Potřebuji souhlas otce pro převoz dítěte k příteli?
Zdravím, jdu si pro radu..
S Ex jsme se rozešli a já si našla Přítele cca 350km od bydliště kde jsme žili bývalý partner dělá problémy s tím že s malou chci jezdit za přítelem...
Podaný návrh na péči o dítě mám ale je to běh na dlouhou trať než proběhne soud pak bych se chtěla k příteli přestěhovat
Moje otázka zní musím mít souhlas Otce když budu s malou jet k příteli? A může nějak bránit abych se s malou přestěhovala? Samozřejmě mu řeknu že odjíždím a že se chci k němu přestěhovat také ví ale pořád dělá naschvály jen...
Děkuji moc za radu
@hankapiiisek a nebo že by stejná osoba co zakladala kz?
@bara88 teda ty si chytrá.
@hankapiiisek protože ženská, která kvůli svýmu pohodlí, nechá děcko obvíkend jezdit 350 km tam a 350 km zpátky je sobecká.
Ty jsi šla k rodině, ok. To se dá ještě pochopit. Mohl jít blíž ex.
Ale vůbec nechápu tady ty frajerky, co se rozejdou a za týden už jsou zamilované do chlapa přes celou republiku a stěhují tam ty nebohé děti. Opravdu, myšlenkové pochody těchto lidí jsou trestuhodné..
@sinicka jak sem psala vždy jde o to v jaké jsou situaci. Proč se rozešli atd, jak dlouho zná nového přítele proč on nejde za ní atd. To prostě paní nenapsala takže je to těžko hodnotit. Nicméně pokud by otec měl zájem o dítě tak se to řeší rozhodně jinak než tím že dělá naschvály.
@hankapiiisek v prvé řadě jde vždycky o děti. Já bych radši žrala hlínu, než aby moje děti museli jezdit takový trasy. Radši bych ustoupila pro jejich pohodlí. Ale každá to máme jinak.
@sinicka no tak ono když bys byla v cizím městě a zůstala bez bydliště s dětmi tak moc nevěřím že bys bez peněz honila pronájem když bys měla zázemí rodiny jinde .
Otec se může také přestěhovat ne? Můj ex třeba v tu dobu ani nepracoval takže prostě mohl jít blíž, ale kvůli svým kamarádům nešel.
Ale souhlasím každý to má jinak.
@hankapiiisek zázemí rodiny jinde?ona se chce stehovat k jinému chlapovi, to pro dítě není žádná rodina
@bara88 bavila sem se o ženách které jsou s mužem v jiném městě a po rozvodu se vrátí domů ke své rodině. Celkem běžná věc
@hankapiiisek
Sorry, ale k nestrannosti mají tvé příspěvky fakt daleko. Ty neustále projektuješ do situace tazatelky svůj vlastní příběh, byť je úplně jiný a je z toho patrné, že své trauma z opuštění vůbec nemáš zpracované. Což ti tvé tělo dokládá i psychosomaticky.
