icon

Prarodiče chtěli jen jedno dítko na dovolenou

lucinda259
21. bře 2017

Ahoj maminky, nedavno přišla tchyně s tím,že by jeli do aquaparku a zarověn nějakého penzionu na pár dní a zda bychom ji dali starší dítko, že syn "přes 3 ročky" by tam být nemohl,že je tam aquapark a že starší dítko má rádo vodu atak. Tak říkám a to budete nonstop u vody? Nebo nemůžete někam jinak, kde můžou oba? Nene mi právě kvůli tomu bazenu by jsme tam jeli. Tak říkám nezlob se na mě máme dvě děti, třetí na cestě a pokud by jste někam jeli tak oba. Nevím zda to bylo odemně nefér, ale prostě se mi to nelíbí.Syn akorát řekl, tak pojedeme někam kam může i brácha.A babička, že oni teda pojedou sami a k moři!
Co na to říkáte, 🙄

Strana
z4
ivet1987
22. bře 2017

Nečetla jsem diskuzi, ale přidávám můj názor - myslím, že je to zcela v pořádku. Starat se o malé dítě a hlídat ho zvlášť ve vodě, přijde mi to normální, že chtějí jen jednoho. Taky záleží kolik jim je, jestli by zvládli v pohodě hlídat oba. Takže bych spíš byla vděčná, že jednoho vezmou a budu mít chvilku víc času si odpočinout. Toť můj názor jako matky.
Pak si představím sebe jako to dítě, jasně že bych chtěla jet s bráchou taky a nechtěla bych zůstat doma sama 😀

dora13
22. bře 2017

Chapu prarodice i tebe... Jestli maji 50, tak predpokladam, ze si na to berou dovolenou, ktere nemaji nazbyt a chteji si aspon trochu uzit, ne pecovat o triletaka -- s osmiletym je to prece jen uz jiny pribeh. Ale chapu i tebe, ze se ti tohle deleni a upresnostnovani nelibi. Osobne bych se rozhodla podle toho, jak to trn mladsi vnima, pokud je mu to jedno, tak bych starsiho pustila, pokud ho to mrzi a trapi se tim, nedelila bych je.

hanafaustyna
22. bře 2017

Necetla jsem celou diskuzi,ale autorku chapu. Nase tchyne brala starsiho k sobe na prazdnina na vikend. O rok mladsi dceru ne s tim,ze az bude bez plin. Nechala jsem ho,ale dcera pak chodila cely vikend a jen se ptala,kde je bracha...svagrova se toho chytla a na vikend brala taky jen starsiho. Sem zvedava, co bude ted, kdyz je bez plin...

kami1984
22. bře 2017

Zruseni profilu..asi si zakladatelka myslela,ze ji budem placat po rameni a ta hnusna je tchyne,nechce obe deti...

terkaz
22. bře 2017

Necetla jsem celou diskuzi, ale ja si treba nemyslim, ze je to uprednostnovani nekoho pred nekym. Proste se neciti na to, brat obe deti a hlavne to male. Uhlidat male dite v akvaparku je narocne i pro rodice natoz pro prarodice. Je fajn, ze jsou zodpovedni. 🙂
A pokud jste zvykli doma s detmi komunikovat, tak by to nemel byt problem to mladsimu vysvetlit 🙂

terkaz
22. bře 2017

@kami1984
Aha, to jsem si ani nevsimla 🙂

killi
22. bře 2017

@somalicats tak 100% aktivit ani nejde, to už by byl totální extrém. Takže 4x do roka kino, divadlo neřeším. Sem tak nějaký koncert, na jednom jsem byla já se starší, ale třeba Kryštof kemp jsme absolvovali i prckama a v pohodě. To už pak záleží na co se maminka cítí. My v létě jezdili na hvězdy, takže malá pak usnula v autě, na večerní balony taky byla s námi. Starší dcera ve 4 letech jela u moře na speedboatu, vyzkoušela s námi parasailing na tom vyšším, ale někdo by musel dítko nechat doma, protože je na to moc malé. A takhle je o spoustě aktivit. Já nevím, jak máš staré dítě, ale malá má 3 roky a aquapark miluje od mala, začali jsme chodit od roku a půl, kdy byla už bez plen. Kino jsme absolvolali teď nedávno taky všichni a líbilo se to nám všem. Dříve jsme to dělali tak, že jeden šel do kina se starší jeden do koutku s mladší a pak jsme společně šli večeři. .

kami1984
22. bře 2017

@killi Já bych třeba mého 5.5letého syna do kina ještě nevzala,je strašně hyperaktivní🙂) Záleží na konkrétním dítěti. Manžel třeba sám oba syny na bazén nevezme,prostě by si to nelajzl a jak je starší za chvilky s tátou rád🙂

