icon

Péče o novorozence ve dvou rodinách

baterie
18. črc 2016

Ahoj, ráda bych Vám nastínila hypotetickou situaci, prosím nepátrejte po realitě a neptejte se mě na detaily. Jsou dvě rodiny s opravdu malými dětmi, dva manželské páry, které se přátelí a jak se tak někdy stane, tak muž a žena z opačného páru spolu navážou poměr. Žena otěhotní a i když to bude znít směšně, chce se zachovat alespoň trochu čestně a říct manželovi, že čeká dítě, které není jeho. Muž z druhého páru se taky k tomu postaví čelem, má o dítě zájem a chce na sebe převzít všechny závazky z toho plynoucí. Po vyklidnění emocí oba manželské páry řeší, jak vzniklou situaci řešit. Dohodnou se, že tedy dítě bude samozřejmě v péči matky a po období kojení budou praktikovat střídavou péči. Oba podvádění partneři jsou ochotni sdílet domácnost a společný život i s dítětem svého nevěrného partnera..... Teď mě ale zajímá, jestli je toto skutečně v běžném životě praktikovatelné. V obou rodinách jsou dvě malé děti, jak podle Vás můžou vnímat, že se jim narodí sourozenec, ke který je maminky, ale ne tatínka. Jaký vliv může mít tato péče na dítě, když se narodí do spokojené rodiny, kde mají jeho sourozenci milujícího tatínka a maminku, ale jeho milující tatínek/ maminka bydlí někde jinde a nikdy tedy nebude pociťovat jejich vzájemnou lásku, nebude si připadat neustále navíc, na obtíž? Může se opravdu podváděný partner chovat hezky k dítěti svého nevěrného partnera? Jde vůbec takovýto život vést, aby nikdo netrpěl?

Nebo je nejlepší řešení jít na potrat a ulehčit to všem?

Strana
z2
kvakuska
19. črc 2016

@baterie k tomu co jsem naspala ve svém včerejším příspěvku mě ještě napadá, jak může ta žena vědět s jistotou, že je těhotná s milence a ne s manželem? Napadají mě jen dvě možnosti:
1/ buď s manželem používají nějakou antikoncepci a s milencem ji nepoužívala - v tom případě by se těhotenství dalo svést na selhání antikoncepce a dítě by se mohlo nechat jako manželovo dítě
2/ s manželem nespí, spí jen s milencem - v tom případě těžko manželovi podšoupne těhotenství jako nehodu, bude jasné že jeho to dítě není
Pokud si ta těhotná žena není jistá kdo je otec, jen si myslí, že by dítě mohlo být milencovo, tak radím nepátrat, držet zobák a snažit se udržet rodinu.
Pokud se žena bojí, že by nedokázala žít s takovou lží, potom radím potrat (hlavně v zájmu malých dětí v obou rodinách). Rozbít rodinu už narozeným čtyřem dětem a přivést na svět další dítě do složitých rodinných poměrů, to by byla sakra velká cena za to, že dva dospělí nedokázali udržet na uzdě své pudy ☹

lucka662006
19. črc 2016

Jako představa, že moje roční (např. - po ukončení kojení, může i déle, to neřešme....) dítě jezdí na střídavou péči do druhé rodiny, i když za otcem, mě děsí. Takže s sebou potahne kočár, pleny, oblečení, krémy, případné léky proti horečce atd., dětské příkrmy, nádobí, sunar, hračky, deky, botky, podložky na hraní na zemi atd. To ani neřeším, kdo tam bude hlavním dospělým pečovatelem, přebalovat, krmit, hrát si s ním, nechodit do práce v tu dobu apod. V noci vstávat. Biologický otec? To asi těžko... Uspávací rituál by měl být také pokaždé alespoň podobný, denní režim atd. Tohle nemůže nikdy fungovat, a pokud to dospělí z obou rodin nějak dokážou, o čemž pochybuji, tak se to stejně odrazí na psychice dítěte, které bude na návštěvě smutno po mamince atd. Mimochodem název příspěvku "péče o novorozence ve dvou rodinách" - jaký novorozenec? - novorozenec je dítě tak max. do půl roku? Je to představa přitažená za vlasy.

musichetta
19. črc 2016

No, situace je to komplikovaná, těžko říct, jestli by to mohlo fungovat. Je samozřejmě značné riziko, že to dítě bude špatně snášet, dítě by mělo žít ve fungující a stabilní rodině. Potrat to ale nevyřeší a nikomu nic neulehčí - dítě bude mrtvé a rodičům i jejich partnerům z toho všeho pravděpodobně zůstanou šrámy. Když už to dítě jednou počali, měli by přijmout zodpovědnost za jeho život a snažit se najít nějaké řešení, které by bylo co nejpřijatelnější pro všechny zúčastněné. Já vím, že se mi to mluví a že to nebude tak jednoduché... Ale třeba by mohla pomoct nějaká rodinná poradna nebo tak něco.

kacca11
19. črc 2016

@musichetta tak podle me treba neni nic zodpovedneho na tom privest dite na svet do takovych podminek. O tom, ze to muze znicit zivoty v obou rodinach ani nemluvim.

