Peníze - nedostatek a více dětí. Jak na to stále nemyslet?
zdravím nechci moc dlouze se rozepisovat ale chtěla bych si popovídat s někým nebo
probrat to s někým kdo to má podobně a když musí řešit více peníze
má více dětí a jsem z toho frustrovaná a opravdu hodně
jako vím že dětem nestačí moc že jim stačí když se jdeme projít ven nebo tak ale prostě
stačí i pokud jdeme do obchodu nebo tak nemohu jim něco koupit jen tak
trápí mě to
i když vím že to asi řeším moc jen já
manžel do práce chodí ale i tak mi přijde že ty peníze prostě nestačí jako se 4dětmi
co pak kroužky atd?kdyby prostřední syn neměl 3kroužky v rámci školní družiny kdy to jsou zatím jen stovkové uhrady tak by asi ani nechodil
já bych šla do práce hrozně ráda ale hlídání není a nejmenší (10měsícu) má lepší někdy horší
dny i to spinkání je jednou tak podruhé tak
přála bych si řešit něco jiného chci si užívat i ty děti ale když pominu i to že veškerý program
je na mě a že náš táta je prostě gaučák
trápí mě že občas musím řešit jestli jim vubec koupit kokino nebo zmrzku nebo tak
mám třeba kamarádku ta má děti 3 a zase je s nimi pořád sama ale v tom rozdíl není když chlapa mám třeba doma a stejně se dětem věnujijen já
ale není to o závisti to ne ona třeba zase peníze řešit nemusí ale jen mi to přijde moc líto
zase si říkám že mužeme být rádi že všechny ty 4děti jsou zcela zdravé atd
máte někdo radu jak to vytěsnit více z hlavy abych na to nemusela pořád tak myslet?
@floruska
a proc jsi s chlapem alkoholikem,ktery akorat dela dluhy?
@floruska Nenalhávej si, že tohle je normální. Normální chlap chodí do práce a nedělá dluhy, normální chlap nemá problémy s alkoholem, normální chlap má rád svoji ženu a děti a podle toho se chová.... Ale máš pravdu, že člověk se nemění.... To mě ale přivádí k myšlence, proč sis s chlapem, s kterým jsi nebyla spokojená, nasekala čtyři děti? 😀
@zelenaesmolda Ono už jí asi nic jiného nezbývá, zůstat sama s čtyřma dětma to už je celkem adrenalin 😀
@floruska Už začínám chápat. Peníze tady nejsou primární poblém, tím je alkoholismus. Jestli píšeš, že klidně 2 měsíce pije a pak zas nějakou dobu klid, myslím, že se tomu říká kvartální pijan a je to úplně stejné, jako kdyby byl v lihu pořád☹ Myslím tím stejná závislost. Zkusila bych kontaktovat nějaké organizace, které se tímto zabývají a požát je o pomoc. Pro tebe, možná i pro něj? Pokud bude chtít... Toto není legrace a nebude se to časem zlepšovat samo. Neradím odejít, zatím ne, radím zkusit řešit opravdový problém, až budeš mít dojem, že jsi vyzkoušela všechno, co je v tvých silách, můžeš uvažovat o odchodu a pomalu si připravit půdu pro to, aby to proběhlo hladce. Ty děti to vidí a ve 13 letech je dítě dost chytré a schopné na to, aby tě případně podrželo (ostatně nejspíš to dělá už teď). Mrzí mě, co musíš řešit, toto asi žádné kompoty, marmelády a šití po večerech nevytrhne...☹
Ahoj, ja už jsem to tu psala párkrát. Mam malého syna. Rok a půl. Je to moje třetí dítě a nikdy jsem se neměla lip. Našla jsem jednoduchou práci na půl úvazku a střídám se v péči o malého s tatínkem. Bydlíme na vesnici. Hlídání nemám ... tatínek prostě naplno funguje. Pro obě holky mam dva kroužky týdně (přispívají babičky, protože jeden vyjde Hodně draho ) chodim do prace, kde nás takhle na půl úvazku chodi Hodně maminek. Když jsem řekla kamarádce co doma neustále brečí po penězích ať jde taky tak ohrne nosík. Takže dnes opravdu není problém si přivydělat u malého ditete. Jen musí maminka, ale i tatínek chtít ☺
@pasiba Tak problém to je, pokud nemáš hlídání....
