Partner se vykašlal na moje narozeniny

alcapce
13. únor 2019

Ahoj holky, vím, že je to divné, ale nějak mě to hloda a potřebuji se zeptat na váš názor. Minulý týden jsem měla narozeniny a s partnerem jsme měli odjet se známými na hory. Moc se mu tam nechtěli, trochu prudil a dá se říct, že vyvolával hádky, jen abych řekla ať nejezdi, že pojedu s dětmi sama. Bohužel se tak stalo, už jsem to nevydržela. Podotýkám, že odjel spát k sobe do baráku, kde má bývalou a syna. Toto téma je na dyl.
No nic. Odjela jsem a ten den měla narozeniny. V noci hned pi půlnoci mi přišla zpráva: ,,Vse nejlepsi k narozeninam. At jsi konecne stastna a spokojena."
Pak mi ráno psal, jestli se nejdu projít a popovídat si a v kolik odjíždíme.. Tak jsem napsala, že už jsme odjeli. Volal a omlou al se, že ho to mrzí a že za námi přijede. Druhý den, že si to rozmyslel... Nakonec tedy vůbec nedorazil. Když jsme se o víkendu vrátili zpět domů, byl s kamarády pryč a ja tak trochu doufala, že budu mít doma alespoň kytku. Hele... Je streda a nic, ani mi nepopral, prostě nic.. Moc mě to mrzí. Nejsem na drahé dárky, ale takhle mě zazdit. Prostě jsem to nečekala a celkem to boli po téměř 3 letech vztahu. Stalo se vám někdy něco takového? Připomínat se nechci, ale nějak nevím, co dělat.. Jak byste reagovaly?

petulejan
13. únor 2019

@alcapce asi bych neřešila ani dárky,ani nepopřání k narozeninám,jak důvod toho,aby vyvolával hádky jen proto,aby jel pak za bývalkou…. Stojí ti to za to? S kamarády odjel,s tebou ne? Tak akorát nakopad do zadele...

dasenka12018
13. únor 2019

@alcapce chlap, který tě miluje a stojí o tebe se takhle chovat nebude. Nejde o drahý dárky. Tohle je fakt na kopnuti do zadku. Určitě to bude složitější ale z toho co píšeš mi přijde že má evidentně nějaký "problém" držím palce, začni to řešit at se zbytečně netrápís. 🍀😒

dadamatysek
13. únor 2019

Určitě by sis zasloužila někoho více láskyplného a pozornějšího. Pro mě osobně by tohle a nechuť trávit s rodinou čas byl určitě důvod k rozchodu. Pokud nejsi tolik radikální, rozhodně bys to neměla přejít jen tak a dělat, že se nic nestalo. Protože se stalo a dost! Milující partner by se takhle nikdy nechoval. Přeji, ať se rozhodneš správně pro sebe i své děti!

kajalka
13. únor 2019

@alcapce Že se vyprdnul na narozky nevidím jako největší problém vašeho vztahu..

marcicek84
13. únor 2019

no pohled chlapa bude, že ti popřál, absence dárku nebo kytky to zamrzí, ale jsou takové nespolehlivé typy, kteří jsou schopni to dohnat se zpožděním, klidě i týdenním, prostě jenom si nezorganizují čas a nejde to brát osobně. Osobně bych vzala to uražení se a odjetí za bývalkou a synem, to je trochu moc, dětinský postoj a ještě rána do srdce, bývalka ho stejně zpátky nevzala, tak si to šel zase žehlit za tebou, ponižující, ano tento vztah je dobrý jako přítel s výhodami, ale na kvalitní partnerský vztah bohužel. Doporučuju se koukat jinde a pak se na tohle vybodnout.

nikahavel
13. únor 2019

Upřímně mi přijde po vlastních hromadách nezdařených vztahů v mládí, že je nevyrovnaný, schopny i lhát a mlžit. Po světě běhá spousta úžasných chlapů, možná ne tak atraktivních, ale hodných co si zaslouží lásku. Mě se stalo dvakrát že to chlap táhnul se mnou a se svou bývalou, díky bohu ani z jedné strany nefigurovali děti. Tím netvrdím že to musí být váš případ. Ale za poslední dny tady na koníků čtu všelijaké stezky různých holek a vychází mi z toho jen jedno. Nevážíme si sebe samých a proto se nám to děje.
Nakopat do zadku, urovnat si priority, zvizualizovat si koho chci mít v životě a vesmír dokáže zázraky. Mě se to naprosto vyplnili a soustředila jsem se asi 2 měsíce na to a pak ani nevím proč najednou tu byl a je to super, 6 let spolu, druhé dítě na cestě. Popřemýšlel jestli žiješ to co chceš a nezapomeň čas utíká rychle.