soleilll
22. bře 2017

@lucinda259 Nečetla jsem všechny předešlé komentáře, ale chápu tvé rozčarování. Na druhou stranu - je jen dobrá vůle prarodičů, že chtějí hlídat vnoučata nebo je vzít s sebou na dovolenou. K tomu je nikdo nemůže nutit, rozhodutí je na nich. Stejně tak je na nich, jestli chtějí vzít jedno nebo všechny děti. Ale samozřejmě konečné rozhodnutí je na tobě (nebo spíš na rodičích dětí), jestli na to přistoupíš nebo ne. Tříleté dítě už není tak malé a určitě vnímá, že ono nikam nejede, když brácha jo. Pak musí přijít vysvětlování atd. Určitě blbá situace. I když - někdy je super "se zbavit" na prázdniny aspoň jednoho.
U nás to letos nejspíš proběhne podobně - staršího si chtějí na týden někam po ČR odvézt tchánovci spolu se stejně starou setřenicí. Mladší zůstane doma, ale vzhledem k jejímu věku (bude jí něco přes rok) bych ji ani nikomu na takovou dobu nesvěřila. Jsem ráda, že budu mít od staršího chvilku klid a nějak ho přes prázdniny udám. No ale je to jiné, protože mám mladší děti, než ty a ty ještě neřeší, jestli někam jede jeden nebo oba.

somalicats
22. bře 2017

@killi Jenže jak jsem pochopila, ten akvapark jen se starším by byl takto u zakladatelky poprvé, jinak děti nedělí...
Já mám děti 13, 3 a 1 rok. Dokud nebyla nejmladší, tak nebyl problém třeba s tím akvaparkem, plíny do vody to jistí a prostřední má vodu ráda (a nejstarší už byla dost velká na to, aby mohla na atrakce sama a jen se mi chodila v domluvené časy hlásit). Jenže - moje děti jsou akční (a to hodně), nejmladší roční už běhá a při představě jít se všema do akvaparku se mi ježí všechny chlupy - buď bych jednu musela hodit nejstarší na krk, nebo si je hlídat sama (aby si nejstarší užila tobogán a spol.) - to bych pak ale dojela domů totálně servaná a to fakt ne - když jedu na výlet nebo na jakoukoli aktivitu, tak tam nejedu proto, abych se vrátila totálně vyřízená. Velké množství lidí a dva zdrhající trpaslíčci - to fakt ne 😀. Prostřední už by mi v batolecím bazénku fakt nevydržela.

somalicats
22. bře 2017

@killi A k tomu kinu - ono to poznáš sama za ty cca 2-3 roky, až Ti starší dcera vleze do puberty - pokud spolu máte hezký vztah a bude to pokračovat i přes ty pubertální výstřelky, tak bude chtít občas vyrazit s Tebou jen sama, bez mladší ségry, bude chtít znát Tvůj názor na oblečení, které si vybere, bude chtít jít do kina na jiný film než animovanou pohádku a pak si třeba dát zmrzku nebo tak něco - a v tom už mladší sourozenci "překáží". Já to vidím doma - moje nejstarší má svoje ségry ráda, pomůže mi s nima, na druhou stranu ale taky chce mít mě občas pro sebe. S nejmladší trávím času nejvíc, prostřední chodí do školky, takže hlavně přes víkend chce maminku, nejstarší si taky občas vzpomene - a člověk se neroztřetí...

somalicats
22. bře 2017

@karlajasmine Jj, přesně tak. Spousta věcí se dá dělat společně, ale některé ne a pro ty děti je to pak i svátek mít ať už rodiče, nebo prarodiče jen pro sebe při nějaké akci.

killi
22. bře 2017

@somalicats jj občas jsou akce, které se pro malou zatím nehodí a jdeme se starší samy. Třeba některé koncerty na kterých byla se mnou nebo kino a divadlo. Občas jede s kamarádkama pryč nebo jede se mnou na nákup. Její kamarádka má taky menší ségru tak je fajn, že jsou všichni 4 venku a mladší si hrají spolu 😉

terezapetrova
22. bře 2017

tak to je sila. Mozna fajn, ze zakladatelka zrusila profil buh vi na co by si ještě v budoucnu stěžovala 🙂

terezapetrova
22. bře 2017

ja jsem tak vdecna když si někdo pujci jenom jedno z mych deti a když ctu jak jsou lide nevdecni achjo

kassandra1
22. bře 2017

Tak když si to shrneme, zakladatelka si zřejmě myslela, jak ji tady všichni politují, jaká je chudinka, že má strašné tchánovce a dověděla se tak akorát, jaká je nevděčná a tvrdohlavá xxx (doplňte si). 😝 Obě děti jí budou doma koukat z okna a tchánovci se cachtat v klidu u moře, to mě baví 👍

astyna
26. bře 2017

Věk je jedna věc, ale zase povaha druhá. Máme v rodině dvojčata a já pořád poslouchala, jaké mám kantáre, že mám jen jedno. No a tak si babička vzala na víkend našeho Honzíka...a už to neříká 😀 S ním bych se bála jít i v 8letech na bazén sama. Pokud máš děti fakt hodné, zlatíčka, postojí, jsou klidní, poslechnou na slovo, vzala bych - být prarodiči - oba bez přemýšlení. Pokud je to dítě ale nevypočítatelné, divoké, jakmile vidí dětí, tak jak utržené ze řetězu, přemýšlela bych, zda si vzít ještě jedno. A 50 let je už věk, ne každý juchá v tomhle věku na diskotékách nebo si pořizuje vnoučata. Někdo je taky rád, že je rád...

Na místě autorky bych byla ráda, že si vezmou aspon jedno dítě - a to se podívá někam, kam s mamkou třeba nemůže.

Strana
z4