Pěstounství. Jaký máte názor?
Holky, máte zkušenosti s výchovou cizích dětí? Šly byste do toho. DOstal mě článek, o přechodných pěstounech. Klobouk dolů všem maminkám, které přijaly ke svým dětem dalšího človíčka https://www.sendire.cz/prechodni-pestouni-davaj...
@zelenaesmolda mysi prebirali maleho a mel 15 mesicu,byla jsem u pestounky tyden a zas ona u nas maly si zvykl na me a ja vse delala misto ni,ona se postupne vzdalovala az se preklopil na me .. takhle to zni divne ale fakt to klaplo paradne.. do ustavu by prijela soc.pracovnice a maleho odvezla nikoho by nezajial rezim, co ma rad, jaky ma ritual atd
co je teda hrozny? podle me nee pestouni ale nezodpovedny rodice
@zelenaesmolda Není to tak, že dítěti se jednoho dne sbalí sakypaky a jde do nové rodiny. Dítě se na přesun taky připravuje, jde o vzájemné návštěvy nové rodiny, mají možnost se trochu poznat. Jinak taky zdaleka ne každé dítě řve, pokud se od něj osoba, na kterou je nejvíc zvyklé, vzdálí (naše žádné dítě tyto stavy nemělo). A jinak je stále potřeba myslet na to, že tyto děti toho mají za sebou už v raném dětství často víc, než já ve 40. Žiješ opravdu ve své bublině, což je na jednu stranu možná dobře, ale nedovedeš si představit, čím vším si některé ze starších dětí třeba muselo projít, než se vůbec k pěstounce dostalo.
@zuzkasim
tak to je dobre,ze to funguje takhle,diky za vysvetleni 🙂
@jesjaja uz jsme uvažovali o adopci, když jsem nemohla otehnet. Pak se zadarilo a stále to v sobě mám, že bych nějakému drobečkovi pomohla. Takže, až děti odrostou a budu se na to cítit chci jít do přechodného pestounství.

@kopi93
me by zajimalo jak to bere to male dite kdzy je u rodiny a najednou musi jinam?
dcera ma 19m a rve jenom se na par kroku vzdali nekdo z nas od kocaru kdyz jsme na prochazce.Neumim si predstavit,ze ji mam v pestounske peci a najednou ji odvezou k nekomu kde to nezna,vzdyt to musi byt pro to dite peklo...