Přitahuje mě jiný muž, jsem 15 let vdaná - nevím, jak z toho ven
Ani nevím proč to píšu...asi se potřebuji vykecat a vidět realný pohled někoho z venku. Nikomu to nemůžu říct. Jsem 15 let vdaná, mám 2 děti. Můj manžel je skvělej chlap. Jenže...asi 5 let znám jednoho muže...kamarádili jsme spolu, opravdu jen kamarádili. Vždycky se mi hodně líbil fyzicky i lidsky, máme společné koníčky, zajímají nás stejné věci. Prostě kdyby byl ženská, byla by to moje nejlepší kámoška 🙂 Je to asi půl roku, kdy jsme se líbali...prostě se to stalo..(chtěli jsme to asi oba), od té doby ještě asi 3x...nic jiného nebylo...já jsem od té doby úplně v prdeli. Nemůžu spát, skoro ani jíst...připadám si jak zblblá 16-náctka. Doma se snažím. Manžel nic netuší. Ale už to moc nedávám, hrozně mě to ničí. Mám pocit, že jen přežívám nic mě nebaví. Teď jsme byli s rodinou na dovolené a já jsem myšlenkama úplně jinde. Vždycky jsem to hrozně odsuzovala a najednou se mi to stalo. S přítelem se vidíme v práci, ne úplně pravidelně ale vyhnout se tomu úplně nejde. Když ho vidím mám pocit, že se mi rozkočí srdce. Teď je měsíc pracovně mimo...nevidíme se...ale je pravda, že jsme v kontaktu přes telefon...a je to pořád horší. On je taky ženatý, o své ženě mluví hezky...ale já vím, že jim to nefunguje (z dobrého zdroje). Vůbec nevím, co si se sebou počít...šíleně mě to trápí. Vím, že mu na mě záleží a má mě rád. Kdykoliv potřebuji, je tu pro mě. Nechci si rozvracet rodinu, nechci podvádět manžela, chci na něj přestat myslet, ale při představě, že mi zmizí ze života bych se zbláznila...někdy v noci i brečím...jsem fakt asi magor. Stalo se Vám to někomu?
@urtica já jsem dost empatická i tolerantní. Ale co to má společného s tím, že budu chápat nevěru? Nic. Chtěla názor, tak tady je. Že jí neplácám po ramenou jak některé z vás, protože nevidím jediný rozumný důvod, to snad patří k otevřené diskuzi. Předpokládám, že zakladatelka je natolik soudná, že s tím počítá. Nikoho nesoudím. Z mého pohledu se chová hloupě jak Brenda s Beverly Hills, toť vše.
@klea81 o tebe ani o mne nejde. A nevím jak by někdo mohl žít šťastně s vědomím, že rozboural rodinu z tak sobeckých důvodů. Tohle si nedovedu moc představit - rozesrat dvě rodiny, protože motýly v břiše.... 🙄 Takové to "co kdyby" je hodně pubertální, nepatří do života zodpovědných lidí, kteří mají rodinu a spokojený vztah (zakladatelka nikde nepíše, že není šťastná s manželem, nebo že s ním nechce být, naopak). Takže vůbec nechápu tvé teorie, promiň. Stejně jako nechápu její jednání
@klea81 člověk který má milenku když jsou v manzelstvi problémy ni bude mít i v případném dalším manzelstvi.... pokud manžel funguje jako otec i manžel a “jen” jsou spolu dlouho a ji někdo zblbne tak rozhodne odpovědnost za rodinu a deti je na prvním místě. Nějaké zkoušení podle mě je nesmysl - tolik lidi a deti v sázce, vezme jim to jistoty atd a je malá šance ze by s nim šťastná dlouhodobě byla..... vždy budou zasahovat nynější partner partnerka a deti... už to je dost riziko plus další věci které přinese čas....
@zuzineckah Nevšimla jsem si, že by ji někdo plácal po ramenou...jen některé projevily pochopení pro její situaci.
@urtica tak ono se běžně nestává, že se během manželství několikrát zamiluješ, nebo jo? ;o) Samozřejmě si to musí promyslet, ale pokud je nešťastná a není schopná se vzdát kontaktu s kamarádem, tak už to zavání průšvihem a musí se nějak rozhodnout. Neříkám, že se má hned rozvést. Já bych si asi napsala seznam přínosů a ztrát a hlavně bych své myšlenky sdílela s tím kamarádem, protože nevím, jak vidí závažnost situace on. Jinak jsem 12 let šťastně vdaná a s manželem jsem od svych 16 let, tedy celkem 21 let. Takže nemluvím z pozice 18leté, která střídá chlapy každých 14 dní. Osobně bych se nikdy zamilovat nechtěla, protože to musí být peklo rozhodovat se mezi hlasem srdcem a rozumem. Ale asi bych nedokázala přijmout stav, že budu nešťastná a přetvařovat se jen kvůli dětem. Ony to stejně vytuší.
