icon

Partner si píše s jinou a krize v našem vztahu

hopehope
14. led 2017

Ahoj všem, zkusím to napsat co nejstručněji.
S partnerem jsme spolu 10,5 let a máme spolu 3letého synka. Jako v každém jiném vztahu i v tom našem svítilo sluníčko stejně jako bylo zataženo a občas i bouřky....V poslední době jsme měli velkou krizi kdy musím přiznat že jsem partnera svým způsobem do její náruče nahnala....nechovala jsem se hezky a řešila jsem malichernosti...ale ani on není bez vinny,lže mi a vůbec mi nevěnuje žadný svuj čas....ale toto by bylo velmi obsáhle....
Teď k tomu problému.
Partner si píše už dva měsíce denně v noci přes den kdykoliv se mu zlíbí se svou novou kolegyni...na otázku co píšete odpoví vždy suše o praci, o životě...nic víc...
tvrdí a přesvědčuje mě že spolu teda nic nemaj. Že si píšou o práci a že ho vyslechne a že si rozumí....
Když to o Vánoce prasklo bylo deno denně zle když si vzal mobil. Nechtěl mi nikdy říct co si píšou...Nikdy dřív se takhle nechoval,nikdy si nevypínal zvuk, nenosil telefon pořád u sebe, neseděl na wc každý den 4omin a mě pak řekne jdu spát ráno vstávám.
neměli jsme zaheslovaný emaily a telefony.neměli jsme před sebou co skrývat a ted je vše uplně jinak?Partner mi před 14dny vlezl do telefonu,nic nenašel.nejdřív zapíral a pak se přiznal.Vím že se to nedělá ale měla jsem potom všem pochybnosi a bála jsem se že partnera ztrácím tak jsem mu před 5dny na fb vlezla. Rozebirají spolu naš vztah. On ji píše co jsem řekla co jsme řešili a jak jsem zlá apod. ona samozřejmě proti mě zbrojí a partnera štve ve všem proti mě a ona je ta nejlepší. náš vztah je ted ještě horší a horší. Nenapíše, promluvte si, ale napíše napriklad. Proč si nevezmeš malého do péče ty když se rozejdete?nad tím si nepřemýšlel atd. nemůžu ji přijít na jméno. a parter mi na to suše odpoví,,vždyt ti nic neudelala!říkám že udělala rozvrací mi rodinu!!!!Ona je vdaná a dvě děti každé s jiným.
Před 5dny jsme si prmlluvili co a jak dál.co jednomu na druhém vadí atd. 4dny jsme byli štastný vše v pohodě, udělali tlustou čáru za vsím že pujdeme od znovu.ale včera v noci se zase zavřel na záchod mě tvrdil že mu není dobře proto je tam tak dlouho tak jsem mu napsala že dzravím.On že není koho zdravit a že si nepíše. tak už čekám 40min dal už nebudu dobrou,,odpoved jen chjo tak mu píšu klidně si tam sed a piš až do rána je mi to jedno už...mam toho dost..za chvilku jdu do sprchy a přijdu.Finále?seděl tam přes hodinu a pak se divil že jsem mu ve dveřích u wc udělala scénu když mi tvrdí že si nepíše a pak mi řekne že poslední zprava od ní byla před chvilkou...takže jsme doma zase na nože. partnersice uznal že to pohnojil včera ale ,,vzdát se ji nechce,,prej to jen omezí...má otazka na všechny. Přijde Vám toto normální?tolerovali by jste takovou intenzitu psaní kdykoliv s jinou na úkor mě?že mě nechá čekat v ložnici jak šlapku u silnice?
Píšou si na dobré rano,na dobrou noc, kdykoliv.za 2 měsíce pres 3 tisíce zpráv!!
posílá jí fotky našeho malýho prostě jako kdyby žil s ní a ne se mou....podle partnera a té pipiny sem já paranoidní a nedělají přeci nic špatného...já nespím a nemůžu normlaně fungovat. Nevím co dělat...Maminka partnera drží v tomhle rozhodně při mě!!Díky všem za názory

Strana
z5
tymothy
15. led 2017

@koulekulata Ale problémy se neresi ani tim, ze se budu stavět do opozice a dělat doma dusno. Rozhodne to není o tom, dělat mu pipku, ale snažit se vytvořit takové prostředí, aby se i on sám chytil za nos a uvědomil si, že je mu vlastně s manželkou dobře.