sudylichozrout
13. únor 2019

@alcapce Z toho, co pises, jsou narozeniny evidentne ten uplne nejmensi problem mezi vami. Res to podstatne a res to i radikalne, kdyz to bude treba. To, ze se na tebe vybodnul o narozeninach, je jen dilkem velke skladacky.

bayt
13. únor 2019

@alcapce Mně by nejvíc vadilo, že místo racionální domluvy vyvolává hádky a hlavně to řeší tak, že odjede (na truc? :O) na barák k bývalý. To by na mě bylo silné sousto. Tak silný, že bych s takovým chlapem nebyla, protože by mě to pěkně ponižovalo. Zapomenutí na narozeniny - no, tak taky by mě to štvalo, mrzelo atd. Někteří chlapi jsou prostě takoví a nevnímaj, že pro ženskou je to fakt důležitý. Třeba je i z rodiny zvyklý si moc nepřát (jako třeba můj muž). Ale jde o to si promluvit a říct chlapovi - hele, pro mě je to důležitý a cejtím se pak, že mě ani nemáš rád, když mi nekoupíš dárek. A on by se už kvůli tomuhle měl začít snažit.

Ale jak už jsem psala....u vás je ten problém úplně jinde.

treasurka
13. únor 2019

@alcapce A když pomineš to, že tě zazdil, jsi s ním šťastná? Proč s ním jsi?

ariadna12
13. únor 2019

@alcapce poslala bych ho k byvalce k nemu na barak, at je tam konecne stastny a spokojeny.

evakaspar
13. únor 2019

O takového chlapa opravdu stojite? Jasne srdci neporuciš, ale jde spat za ex? Najdete si jineho.

merope
14. únor 2019

Nepochopila jsem, zda ti popřál tou SMS nebo to bylo od někoho jiného. Pokud tou SMS, tak popřál a ne že ne - jenom nekoupil dárek.

Já se už naučila, že se s narozeninami prostě musím připomenout. On si nepamatuje a neřeší ani svoje. Posledně mě šokoval, když ráno hned: "Zlatíčko, vše nejlepší k svátku." ehm.... ale já ho mám až pozítří. Aha, to jsem si dal do mobilu upomínku, abych ti koupil dárek 😀. Prostě má v mobilu upomínky na všechna výročí, takže když mu mobil zapípá, popřeje - a případně si dá upomínku na dárek, resp. se preventivně předem připomenu.

Takže já jsem prostě ta, která domlouvá, kdy to oslavíme (jak jeho, tak moje, narozeniny, svátky, všechno). Letos mě docela šokoval, že se sám přeptával na Valentýna, kterého já ani běžně neslavila, ale když se tak připomenul, dohodli jsme se na sobotu (jedna blízká kamarádka zítra odjíždí na déle pryč, tak se chtěl rozloučit a přišel se přeptat, zda mi to nevadí - a já jsem večer stejně tuhá, přes den pracuje, a hezký den si můžeme udělat jindy, než přesně 14.2.).

Ale chápu, že v situaci, kterou popisuješ, se špatně přichází, tulí k chlapovi a připomíná s dárkem, když to zjevně doma absolutně vře. To řeš, ne nějaký pitomý dárek k narozeninám.

lastovenka
14. únor 2019

Já z toho jeho chování mám pocit, jako by tam bylo něco ví, nebo spíš někdo jinej. Tohle chování mi připomíná jako by už o tebe němel zájem. Nevim no, je mi to líto, ale tohle podle mě dělaji chlapi před rozchodem.... Třeba se pletu.....

janablizka
14. únor 2019

No pokud ti popřál sms kou a nedal dárek to ještě není taková tragédie,horší že odjel za bývalkou a na tebe se vykašlal.Asi bych se na něj vykašlala taky i když je to těžké.Držím palce.

xxx3d
14. únor 2019

@alcapce jak bych reagovala na tvém místě. No, zavolala bych mu, řekla, že mě mrzí, že s námi nejel na ty domluvený hory, a že mě mrzí, že mi nedal ani kytku k narozkám.
Protože popřát, ti popřál, tou sms.
Hm, já teda nechci být přílišný pesimista, ale mě ta sms přijde jako i zároveň rozchodová. "Ať jsi konečně šťastná a spokojená."
To ale musíš vědět nejlíp ty sama, jakej ten vztah máte, jak moc jsi s ním za poslední dobu byla v pohodě a co vlastně ta sms znamená.

