icon

Přítel chce, aby s námi jezdili na dovolenou kamarádi

verushe20
5. pro 2014

Zdravím, mám takový dotaz na který bych se měla zeptat asi nějakého muže protože můj přítel mi můj pocit vždy vyvrátí ale nevím 😒 . Jde o to, že když třeba plánujeme, že někam pojedeme ( příští týden chceme jet na 2 noci do Prahy) tak mi vždycky navrhne jestli nás nepojede víc(+kamarádi) a to samé dovolená, silvestr... Už mě to pěkně štve, i jsem mu to řekla ale on vždycky že dobře dobře, tak pojedeme sami. Mě by to třeba ani nenapadlo jezdit v partě , ještě když máme malé miminko. Myslíte , že ho to samotného s nama nebaví?

Strana
z2
hedusska
6. pro 2014

@verushe20 je v blbým věku ještě..:/ mýmu je 26 a taky s námi všude jezdí kamarádi, teda když nekam jedeme..jednou jedinkrát jsme byli sami a řeknu ti, že ani mě to nebavilo... Ale zas já ty kamarády znám hodně dobře, možná dyl než on...ted co je malá na světě tak bych taky nekam jela jen s nim, ale to zas nemáme peníze ani na podělanej víkend..:/ ale třeba když jsme se bavili o dovolené u moře tak se hned ptal toho jednoho kamaráda, jestli by jel taky s přítelkyní...takže asi tak...

raada
6. pro 2014

U nás opačně, manžel by rád sám jen jako rodina na výlety, já nejradši s nějakou další rodinkou - s manželem a dětma jsem pořád, ale ráda si pokecám s nějakou jinou maminou naživo🙂 Na dovolenou jezdíme taky s aprtou nebo rodinou, nemůžem si vynachválit, navzájem si pohlídáme děti, večer můžeme vždy jeden pár na "rande" a ostatní hlídají🙂

polaks
6. pro 2014

Tak úprimne dievčatá,nechápem tých mužov,ktorí chcú ísť na rodinnú dovolenku s kamarátmi.Môj manžel mi nikdy nič také nenavrhol.Raz sme sa o tom bavili,že by sme mohli ísť na dovolenku s mojím bratrancom a jeho rodinkou,deti sa majú navzájom radi,a že by sme si mohli na striedačku postrážiť deti a jeden pár by mohol ísť sám "von" . No nakoniec sme usúdili,že na tú dovolenku ideme vlastne preto,aby sme boli spolu,veď v bežný deň chodí manžel do práce,organizujeme doma grilovačky a kamaráti sú u nás pečení-varení,takže sme usúdili,že na dovolenky budeme chodiť len sami,ako rodina!

abalajda
6. pro 2014

Trochu závidím,u nás je to tak,že nikdy nikam nejdeme,na chatu ho horkotezko přemluvil jednou za rok a neustále poslouchám,jak je udtenej z prace a podobné. Před měsícem jsem začala chodit do prace,aby jsme se mohli střídat ve hlídání,děláme krátký-dlouhý týden proti sobě,takže se nevidíme a drahá polovička místo aby šla z prace rovnou domů,raději jde se psem do hospody a dnes se vrátil az v šest rano,vyspal se tři hodiny a šel zase do práce,takže vám vlastně závidím,protoze ja si o dovoleny ať uz s kamarády nebo bez muzu nechat jen zdát.... Lítam jen z prace domů,uklízet,vařit,pohrát si s dcerou a zase vstávání v půl pátý a prace....

donnald
6. pro 2014

@sulemina jojo, tak jezdíváme taky 🙂. Jen děti už máme 2 🙂 a jezdí teda tchýně a tchán.