Když odhlédneš od sebe a zaměříš se čistě na situaci tazatelky, tak pochopíš, že tebe partner opustil – v případě tazatelky si troufám říct, že opustila ona jeho; ty jsi musela opustit jeho byt – ona doposud někde bydlí, tudíž by tazatelka mohla apelovat na partnera, aby se přestěhoval k ní, čímž by ona byla spokojená, aniž by svému dítěti komplikovala život víc, než už ho s ex oba zkomplikovali; ty ses stěhovala k rodině, tj. do prostředí, kde dítě mělo své pokrevní příbuzné a mělo na co navázat – ona se chce stěhovat někam, kde dítě nemá vůbec nikoho a nenaváže vůbec na nic. Polož si otázku, proč ti dává větší smysl, aby se přestěhoval její ex, než aby se přestěhoval její současný partner? Dle mě je to opět důsledek toho, že nemůžeš ex odpustit, že pro něj vaše dítě nebylo dostatečně důležité, aby se přestěhoval blíž…
Zcestná jsou i tvá tvrzení ve vztahu k právní úpravě. Tváříš se, že otec má na výhradní péči o dítě nárok až ve chvíli, kdy matka selže, ale to není pravda. Stejně tak nejsou pravdivá tvá tvrzení ohledně střídavky. Rozhodnutí OS v České Lípě, kterým se tu oháníš, není nadřazeno nálezům ÚS. A ÚS jasně vydal nález, který střídavku na dálku umožňuje, a to i dětem při docházce do školy, jen k tomu na základě tebou zmiňovaného rozhodnutí OS v České Lípě doplnil další nález, že zájmy dítěte jsou vždy na prvním místě a to i za cenu toho, že tyto půjdou proti zájmu třetích osob (rodičů) či proti právům daného dítěte. Jinými slovy platí, že střídavka na dálku je možná, a to i u dítěte školou povinného (pro tyto účely je školským zákonem zakotveno do právní úpravy, že dítě ve střídavé péči může navštěvovat dvě základky), a to až do doby, než se prokáže (nikoliv na základě tvrzení rodiče, ale odborného posouzení), že dítěti taková úprava škodí. A mám-li odpovědět, zda bych chtěla, aby moje dítě něco takového podstupovalo, tak říkám že nechtěla, a proto bych se nikdy neodstěhovala 350 km daleko…
@miryp koukám že sou osoby kterým člověk nesmí nic říct ;)
Hele mysli si co chceš , já mám dávno úplně jiný život a ty víš prd krom mé hlouposti se s čímkoliv cizímu člověku svěřit.
Ty znáš situaci autorky a ty víš že má na to táhnout sama byt? V dnešní době? Víš jak se chová její ex a zda vůbec by mu soud dítě svěřil? Pokud ano tak tady můžeš něco říkat.
@hankapiiisek jiný život automaticky neznamená, že uvnitř sebe máš minulost opečovanou a uzavřenou. Já to myslela dobře, ty jsi to vzala jako útok, což mě mrzí, ale co už.
A ty znáš situaci autorky, že víš, že ten byt neutáhne? Hádám, že také ne. Notabene já říkám, že by se mohl přestěhovat její současný partner k ní, když se rozhodl tvořit pár s matkou od malého dítěte, která bydlí 350 km od něho...
A co se chování jejího ex týká, tak to samozřejmě neví žádná z nás. My ale v konečném důsledku nevíme ani to, jak se tazatelka chovala ke svému ex, že? Máme tu jen heslovitá vyjádření jedné strany, ke kterým se druhá strana nemůže vyjádřit. Navíc to, jak se chovali oni dva k sobě navzájem nemá nic společného s rozhodováním opatrovnického soudu.
Opatrovnický soud bude rozhodovat dle platné právní úpravy, která rozhodně žádnému z rodičů nestranní, ty důvody, pro které může rodič dostat dítě do své výhradní péče jsou dané bez ohledu na pohlaví a stejně tak je možné, že ta střídavka bude. To jsem měla potřebu tu vysvětlit, aby tazatelka na základě tvých mylných tvrzení neudělala nějaké unáhlené rozhodnutí.
Víc k tomu nemám co bych napsala...
@hankapiiisek i od té rodiny Te můžou vrátit zpět. Protože Tvoje rodina jsou ted děti. A
@miryp má pravdu. Projektujes do toho svoji situaci, která může být i staršího data. Měla by ses smířit s tím, že soudy už dnes vědí, že dítě není ničí majetek a podle toho rozhodují. A že si matka nemůže dělat, co chce. Btw - odstěhovat se dal od rodicu je každého volba, nemůžeš tím pak vydírat ex. Navíc zakladatelka nechce ani k rodičům, ale k nějakému dalšímu chlapovi.