tinaprofi
15. led 2017

To rozhodne a jeste by mu mela udelat masaz nohou oral a kafe 😂😂😂 aby se chudak malej cejtil doma dobre...

koulekulata
15. led 2017

@tymothy to neni pravda, chlapi jsou na komfort zvykli a akorat bude v pohode a psat si klidne dal. A popravde zakadatelka psala ze za 2 mesice napsal 3000sms to je cca 50 denne! Vy u tohoto budete klidna a nebudete hystercit a delat, ze se nic nedeje? Hmmm tak na to bych musela byt dobra herecka. Zazila jsem to 2x, v zadnem pripade nejsem hysterka, ovsem v takovem pripade se z vas casem stane a mozek neposloucha. A vetu, ze nic spatneho nedela jsem slysela x krat za den. Ted by si ani nevzpomnel, ze jsme necim takovym prosli, protoze pro nej to prece nic neznamenalo.

karlajasmine
15. led 2017

Ja vidim dve reseni.

Prvni je narovinu mu rict, ze ve vztahu je misto jen pro dve osoby, takze bud chce byt se mnou, tzn. prestane dotycne okamzite psat, smaze si jeji cislo, smaze si ji z Facebooku apod., a zacne si hledat novou praci, a zacneme pracovat na nasem vztahu. A pokud se mnou byt nechce, tak ze zacneme resit rozchod, a ze mu davam tri dny na rozmyslenou.

A druhe je to, co tady nekdo radi - stat se nejdokonalejsi manzelkou na svete, pripomenout mu, proc se mnou je a zaridit, aby mu doslo, ze nejaka kolegyne mi nesaha ani k patam.

Ja osobne se neumim pretvarovat a ani mi to neni prijemne, tak bych zvolila prvni variantu. Ale nejlepsi by byla kombinace obou.. dat mu jasne najevo, ze toto nebudes tolerovat, a zaroven mu neprimo dat najevo, ze jsi ta nejlepsi zenska na svete (krasna sebevedoma zenska s vlastnim zivotem, ktera nema cas na to cekat, az se nejaky chudak rozmysli, co vlastne chce).

Drzim palce!!

hejnecko
15. led 2017

jak už tady některé holky radily, zkusila bych se teď zařídit sama pro sebe...nepřetvařovat se, že je ti to jedno, ale ani nedělat scény. Neobskakovat, nesouložit, někam si vyrazit s kamarádkou, nic nevysvětlovat, třeba i trochu ignorovat. Jo, postěžuje si, tak ať, ale ve skutečnosti to bude TA chvíle, kdy ho to začne žrát... Chápu, že máš strach, že ho to popostrčí do její náruče, ale kdyby chtěl, tak už by tam byl. Drž se 😉

koulekulata
15. led 2017

Problem je hlavne v tom, ze zakladatelka si uvedomuje, ze vztah jde do kytek a trapi se. A chce to nejak resit. Zatimco chlap tvrdi, ze o nic nejde a sam tomu zarucene i veri a vidi ji jen jako prudici zenskou. Ze se stal vlastne zavislak na smskach a pise a pise nevidi. On nic resit nepotrebuje pokud ma doma navareno, vyprano atd....

lienocka2044
15. led 2017

Kontaktovať jej partnera, tiež šéfa v práci pôjdu obaja na koberec. Chlapa zbaliť na gauč alebo kufre pred dvere, však on sa po dvoch týždňoch vráti. Koľko vám čas dovolí, zacnite sa o seba viac starať, oblecenie, zajdite si na šport, velnes alebo co vás baví, s tým ze hlidat bude on . A skúste sa dohodnut s nejakou kamoskou a robte úplne to iste ako on, vypisujte , uvidíte či to s ním niečo bude robiť. Ale píšte si zo ženou aby sa to náhodou neotocilo proti vam

tymothy
15. led 2017

@koulekulata víš co, je to tezke. Přiznávám, že v teto situaci jsem nikdy nebyla. Nicméně několika krizemi jsme si s manželem za tu dobu, co jsme spolu, už prosli - tomu se vyhnout nelze. To, že jsme ani jeden z nás nemuseli resit podobnou situaci pricitam tomu, že jsme nastupující krize nenechavali vyhnit, ale resili je hned v pocatku, kdy to bylo pro oba mnohem jednodušší. A ano, i tak to chtělo trochu zaslapnout svou hrdost a potlačit sve ego a vyrazit spolu třeba na víkend jako nejlepší parťáci (i když jsme se v te dobe vzajemne stvali).Vím, že pokud bych šla cestou výčitek, dělání naschvalu a hrani si na urazenou, manžela bych od sebe akorát odehnala a byla dávno rozvedena.

