icon

Peníze - nedostatek a více dětí. Jak na to stále nemyslet?

floruska
28. lis 2019

zdravím nechci moc dlouze se rozepisovat ale chtěla bych si popovídat s někým nebo
probrat to s někým kdo to má podobně a když musí řešit více peníze
má více dětí a jsem z toho frustrovaná a opravdu hodně
jako vím že dětem nestačí moc že jim stačí když se jdeme projít ven nebo tak ale prostě
stačí i pokud jdeme do obchodu nebo tak nemohu jim něco koupit jen tak
trápí mě to
i když vím že to asi řeším moc jen já
manžel do práce chodí ale i tak mi přijde že ty peníze prostě nestačí jako se 4dětmi
co pak kroužky atd?kdyby prostřední syn neměl 3kroužky v rámci školní družiny kdy to jsou zatím jen stovkové uhrady tak by asi ani nechodil
já bych šla do práce hrozně ráda ale hlídání není a nejmenší (10měsícu) má lepší někdy horší
dny i to spinkání je jednou tak podruhé tak
přála bych si řešit něco jiného chci si užívat i ty děti ale když pominu i to že veškerý program
je na mě a že náš táta je prostě gaučák
trápí mě že občas musím řešit jestli jim vubec koupit kokino nebo zmrzku nebo tak
mám třeba kamarádku ta má děti 3 a zase je s nimi pořád sama ale v tom rozdíl není když chlapa mám třeba doma a stejně se dětem věnujijen já
ale není to o závisti to ne ona třeba zase peníze řešit nemusí ale jen mi to přijde moc líto
zase si říkám že mužeme být rádi že všechny ty 4děti jsou zcela zdravé atd
máte někdo radu jak to vytěsnit více z hlavy abych na to nemusela pořád tak myslet?

kacenka1111
28. lis 2019

@zelenaesmolda ty blaho...ty jsi fakt šílená...nikdy se nevyjadruji, ani v diskuzi proti vám dvoum...ale.y prostě musíš se někam.vetrit a rýpat a rýpat...A pak se divis, ze máš šílený sousedy...dobré ti to napsala jedna v diskuzi...tvoje karma...A taky zrcadlo...

te_reza
28. lis 2019

@zelenaesmolda taky nechodíme na večeři, s chutí si sem tam koupíme kebab nebo číňaninu. Radši jdu jen tak na nákup a sem tam si něco koupím nebo holce, komukoliv a vím, že mě to finančně nezrujnuje.

Obecně ale řešit situaci, že si udělám děti a pak řeším, že nemám peníze, bych teda nesnesla. Pořídila jsem si dítě se slušnou základnou, kterou jsem z mizerné výplaty našetřila před tím, takže jsem na mateřské nebyla odkázaná jen na peníze od státu a chlapa a nemusela jsem řešit, že si koupím něco navíc. Jen jsem zalezla do práce, poctivě zase syslím a i tak se máme dobře. V klidu vím, že bych dokázala uživit dvě děti i když by možná nějaké drobnosti z nákupu zmizeli a to je pro mě jasný strop. Nechtěla bych žít s pocitem, že mám sice velkou rodinu, ale nemáte tzv co do huby a děcka nemůžu poslat ani se školou na výlet.

tinaprofi
28. lis 2019

nemá smysl říkat zakladatelce příspěvku, že je kravina udělat si děcka a pak nemít prachy... hádám, že si toho sama všimla, že má 4 a peníze žádný, trochu pozdě na vyčítavý řeči ne 🙂))) Stalo se. Teď vymyslet co s tím. Když není z čeho, neušetří se nic. Ale když se udělá domácí rozvaha a uspořádání toku peněz tak je základ na světě. Redukce kroužků, každá stovka dobrá. Nikdo netuší, jak hospodaříte, do kuchyně vám nikdo nevidí. Proto se těžko radí. Existuje spousta věcí na kterých se dá zatím ušetřit než děcka povyrostou a matka si může začít přivydělávat. Ale z vody se špatně vaří. Zkuste si sednout a projít to všechno, někde budete muset přitáhnout opasek, abyste jinde mohli povolit - třeba pak bude i na tu blbou zmrzku na procházce 🙂))

zelenaesmolda
28. lis 2019

@kacenka1111
ja do nekoho rypu?stejne jakjo ostatni jsem napsala svuj nazor na vec.
btw nikam se nevtiram,diskutuju stejne jako vsichni ostatni.nebo je snad diskuze jenom pro zvane? 🙂
Jsme na verejnem foru,je treba si zvyknout,ze se ne vzdycky s kazdym shodnes,o tom ty diskuze jsou.