@ilone vy pořád předpokládate že soud bude řešit střídavku. Já nikde nevidím že by zakladatelka psala že ex žádá o střídavou péči. To co píšu je můj názor a je založený na zkušenostech které každou chvíli řešíme pracovně.
Mimochodem mi není 150 let takže se postupy soudu vážně nezměnili 😆😆😆😆
@hankapiiisek ne, my resime to, že se nemůže jeden z rodičů sebrat a odstěhovat se přes půl republiky, aniž by měl souhlas toho druhého. A to, že s naschvály/chybou začne právě ten, který to udela, ne ten, který s tím nesouhlasí.
@miryp ale vždyť to sem také psala že je možné aby se její partner odstěhoval k ní pokud to jde.
Nikde ji k ničemu nenavádím, ale nebudu ji psát kraviny že otec má práva bla bla bla.
Rodiče mají právo ano to i ty co fetují a na děti serou. Takže jde o to co je v zájmu dítěte. Jak se otec chová, zda se o něj stará atd.
@ilone když myslíš že zakazovat jet na návštěvu není naschvál tak ok.. ona se nikam neodstehovala ještě
@hankapiiisek zase už do toho motáš návštěvu?ty už opravdu neví kudy kam
@bara88 viď 😀 máte pravdu děvčata..
@hankapiiisek mila zlata, nikde jsem nezaznamenala konstruktivní radu od tebe - viz mediatory nikdo nevyuziva, odstehuj se a uvidíš, jestli ex podá žádost o předběžné opatření soudu.....prostě kraviny hodne ženy se sobeckym a nedospelym chováním....
@ilone za to ty vaše moudra to je bomba. Otec má práva - ač nevíte jaký je a bla bla. Nic jdu do kina. Papa
@hankapiiisek a kdyz se nekdo chova jak kreten, tak ma mensi pravo, nez ten, ktery se chova normalne? Podle zakona o kretenech? Nebo?
Nevíme jaký je otec, ani jaká matka. Taky neznáme důvod rozchodu a jejich rodinnou situaci. Nic, ale nedává jednomu rodiči právo na to, odvléct dítě přes půl republiky a zabránit tak styku s druhým rodičem, který o to stojí.
Bohužel hromada ženských bere dítě jako svůj majetek a mstí se tím chlapovi. Jednou jsou sakra oba dospělí, tak se mají chovat tak, aby z toho dítě vyšlo bez újmy.
@hankapiiisek bez, uděláš lépe...
@hankapiiisek asi nám neprozradíš, na jaké pozici pracuješ? Mě totiž zaráží fakt, že se oháníš nespočtem zkušeností z praxe, ale ve výsledku jsi schopna tvrdit něco, co je v rozporu s právním řádem ČR.
Kdybys napsala, že zákon a judikatura říkají to či ono, ale z praxe máš zkušenost takovou či makovou a tudíž by ses toho či ono zase tolik nebála, je to něco jiného, než když tady tvrdíš @michaela666 a @bara88 takový nesmysl, že střídavou péči by na takovou dálku žádný soud neurčil. Pravdou totiž je, jak už jsem psala, že ústavní soud střídavku na dálku posvětil a žádný soud nižšího stupně tuto nesmí zamítnout jen z důvodu vzdálenosti bydlišť rodičů.
Stejně tak tvá snaha vzbudit v diskutujících dojem, že žena má ze zákona přednost na přiznání výlučné péče o dítě a otci tato připadne pouze ve chvíli, kdy žena této není schopna dostát, je zcela lichá. Právní řád ČR má jasně stanovená kritéria, která soud zkoumá a tato jsou nastavena pro obě pohlaví stejně. A teprve na základě skutkových zjištění a důkazů soud rozhodne, zda návrhu toho či onoho rodiče vyhoví či nikoliv. Pohlaví v tom roli opravdu nehraje, vyjma situace, kdy se řeší úprava poměrů ke kojenci, tam s ohledem na fyziologické potřeby dítěte je až na výjimky upřednostněna skutečně matka.