koulekulata
15. led 2017

@tymothy jak jsem psala v hodne stejne neli absolutne jsem byla 2x. Nenechali jsme to "vyhnit" kdovi kam. Jenze ono na hysterii a takovy ten alarm v hlave ze se neco deje staci i 100smsek za jednu sichtu nebo nocni vysedavani (tehdy u icq) treba tyden. Nejde o delani nejakych naschvalu, ale proste v tomhle pripade opravdu chlap chytne vzteklinu a furt jak mlejnek opakuje ze on prece nic nedela. Jenze to neni pode tebe pravda a nejsi schopna reagovat s klidem. Nejde ani o ego, spis celkove ze uz tak plno chlapu neni ukecanych a timhle se vykecavaji jinde strasne radi a ty jsi ukamzite na vedlejsi koleji jako opruz, protoze pro tebe uz zadna komunikace nezbyva a nebavi ho. Zatim co jinde je to pismenkove chichichacha a tobe to zere nervy.

nicol22
15. led 2017

Já jsem cholerik, takže v první řadě by ona dostala přes držku a já bych se s dítětem sebrala a odešla. Jsem zastánce názoru, že život ke příliš krátký na to se trápit kvůli někomu, kdo o to evidentně nestojí.

michal315
15. led 2017

@tymothy vis co ja jsem delal vsechno proto aby se citila doma dobre? A pak jsi v praci jak na trni? Stoji tp za to co myslis? Kdyby mu na ni zalezelo bude mluvit s ni

vineta
16. led 2017

Já vám nevim.. zakladatelka to uvozuje tak, že ho svým chováním k tomuhle nahnala. Takže, sama zná příčinu toho, proč se to stalo- nemyslím, že to je něco, co by spravila "dáním přes hubu" tý ženský, akorát by manželovi potvrdila, že nemá proč s ní zůstávat.. ten vztah měl nějaké problémy, to je to, co by měli řešit- ale primárně společně. Pokud on bude situaci bagatelizovat a vlastně neprojeví zájem to řešit, bude na zakladatelce, zda se pokusí zabojovat sama, nebo zda to zabalí.

Divím se těm reakcím typu "zatrhnout mu to, udělat jí peklo doma i v práci"- jo, pokud s váma má chlap zůstat ze strachu a z toho, že vyčucháte a překazíte všechny potenciální bokovky či snahy o ně, a budete si ho chtít takhle hlídat celej život, Ok... mě by takovej vztah nic nedával, jsem radši, když je se mnou můj muž dobrovolně.

karlajasmine
16. led 2017

Ja si myslim, ze svadet to na to, ze ho ''k tomu zakladatelka dohnala svym chovanim'' je nesmysl... to, ze se nekdo nejak chova, nas neopravnuje k tomu, se sami take chovat spatne. Pokud by se ke me partner choval spatne, bud si to s nim vyrikam, nebo ze vztahu odejdu, ale neni to duvod si neco zacinat nekde bokem nebo si s nekym jinym zacit psat.

vineta
16. led 2017

@karlajasmine Sama to tak uvedla- měla jsem tím na mysli to, že si je vědoma nějakých problémů ve vztahu, ne to, že by je muž musel řešit zrovna takhle..

karlajasmine
16. led 2017

@vineta jo, to jo, akorat si myslim, ze by si to zakladatelka nemela moc vycitat, protoze jeji partner se ted k ni chova minimalne stejne spatne, ne-li hur..

