Pomůže další dítě vyrovnat se se střídavou péčí?
Ahoj maminky, položím zde dotaz, který bude znít možná trošku absurdně, ale na tom asi nesejde.
Mam děti ve střídavé péči 7 a 10 let.
Než jsem odešla od partnera, byla jsem s dětmi téměř pořád sama. Hodně těžce se s tím vyrovnávám, čekala jsem, že to časem bude lepší, ale není ani po roce...máme péči týden a týden.
S novým partnerem ( manželem), který je naprosto úžasný, chceme ještě jedno společné dítě ( on má své dvě taky).
Pomohlo vám další dítě zaměstnat hlavu tak, že se lépe vyrovnávate s danou situaci?
Přesně jako se píše výš.
Chápu, že to není pro matku úplně lehké, ale děti porostou a i bez střídavky je musíš nechat rozlétnout.
Pokud dítě oba chcete, klidně, ale neber ho jako náplast na samotu.
Jsi si jistá, že by to nepokazilo tvůj vztah s dětmi? Že oni by z nového sourozence mimina byli odvázaní? Takhle se těší na tebe, na čas s tebou. Najednou by tu byl další člověk, se kterým by se o tebe museli dělit, měla bys na ně podstatně méně času, v aktivitách byste se přizpůsobovali miminku, při tom tví jsou už relativně velcí, mají jiné potřeby... Chápu touhu založit rodinu s novým partnerem, mám také nového chlapa a zažila jsem ten pocit. My to ale vyhodnotili, že dětí dohromady máme dost, že si můžeme užívat čas jen spolu sami, že by to byl v mnohém krok zpět, když už máme děti odrostlé. Zvažte to i rozumem. A ne, žádné nové dítě ti nikoho nenahradí. Ti tvoji by ti chyběli úplně stejně.
Máme to podobně a nevidím žádný problém. Starší jsou v asymetrické střídavce ( u mě víc, ale u otce jsou každý týden), jeho dítě jsme mívali na víkendy a prázdniny a společného máme furt. Dneska jim je 7,15,16,21. V pohode je to.
Každý máte 2 děti a u toho bych zůstala. Dle mne společné dítě není nutné. Nemám ráda moje děti, tvoje děti a naše děti, mezi dětmi to nedělá dobrotu. Užívala bych si, že jsou děti velké, výletovala, věnovala se koníčkům.
@anonym_7dc6fb a které dítě podle tebe nutné je?🙄
Celkově tu nechápu ty komentáře, že si nemáš pořizovat dítě kvůli starším dětem - zaprvé není jediný důvod, proč naopak nepředpokládat, že budou z miminka nadšené, za druhé brát ohledy na děti je jedna věc, podřizovat jim svůj život a svá životní rozhodnutí druhá. To bychom si nemohli pořizovat ani druhé dítě, aby to první z toho nemělo újmu a nežárlilo...
Jinak my střídavku nemáme, ale hádám, že ti to situaci ulehčí, protože miminko prostě náročné je, tak dost možná i oceníš, když budeš mít zrovna na starosti jen je.
@anonym_7dc6fb a které dítě podle tebe nutné je?🙄
Celkově tu nechápu ty komentáře, že si nemáš pořizovat dítě kvůli starším dětem - zaprvé není jediný důvod, proč naopak nepředpokládat, že budou z miminka nadšené, za druhé brát ohledy na děti je jedna věc, podřizovat jim svůj život a svá životní rozhodnutí druhá. To bychom si nemohli pořizovat ani druhé dítě, aby to první z toho nemělo újmu a nežárlilo...
Jinak my střídavku nemáme, ale hádám, že ti to situaci ulehčí, protože miminko prostě náročné je, tak dost možná i oceníš, když budeš mít zrovna na starosti jen je.
@suzanna123 To je můj názor, ty máš jiný, neberu ti ho. Měj si třeba 10 dětí. 2+2 + 1 společné je 5. Někdo by do toho klidně šel, já ne. 5 dětí na VŠ si nedovedu představit,byť postupně, pokud není škola v místě bydliště.
@suzanna123 To je můj názor, ty máš jiný, neberu ti ho. Měj si třeba 10 dětí. 2+2 + 1 společné je 5. Někdo by do toho klidně šel, já ne. 5 dětí na VŠ si nedovedu představit,byť postupně, pokud není škola v místě bydliště.
@anonym_7dc6fb Tak u těch patchworkovych rodin je předpoklad, ze je vic pracujících dospělých na ty deti. Nam to vychází, ze na VŠ můžeme mít maximálně dvě děti zároveň. A ne každé dítě na VŠ jde.