A jelikož tápeš i co se návrhu na střídavou péči týká, tak samozřejmě otec nic podávat nemusí. Jelikož matka již svým návrhem řízení o úpravě poměrů k nezl. zahájila, nedává smysl, aby otec podával jiný návrh, když soud by stejně oba návrhy sloučil ke společnému projednání. Větší logiku dává, aby otec uplatnil svůj návrh v rámci vyjádření k návrhu matky, až jej soud k vyjádření vyzve. Nikdo neříká, že to udělá, že o to má zájem, ale může…
Tvůj jednostranný pohled na postavení otců v životě dětí je pro mě osobně až děsivý a pevně doufám, že v práci až tak zásadní pozici nemáš...
@miryp tak to máš zřejmě mylné představy . Předběžné opatření musí být projednáno do 7 dnů a je to právě pro případ než se to vyřeší v běžném řízení.
Takže ano pokud má otec obavu že matka sbalí dítě a odejde má tuto možnost. Ty jsi pro mě vážně velice rýpavá osoba a víc asi nemám důvod se stebou bavit.
Stále říkáš hlouposti které jsem já neřekla a neco mi podsouváš. Tim diskuzi s tebou končím.
@hankapiiisek jaké bylo kino?
@hankapiiisek já si dovolím reagovat i přes tvé avizované ukončení diskuze, neb ty o voze a já o koze a mám potřebu to dovysvětlit. Tvého dalšího vyjádření k tomu není třeba...
Ty popisuješ postup při podávání předběžného opatření, kterým má soud ošetřit úpravy poměrů k nezl. pro dobu do rozhodnutí soudu o věci samé. Já se ale vyjadřuji k samotnému řízení o věci samé, kdy reaguji na tvou zprávu, že nikde nevidíš zprávu od zakladatelky, že by otec žádal o střídavku. Takže ne, já nemám mylné představy, já jen hovořím o úplně jiné části řízení, než ty předpokládáš.
Ke střídavé péči na dálku jsi napsala toto: „… pokud by chtěli střídavou péči tak jim ji soud v takovém případě nedovolí. Což asi víš viď“ a následně jsi napsala ještě toto „…A ano střídavku nikdo na takovou vzdálenost nedá a je to v pořádku prtz by to nebylo v zájmu dítěte.“ To si tu každý může dohledat. A stejně tak si může každý dohledat onen ústavní nález, kterým bylo postaveno na jisto, že žádný soud nemůže zamítnout střídavou péči na dálku jen z důvodu vzdálenosti bydliště mezi rodiči.
K výlučné péči otce jsi uvedla toto: „…ano samozřejmě může dát dítě otci, ale to musí mít vždy důvody a jak říkám není to tak jednoduché…“ Následně na reakci Míši, která ti napsala, ať dítě nechá v péči otce a jde si se šamstrem třeba do ciziny a že přece není nikde dané, že dítě je automaticky svěřeno dané ženě, jsi reagovala slovy: „ano pokud matka není schopna se postarat tak souhlasím a znám plno mužů co mají děti v péči…“. Toto nelze chápat jinak, než že si vykládáš zákon po svém a jsi přesvědčená, že výlučná péče o dítě přináleží matce a otec je na řadě až ve chvíli, kdy matka selže. A jelikož se stejným způsobem nad tímto pozastavilo vícero žen, pak nebude chyba na mé straně přijímače...
Závěrem tedy musím konstatovat, že jsem nenašla nic, kde bych tvrdila nějakou hloupost, nebo ti něco podsouvala, co by tu všeobecně nebylo chápáno i ostatními tak, jak jsem to popsala.
A tím bych to také ukončila...
@miryp už to ani nečtu takže děkuji za slohovou práci a krásný den všem .
@hankapiiisek jasne, dosly argumenty, tak to "nectes".

@bara88 viď no😀 si mě odhalila.