bonavoxa
6. pro 2014

@verushe20 Tak jsem taky koukla na fotky... a jak kdybych viděla nás. Princeznovský typ ženy...a muž, který ničím zvlášť nevyniká na první pohled. Možná ,,bad boy", který to umí zahrát na tu citlivou strunu. Člověk lecco druhému odpustí, přehlédne...a doufá, že se to narozením dítěte změní. Ale ono se to nezmění, naopak zvýrazní. Nikdy jsem mu nic nezakazovala, ale pak už jsme se ozvala, že se nechová k nám příliš ohleduplně. Nakonec mi došlo, že myslel jenom a jenom na sebe. Nebyl přístupný kompromisu, natož diskuzi. Naše malá jako by byla na posledním místě. Například jediný výlet, co inicioval byl s partou kamarádů na chatu, kde do rána řádili jako neandrtálci. Samo, že s půlročním miminkem jsem z toho nic moc neměla..a ještě se divil, proč chci jet autem a ne se všema autobusem...že přece bude sranda. přišla jsem si tou zodpovědností jimi opovrhována a on jen vzdychal, jakou to má doma fúrii. A to myslím, že jsem dost tolerantní typ. Když sjem mu voalal a potřebovala něco nakoupit nebo vyřešit, tak buď spěchal někam s kamarádem na oběd..nebo byl někde s otcem...vždy to bylo jen : ,,Mluv rychle". Cítila jsem se jako poslední onuce....Po dobrém, ani po zlém to nepomáhalo. Rozhodně jsem ho nechtěla držet doma, naopak. Neuměl si ale rozvrhnout práci..nestíhal, byl unavený, podrážděný, nikam se mu nechtělo...nebo naopak chtěl někam na celý weekend, když byla malá nemocná, prostě očekával, že všechno se bude točit kolem něj, kolem toho, jakou má zrovna náladu...a vždy všechno pochopím s úsměvem na rtech.

tarra27
6. pro 2014

@abalajda to je dost na houby....asi bych po přemýšlela, jak to udělat jinak....protože tohle zavani už tím, ze je otázkou času, než si oba někoho najdete.....partneři musí mít čas spolu jako rodina a pokud možno i sami...zážitky atd....jinak to je cesta do pekel..chvíli možná jako nezbytnou dobu...ale jinak...

A pokud to udělá občas,velkoryse to přejdi, pokud se ti vyhýbá nebo vyhýbá společnému času s vámi, zamýšlela bych se proč - zda doma nedělám dusno, zdsa ma doma klid a je mu tam i dobře..popřípadě zda nebeha jinam.....

abalajda
6. pro 2014

@tarra27 jinam neběhá,tím jsem si jistá,ale je to prostě pecival,který byl vychovaný tak,že spokojený domov znamená plnou lednici a hrnec s jídlem na plotně,když mu řeknu,že bysme taky měli dělat neco spolu,jako rodina nebo jako pár,matiné mě,že jsem pořád nespokojena. Jako společný zážitek ber to,že se vidíme v posteli,uz mi bohužel dochází trpělivost a asi to skončím,protoze s ním nebo bez něj,stejně jsem sama....

polaks
6. pro 2014

Ešte pridám príbeh z rodiny: Manželský pár dve detičky,prvé tri roky krása,pohodička,potom začali chodiť každý sám na akcie so svojími kamarátmi,jeho to nebavilo s jej kámošmi,ju to nebavilo s jeho kámošmi,dva roky ešte fungovali ako tak..rodinné akcie sa prestali konať,na dovolenke len s ňou a deťmi bol vždy znudený no a teraz sú už rozvedení!!

tarra27
6. pro 2014

@abalajda já ti rozumím i me by to stvalo, ale věr mi,ze lepší než kdyby byl opak a porad někam chtěl a vytloukal bary....já bych moc nedoporucovala odcházet když mate děti....ale uvidis....

tarra27
6. pro 2014

@polaks bývá to často....lidi se odcizi.....a navíc najdou si tzv záchytné osoby jiné než manzela\ku, když maji problém,řeší to s kamarády a ne spolu a to nemusí byt partnerský problém, ale třeba prace atd...a to je cesta do pekel....
Není dobře když chodí každý sam neustále...neříkám na akci od prace nebo občas s kamarádem na pivo vyčistit si hlavu, OK ale ne trávit čas kazdy sam a nebo neustále s někým...

Navíc pokud ti dva maji problém byt někde sami - cely víkend, dovolena apod tak je něco blbe a rozhodne bych si rozmyslela zda si takového člověka brát a natož s nim mít dítě....protože sama za sebe vim, ze bych se trápila....