@urtica však ano - pochopit, kde kdo si tím prošel a je rad ze to kdysi ustal.... proto radi většina ať neblazni a vezme rozum do hrsti.../
Nedávno tu psala taky jedna paní - akorát ona se s kolegou vyspala a on ji nechal a ona je v haji - podvedla manžela a ještě vyrizena ze milenec si ji nevšímá....ignoruje a ještě je na výši...a to mu taky odolávala dlouho
@klea81 Já si naopak myslím, že v dlouhodobém vztahu se to stane každému - dřív nebo později. Mám známou, která je s manželem krásných 40 let, oba tvrdí, že je to šťastné manželství, ale přiznala mi, že cca každých 10 let byla hodně zamilovaná do někoho jiného a jednou tak, že dokonce přemýšlela o odchodu...nakonec se tedy rozhodla pro muže a byla za to ráda.
@lioness34 však já jsem žádné rozhřešení nepsala, neříkám, že se má rozvést a být s kamarádem, jen že si to má rozmyslet a probrat hlavně s tím kamarádem. Pokud se kamarád rozvádět chtít nebude, tak to má tazatelka jednodušší a může se s ním rozloučit hned. Pokud by o tom uvažoval, tak si musí rozmyslet přínosy a negativa, když to ne/vyjde. Jak píšou ostatní, dát tomu čas je dobrý nápad, ale jestli to do té doby oba ustojí bez sexu....nedovedla bych spát se dvěma muži.
@klea81 to chápu a ono jak dojde na sex tak nevím.... to si nedokážu představit. Jak jsem psala mě se zalíbil taky jeden ale nedošlo ani na pusu já nevím přestože mě přitahoval tak sex to bylo něco nepředstavitelneho - mě by v hlave zněl manžel ....
Průšvih je ze doma pak člověk vidí chyby o to víc a pak má i vycitky... já jsem rada za svého muže a i za to ze jsem to ustala... ale já jsem věděla ze nebudu bourat rodinu myslela na deti atd a v momentě kdy pak manžel mě potřeboval - smrt v rodině, byl na dne, dekovala jsem Bohu ze jsem to kdysi ustala - mohla jsem být manželovi oporou... já bCh se mu nedokázala podívat do oci s tím, že jsem ho zradila ještě já....dnes když mi děla kafe nebo cokoliv pro mě tak cítím ze ho miluji - někdy bych ho pretrhla 😁 ale jsem rada, ze ho mam. Ze naše deti mají doma tátu a mamu.
holky ona je evidentně štastná v manželství a jen jí pálí dobré bydlo, není tu žádný důvod rozbíjet rodinu, uvést se a děti a manžela do hotového pekla ... nemá ani nefunkční manželství, skutečně jen jí pálí dobré bydlo a hormony ji splašil někdo neokoukanější... měla by to ukončit okamžitě než se do toho zamotá nebo si pokazí to co má a za co by měla být vděčná.
@klea81 No ona prave psala, ze ma manzelstvi stastne a manzela perfektniho.. samozrejme, ze kdyby napsala, ze ''manzel pije, kazdy den chodi do hospody na fotbal, nejede s nami ani na dovolenou, atd'', tak si myslim, ze bysme ji kazda radily neco jinyho, ale pokud v manzelstvi vsechno klape, az na ten rusivy element z venku, tak mi pak fakt prijde nejlepsi zrusit ten ''rusivy element''... je jasny, ze se clovek zamiluje x krat za zivot, ja si taky nemyslim, ze jsem se nekde zakoukala naposledy, ale dulezity je si uvedomit, co ma clovek doma..
Holky, já si jako dítě pamatuji na sousedku. Měla dva syny, v té době cca 12 a 10 let, možná i méně. Chlap myl okna, uklízel, oba kluky zapřahal, ona doma měla naprostou pohodu, pokud na ní nějaká domácí práce vyšla, tak možná nějaké vaření.., prostě jí se vším pomáhali. Jo, ale ono to bylo málo. Našla si milence, Poblázněná až na půdu, rodinu opustila. Z mírumilovného a dokonalého se vyklubal iditot, který ji třískal, kdy se mu zachtělo. Když měl chuť na pomeranč a ona mu ho přinesla, tak ho po ní hodil .....- oloupat! Ztratila děti, - kluci od ní nepřijali vánoční dárky, byly to knihy, které přinesla nakonec k našim a mojí mami to vše pověděla..... .
Já jsem do této situace akorát přišla ze školy, viděla jsem její zhrzený výraz. Asi nevěděla, kudy kam, nevím.
Rozhodně typ ženy, které pálilo dobré bydlo.
Už jsem to sem možná někdy psala, nevím to určitě, ale myslím, že ano.