vineta
16. led 2017

@karlajasmine To souhlasím, jen je prostě třeba řešit ten primární problém, ale spolu (pokud teda bude on ochotný). Asi je to jasný, ale některý názory zde jsou natolik bojový, že mi to nedalo 😉

tymothy
16. led 2017

@michal315 Mě by to za to stálo - minimálně zkusit. Jasně, že když s tím druhá strana nebude chtít nic dělat, můžeš se snažit jak chceš a stejně to rozchodem skončí. V každém případě, alespoň si teď nemůžeš vyčítat, že ses málo snažil a a žes pro záchranu Vašeho vztahu neudělal vše, co bylo v Tvých silách.
A nevím, jestli mi to jako chlap můžeš potvrdit, nicméně vnímám velký rozdíl mezi tím, když pochopení mimo vztah hledá muž a když ho hledá žena. Přijde mi, že žena k tomu druhému většinou snáze přilne a opravdu hodně snadno se zamiluje. Chlap podle mě většinou vydrží brát toto svěřování se kamarádce se svými problémy jen jako pokec bez nějakých dalších emocí mnohem delší dobu.

dizi
16. led 2017

@hopehope Ptala jsem se manžela, jak by podle něj bylo nejlepší tuhle situaci řešit. A on mi řekl, že jestli je ta kolegyně jen kamarádka, tak jděte všichni tři na kafe nebo ať příjde k vám na návštěvu i s manželem/partnerem, jestli má.
V tom by prý neměl být problém pokud jsou jen kamarádi. Vždyť vy se s ní taky můžete začít kamarádit.

A jedna zásadní věc - hlavně nevyhazovat z domu pokud chcete vztah zachránit. O to rychleji je naženete do náruče jiné.

hopehope
autor
16. led 2017

dizi ono by to byl dobrý nápad, jenže oni kamarádi nejsou. Jak už tu někdo napsal kamarádka nevráží klín do vztahu. Kdyby to byla kamarádka, napíše mu tak si spolu promluvte, pomůže mu třeba najít ,,řešení,, někam odjeďte apod jak už tu někdo napsal. Ona naopak zbrojí a štve ho proti mě. My se nepohodneme a on ji hned píše jak jsem hrozná a co jsem udělala. Se mnou to neřešení s ní ano. Protože ona mu píše co on chce číst. Je jasné že kdyby mu řekla no víš, mě by se taky nelíbilo že si muj manžel už přes hodinu v noci píše s nějakou frajerkou na úkor mě, že asi zase tak moc dobře by si ,,nerozuměli,,
Když mu řeknu třeba její manžel odchází pryč protože mu vadí že si spolu píšete.Partner řekne je mi to jedno.Má doma dvě děti, manžela ale mmá čas si s mým chlapem celý dni i v noci psát...

kackakastanka
16. led 2017

@hopehope no a jak jsi na tom, jak to resis? nevychazej z toho, co ti rika, ale delej a rikej, co ty chces a podle toho, ceho chces dosahnout...

carmilla
16. led 2017

@koulekulata Pokud ji partner opustit chce a je již CITOVĚ angažován jinde, udělá to stejně, ať už bude žena dělat doma scény, nebo se mu bude podbízet...Nicméně...u chlapů to tak většinou nebývá...Nudí se, nezvládají přechod na "dospěláckej" rodičovskej mód apod... A páchají hovadiny, chtějí si dokázat, jací jsou ještě kabrňáci atd. atp. Souhlasím, že na udržení jakéhokoliv vztahu musí být dva. Ovšem žárlení, scény, výčitky a ultimáta - to jsou všechno karty, které dáváte do hry...své sokyni. Chlapi jsou v tomhle ohromně pohodlní a málokdy se rozhodnou opustit hnízdo a jít do nejistoty. Proto taky často milenky ostrouhají, vedou s ženáčem pololegální vztah třeba roky a nic z toho, rozvod se jaksi nekoná, muž se k činu nemá...Pokud ovšem nezačne jednat manželka a věrolomného manžela nedožene do náručí milenky již zmíněnými scénami nebo mu rovnou nesbalí kufry. Těžko říct, zda je takové vítězství pro milenku skutečným vítězstvím...Pro studium doporučuji televizní inscenaci Dámský gambit, kde manželka milenku totálně zlikvidovala právě tím, že zatla zuby, projevila se jako tolerantní a trpělivá, zatímco milenka začala naopak na chlapa tlačit a vysí*at...Samozřejmě každá žena si musí sama odpovědět na otázku, zda jí toto úsilí za ten vztah vůbec stojí...Jestli se třeba po pár měsících či letech nebude sokyni smát se slovy: "Jen si ho nech, nádhero..." Za sebe mohu jen zopakovat - scénami a ultimáty ničeho ve vztahu nedocílíte...