@te_reza
souhlasim s tebou,taky bych nedokazala mit rodinu s tim,ze nemame nic nasetreno a ze nemuzu detem koupit ani nejaky maly darek nebo sobe udelat radost.
deti si nezaslouzi zit v tom,ze cele detsvi musi poslouchat "na to nemame".

tinaprofi
28. lis 2019

@zelenaesmolda hele tak když seš tak natvrdlá, tak ti to holt ženský musej kopnout takhle zpříma 🙂)) ty sice volně diskutuješ, ale tvoje odpovědi jsou někdy na přesdržku. Jsou tak plný arogance a despektu, že se tady bavíš se všema jak kdyby to byli tvoji poddaní a ty měla v prdeli zlatou lžičku... tak se tak nevzpínej pořád, když tě někdo upozorní a zkus se prostě jenom jednoduše nad tím zamyslet - nad tvým odpovídáním a diskutováním 🙂 A hlavně se netvař překvapeně, když ti to prostě říká x lidí 🙂))) Na místo toho jdeš a všechno to otáčíš proti těm lidem tady, to je diagnoza 🙂)))

zelenaesmolda
28. lis 2019

@tinaprofi
az me bude zajimat tvuj nazor na mou osobu tak se zeptam.nemam ale ten pocit,ze bych se te ptala tak proc mi to rikas?mas pocit,ze me nejak trapi co si o me mysli ostatni?tim tuplem na anonymnim internetovem foru?nebo ze se z toho ted posadim na zadek?jaky ma ten tvuj posledni prispevek vlastne smysl,ceho tim chces dosahnout?
davas mi stejne nevyzadanou radu jako ja ostatnim,kritizujes za neco co sama delas.

tinaprofi
28. lis 2019

@zelenaesmolda dyť ti říkám, že seš úplně natvrdlá a pravděpodobně jsi i negramot, pokud se ptáš čeho chci dosáhnout 🙂))) můžu ti to nahrát ještě jako hlasovku, když neumíš číst

zelenaesmolda
28. lis 2019

@tinaprofi
kdybych neumela cist tak ti asi neodpovim.doporucuju si zjistit co znamena slovo negramot kdyz uz se tady ohanis cizim slovem jehoz vyznam ocividne neznas protoze jinak bys takovou kravinu nemohla napsat.zcela logicky kdyz ti odpovidam tak umim jak cist tak i psat a nemuzu byt tedy negramotna.
jinak ty me kritizujes za neco co sama delas a sice za nevyzadane rady a styl diskutovani.
tak znova-ty si opravdu myslis,ze se neco zmeni kdyz mi tady napises svuj nazor na mou osobu?nezmeni.me to totiz vubec nezajima.kdyby me to zajimalo tak se zeptam.
takze sis ulevila,vylila srdce ale to je asi tak vse co s tim muzes delat 🙂

tinaprofi
28. lis 2019

@zelenaesmolda to za tebe píše starej, nelži 🙂))) já tě nekritizuju, mě je jedno že jsi negramot a natvrdlá 🙂)))) ti pomáhám pochopit, proč si tady prostě x lidí myslí, že seš broskev 🙂)))) ale s intelektem thajský nudle to nejde, to chápu 🙂))

heligona
28. lis 2019

@zelenaesmolda na to, jak je ti to jedno, o tom nějak moc diskutujes 😂

zelenaesmolda
28. lis 2019

@tinaprofi
tak znova-me je uplne jedno co si kdo mysli a nevim proc mas potrebu mi to vysvetlovat i presto,ze jsem ti nekolikrat napsala,ze me to nezajima.jestli ti tak vadim tak na me nereaguj a je po problemu ne?narozdil od tebe se aspon nesnizim k tomu,abych te urazela.je mi jasne,ze se presne o tohle snazis a chces vyprovokovat nejakou hadku ale tak to je tvuj problem.
ja vadim tobe,ne ty me takze ci je to problem?tvuj.

