Partnerova nevěra
Ahoj,potřebují asi podpořit...a slyšet vaše zkušenosti na takovou věc. Náhodou jsem zjistila,ze ni byl partner nevěrný. Trvalo to prý déle,ale láska v tom není. Když jsem to zjistila a chtěla odejít,prosil,at zustanu.Snaží se,ale asi malo.Nevím,přijde mi,ze se snad víc snažím já.Je to chvilka,co to vim.Nakonec jsem se rozhodla odpustit.Planujeme už nějakou dobu miminko,dostavujeme domek...Nějakou dobu nám to neklapalo,nemluvili jsme spolu jen se dohadovali... Sliboval,ze za ni nepůjde.Bydlí v jedné vesnici.Tak strašně to bolí.... Mám mu věřit? Pokračovat dal podle plánu? Nebere mi tel a už jsem na nervy.... Když zavře jen tak oci,tak jsem nervni na co mysli. A každý den se bojím,ze přijdu domu a rozejdeme se. Zjistila jsem že ho miluji víc,než jsem si myslela.On to prý zjistil také.Ale da se ještě někdy věřit??! Nebat se a normálně žít? ☹
@markyhum Souhlas i s tebou 🙂 Věrnost není gró vztahu, rozhodně ne, tím je důvěra. Když mě chlap bude doma nosit na rukou (obrazně) a postará se o finance domácnost děti a naše partnerství, pro mě za mě jestli stíhá techtle jinde a dělá to chytře, ať se baví. Nevadí že není věrnej, hlavně ať je oddanej. Ať ví kde je jeho místo a chová se tak a to místo ctí. Jenže ruku na srdce, většinou to má jinej vzorec...
@blecha94 ja se i setkala s tim, ze ti chlapy byly vlastne v soku kam az to zaslo a nechapaly. porad to totiz braly tak, ze jsou jenom kamaradi a ze prece ta zenska vi, ze je zadanej a on je jen super kamos a nic nechce. no a nez se vzpamatoval co se deje uz v tom byl zamotanej. tim samozrejme nezlehcuju tu vinu chlapa.
@achjonetusim tak ted by me zajimalo jestli se ti tohle stalo..tohle jsou hodne silny reci:-/sorry,takovej ten muj je, ale ja nehodlam avirat oci pred jeho techtlema a delat jakoze nic ze to je vlastne v poradku..od chlapa cekam neco jiného a ne lži,podlosti hlavne ze nosi penize a nemlati me 😲
@blecha94 Vidíš, a já nesouhlasím 🙂. Já myslím, že chlapi nejsou tak hloupí a jednoduší. Tohle podceňování chlapů a dělání z nich ,,stroje na sex" nemám ráda. Jsou lidi, ne zvířátka. I proto bych nenapsala ,,až mi jednou chlap zahne". Já svému manželovi věřím, vím, že používá víc mozek než penis, a tak kdyby náhodou k nevěře jednou došlo, neřešila bych tu ženu - po té mi nic není, s ní nežiju, mě nezahla, ale řešila bych to se svým chlapem.
@achjonetusim A vtipný je, že za tim "jinym vzorcem" je nejčastěji opět ta ženská, se kterou se vychrápe. Protože zatímco chlap to rád vezme jako jednorázovou záležitost, milenka se často domáhá dalšího setkání, pak si ho najednou chce i tak trochu nárokovat, začne si klást podmínky a pomalounku polehnounku se to sune někam, kde by to vůbec nebylo, bejt to na chlapovi... 😀 Proto já prostě nevěru neuznávám - nevěřim těm ženskejm, se kterýma by manžel spal, že nevymyslej žádnou boudu, která povede k rozpadu naší rodiny. ;)
@alkapinka Je mi líto, ale čteš něco jinýho než já píšu. Nepíšu nic o tom spokojit se s tím že nosí prachy, nechodí do hospody a nemlátí mě.