@floruska s chlapem mám dost neshod. Ale chlapa, co si pořídí 4 děti a chlastá bych kopla akorat tak do prdele, ještě za něj platíš dluhy-promiň, ale už to je zavádějící pořizovat si v takové situaci další dítě. Buď bych mu dala nůž na krk nebo šla radši do azylového domu.i ten byt by jsi s detma jako samozivitelka utahla díky příspěvkům
@pink_unicorn psala jsem, že Já ho taky nemám. Tatínek se se mnou střídá. A do školky nás ve třech letech asi nevezmou, protože tu berou do školky jen cca 6 děti a s námi se jich tu ten rok narodilo 12. Takže se tu strhne bitva o školku 😀
@pasiba No ale když máš chlapa, co chodí do práce ve standardní pracovní dobu, tak se přece nemůžete vystřídat. Ne každý dělá na směny.
@pink_unicorn Pokud chlap dělá standardní pracovni dobu tak se vždycky vystřídaš. Pokud chodi do prace víc a stále neuživí rodinu tak je problém jinde
@pasiba Tak já nevím, ale můj chlap jezdí z práce cca v pět. To z namená, že i kdybysme se vystřídali, tak bych musela jezdit na šest, dělat cca do desíti, v jednáct možná v posteli, v půl šesté vstávačka. Tři roky bysme to takto nevydrželi. Já mám přivýdělek z domu, ale nedokážu si to takhle představit.
@pink_unicorn je nás tam asi 8 maminek na půl úvazku. A každá mame doma jiný model směn a hlídání......Jde to. Prostě si všechny chceme přivydělat
@pasiba Tak já jsem asi úplně debilní. Když dělá někde od 8-16:30, v 17:30 ti přijede domů, tak ty kde můžeš od 18h dělat ty 4 hodiny? Samozřejmě každý má různou pracovní dobu a když to jde skloubit je to super, ale nemůžeš přece říct, že každá matka s ročním dítětem může pracovat, když chce.....
@zelenoockaa On chodi takhle od pondělí do neděle a i tak vam peníze nevystačí?
@pink_unicorn Kazda ne. Pokud ti manžel dělá takové směny tak bude asi úředník a víkendy má volne?
@pink_unicorn Pokud mi partner chodi do prace každý den od pondělí do neděle tak by měl vydělávat dost aby rodinu uživil. Pokud tatínek chodi průměrně a má i dny volne tak to prostě jde 🙂 Žádné ale se na tom nedají najít 🙂
Osobně bych řekla, že momentálně netrpime nouzi, ale také máme jen jedno dítě.
Každopádně jsem v podobné situaci vyrůstala. Bylo nás pet dětí, táta pracoval ve školství, máma dlouho doma, pak nemohla najít práci nebo jen krátkodobě.
Řekla bych, že jak si to vnitřně nastaví rodiče, tak to pak vnímají děti. Táta to bral v pohodě, uměl nám i bez peněz vykouzlit úsměv na tváři, uměl vymyslet aktivity, které stály nula nula prd. Máma to nesla hůř, neuměla šetřit, cítila se jako chudá méněcenná. Dodávám, že i přes někdy tíživou situaci 3 z nás mají vysokou, všichni máme práci.
Ale vnitřně mám od obou rodičů něco. Občas si postesknu, že máme max na dovolenou v ČR. Že bydlení rekonstrujeme postupně, že prostě něco nemůže byt hned nebo nové.
Na druhou stranu máme toho dost a o penězích to není, dokud je co jíst, mohu koupit léky, mám auto.
@pasiba Takže může dělat každý víkend, aby odpracovala pol. úvazek to je 20h týdně, takže 10 hodin v sobotu a v neděli. To by byl asi život dost o ničem nemyslíš? Nemá žádný smysl se tu chytat za slovo, zkrátka ty tu možnost máš, já jsem jí měla taky, ale nemyslím si, že práce na mateřské je jen otázka vůle a každá tu možnost má.