To raději pecival co je porad doma a já si ho musím dokopat k dovolené než někdo kdo nevydrží doma..... 😉

abalajda
6. pro 2014

@tarra27 ja vím,není to jednoduchý rozhodnutí,ale neco se změnit musí... Nemáme kdy si o všem promluvit a pořád to mezi námi vysi... Odcházet je az to poslední,co bych chtela udělat,to mi ver,ale to doprosovani mě uz unavuje... Navíc teď,co chodím do prace se to jeste zhoršilo...

console
6. pro 2014

Ve 23 mé to moc nepřekvapuje... 😅

bonavoxa
7. pro 2014

Taky nechápu moc to, že když se chlap chová jako hověz, i přes opakovanou snahu o diskusi a kompromis, že by se měla zamyslet a snažit především žena, která má na starosti většinu dne malé miminko. Tak buď chci vztah a mám rozum...nebo ne. Jasně, ženy toho víc vydrží...Mě už to ale ke konci přišlo, že je všechno kontraproduktivní. Ve výsledku, ať jsem byla dobrá nebo zlá, dělal si co chtěl. Nebo, co nechtěl podle něj, ale nechtěla jsem to ani já... důrazně mu to sdělovala. Zájmy malé byly jakoby na posledním místě, těžko jsem v něm hledala muže, kterého si můžu vážit, který má autoritu ve výchově. Kdy se snaží jenom jeden, je to naprd. Akorát se vyčerpáváš z energie. Hodně mi otevřelo oči, když jsem se zaměřila z jaké rodiny pochází a jak je vychovaný.

tarra27
7. pro 2014

@bonavoxa záleží hodně na tom jak to mel v rodině původní....to často hodně ukazuje....

A myslím si, ze jsou oba mládí a z předchozích diskuzi už si nepamatují přesně, ale veruse byla někdy dost nekompromisní - nemyslím ve zlem...navíc ve 23letech ma člověk ideály a chce a často hodně věci prosazuje a někdy neumí byt ...jak to napsat, vypadlo me slovo....nad věci nebo řeší vše az moc.....já co jsem si myslela ze je strašně důležitý ve 23 dnes po vícero letech vidím už jinak,z nadhledu....navíc ve 23letech člověk není úplně diplomat.

A druha věc je rodina původní, protože to se pak může na hlavu stavět a nezmění to....

Nevím, zda otehotnela plánované, po jaké dobe vztahu, jak reagoval chlap...to je spousta aspektu.

Navíc jsou chlapi, kteri se vyblbnou a pak je klid a jsou tací, který to maji do důchodu, ze rodina a žena je nezajímá....

pulecp
7. pro 2014

@verushe20 A co by se stalo, když bys to otočila. Když by sis vyjela sama, nebo jen se svými kamarádkami, kamarády... 🙂 Co by bylo?

tarra27
7. pro 2014

@pulecp pokud mu to je jedno, tak to je Prus.....

pulecp
7. pro 2014

@tarra27 Samozřejmě mu to může být jedno, ale je lepší, když lidi ví, na čem jsou a nevytvářejí si domněnky. Třeba to nakopne změny, diskuzi... Mnohdy máme představu o důvodech, které se nakonec ukážou mylné. Šel bych do toho, i když lidi často raději žijí v "pohodlí bolesti" než aby šly čelem k problémům.

pulecp
7. pro 2014

@tarra27 Mj. už dlouho se mi líbí většina, ne-li všechny Tvé reakce, které jsem četl. Snad se teď moc nečervenáš 🙂 , ale myslím, že každý je rád pochválen.

tarra27
7. pro 2014

@pulecp naprosto souhlasim...já bych na jejím místě mu nic nevycitala neudržela ho doma, pokud by chtěl něco řešit on, jasné stručně výstižně mu řekla bez emocí já to j a jiná bych se věnovala male a vyrazila si s kamoskama taky dle potřeby....ne natruc ale abych mela kolem sebe lidi, protože když by šli časem od sebe, tak bude mít i jiné lidi které ji podrží.....než její rodina myslím....a za další, třeba - pokud to je jen to ze by utíkál z domu ze je dusno, tak by dusno byt přestalo a i by se zajímal ....

