěla od něj odpověď, a když není schopen se rozmyslet, tak bych ho opustila, (buď ho to rozhoupe, nebo ne), každopádně s někým nerozhodným ve věku, kdyby měl vědět co chce, nemá cenu. Představ si až přijde další rozhodování, problém atd... Bude se chovat stejně...nebude ti to vadit?

martiina_k
12. čer 2016

@macessska já bych asi otevřela více témat... nejen sestěhování, ale jak s tebou vidí budoucnost... resp. jestli vůbec s tebou ve své budoucnosti počítá. Nepíšeš kolik je tobě, ani jestli máš děti. Předpokládám, že pokud ne, budeš je chtít. Když on je ve 40 nemá, je možné, že už po tom ani netouží. Vyřešili byste sestěhování a za chvíli můžete řešit další otázku a to jsou právě děti... otevřela bych právě víc otázek, nejen sestěhování, ale i tu budoucnost a děti.

bachovy_esence_poradna
13. čer 2016

@macessska jak tu padlo - je dost možné, že mu to takhle vyhovuje... singl život je jednodušší, na nikoho se nemusí ohlížet a nikomu se přizpůsobovat....

pokud do 40 let s nikým nežil (?), pak se připravte na to, že to přizpůsobení se může trvat - nejdříve Vám... a pak případnému dítěti...
ono to je opravdu dost změna 😉

vtec16v
26. čer 2016

Jsem na tom podobně ale u nás je to naopak, máme vztah na dálku a dělí nás 500km. Témata sestěhování, společná budoucnost a podobně řeší partnerka slovy že nic takového neplánuje dopředu až to přijde tak to bude řešit.