Na taková rozhodnutí jsme vždycky sami...Je zbabělost z dlouhodobého vztahu vycouvat, aniž bychom se alespoň pokusili jej zachránit...Ale vezmi na vědomí. že ten vztah už nebude nikdy takový, jaký byl předtím. Může vás to paradoxně i posílit, kdo ví...Zvaž, jestli máš na to to ustát...Pokud by z tebe měla přítelova nevěra udělat uzlíček nervů a paranoidní žárlivku, vybodni se na to. A to nemyslím nijak špatně - já se obávám, že u mě by právě toto hrozilo. Ta důvěra se nikdy nemusí docela obnovit, každopádně je to běh na hodně, ale opravdu hodně dlouhou trať...Dítě by za dané situace byla fatální chyba. Ne aby tě napadlo zkoušet si váš vztah "pojistit" děckem - kolosální blbost...
@luj89 Já si nepluju na růžovym obláčku, ani nejsem naivní, takže pokud bych si měla dát useknout pravou ruku, že mě můj muž nikdy nepodvede, tak to prostě neudělám. 😀 A to mám chlapa, kterej absolutně neni na ženský. Věřím 100% tomu, že on sám nikdy nepůjde žádnou sbalit, ale ani omylem si nejsem jistá tím, že se nikdy žádný nepovede sbalit jeho.
Ano, muži nejsou zvířátka, ale testosteron je prostě testosteron. 🙂 Mužům se zkrátka sexuální pud ovládá složitěji - ne že by ho neuměli ovládat vůbec, to umí, ale dá jim to mnohem víc "práce" a na excesy jsou prostě náchylnější, než ženy.
Nevěra do vztahu nepatří. Kdyby mu ji tolerovala, tak by taky mohla od něho jendou chytit nějakou zajímavou chorobu. Už z hlediska zdraví nevěru rozhodně není dobré tolerovat.
Já bych to nedala a už vůbec ne, kdybych věděla, že mě podvedl s ženskou, která je ze stejné vsi. Důvěra je pro mne ve vztahu důležitá a tohle by byl konec ... děti neděti. Svému muži věřím a nemám problém s tím, že jde s kamarádkou nebo obchodní zástupkyní na kafe. Pochybuji, že bys ho dokázala přestat podezírat. Pořád tě bude něco hlodat. Za mne ... nech ho jít.
Muj nazor je ten,ze pokjd nejsou deti nic nedelat na silu a min dva roky pockat....
Hlavne je velka pravdepodobnost ze to udela v budoucnu znovu....
Pokud rozchod neustojis minimalne bych se stahla a zacala s jinyma zalibama - sport kamaradky akce o vikendu at najedes na jiny veci nez doposud...a kdo vi koho potkas...
Nevera ma strasne dlouhy dojezd...bude mezi vama neduvera a hadky atp dlouho...podezrivani...pocitej klidne 5let.....zapomen na to ze na vanoce nebo na jare bude vse vporadku....
Drz se. A za me asi bych sr poohledla casem jinde.....
Ahoj, musím také reagovat. Moje manželka mi před 4 měsíci řekla, že ji utíká život pod rukama a že si chce užít život. Nechce mi prý nic dělat za zády. Ok, řekl jsem, stejně bych tomu nezabránil. Při prvním výjezdu se svými kamarádkami si našla milence. Zamilovala se. Doma vše šlo mimo, děti 8 a 4, i já pochopitelně. Vždy jsme si ve všem rozuměli a pomáhali si navzájem a nikdy nic nezakazovali. Vymizela z její strany jiskra ke mě. Nyní jsou spolu 4 měsíce. Vydají se cca 1x týdně a hlavně jde o sex. Pokusím se vše zvládnout a psychicky jsem se jakž takž s tím srovnal. Psycholog mi pomohl hned na začátku, protože to jsem byl na Chocholouška. Nevím,jak to bude dál. Jestli to budu schopen zvládnout. Bude to krušné období. Mám manželku rád i přesto,že nyní mi ubližuje. Mohu si také někoho najít,ale mě starost o rodinu, běh domácnosti i nevěra manželky zabírá tolik v té hlavě, že na to nemám ani čas a ani chuť. Čas ukáže,jak je moje láska silná. Manželka mě prosila, ať to vydržím,že nechce palit mosty. Má to nyní prý v hlavě pomotane. Žijeme dále spolu a snad to bude za nějaký čas dobré. Když ne, alespoň jsem to nevzdal. Zdeněk
@zdendajj tak ta si s váma s prominutim pěkně vytírá prdel.. a jsem uplně v šoku, že jí to tolerujete..
takže ona má doma své jisté, a až jí to omrzí nastane u nich taky stereotyp, vrátí se poslušně na své pevné a jisté místo a pofrčí se dál jakoby nic?