koulekulata
16. led 2017

@carmilla ja jsem taky nepsala, ze ma delat sceny. Ale, ze se neudrzi usmivat a podbizet jako ....je velice pochopitelne. Vsechno ma vice stran a na kazdeho chlapa zabira neco jineho. To, ze nekomu to vyslo " podbizenim a dokonalosti" fajn. Ale kde se pise kolika zenam to vyslo, kdyz vzaly decko a bouchly dverma? Nebo, nejakym ultimatem? Ono totiz nektere chlapy i toto velice rychle probere. Zakladatelce jsem nenapsala zadnou radu, protoze zadny navod neexistuje, sama musi vedet co na jejiho chlapa zabere lip. Ja jsem dokonce nepsala ani jak jsem na stejnou situaci reagovala ja. Ale vim, ze hysterie bohuzel prichazi i kdyz ji nezveme a kazda nejsme dobra herecka. Ja osobne proste zaludek na podbizeni v krizi nemam.

kkaminka
Autor odpověď smazal
marcicek84
17. led 2017

k tvé situaci, ono mi připadá, jako nějaká obdoba paralelního vztahu mezi těmi dvěmi. Pokud si zatím jen píší a nic spolu nemají, tak se k tomu schyluje a vždy, když ty udělš scénu nebo je něco zle utíká k ní...čím víc bude u ní, tím míň bude s tebou...
nevím jaké chyby děláš a co vadí tvému muži, ale snažila bych se mu nezavdávat příčinu na straně jedné, ale na straně druhé bych požadovala, aby doma se věnoval vám, ne kolegyni z práce...a myslím, že pokud je ta kolegyně vdaná a má 2 děti a ty bys manželovi dala před dveře kufr, že by rychle zjistil, že nemá pořádně kam jíta ta kolegyně by si ho domů také nevzala a bylo by to za chvíli vyřešené...pokud je však kolegyně sama, tak bych za na tohle byla opatrná, páč je zřejmě na lovu a i by si ho k sobě mohla ubytovat...no je to těžké radit, ukončit to musí chtít tvůj muž

alpal
14. bře 2017

Něco podobného jsem zažila. Začalo to nevinně, pořád opakoval kamarádka, kamarádka, já nechtěla hysterčit, vyšilovat, dělat scény a po nějaké době spolu začali spát. Přestože jsem měla jasné náznaky, že to, co se děje, je špatný, pořád jsem mu dávala volnost a chtěla mu věřit. Bylo to dost podobné, ona si hrála na jeho kamarádku, pochlebovala mu, jak mu rozumí, jak to má se mnou těžké atd.. Takže... bacha, nenech to zajít takhle daleko. Určitě mu nedávat ultimáta, tlačit ho do kouta, hysterčit, hádat se, to se pak chlap šprajcne a bude to ještě horší, ale zakročit bys určitě měla nějak diplomaticky 🙂

biedronka10
15. bře 2017

Toto se pomalu rozjizdelo i u nas akorat ze to byla jeho dlouholeta kamaradka. Zakrocila jsem vcas nastesti

nafuka
15. bře 2017

připojuju se k michalovi315. Chce tě jen na chvíli uchlácholit a pak si s ní stejně furt píše, neponižuj se před ním. Kdyby o tebe stál tak se bude taky snažit.Kopla bych ho do prdele.

tildav
25. bře 2017

Je s podivem,jak rychle dokážete "odsoudit" kamarádku manžela.copak ani jedna nemáte kamaráda,s nikým si nepíšete ? Manžel i já často píšeme, scházíme se s nimi, často něco řešíme.Máme velmi šťastné manželství a takové útoky nejsou na místě. Manžel často kamarádky psychicky podporuje.Ne všichni směřují do postele .

michal315
26. bře 2017

@tildav divej je psani a psani. A co kdyby si nechaval manzel od kamaradky kupovat darky? Co kdyby manzel by s kamaradkou pokAzdy kdyz vytahnes nohy do prace? Hm? A slo to takhle roky. Nevadilo by ti to?

verca156
26. bře 2017

Nenechej si do toho od nikoho kecat, jak budeš žít je tvoje rozhodnutí ! Já se rozvádím nefunkční manželství a taky smskování s jinou holt se bez něj cítím líp.

Strana
z5