Za me bud potrat a jit dal nebo prijmout dite a vychovavat ho s manzelem jako vlastni, jako stoprocentne vlastni. Navic mi neni jasne, jak si muze byt zakladatelka jista otcovstvim.

kvakuska
19. črc 2016

@musichetta také nejsem příznivce potratů, ale v tomhle případě si myslím, že by se měl brát především ohled na 4 malé děti, které už jsou na světě ... je v jejich zájmu, aby jim zůstaly zachované rodiny ... pokud se očekávané dítě narodí, zamíchá životem všem, dětem i dospělým, je velká pravděpodobnost, že nakonec rodiny neunesou tlak situace a obě se rozpadnou ... proto v tomto případě jsem pro potrat ☹

carmilla
19. črc 2016

Holky, ale ono je v dnešní době poněkud riskantní předstírat, že dítě je manželovo, když není...dnes, kdy otestovat DNA je jen otázkou pár tisícovek...navíc život ve schizofrenii - "kdy se to asi provalí" by mě osobně zničil...Pořád mi nejde do hlavy, jak tohle mohli ti milenci dopustit, není jim přece šestnáct...Nechtěla to náhodou dáma na milence tak trochu ušít? (Já na nějaké "zapomenuté prášky" a "prasklé kondomy" moc nevěřím - když se stane nehoda v takovém vztahu, přece můžu hned spěchat pro Postinor)... Nicméně - co by z toho měla, že...Nechápu.

panickatlamicka
19. črc 2016

@kvakuska takze to odse*e dite a vsichni si umejou ruce...

panickatlamicka
19. črc 2016

@carmilla no to mi tez prijde divne,budeme doufat,ze je uvedeny problem cista hypoteza a zadne takove miminko se nechysta (ne)narodit.

kvakuska
19. črc 2016

@panickatlamicka to dítě to odse*e v každém případě, ať se narodí či nenarodí ... akorát když se narodí, tak to s ním odse*ou přinejmenším ještě další 4 děti + možná i nějaký dospělák ...

panickatlamicka
19. črc 2016

@kvakuska ale to je jen odhad,ze to odskacou ty jiz existujici deti. No chudak mimco. ☹
“vis,miminko,svedila me frnda,ale holt tak to v zivote ( kterej ty ani poradne nepoznas) chodi. Nebrala jsem ohled absolutne na nikoho,ani na sve deti,ani na manzela,ale ted tu odpovednost hazu na tebe,protoze ted,kdyz jsi v me deloze,najednou na sve blizni prece myslet musim. Takze se nezlob,ze jsem srab a neumim si to vyzrat ( ani tvuj pravy otec) a adié. "
Chudaci podvadeni manzele,chudaci i ty deti.

bassetlady
19. črc 2016

Já jsem v některých ohledech až extrémní liberál. Ale tohle je teda extra paskvil řešení.
Buď potrat a nebo přijmout plně do rodiny matky za rizika, že mu to papírový otec paroháč dá vyžrat.

kvakuska
20. črc 2016

Bohužel tady se asi od zakladatelky nic víc nedozvíme, takže řešení situace nám zůstane utajeno
@panickatlamicka a ty bys tuto situaci radila vyřešit jak?

panickatlamicka
20. črc 2016

@kvakuska vubec nevim,priznam se. Vedu zcela jiny zpusob zivota. Prvni,co me napadne,v cem zakladatelka vidi to plus,ze to rekli svym podvadenym manzelum. Myslim,ze bych skoncila s detmi sama,protoze muj manzel by ode me po provalene kukacce odesel. Ale dite bych si nechala.

trdelnik234
22. črc 2016

@panickatlamicka

Super si to napisala, hlavne tuto pasaz " “vis,miminko,svedila me frnda", ja by som to dala aj do nazvu prispevku, bolo by to ovela vystiznejsie. Je to sice len fake, ale takychto 3radodajnych damiciek" beha po svete vela. Sice to sem nepatri, ale to uz musi byt aka leniva zenska, ze si ani neda namahu najst niekoho uplne cudzieho a ukocirovat to dostojne ( kedze vernost neuznava), ale skoci do postele s rodinnym priatelom.

koordinatorka_odboje
22. črc 2016

@baterie 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ty ještě tajně čteš pohádky, co?

trdelnik234
22. črc 2016

@lucka662006

A hlavne tu nikto nepise o manzelke toho milenca, napriklad. Ked si predstavim, ze uz mam dve deti, co prespia v klude celu noc, dalsie neplanujem, pretoze si konecne oddychnuta a zacinasmsi to uzivat, mozno planujem navrat do prace na part-time a manzel mi domov dovlecie "ujety sperma" ( sorry za vyraz, ale mna by toto napadlo ako prve), tak asi nadsena nebudem a suhlasit so striedavkou tiez nie. Takze suhlas s tebou. Na hlavu postavene. Nech spolu ti dvaja sexuchtivi nevernici ziju a uvidia ake to je v reali. Nie ze doma mam konfort, tak si idem zasulozit vedla pre potesenie.

Strana
z2