Na jednu stranu vás obdivuju, na druhou stranu je mi vás strašně líto, protože tohle si nezasloužíte😢
Ale je na každém vztahu jak si to nastaví, ale musí to vyhovovat oboum! a né aby se jeden trápil a sklápěl oči před tím co se děje...
@alkapinka - já si zase myslím, že pán pokud je takhle tolerantní ví o co jde, myslím, že ví proč se to děje, proč to jeho žena musela udělat a proto ji to toleruje, jinak by to nemohl takhle tolerovat...
udělá jednou - udělá znova. třeba za 10 let. vlastní zkušenost. lituji jen toho, že jsem ho nevyhodila už po první nevěře. má 3. rodinu. podle mne to udělá znova. mají to ale v rodině. koukni i na jeho rodinu. jablko nepadá daleko od stromu.
hodně štěstí holka, je to moc těžké.
@alkapinka Jsme spolu přes 15 let. Vždy mi stála po boku, vždy jsme si vzájemně pomáhali. Nikdy nic nezakazovali. Děti jsou malé, nechci aby měli tátu a mamu odděleně. S manželkou jsme se domluvili na určitých pravidlech. jak jsem psal, nevím zda to zvládnu. Začátek byl hodně kritický. Nyní jsem v relativním klidu. Víš, blbí je, že ji stále miluji. Vše má své meze a je možné, že mi dojde trpělivost. Pořád mi říká, ať to vydržím. Je fakt, že si občas připadám jako onuce. V tu chvíli jsem tu kvůli dětem...
@japona Ano, máš pravdu. Nabíječ je ženatý a má 3 děti. Dokonce má i jinak spokojené manželství. Oba si našli vzrušení a nový vítr v zadaných partnerech. Jako chlap bych to měl asi chápat, protože mi chlapi jsme přeci lovci. Spokojený vztah, děti, to je snad dostatečné, aby dospělý člověk dokázal sebe a své touhy udržet. Bohužel, to nestačí. Jiskra a zamilovanost z její strany je pryč. Možná, že přijde s tím, že se chce rozvést, možná ne. Možná já potkám nějakou kamarádku, která mi učaruje a vše se změní. Nevím, čas ukáže. Nyní jsem tu hlavně pro děti a můj vlastní život jde trochu stranou. Hmm...
@zdendajj obdivuji vas a nechapu. Je to jen o tom ze vase zena si vas nevazi, nic vic nic min, chce si uzivat jinde a pak se vratit a delat jako nic. Chapu ze pokud clovek miluje je to tezke hrozne moc, ale seberte odvahu a svou dustojnost uz kvuli detem, ty casem stejne poznaji jak to je, jednou ano. Najdete si nekoho kdo si vas bude vazit. I kdyz ve vztahu jednou nastane stereotyp, jako ze u nas ve vztahu je take, vzdy je to o tom sebezapreni a radosti z malych veci, ktere ten vztah porad prinasi. Kdyz je ve vztahu laska a prijde stereotyp, meli by s tim partneri pocitst a hledat si na tom svem partnerovi dalsi bajecne veci. A take je to o urcite obeti a ne se mit dobre za kazdou cenu na ukor partnera a rodiny. Neponizujte se prosim, je sposta jinych zen co by za hodneho a poctiveho chlapa i do propasti skocily. Na vasi zenu z vaseho popisu mam svuj nazor, ale ten referovat nebudu. Hodne sil
@zdendajj - tak nedělá vám to za zády, ale s vaším svolením, což samo o sobě nepochopím, mohla to utajit, odžít si tohle a pak dělat jako by nic a vy byste nevěděl a možná by bylo míň bolesti. Ale pokud jste ji to svolení dal, tak nevím proč se divíte, že toho využila. Možná byste to svolení mohl stáhnout, kdyby si musela vybrat, pochybuju, že by byl pro ni aktraktivní ženatý nabíječ se 3 dětmi...chyba byla to, že jste ji dovolil, aby něco takového dělala za vašeho souhlasu...a teď to máte vydržet? zeptejte se ženy, kdyby to bylo obráceně, zda by to vydržela ona, že je možné, že i od vás se jednou něčeho takového dočká a bude žádat totéž, aby to vydržela...