@heligona
snazim se jenom Tine vysvetlit,ze je mi to srdecne sumak ale ona to jaksik neni schopna pochopit a porad do me vali svoje moudra a nevyzadane rady.

heligona
28. lis 2019

@zelenaesmolda jo ty tady nediskutuješ. Ahaaa🤣🤣🤣

zelenaesmolda
28. lis 2019

@heligona
mas pravdu,blbe jsem to napsala.

pincola
28. lis 2019

@floruska zakladatelko, mrzí mě, že máš starosti a vím, že si asi ani nedokážu představit, jak moc velké starosti to jsou. Nemoct dětem udělat radost, koupit jim něco, možná kolikrát ani nevíš z čeho uvařit. Určitě se to zlepší, až nejmladší povyroste a budeš moct trochu pracovat.Taky nejsem z bohaté rodiny, taky jsme neměli jako děti, to co ti ostatní kolem nás. není to lehké, ale dá se z toho vylézt. Vím, že je tvá situace těžká a nijak to nezlehčuju, ale věř jedné věci. Máš 4 děti a určitě sem chodí holky, které se mají dobře, mají auta, peníze, šperky, dobrou práci, volný čas. Ale prodaly by poslední košili, aby měli alespoň jedno dítě🙂
Držím palce.

zelenaesmolda
28. lis 2019

@pincola
napadlo me jak jsi zminila to vareni,ze by treba mohla jit
@floruska do nejake potravinove banky pokud je az v takove nouzi?od toho se ty sbirky prece delaji 🙂

sasui1
28. lis 2019

@zelenaesmolda
@pincola
Tak nemit detem z ceho uvarit a uvazovat o potravinove bance a pritom vyuzivat sluzeb internetu uz by bylo trochu pres caru...
Nemam pocit ze by zakladatelka neco takoveho psala... Chtela si jen postezovat... Nemyslim si ze by byla v situaci ze detem neni schopna koupit jidlo ale spis ji vadi ze se 4 detma neni na ty radustky a blbustky jako je zmrzka nebo jak nekdo psal ze ma deti naucene ze z navstevy obchodu si odnaseji i malou hracku/dobrutku..
A myslim ze sama uz se do diskuze ani nezapoji kdyz vidi ze se to zase posunulo uplne jinym smerem 🙄

zelenaesmolda
28. lis 2019

@sasui1
proc by to bylo pres caru mit pristup k internetu a zaroven zadat pomoc potravinove banky?mobil ma dneska kazdy a wifi zdarma je taky na kazdem rohu...

sasui1
28. lis 2019

@zelenaesmolda co vim tak Nokia 3210 wifi chytat neumi. A jestli chci zadat o potraviny pro potrebne ale pritom mam na to abych si koupil chytry telefon taknpodle me je to pres caru... Ale kazdy to ma nastavene jinak...

zelenaesmolda
28. lis 2019

@sasui1
tak smartphone dneska koupis za 500 na bazaru,navic do financni tisne se muze dostat kdokoliv a kdyby kvuli tomu mel hned prodavat mobil a ostatni vybaveni tak si moc nepomuze 🙂

sasui1
28. lis 2019

@zelenaesmolda a wifu "zdarma" taky neni uplne zdarma... At uz ji chytnes v hromadnem prostredku do ktereho si musis zaplatit jizdenku. V kavarne kde chteji at si neco koupis. Nebo v obchode kde se predpoklada ze i tam si neco koupis... Ale mozna proto jsou plne nakupaky... Lidi tam nechodi nakupovat ale matky chytat wifi a brouzdat po MK 😉

sasui1
28. lis 2019

@zelenaesmolda ten telefon nemusi prodat ale v tak tizive situaci by ani nemela mit na to aby si ho mohla koupit. Byt za 500...ale uz jsem psala ze si nemyslim ze by to byl pripad zakladatelky... A diskuze je uplne nekde jinde...

zelenaesmolda
28. lis 2019

@sasui1
tak ten telefon uz muze par let treba mit 🙂
ano,casto tam chodi lidi chytat wifi,to je pravda.

pincola
28. lis 2019

@sasui1 paní je vdaná, jsou na to dva, mají rodičák a mužovu výplatu. Ano k tomu 4 děti, je to náročné, ale nedělala bych z paní žebračku, která nedá dětem jíst a kupuje si drahé telefony. Možná musí kalkulovat , co uvaří, možná je to někdy horší, někdy lepší. Ale určitě bych se nepohoršovala, že má telefon, to zacházíme trochu daleko, to už je pranýřování. A i kdyby na sociálku pro lístky na jídlo chodila a měla telefon, mohla ho dostat. Držím palce, aby vás nikdy nepotkala nějaká tíživá životní situace a někdo se pohoršoval, že máte telefon (nebo řasenku na očích, nebo deodorant v koupelně i to jsou zbytné věci). A že nechodíte jen v nejhorších hadrech s flekama, elektoronickou žákovskou vám musí otevírat nějaká jiná matka, kterou zrovna s nemytýma vlasama a rozšmajdanýma botama dohoníte.