alcapce
autor
3. bře 2019

@ariadna12 Ahoj holky, zpětně bych vám všem chtěla poděkovat za vaše odpovědi. Docela mě to nakoplo.
Přítel se po 10 ti dnech zmínil, že bychom to měli napravit a narozeniny oslavit. Vzal mě na véču a dostala jsem parfém. K Valentýnu krásnou bonboniéru. ALE ….
Řešila jsem s vámi kravinu a podstata problému mezi námi mi už unikala.
Celou dobu našeho vztahu to bylo divné. Odstěhoval se ke mně po roce. Bývalá zůstala u něj v baráku a slíbil už půl roku před stěhováním ke mně, že ji řekne ať z baráku zmizí.. Dokonce mi lhal, že dal vše k soudu a jen čeká. Na Vánoce 2017 se přiznal, že lhal a že vše napraví. Do té doby jsem se ještě neznala ani s jeho rodinou.. Všude jezdila ona. Přitom všichni věděli, že spolu žijeme. Postupně mě seznámil letmo s mamkou (1 minuta) - pohrdavý pohled a dělala, že mě nezná. Pak nevlastní taťka, ten tak nějak v poho. Bráchu jsem viděla jen jednou, když zabloudili opilí taxíkem k nám domů..
Za další půl rok mi řekl, že vše napravil a dal žádost o soudní vystěhování a péči o syna. Světe div se... Můj kamarád advokát mi řekl, že mě zřejmě dobře tahá za nos, protože 5 měsíců to netrvá. Když jsem na něj uhodila, dělal scény, že se se mnou rozchází, tak jsem mu řekla ať es odstěhuje. Po týdnu přišel a přiznal, že zase lhal. Odprosil, že vše napraví. ZASE! Následovaly teď poslední Vánoce.. Zase návštěva rodiny nic, 25. poprvé k nám přivedl syna. Ten tu nechtěl spát, dělal scény, tak s nim odjel spát zase na barák k bývalé... To samé na Silvestra... Od té doby u nás nebyl. Je fakt, že bývalá dělala scény jak prase, byla před malým vulgární a vyhrožovala mě, partnerovi a tak. No semetrika.. Odjížděl tam uspávat a v noci se vracel. Všechny výlety absolvovali sami bez nás, když jsem něco řekla, byl problém. Furt kecy, že když je tak na hovno, proč se na něj nevy.. Pak omluvy a prosby, že je toho na něj moc. Takové bolesti, co jsem si zažila a věřila a odpouštěla. Pořád jsem si říkala, že to přejde, že musím vydržet a být rozumná. To víte, jak to chodí, když někoho opravdu milujete.. Snažíte se. Proč se ale proboha nesnažil on?! Stále jsem se mu snažila vysvětlit, že přeci tohle chování není normální a že by s tím měl něco dělat. Přeci hodit vše tak jak má být, přežít pár měsíců vztakání bývalky a budeš vše ok. Jenže pro něj to bylo asi vyhovující. Tolerantní, chápavá partnerka, tak proč toho nevyužít a něco řešit, že? V lednu mu zemřel nevlastní taťka... Hrozný.. A když přišlo na to, kde mám být na pohřbu, spustil na mě, že se chci vedle něj vystavovat v první řadě a proč tam vůbec chci chodit, že o seznamování se mnou vůbec nestál a další hromada bolestivých slov... Nakonec jsem tam nešla. Jeho máma mi ještě vzkázala, ať se nezlobím, ale že na hostinu zvou mého partnera bývalou. Chápu, každého věc, ale to ponížení.. Kdo tedy v tom vztahu vlastně jsem??? Bolelo to a ještě jseme se kvůli tomu pohádali, i když jsem okolo toho nic řešit už nechtěla...Po měsíci a půl (od Silvestra) 15.2. vzal malýho k nám.. Po půl hodině začal zase vyvolávat hádky a co se nestalo.. Pojď Denisku, jedeme domů, tady nebudeme. Budeme spinkat doma. Tak jsem mu řekla, že jestli to myslí vážně a zase chce jít spát tam a dělat ze mě krávu, ať už se nevrací.. řekl mi, že to stejně neměl v plánu (mimochodem, to jsou jeho příšerné hry, nechá mě vynervovat a pak přijde a omlouvá se, že chápe...) Sračky!!!
Tak jsem se naštvala, šla jsem se známými posedět, trochu jsme se připili, šli na ples a po něm mému drahému sbalit všechny věci, které jsem mu nad ránem odvezla do jeho slavného domu, naházela za plot. Pohltila mě neskutečná úleva. Poslala jsem mu už jsem zprávu, že má vše za plotem.. Jooo, vypisoval a snažil se vymlouvat všelijaký způsobem, že vlastně za vše můžu já... Hele holky, ani po 14 ti dnech jsem ještě nedostala chuť mu odepsat. Včera psal, že ho zajímá jak se máme a že by mě rád viděl. Dostala jsem splín... Bulela, ale držím. Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala, ale potřebuju to ze sebe dostat a vědět, že takové chování NENÍ sakra normální a že jsem udělala dobře. Sakra, jeden by si řekl, že by chlap mohl mít už v 37 letech rozum... 2.5 roku to trvalo.. Bolí to, ale.. Věřím, že mě to přejde..
Je toho ještě spousta nad čím byst asi valily oči a ani já jsem nebyla dokonalá, ale myslím si, že jsem neudělala takový přešlapy, které by byly tak katastrofální...