Tady se těžko radí. Každý vztah je jiný, některý nemá smysl zachraňovat...Pro nás holky je asi těžší se přes tohle přenést, bereme si nevěru moc osobně. Pro některé chlapy je to spíš jako kdyby je někdo jiný namasíroval, prostě nic osobního, kvůli čemu by se měli cítit provinile. Když si ale chlap užívá bez ochrany a ohrožuje tím i svoji partnerku, to je pro mě už neodpustitelné. Pravidelnou nevěru bych netolerovala, ale stát se může ledacos a taky se většinou i něco stane, když jde o dlouhodobý vztah. Potom to chce zvážit, jestli pokračovat dál. Může to být jen znak, že už šlo stejně všechno do kopru, ale taky to může být chyba, které druhý lituje a kterou už nikdy NECHCE UDĚLAT. Úmyslně píšu, "že to udělat nechce", protože to mi připadá zásadní. Sliby, že už to neudělá, jsou jen řeči - důležité je, aby to opravdu nechtěl udělat. Odejít pak není řešení, když všechno ostatní funguje. Nástrah je bohužel spousta a zabránit jim člověk nemůže vůbec nijak, ani přehnanou kontrolou. Spíš mi připadá smysluplnější pracovat na svém přístupu - položit si otázku, proč mi ta představa vlastně tak vadí.
Byla jsem hodně žárlivá, pořád jsem se porovnávala s ostatními a myslela si, že když budu dělat scény, bude se bát a nic neudělá. Jednou jsem byla svědkyní situace, která byla při nejmenším podezřelá. Viděla jsem jen dvě řešení - šťourat se v tom, až pravděpodobně vyšťourám přiznání, které vlastně nechci slyšet, nebo to budu brát tak, jak to je (že vlastně nejde o nic a největším problémem je moje ješitnost) a jít dál. Doteď mám divný pocit, když si na to vzpomenu, ale vím, že i kdyby se to fakt stalo, byla by to malichernost oproti všemu, co hezkého jsme spolu zažili. Taky si říkám, že se to asi mělo stát, aby mi to otevřelo oči (že můžu být jak hlídací pes a stejně to bude k ho*nu). Neříkám, že nevěru schvaluji, to zas ne, ale pokud všechno jinak klape, byla by škoda kvůli jednomu románku všechno zahodit. Navíc nikdo není bez chyby a i nám ženám se může něco přihodit (ačkoliv si to momentálně nepřipouštíme) a poslední, o co bychom stály by bylo, aby to partner neustále omílal, nebo se s námi rozcházel.
Jinak na důvod bych se snad radši neptala. Co by mohl odpovědět? - Ta ženská mě tak vzrušovala, že jsem ji prostě musel ohnout.... 😉
@marcicek84 Ano, nedělá nic za zády. Souhlasil jsem, protože ji miluji. Stále. V momentě souhlasu jsem nevěděl, že z úletů občasných, bude zamilovaný vztah. To je ten malý rozdíl. Nic jiného. Ano chci to vydržet, i přesto, že je to hodně těžké. Kromě milence chodí s kamarádkami pařit na disco a kávové sedánky. Zhruba 2x v týdnu káva a1x disco. Má volnosti dost. Bohužel, zapomíná na rodinu....
@berynka Ano, máš pravdu. Zamilovanost snad přejde. Psycholog mi řekl, že to trvá pár měsíců, ale i roky. Čím prej více a v různých situacích se budou vidět, tím dříve to oba přejde. Je fakt, že čím déle to bude trvat, tím dříve se i mě může stát, že již nemám zájem o společný život. No, uvidím co bude....

@tulikiss Áno, aneb když slepice nenastaví, kohout neskočí. Takovejch blbek, co na otázku: "A není zadanej? s úsměvem odpoví: "Aspoň bude sranda, " po světě běhá... Chlapi - při vší úctě k nim - jsou prostě v tomhle směru jednodušší, hodně pudoví, ovládnout se je pro ně složitý, v tý situaci nejsou moc schopní použít mozek, zatím co ženská, co balí, ten mozek používá dost a dost a hodně přemýšlí nad tím, jak na to... Takže až mi jednou manžel zahne, první, která dostane po hubě bude ona a dostane víc, až pak přijde na řadu chlap. 😂