Uvidí....me osobně by zajímaly otázky na které jsem se ptala....dost to souvisí....

tarra27
7. pro 2014

@pulecp to moc děkuji, trochu ano 😉 já vám pak možná nápisů, jsou to zkusenosti - i bolestivé....vim,ze nebýt nic byla bych jiná než ted a to bych nechtěla....ale taky mám někdy problém se s tím srovnat..ale pak se zarazim, řeknu tarus přestaň se litovat 😀 😀

barinkas
7. pro 2014

holky, podívejte se do skupinky Podvodnice a nespolehlivé maminky, tato slečna umí být vcelku hrubá a vulgární bohužel... není to zas tak dlouho, co tam něco řešila a moderátorka ji blokla pro tu skupinu za chování....

bonavoxa
7. pro 2014

@tarra27 Všechno je o lidech. Jsou různí a jinak řeší situace. Někdo je rozumný i mládí, ale chybí mu zkušenosti, někdo dostane rozum až po několika drsných zkušenostech. Někomu pomůže vlídnost, někomu pohrozit, někomu nic. Samozřejmě, že nabízím svůj pohled na základě svého příběhu. Snad si z toho každý vybere pro sebe to podstatné. V 23 jsem asi měla ideály větší, růžové brýle růžovější...Pak už člověk tolik nečeká, ale každý máme nějaké hranice, za které už bychom nechtěli jít. U mě to bylo právě to, že když začal být nebezpečný fyzicky i psychicky zdravému vývoji malé. Už jsou to rodiče, se vší zodpovědností.
Souhlasím, že záleží na tom, jestli miminko bylo plánované, jaké mají zázemí, je toho hodně. Ale vím, že pak už za provozu s miminkem se těžko opravují nějaké skryté nebo i viditelné hříchy z minulosti, komplexy,..
Někteří se rodiči stávají, je to proces, ale zase je třeba se podívat na to, jestli jsou tam nějaké pokroky ke stabilitě rodiny...nebo je to prostě útěk.

bonavoxa
7. pro 2014

@barinkas Tady vyvstává otázka, zda to vypovídá o jejím charakteru...nebo je to spíš důsledek toho, že to u nich až zase tak moc nefunguje.

barinkas
7. pro 2014

@bonavoxa tohle neposoudím...Ale pokud jsem slušná, tak i když mám doma problémy, tak nebudu vulgární hned na každého, aspoň já...ale každý jsme jiný 🙂

bonavoxa
7. pro 2014

@barinkas Taky jsem slušná, i když to ve mě vře 🙂 Možná to o něčem vypovídá, možná je to jen vytržené z kontextu a jiného tématu. Nejhorší jsou ti naoko slušňoučcí sluníčkoví tvorečci, co ti s úsměvem bodají nůž do zad. Zakladatelku osobně neznám, nebudu usuzovat z ničeho, co si tady přečtu...Pokud sem někdo napíše konkrétní problém, tak se pokusím odpovědět co nejvíc nezaujatě nebo popíšu vlastní zkušenost. Stejně se s tím každý musí poprat sám v reálném životě.

texetka
9. pro 2014

My jezdíme na některé dovolené s kamarády. Anebo jede muž s kamarády na kola a já pak se svými kamarády se psama . Nevidím v tom problém.
Jistě, máme taky společné dovolené , to určitě, ale někdy jedeme ve skupině a je to fajn . Jde o to to se domluvit, vyslechnout i toho druhého a dát si nějaká pravidla .

alen_ka
7. led 2015

@verushe20 souhlasím s většinou holek, že je ještě nevybouřený, já jsem v jeho věku vyrážela buď na dámské jízdy nebo na hromadné chlastací akce a slovo "rodina" pro mě znamenalo "rodiče a brácha"
ale chápu i tebe, že se ti nechce pořád někam jezdit s bandou, která přemýšlí akorát nad tím, z čeho se na dovolené ožere, když ty musíš každý večer uspávat dítě
volila bych kompromis a střídala bych dovolenou s kamarádama a jenom ve třech (aspoň ty víkendy, to snad přežije)
postupem času ho to snad samotného přestane bavit nebo si začnou pořizovat děti i jeho kamarádi a bude klid

Strana
z2