Pokud oba po společném dítěti toužíte a zvládnete ho uživit, nevidím důvod, proč do toho nejít. Ale nešla bych do toho s očekáváním, že mi to pomůže překonat fakt, že nezvládám pobyty starších dětí u ex. To bych si šla na tvém místě zpracovat na terapii.
@anonym_7dc6fb dík za povolení 🤣 Problém je, že on se tě o ně nikdo nežádá - ani já, ani autorka. Ten dotaz zní jinak a pokud oni 2 dospěli k tomu, že to dítě chtějí, tak asi zvážili všechny okolnosti, o kterých my víme velké kulové. A to, že někdo s odřenými zády vychová a finančně zabezpečí 2 děti, neznamená, že si jich ani nikdo jiný nemůže dovolit víc 🙄
@anonym_7dc6fb dík za povolení 🤣 Problém je, že on se tě o ně nikdo nežádá - ani já, ani autorka. Ten dotaz zní jinak a pokud oni 2 dospěli k tomu, že to dítě chtějí, tak asi zvážili všechny okolnosti, o kterých my víme velké kulové. A to, že někdo s odřenými zády vychová a finančně zabezpečí 2 děti, neznamená, že si jich ani nikdo jiný nemůže dovolit víc 🙄
@suzanna123 Kdyby si autorka dotazu byla jistá, tak se tu neptá. Zajímají ji názory druhých.
@anonym_7dc6fb Ale ty ději ve složení 2 + 2+ 1, nemají 2 rodiče, ale 4.
Řekla bych, že další dítě tě určitě zaměstná, ale je otázkou, jestli tam nezůstane pořád ta bolest, že starší tráví čas se svým biologickým otcem, tedy to tam zůstane viset nezpracované.
Ideální řešení je začít si zpracovávat to, že starší děti jsou týden u ex a třetí si pořídit, protože chcete třetí společné dítě, ne aby u tebe kromě toho, že ho chceš bylo i náplastí, že ti chybí dvě starší děti, protože nejsou doma.
@suzanna123 Kdyby si autorka dotazu byla jistá, tak se tu neptá. Zajímají ji názory druhých.
@anonym_7dc6fb já teda čtu, že ji zajímá, jestli jí to usnadní odloučení od starších dětí, ne, že chce od náhodných anonymů na internetu radu, jestli si to dítě vůbec mají pořídit..🙄
@anonym_7dc6fb Ale ty ději ve složení 2 + 2+ 1, nemají 2 rodiče, ale 4.
@levandule_k A pokud fungují i noví partneři rodičů, tak i víc.
Reknu ti to asi takhle - dej tomu par let a budes rada, az tvoji pubertaci vypadnou delat otravene obliceje k tatinkovi😆
Pokud chceš další dítě hlavně proto, abys nebyla část času jen sama s partnerem, tak to není dobrý důvod. Časem vyletí všechny děti a zaplácávat to vždy dalším dítětem nejde. My jsme oba společné chtěli, nesplnilo se nám to hned, byla to trnitější cesta. A potom jsme se těšili na to, až to nejmladší budeme moct někde udat ( babička, dětský koutek..) a být spolu sami. Je to luxus nemít doma ani jedno dítě. Neni dobre byt na nich moc závislá. Chlapa máš snad taky hlavně kvůli sobě a ne proto, ze ti může dát dítě. Ono taky nemusí přijít, nemusí byt úplně standardní, vztah nemusí vydržet a budou ti pendlovat všechny tři..
Pokud chceš další dítě hlavně proto, abys nebyla část času jen sama s partnerem, tak to není dobrý důvod. Časem vyletí všechny děti a zaplácávat to vždy dalším dítětem nejde. My jsme oba společné chtěli, nesplnilo se nám to hned, byla to trnitější cesta. A potom jsme se těšili na to, až to nejmladší budeme moct někde udat ( babička, dětský koutek..) a být spolu sami. Je to luxus nemít doma ani jedno dítě. Neni dobre byt na nich moc závislá. Chlapa máš snad taky hlavně kvůli sobě a ne proto, ze ti může dát dítě. Ono taky nemusí přijít, nemusí byt úplně standardní, vztah nemusí vydržet a budou ti pendlovat všechny tři..
@andelka zrak pod to se podepíšu 👍

Každý máte 2 děti a u toho bych zůstala. Dle mne společné dítě není nutné. Nemám ráda moje děti, tvoje děti a naše děti, mezi dětmi to nedělá dobrotu. Užívala bych si, že jsou děti velké, výletovala, věnovala se koníčkům.