@klea81 Neuvědomuji si, že bych to srovnávala. Nicméně ano, city se špatně zakazují, ale jsem žena, ne puberťačka, jsem máma a ne blbka a jsem dospělý člověk a ne zvířátko. Tudíž sice se to zakazuje špatně, ale pořád u mě dominuje mozek a ne f...da. Pokud se tenhle stav stane, když je žena bezdětná, ok, ať jde za svým srdcem. Ale rozbít fungující manželství a rozbít dětem funkční rodinu, protože jsem zamilovaná... to už taky znamená značnou dávku sobeckosti. Možná jsem tvrdá v tomto, ale vyrostla jsem ve fungující úplné rodině a můj muž taky, oba páry překonaly samozřejmě mnoho krizí. I my s mužem... Jsme spolu necelých 12 let. Zamilovaná už nejsem. Potkala jsem za tu dobu mnoho zajímavých mužů, několik z nich chtělo cosi víc... Ale prostě jsem to nenechala zajít nikdy tak daleko, abych něco rozbila. I když minimálně jednou v tom byla poblouzněnost, extrémní přitažlivost a city. Ale svého muže si vážím, miluji ho a obzvlášť od té doby, co máme syna si taky uvědomuju, že nejde jen o mě...
Takže jo, je to těžké, ale prostě je to o vůli, o emoční vyzrálosti, zodpovědnosti a v neposlední řadě úctě k partnerovi... A vymlouvat se na city jako blbá sedmnáctka...
@qwe61 Uprimne, ktera z nas to nezazila? Ja bych rekla, ze kazda. Akorat se treba si uvedomit, ze to, co prozivas, neni nic vyjimecnyho, a ze to je jen platonicke a prejde to. I u kamaradu. Vhodny je utnout kontakt. Ale ver mi, ze casem to prejde a uvidis, ze to bylo vybajeny. Nedelej neco, ceho bys pozdeji moc litovala.
@qwe61 njn ale tohle je jen poblouznění. časem to přejde. Určitě už jste to zažila, někdy v těch 16ti. no a taky víte, jak to skončí. Poblouznění je úžasné a časem přejde. U vás to pak nemá kam pokračovat, buď se lidi rozejdou nebo to přejde do hlubokého vztahu. To druhé nejspíš nechceš a ani to není možné. To si uvědom, co se může stát? Necháš tomu volný průchod, párkrát se s ním vyspíš a rozpadne se ti manželství. Protože to se vždycky provalí. Za to to nestojí, není to tvoje životní láska. jen poblouznění. To že k tomu mohlo dojít má nějaký základ, doporučuji zajít na terapii. Nejspíš v manželství není vše úplně ok, jinak by k tomu nedošlo. Jdi k terapeutovi, vypovídej se, přijdi na to jak dál a co doma změnit. Obnovte romantiku, jeďte na wellness pobyt jen vy dva, pracujte na vztahu. a nikoho jiného neřeš. Nestojí to za to.
@vitezove Nechci to nějak rozporovat - ale věcná - vždycky se to neprovalí. Jsou lidé, co partnera podvádějí roky, a ten se to nikdy nedozví (to určitě není návod pro autorku, ale spíš technická poznámka o stavu světa). Mezi "párkrát se s někým vyspat" a "rozpadem manželství" není rovnítko, i když nevěra samozřejmě vždy znamená nemalé riziko pro stávající vztah. K terapii - pro zajímavost - byla jsem kdysi v podobné situaci jako autorka a terapeutka mi poradila, ať do toho (mileneckého vztahu) jdu. Měla pocit, že si to potřebuji odžít. Nakonec jsem od toho záměru upustila, ale to už by bylo na jiné povídání a jiný příběh - jak se říká "to už jinde jsme, to je jiná vesnice..."
Dekuji vsem za reakce....holky ja se rozvadet nechci. Spis jsem chtela od nekoho naivne slyset, ze to prejde 🙂. Hrozne me to vnitrne zere. Kdybych takovou dizkusi cetla jeste nedavno byla bych prvni, kdo by psal jaka je zakladatelka blbka. Drive jsem to odsuzovala a nechapala a stalo se....mohla jsem se s nim uz nekolikrat vyspat...ale u me to neni o sexu mam v tom tezce zamichane city a v tom je ten pruser...snazim se to nejak ustat. Deti jsou ted na prazdninach,.jsme s manzelem doma sami a pro me je to male vnitrni peklo ale snazim se. Jak tu nekdo psal...city si proste nejdou zakazat...muzu.si to rikat 100x pak se na me podiva a zatmeno...

@dc2015 já bych nesrovnávala epizodní nevěru se zamilovaností, to je přece něco úplně jiného, sex bez lásky sice žena často nemívá, ale pokud jde o city, ty se dost těžko maskují a zakazují