icon

Potřebuji souhlas otce pro převoz dítěte k příteli?

tynka51220
11. říj 2023

Zdravím, jdu si pro radu..
S Ex jsme se rozešli a já si našla Přítele cca 350km od bydliště kde jsme žili bývalý partner dělá problémy s tím že s malou chci jezdit za přítelem...
Podaný návrh na péči o dítě mám ale je to běh na dlouhou trať než proběhne soud pak bych se chtěla k příteli přestěhovat
Moje otázka zní musím mít souhlas Otce když budu s malou jet k příteli? A může nějak bránit abych se s malou přestěhovala? Samozřejmě mu řeknu že odjíždím a že se chci k němu přestěhovat také ví ale pořád dělá naschvály jen...
Děkuji moc za radu

Strana
z5
miryp
23. říj 2023

@hankapiiisek i kdyby to byla pravda, nemám s tím problém. Ono to ve výsledku ani nebylo pro tebe, nýbrž pro ženy, které by to případně četly a měly nějaké pochybnosti, kdo tu plká hlouposti. Já z té praxe opravdu jsem a na tvrzení a důkazech je má práce postavena. Nejsem tedy natolik hloupá, abych ti tu tvrdila něco, co se nedá doložit. A věřím, že ty ve výsledku nejsi natolik hloupá, aby sis nepamatovala, co jsi tvrdila pár hodin zpět.

merope
23. říj 2023

@hankapiiisek Znám případ, kdy dítě šlo do výhradní péče otce, ale musela se zachovat ZŠ poblíž bydliště matky, kde si matka 2x týdně po škole dítě vyzvedla, poté jej vyzvedávali až po styku s matkou. A dokonce si nejsem jistá, zda nebyl ve hře i asistovaný styk pod dohledem (ne nadarmo zde bylo dítě dáno otci - byly tam fakt velké problémy v rodině matky, tuším to klasifikovali až jako týrání, ale to si nejsem jistá). Takže dojíždění do ZŠ poměrně daleko. Nevím, zda se po roce nepovedlo aspoň tu ZŠ změnit, ale i tak prostě zajištění styku kompletně bylo na otci (ač měl dítě v péči on).

merope
23. říj 2023

@hankapiiisek Ne každý chce posílat soudy na ženu, kterou třeba ještě miluje. Takže je dost možné, že o to předběžko zažádá, jakmile ona odjede. A možná to "zakazuje" je přesně to, že prostě řekl, že s tím nesouhlasí - a jakmile by to přes zákaz udělala, tak šup, hodí na to předběžko a vyřešeno.

A jinak ano, na návštěvu žena může, ale o děti pořád pečují zjevně oba, takže se asi může pořád vyjadřovat k tomu, kdy a kde dcera bude - tzn. je třeba urychlená dohoda, kdy o dítě pečuje výhradně žena a kdy muž - a pak jezdit v tom "svém" čase.

hankapiiisek
23. říj 2023

@merope vždyť ona nikde nepíše že se před soudem někam odstěhuje a už sem psala že v době kdy má dítě ona a on nemá domluveno že ho má mít ji nemůže zakazovat jet na návštěvu. Jinak souhlasím, je třeba si domluvit kdy se kdo stará a dle toho si řešit návštěvu, výlet atd

hankapiiisek
23. říj 2023

@merope jo taky znám asistované návštěvy a jak sem psala plno otců má dnes v péči děti. Taky sem psala že je ještě možnost aby se její partner odstěhoval k ní, ale to nikdo nevíme jak u nich je takže nemá cenu spekulovat. Paní se k tomu více nevyjádřila takže bychom se tady mohly bavit celé dny. Pěkný večer 🌜

hankapiiisek
23. říj 2023

@miryp upřímně, s tebou dialog už vézt ani nechci. Ty víš ze své praxe své poznatky a já své. Nic není tak černobílé a říkat tady pořád něco o chudacich otcích a matkách co si berou dítě jako rukojmí je mimo mísu když neznámé situaci. Asi hold víc fandíš otcům aniž bys řešila věci komplexně a ne jen na dojmech .
Papa víc už tobě psát nemá význam.

hankapiiisek
23. říj 2023

@j.a.n.i já nevím, ale myslíš že mám celé dny řešit debaty? Zase tak moc mě to nezajímá ani se mě to netýká takže ano už tady nic komentovat nebudu.

miryp
23. říj 2023

@hankapiiisek jasně, nečteš příspěvky ode mě, nemá význam mi psát, nechceš se mnou vést dialog, ale opět tu ze sebe sypeš totální kraviny na mou hlavu, na které musím reagovat. Ale víš jak, nemusíš to číst…

V prvé řadě tě musím ubezpečit, že holdy cizím mužům rozhodně nevzdávám. Stejně tak tě musím ubezpečit, že rozhodně nefandím víc otcům než matkám, jen naprostý (doplň si sama) by z mých příspěvků doposud nepochopil, že ve věci péče o děti neupřednostňuji žádnou stranu a uznávám práva obou rodičů, a to v souladu s právní úpravou ČR. Naproti tomu o tvé tendenci stranit matkám, není z tvých příspěvků pochyb.

Stejně tak to nejsem já, která by si tady na základě svých dojmů postavených na hrstce soudních rozhodnutí (v kontextu celorepublikového množství vedených opatrovnických řízení), které jí prošly rukama v kanceláři a strejdou Googlem, stavěla nový právní řád ČR. Já do toho své dojmy skutečně nevnáším, já ti celou dobu argumentuji platnou právní úpravou ČR a judikáty ústavního soudu. A jistě mi dáš za pravdu, že dojmy nějaké Hanky z Písku nejsou těmto nadřazeny.

A o můj komplexní přístup v zaměstnání se neboj, ten je zcela v pořádku.

Samozřejmě, že mi nemá smysl nic dalšího psát, pokud nevymyslíš nějaké nové téma k diskuzi, protože ty o dojmech a já o právu, jehož neznalost tě neomlouvá a o němž můžeš těžko tvrdit, že neexistuje.

Papa

j.a.n.i
24. říj 2023

@hankapiiisek jasně, nic komentovat nebudesca uz zas komentujes. A psat svoje romany, na to cas byl, ale když je nekdo rozporuje a podlozi to, tak najednou neni cas cist.

ilone
24. říj 2023

@hankapiiisek typická výmluva toho, komu dojdou argumenty a není ochoten přiznat, že nemá pravdu.

marselina
24. říj 2023

@tynka51220 souhlas pritele nepotrebujes, kdyby jsi jela na vylet nekam dal, tak ti do toho taky nema co kecat.
To same potom on kdyz bude mit malou, taky nepotrebuje tve svoleni jestli ji muze vzit tam nebo onam.

j.a.n.i
24. říj 2023

@marselina přesně tak, akorát ten vylet nesmi zasahnout do doby, kdy ma o dite pecovat ten druhý... Čímž si nejsem u zakladatelky úplně jista, zda vede v pazrnosti.

Strana
z5