shaun40
29. lis 2019

No ty jo holky .Myslím že paní překoná náročnější období co se týče financí. Ale co v živote má ji spousta lidi může závidět. A moje děti taky nemají všechno a jsme šťastný spokojeny a máme se rádi.Muj syn si taky musel vybrat buďto kolo nebo ŠVP .A vybral si kolo.Výlet oželel .A ja nemám sourozence a co bych dala za tři .A v sousedství mám známu a ta nechce více deti pro to že by její andílek nemohl mít kvanta lega panenek a krámu.A prej by to finančne neunesly .Tak pořád mi volá jestli by mohli moje děti k nim že mala je smutna.A to.je radosti když přijdou a hrají si s ní člověče, sázky dostihy nebo pexeso.Rodiče ji obklopují krámama ale ta holka není šťastná.A má na co jsi vzpomene.A moc se mi líbi maminky které mají více děti. Beru si z nich příklad a řeknu si když to oni zvládají ze čtyřma tak ja musím taky.Moc fandím autorce a smekám před ni že dala život čtyřem lidem .Až se sejdou za 25let u vánočního stolu celá rodina plus nějaký vnoučci.Tak si autorka řekne ano stálo to za to .MÁM VELKOU RODINU .Jste jednička .I chudší člověk může byt šťastný pro to že dovolenu u moře vymění za lásku k dětem. ☺

daisymaminka
29. lis 2019

@floruska Radu nemám, osobně bych na to myslela asi furt. ☹ Ale napadlo mě zeptat se, co manžel dělá jako zaměstnání? Protože ten můj má zaměstnání i jako koníček, takže po práci, pokud je čas a nejsou jiné povinnosti, chodí ještě na chvíli do své dílny.

Anebo vy, když by manžel přišel z práce a mohla jste v klidu "opustit" 10m dítě, byste si nemohla najít nějakou brigádu, třeba v obchodě?

sasui1
29. lis 2019

@pincola ale ja napsala ze si nemyslim ze by na tom byli tak ze nema co dat detem... Psala jsem.i muj prvni prispevek byl o tom ze ji nebudu radit ale chapu ze si chce postezovat... A taky jsem psala ze jsem z tech co z vrcholu letela tvrde dolu... Ale bohuzel jsem se pustila do diskuze s pani vys a uz to jelo uplne nekam jinam 😉

floruska
autor
29. lis 2019

@pincola no víš to není tak že bychom skončili někde na ulici
vždy jsem měla nějakou fin.rezervu jenže je tady tolik věcí vy s námi nežijete a kdo si to nezažije tak to prostě nepochopí,
nejsem žádná chudinka ale když jsem i platila dluhy mého muže ještě staré at jsme v klidu tak to taky bylo na ukor těch dětí,pouze je to prostě složitější,nestojím ani až tak o dovolené ani o výlety společně to se dá přežít stejně jsem zvyklá dělat a zařizovat sama
snad až malá více povyroste pak to pujde lépe
jen mě to prostě štve
čekala jsem kritiku ale je tam moc věcí i ohledně muže
říkám lépe se radí jiným kteří třeba řeěí něco jiného

floruska
autor
29. lis 2019

@shaun40 ano a není to tak že by mi děti nejely na lyžák atd
jáse v rámci mých možností snažím není duležité mít vše to štěstí a radost nedělá tedy aspon někomu
jen jsem myslela že to asi zvládnu lépe

floruska
autor
29. lis 2019

@daisymaminka ano to by byla možnost ono když moc pyskuju manžel to jde řešit do hospody pokud je větší krizka muže pít i měsíc klidně dva těžko se to vysvětluje
takže tím se dostávám trovhu k tomu kde mi pak jdou peníze (většinou jídlo atd prostě pro děti) a je třeba si uvědomit že 4 děti sama hlídání nula atd .... to je jedno
jen řeči tak běžte od sebe - znovu ono je to zrovna toto o penězích
měla jsem období kdy jsem si říkala i kdybych měla začít roztahovat nohy atd atd
je to hrozné vím že se ty děti na svět neprosily ale to zoufalství a bezmoc ještě k tomu
řešit i další věci
ještě že mám tuhý kořínek

daisymaminka
29. lis 2019

@floruska Tak to mě mrzí, neporadím jak z té situace ven. Rad už tu od jiných zaznělo dost, možnosti jsou, ale chápu, že situace je těžká. Držím pěsti, ať je líp.

Strana