hankaviki
3. bře 2019

@alcapce Vydrž! To s tím naházením věcí za plot mě pobavilo 🙂)

tulikiss
3. bře 2019

@alcapce hlavne se k nemu uz nevracej, nic by se nezmenilo jen by byl zase na koni ze si vymekla. on ocividne nema vyresenou minulost a resit ji nechce. nenech ze sebe delat blbce, chce prespavat u byvale prosim ale at si tam zustane. uz jen to jak se k tobe chovala jeho rodina napovida, ze te nepostavil do role nove partnerky. vubec nechapu ze si to vydrzela tak dlouho. chapu ze je tezky zapomenout, protoze clovek kdyz miluje, tak ma tendence toho druheho omlouvat a vzpominat na to hezke. ale jdi dal. uvidis ze casem se najde nekdo kdo te bude mit rad stejne jako ty jeho a s kym bude zivot davat smysl a nebude to jen nekonecny stres a utrpeni.

alcapce
autor
3. bře 2019

@hankaviki 😀 Díky. I mě 😀

alcapce
autor
3. bře 2019

@tulikiss Děkuju moc. Jsi zlatá... Hlavně nebýt sama a pořád se rozptylovat.
Naštestí mám kolem sebe úžasné lidi.. A přiznávám, že jsem na sebe pyšná. To to trvalo, ale co? 🙂

biedronka10
3. bře 2019

@alcapce ja bych s nim ten plot uz vyrazila. Drzim palce v budoucim lepsim zivote. Mas na vic.

sudylichozrout
3. bře 2019

@alcapce Udelala jsi NEJLIP jak jsi mohla, jsi uzasna, drzim palce, at vydrzis a nevracis se k nemu 🙂 Nestoji za to.

alcapce
autor
3. bře 2019

@sudylichozrout Děkuji :-*

treasurka
3. bře 2019

Šmankote, to je krypl...

treasurka
3. bře 2019

... ale chápu tě, když je člověk zamilovanej, tak se snaží vidět jen to dobrý a to věřit že se dotyčný změní. Nezmění. Sama jsem takhle ztratila dva roky života a byla trpělivá, chápavá, tolerantní, velkorysá ... a blbá. Ty dva roky mě štvou doteď ;)

ariadna12
3. bře 2019

Dobres udelala, je to idiot. Ne aby te napadlo ted na jeho omluvy a sliby naletet. Nekde na tebe ceka mnohem lepsi chlap nez tenhle ubozak.

alcapce
autor
4. bře 2019

@ariadna12 Děkuji. No, je to trochu vnitřní boj, ale zvládnu to. Jste úžasné a moc vám všem díky 🙂

xxx3d
4. bře 2019

Tyjo to je teda něco. Vždyť on tě měl jako milenku, nebo měl, on tě tak prezentoval, protože tak tě jeho rodina - matka - brala. To by mě teda dost s*alo.
Věci přes plot, paráda, já když jsem musela udělat ostrej řez, tak jsem mu je vyházela přes balkon dolů a byla to obrovská úleva.
A vydrž! Bolí to, ale odbolí. Neboj. 🍀