@pink_unicorn i takova tam je. Když peníze chybi tak proste chybi. Pro někoho je život o ničem bez peněz (jako ja) a pro někoho je život o ničem vikendy v práci. Neslovickuju. Jen říkám, že to v pohodě jde
@pink_unicorn mimo to. Tam nemusíš dělat jen půl úvazku ale i jako brigádník a ty musí odchodit 5 dni v měsíci
@floruska rekla bych ze chapu tvou frustraci... Dam ti jinou radu nez vetsina... Me treba pomaha jednou za cas (podle toho jak moc velka krize je) si neco koupit. Pro sebe. Uplne zbytecneho. Abych videla aspon male svetlo na konci tunelu 😂 ne jen pocitala kolik mam. Nemam. Muzu utratit... Je to jedno co... At uz nejaka vetsi vec nebo priblble kafe za 60. Neco co ti udela radost! Ze zacatku teda nastoupili po 3 dbech vycitky ale uz i s tim jsem se naucila pracovat a beru to jako obranny mechanismus abych se z toho nezblaznila. Mmne vse jen pro deti ale i pro sebe 😊
@floruska A tak to je těžké radit, když v příspěvku píšeš, že byste neměli na kroužky mimo družinu, že kolikrát nemáš ani na zmrzlinu a zároveň se tu obhajuješ, že na tom vlastně nejste tak špatně..... Tak rozepiš, jaké máte přijmy a výdaje a kolik ti zbyde na útratu měsíčně...
@floruska Co je to lépe jste úžasna že máte tolik děti málo který pár by jse do toho pustil myslím že spousta by šla už z třetím na potrat.Každa z nás má pocit (mluvíme o nás které nemáme moc penez) má pocit že ty děti by potřebovali více hmotných věci. A když se podivame na dobu před 40 lety tak ty děti meli deset procent z toho co mají ty dnešní .Já jsem první banán a mandarinky ochutnala v 1985 roce na vánoce.Kalkulačku mel u nás jeden kluk z 27 děti a to byl syn chirurga a maminka byla právnička.A když jsem dostala panenku miminko z měkym tělem tak jsem myslela že umřu radosti.A myslím si že nás rodiče vychovali skromně ale to není na škodu.A kdysi bylo normální mít víc děti. Nemějte pocit že by to mohlo byt lepší. Pochvalte se za to že děláte co můžete a říkejte si že jste dobrá.Na světe je tet tolik lákadel že to prostě chceme.Ale důležite je že to mít nemusíme.Děti potřebují oblečení, jídlo , a pomůcky do školy a pár hraček, a milující rodiče .A to si myslím že ty vaše mají. KAŽDÝ DEN SE POCHVALTE .☺
@floruska na mateřské je to s penezma na ho*no. To rikavala uz moje máma. Jak pujdes do prace, zlepší se to. Kamaradka dava syna do krouzku, protpze je jedinacek a chce byt s nejakyma deckama v kontaktu. Když mas 4 deti, o nic neprijdou. Muzes vymyslet nejake kreativni odpoledne sama, treba 1x za tyden. Mrkni na nejake momtessori aktivity pro děti. Většinou je to z veci, ktere mas doma. Na Vanoce stačí každýmu 1 dáreček. Hlavne to neres nejakyma pitomyma půjčkáma.. tohle období uteče a bude to ok. Od novyho roku by meli tu materskou zvednout, tak bude zas trochu lip. Uzivej si zdravých decek 😍 uteče to..
@pasiba já neřekla že nevystačí, nepatřím mezi ty co by tu práci mít musely při rodičáku. Jsme na tom finančně velice dobře akorát potřebuju dělat i něco jiného než se starat o děti tak mám práci z domu (1-2 hodiny denně). Dokážeš si představit chodit takto do práce každý den a být bez peněz? To není ani možný, když pominu to že by si dřív odrovnal zdraví.

@zelenaesmolda ano mrzí mě že to tak vyznělo že ty děti moje jsou ochuzené v podstatě o všechny akce atd tak to doslova není
znám lidi kteří jsou na tom o dost huřž ti mi zase říkají že ty moje děti že se máme dobře
i když jsem ráda že po tom co vidím u kamarádky a její děti které si neváží naprosto ničeho protože mají všeho plnou prdel tak try moje se teda i k věcem chovají juinak než rozmlítit doničit atd...prostě nejsou rozmazlení a taky se snažím aby byli dobře vychovaní
jo a ještě stalo se mi jsou to cca 3měsíce muž no zase se něco řešiklo a on to vyřešil tak e byl asi 2měsíce naložený v hodpodě pořád dokola ani tady nebyl a kdybych neměla opět nějakou rezervu tak asi jíme trávu venku s dětmi
nechci slyšet kritiku že chlap bla bla bla
za těch skoro 13let jsem už zjistila že nejsou schop i změny nebo aspon tento změní vždy na chvíli chování aby se neřeklo ale je to pak stále to stejné ono normálně máme telefony atd hlavně 13-ti letá dcera snažím se aby nic nechybělo ani jí
když jsem kolikrát plaila dluhy více nežý 10.000 a nebyly moje protože prostě chci at jsme bezdlužní atd atd to mě posouvá dozadu